היי,
נתחיל מהשורה התחתונה השירות: פוד אפיל, עשיתי הזמנה לפני שבוע פריט אחד הגיע השני לא, ואז כשניסיתי להשיג אותם בטלפון הסתבר שאין שירות מאחורי המותג. יש מענה שמשתמש בתירוץ של הנחיות משרד הבריאות על עומס לכאורה ומפנה לפניה דרך האינטרנט שכמובן לא נענית גם אחרי שבוע ויותר. אחרי קצת חיפושים וטיפ ממוכרת של סולתם מצאתי איזכור של מישהו לגבי זה שזה בעצם אותו בעלים של נאופלם הרמאים לשעבר מישהו יודע אם זה נכון?
חשבתי לעבור לסולתם כי יש להם גם כרגע מבצע החזר על כלים ישנים אבל גם שם ניסיתי להתקשר לשירות להתיעץ לגבי הסדרות השונות והוא מנתק אחרי חצי צלצול כאילו שהקו לא מחובר בכלל, אין אפילו הקלטה.
אני בחיפוש כרגע של כלים אמינים לכלי NON STICK ו\או נירוסטה, לצערי מסתבר שאף לא יצרן אחד שרכשתי ממנו בשנים האחרונות עמד בציפיות. במסגרת החיפוש אחרי כלים ישנים שסתם שכבו מצאתי כלים של נעמן שבמצב גרוע ממש (הכי גרועים) הציפוי כמעט לא קיים כבר. מחבת גדולה של רוסו (ROSOLING CAPSTONE) שהתהדרה באחריות של חמש שנים, הציפוי כמעט נעלם לחלוטין (אחרי שנתיים וחצי), אם לא היו עדיין את הנקודות הלבנות קצת בצדדים הייתי עלול לחשוב שהציפוי המקורי היה סתם שחור. הפלוס היחיד שאצל רוסו לפחות יש מישהו לדבר איתו בשירות, רק שעדיין לא חזרו אלי עם תשובה לגבי עמידה בהתחיבות של האחריות שלהם.
גם המחבתות\סירים השונית של פוד אפיל אותו דבר, דהויות כמעט לחלוטין.
נראה לי שחייב לפחות למחבתות חלקה\גריל משהו עם NON STICK אמין כי די קשה לנקות את אלה ללא הציפוי, מצד שני כל שנתיים להחליף די מבאס. למעשה נראה שכל כלי עם נון סטיק שהיה לי לא החזיק מי יודע מה ונראה שאין כלום מאחורי האחריות המוצהרת שלהם.
יש למישהו נסיון עם מותג כלשהו שהציפוי החזיק יותר משנתיים ועדיין במצב שמיש\נראה כמו חדש?
איכות כלים ושירות של פוד אפיל (Food Appeal), סולתם ואחרים...
- Amir64
-
- גורו
- הודעות: 10043
- הצטרף: אוגוסט 2012
- נתן תודות: 178 פעמים
- קיבל תודות: 1733 פעמים
יש לי מחבתות של TEFAL בנות יותר הרבה יותר מ- 5 שנים.
אין עליהן אפילו סימן של התקלפות הציפוי.
אין לי מושג אם האיכות שלהם היום דומה.
יכול להיות שאתה לא עובד איתן נכון?
להמנע ממגע עם כלים מתכתיים בציפוי זו הדרך הנכונה לשמור על מחבתות non stick
אצלי, גם באכסון שלהן בארון, מגבת מפרידה בין מחבת למחבת, שלא ייפגעו אחת מהשניה.
סולתם זה לא מה שהיה פעם.
מוצרים נחותים מטורקיה ומהמזרח.
מסולתם המקורית נשאר רק השם. האיכות נעלמה.
אין עליהן אפילו סימן של התקלפות הציפוי.
אין לי מושג אם האיכות שלהם היום דומה.
יכול להיות שאתה לא עובד איתן נכון?
להמנע ממגע עם כלים מתכתיים בציפוי זו הדרך הנכונה לשמור על מחבתות non stick
אצלי, גם באכסון שלהן בארון, מגבת מפרידה בין מחבת למחבת, שלא ייפגעו אחת מהשניה.
סולתם זה לא מה שהיה פעם.
מוצרים נחותים מטורקיה ומהמזרח.
מסולתם המקורית נשאר רק השם. האיכות נעלמה.
- gildmor (פותח השרשור)
-
- חבר ותיק
- הודעות: 1256
- הצטרף: דצמבר 2009
- נתן תודות: 50 פעמים
- קיבל תודות: 112 פעמים
ברור לי שכנראה לא שמרנו עליהם מספיק טוב כי יש שריטות, אבל מצד שני לא שמנו במדיח וזה לא מסביר למה הציפוי כולו דוהה\נשחק באופן כללי. הם מתנקים בקלות עם סקוטש סטנדרטי כך שבטוח השתמשנו בצמר פלדה או משהו דומהAmir64 כתב:יש לי מחבתות של TEFAL בנות יותר הרבה יותר מ- 5 שנים.
אין עליהן אפילו סימן של התקלפות הציפוי.
אין לי מושג אם האיכות שלהם היום דומה.
יכול להיות שאתה לא עובד איתן נכון?
להמנע ממגע עם כלים מתכתיים בציפוי זו הדרך הנכונה לשמור על מחבתות non stick
אצלי, גם באכסון שלהן בארון, מגבת מפרידה בין מחבת למחבת, שלא ייפגעו אחת מהשניה.
סולתם זה לא מה שהיה פעם.
מוצרים נחותים מטורקיה ומהמזרח.
מסולתם המקורית נשאר רק השם. האיכות נעלמה....
לגבי TEFAL אני מקווה שהם כבר לא עובדים עם טפלון. אבדוק מה המצב איתם. קצת קשה לסמוך על חברה שעבדה קודם עם ציפוי שידוע שמשחרר חומרים רעילים כמו נאופלם לשעבר.
נערך לאחרונה על ידי gildmor ב 22/06/2020 12:54, נערך פעם 1 בסך הכל.
אני בדרך כלל קונה טפאל, אבל בזמן אחרון נראה לי שארקוסטיל עדיפים.
הסדרות הזולות של טפאל לא מספיק איכותיות והסדרות הגבוהות יותר יקרות.
מבחינתי ארקוסטיל זאת פשרה.
אצלי במשפחה לא שומרים על הכלים, משתמשים במזלגות כדי לערבב, מאכסנים מחבת בתוך מחבת, מגרדים עם סקוטץ' וכו'.
לסולתם יש כלים ברמות שונות. יש גם ברמה גבוהה, ועולה בהתאם. לא הייתי פוסל אותם רק בגלל שהם מייבאים מסין.
יש גם את איקאה - איכות בינונית אבל זולים, ואני לא חושש שירעילו אותי.
הסדרות הזולות של טפאל לא מספיק איכותיות והסדרות הגבוהות יותר יקרות.
מבחינתי ארקוסטיל זאת פשרה.
אצלי במשפחה לא שומרים על הכלים, משתמשים במזלגות כדי לערבב, מאכסנים מחבת בתוך מחבת, מגרדים עם סקוטץ' וכו'.
לסולתם יש כלים ברמות שונות. יש גם ברמה גבוהה, ועולה בהתאם. לא הייתי פוסל אותם רק בגלל שהם מייבאים מסין.
יש גם את איקאה - איכות בינונית אבל זולים, ואני לא חושש שירעילו אותי.
- Amir64
-
- גורו
- הודעות: 10043
- הצטרף: אוגוסט 2012
- נתן תודות: 178 פעמים
- קיבל תודות: 1733 פעמים
משתמשים רק בסקוץ' עדין.gildmor כתב:ברור לי שכנראה לא שמרנו עליהם מספיק טוב כי יש שריטות, אבל מצד שני לא שמנו במדיח וזה לא מסביר למה הציפוי כולו דוהה\נשחק באופן כללי. הם מתנקים בקלות עם סקוטש סטנדרטי כך שבטוח השתמשנו בצמר פלדה או משהו דומה......
לגבי TEFAL אני מקווה שהם כבר לא עובדים עם טפלון. אבדוק מה המצב איתם. קצת קשה לסמוך על חברה שעבדה קודם עם ציפוי שידוע שמשחרר חומרים רעילים כמו נאופלם לשעבר....
לדוגמה, הסקוץ' הירוק עושה שריטות.
ברור שטפאל עובדים עם טפלון. זה מקור השם של החברה...
עזוב אותך משטויות ומיתוסים של כל מיני מאמיני "הארץ שטוחה" למיניהם.
כדי לשחרר חומרים רעילים מציפוי טפלון, אתה צריך לחמם אותו ליותר מ- 300 מעלות.
אם אתה אוהב את האוכל שלך שרוף לגמרי, אתה אולי מגיע לטמפרטורה כזו.
לדוגמה, שמן קנולה נשרף ב- 200 מעלות בערך, ואתה בוודאי לא מטגן בשמן שרוף.
נראה לך שחברה שלמה שמתבססת על מוצרי עשיית מזון מצופים בטפלון הייתה שורדת, אם באמת היתה סכנה כזו?
מי שמטגן בטפלון בצורה הגורמת לו להפריח אדים רעילים לסביבה, היה חולה תוך מספר שעות בודדות מרגע ההרעלה.
זה בהחלט יכול לקרות, אם אתה שם את המחבת על הגז בחום גבוה, ושוכח ממנה עד שהיא נשרפת.
- gildmor (פותח השרשור)
-
- חבר ותיק
- הודעות: 1256
- הצטרף: דצמבר 2009
- נתן תודות: 50 פעמים
- קיבל תודות: 112 פעמים
@Amir64
נאופלם לא שרדה, לא יודע איך הם שרדו אבל ממה שבדקתי עכשיו יש להם מגוון ציפויים, בין מה שהם קוראים לו ציפוי טבעי שאין לי מושג מה זה לבין ציפוי טיטניום בסדרות היקרות. אגב, גם בציפויים הלא טפלון הם אומרים שהמוצר יציב עד 270 מעלות הם קוראים לזה טמפרטורה גבוהה אבל לפי מה שבדקתי כרגע מאוד קל להגיע אליה.
לקחתי את אחת המחבתות שאני מתכוון לזרוק שיש לה תחתית עבה יחסית ושמתי על אש גבוהה כפי שאני נוהג לעשות בחימום הראשוני. אחרי דקה וחצי על האש הטמפרטורה של המשטח הגיעה כבר ל-200 מעלות. אחרי שתי דקות וחצי כבר עבר את 270 מעלות.קצת אחרי כבר עבר את שלוש מאות שזה המקסימום של המודד שיש לי.
טפלון או בשמו הכימי PTFE מתחיל להתפרק מעל 250 מעלות כך שגם אלה שאומרים שאין במחבת שלהם PFOA כי באמת הורידו אותו מתהליך הייצור כבר מאז 2003 עדיין הטפלון עצמו מתפרק לחומרים שהם רעילים באופן ודאי. זה עניין של פחות מדקה לפעמים להגיע מ-200 שזה הטמפרטורת עבודה ל-250 שבה זה מתחיל להיות מסוכן. אני זוכר אישית שקרה לי כמה פעמים שמחבת נשכחה לכמה שניות והשמן התחיל להשרף, לא הייתי רוצה לעמוד בפני ההתלבטות אם המחבת כן התחילה להתפרק או לא אחרי תקרית כזו אם בכלל הייתי מודע אליה כי זה אולי קרה למישהו אחר שלא יחס לזה חשיבות ועכשיו המחבת רעילה לכל השימושים הבאים. לא משהו שהייתי רוצה להכניס הביתה.
יש לי הרגשה שאת הסטים של הטפלון שהם הזולים ביותר ומיוצרים בסין מוכרים רק בארץ ובמדינות עולם שלישי אחרות כי רק שם מוכנים לקנות אותם
נאופלם לא שרדה, לא יודע איך הם שרדו אבל ממה שבדקתי עכשיו יש להם מגוון ציפויים, בין מה שהם קוראים לו ציפוי טבעי שאין לי מושג מה זה לבין ציפוי טיטניום בסדרות היקרות. אגב, גם בציפויים הלא טפלון הם אומרים שהמוצר יציב עד 270 מעלות הם קוראים לזה טמפרטורה גבוהה אבל לפי מה שבדקתי כרגע מאוד קל להגיע אליה.
לקחתי את אחת המחבתות שאני מתכוון לזרוק שיש לה תחתית עבה יחסית ושמתי על אש גבוהה כפי שאני נוהג לעשות בחימום הראשוני. אחרי דקה וחצי על האש הטמפרטורה של המשטח הגיעה כבר ל-200 מעלות. אחרי שתי דקות וחצי כבר עבר את 270 מעלות.קצת אחרי כבר עבר את שלוש מאות שזה המקסימום של המודד שיש לי.
טפלון או בשמו הכימי PTFE מתחיל להתפרק מעל 250 מעלות כך שגם אלה שאומרים שאין במחבת שלהם PFOA כי באמת הורידו אותו מתהליך הייצור כבר מאז 2003 עדיין הטפלון עצמו מתפרק לחומרים שהם רעילים באופן ודאי. זה עניין של פחות מדקה לפעמים להגיע מ-200 שזה הטמפרטורת עבודה ל-250 שבה זה מתחיל להיות מסוכן. אני זוכר אישית שקרה לי כמה פעמים שמחבת נשכחה לכמה שניות והשמן התחיל להשרף, לא הייתי רוצה לעמוד בפני ההתלבטות אם המחבת כן התחילה להתפרק או לא אחרי תקרית כזו אם בכלל הייתי מודע אליה כי זה אולי קרה למישהו אחר שלא יחס לזה חשיבות ועכשיו המחבת רעילה לכל השימושים הבאים. לא משהו שהייתי רוצה להכניס הביתה.
יש לי הרגשה שאת הסטים של הטפלון שהם הזולים ביותר ומיוצרים בסין מוכרים רק בארץ ובמדינות עולם שלישי אחרות כי רק שם מוכנים לקנות אותם
- Amir64
-
- גורו
- הודעות: 10043
- הצטרף: אוגוסט 2012
- נתן תודות: 178 פעמים
- קיבל תודות: 1733 פעמים
- gildmor (פותח השרשור)
-
- חבר ותיק
- הודעות: 1256
- הצטרף: דצמבר 2009
- נתן תודות: 50 פעמים
- קיבל תודות: 112 פעמים
אתה יודע שם ספציפי של סדרה? ממה שאני רואה אצלם בקטלוג כל הנון סטיק זה טפלון, טפלון פחות עמיד או יותר עמיד פחות משנה הוא עדיין רעיל בפוטנציה.shaked כתב:טפאל לא משתמשים בטפלון ואין להם קשר לדופונט בעבר או לגלגול הנוכחי של המותג בהווה.
הסדרות ביניים באיקאה תוצרת איטליה נתונות תמורה מעולה, לא יקרות ועמידות יותר מאשר טפאל בסדרות בסיס ואמצע או מותגי מדבקה שנמכרים רק פה....
·gildmor כתב:אתה יודע שם ספציפי של סדרה? ממה שאני רואה אצלם בקטלוג כל הנון סטיק זה טפלון, טפלון פחות עמיד או יותר עמיד פחות משנה הוא עדיין רעיל בפוטנציה..........
הוא לא רעיל, ממליץ לחפש באנגלית ולא בקבוצות פייסבוק. אין PFOA\S במוצרים לצרכנים
המוצרים של איקאה נמכרים בכול העולם ועומדים בתקנים של כל מדינה או בתקן הכי מחמיר. זה לא מוצר מדבקה שנמכר רק במקום 1 ונבדק (או שלא נבדק) במדינה 1.
- Amir64
-
- גורו
- הודעות: 10043
- הצטרף: אוגוסט 2012
- נתן תודות: 178 פעמים
- קיבל תודות: 1733 פעמים
המממ....shaked כתב:טפלון זה מותג וסמל מסחרי רשום ,בעבר היה שייך לדופונט, וטאפל לא משתמשת בו כבר שנים. לא כל ציפוי נון סטיק זה טפלון....
https://www.tefal.com/cookware-commitments
הם דווקא אומרים שהם כן משתמשים בטפלון.
- gildmor (פותח השרשור)
-
- חבר ותיק
- הודעות: 1256
- הצטרף: דצמבר 2009
- נתן תודות: 50 פעמים
- קיבל תודות: 112 פעמים
כתבתי שהוא רעיל בפוטנציה. הוא מתחיל להיות רעיל כשהוא מתחיל להתפרק בטמפרטורה של מעל 260 מעלות.shaked כתב:·......
הוא לא רעיל, ממליץ לחפש באנגלית ולא בקבוצות פייסבוק. אין PFOA\S במוצרים לצרכנים
המוצרים של איקאה נמכרים בכול העולם ועומדים בתקנים של כל מדינה או בתקן הכי מחמיר. זה לא מוצר מדבקה שנמכר רק במקום 1 ונבדק (או שלא נבדק) במדינה 1....
ההבדל בין הטמפרטורת עבודה רגילה של סביבות 200 מעלות לטמפרטורה שבה הטפלון עצמו מתחיל להיות לא יציב ולהתפרק הוא סה"כ עוד 60 שניות על האש כשהכלי ריק.
אומרים שהוא לא רעיל אפילו אם בולעים חלקיקים של ציפוי שהתפורר השאלה מה קורה אם נבלעים תוצרי הפירוק בהנחה שחלקם מוצקים, או מה קורה אם זה מתישהו התחיל תהליך פירוק ואפילו לא ידעת וממשיך להשתמש בכלי.
אחרי שימוש של שנים סביר שמישהו פעם ישכח את הכלי על האש או שרף משהו ואף פעם לא תידע אם זה כן עבר את טמפרטורת הסף או לא.
מקורות:
https://www.goodhousekeeping.com/cookin ... ety-facts/
https://www.twokitchenjunkies.com/the-d ... of-teflon/
זה ציטוט מויקיפדיה על טפלון:
"While PTFE is stable and nontoxic at lower temperatures, it begins to deteriorate after the temperature of cookware reaches about 260 °C (500 °F), and decomposes above 350 °C (662 °F).[55] The degradation by-products can be lethal to birds,[56] and can cause flu-like symptoms[57] in humans"