מאמרים אחרונים

שתף בפייסבוק שיתוף בפייסבוק
RSS - מאמריםמאמרים
RSS - פורומיםפורומים
דווח למנהל דיווח למנהל
קישור לעמוד זה קישור לעמוד זה
עוד בקבוצת HT



שרשור היכרות וציוד קפה


עמוד 1 מתוך 34
עבור לעמוד  1  |  2  |  3  | ... |  32  |  33  |  34  |  הבא 
   פורומים > קפה > בית הקפה
מחבר הודעה
moti_r (מוטי)
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe

הצטרף בתאריך:
  Nov 11, 2004

מיקום: ישראל
הבעות תודה: 688
מספר הודעות: 9705

 #1  נשלח: ה' 26/11/2009 18:46
שרשור היכרות וציוד קפה

כולכם מוזמנים לספר מעט על עצמכם, ועל ציוד הקפה שלכם.
תמונות תתקבלנה בברכה!

שימו לב: כדי לא ללכלך את השרשור בהודעות "אהלן, ברוך הבא!" אנחנו נשתמש כאן בכפתור ה-"תודה" (ראו מצד שמאל למה מתחת לכל הודעה).

בשרשור הזה "תודה" משמעה "שלום, נעים להכיר! ".

_________________
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -


נערך בפעם אחרונה על-ידי moti_r בתאריך שבת 19/12/2009 11:41, נערך סך הכל פעם אחת
(3) הבעות תודה: coffeeaddict , nuriel , mindbomb
פרופיל | שלח הודעה | חפש
moti_r (מוטי)
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe

הצטרף בתאריך:
  Nov 11, 2004

מיקום: ישראל
הבעות תודה: 688
מספר הודעות: 9705

 #2  נשלח: ו' 27/11/2009 8:52
מוטי

שאני אתחיל?

שמי מוטי, יליד 76. התחלתי עם שגעון הקפה איפשהו ב-2008 וההתדרדרות היתה מהירה מאוד

לא שתיתי הרבה קפה בעבר, בד"כ נמס בבית ואספרסו בחוץ.

באוק' 2007 יצאתי לנסיעת עסקים מטורפת: ת"א, דיסלדורף, רומא, פרנקפורט, לוס-אנג'לס, דאלאס, שיקאגו, סן-פרנסיסקו, ניו-יורק ות"א - בסדר הזה, והכל תוך 9 ימים! זו ללא ספק הנסיעה הכי מטורפת שהיתה לי. כשחזרתי הייתי הרוג לחלוטין, ושתיתי המון קפה שחור בבקרים בבית, כדי להתעורר. פתאום החלטתי שנמאס לי משחור, ואני רוצה אספרסו טוב בבית.

התחלתי לשאול ולקרוא, וקניתי מקינטה ומטחנה טובה שתתאים לה. לאחר חודשים ספורים רציתי להשתדרג, והבאתי גאג'יה קלאסיק מחבר. קניתי לה מטחנה מתאימה (רנצ'יליו רוקי) שאיתי עד היום. הגאג'יה החזיקה אצלי בדיוק חודש, עד שהשידרוגיטיס הכתה שוב. לאחר בירורים ושאלות, קניתי את ה- Quickmill Anita.

בהמשך קניתי גם קולה קפה ביתי, ומאז אני קולה לבד בבית. חווית הקפה שודרגה מאוד מאז, כי אני מכין תערובות שאי אפשר למצוא באופן מסחרי.

אני שותה כמעט רק אספרסו. אוהב את הקפה שלי מאוד כבד, מר ומעושן. ממש שונא חמיצות בקפה, ומעדיף מתיקות. העובדה שאני קולה לבד בבית מאוד עוזרת לי, כי אני מצליח לייצר קפה בלתי מאוזן לחלוטין, שאחרים יגידו שהוא מופרע (פעם שאלו אותי אם יש לי לסת מפלדה ).


הציוד שלי:
מכונה: Quickmill Anita
מטחנה: Mazzer Mini Electronic, Type A
מטחנה (לקפה נטול): Rancilio Rocky
מקינטה: Brikka לזוג
קולה: ג'ין קפה
אביזרים: טמפר ProTamp של EspressoParts, טוטוקרמה ופרנץ' פרס

מצורפות תמונות של הנבחרת.

[עדכון יוני 2010: ברוכה הבאה מאצר מיני אלק'! תמונות עודכנו בהתאם]


אניטה, רוקי (לנטול) ומאצר מיני

קולה הקפה ופולים ירוקים לפי זן


_________________
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -


נערך בפעם אחרונה על-ידי moti_r בתאריך ה' 29/07/2010 19:47, נערך בסך הכל 6 פעמים
פרופיל | שלח הודעה | חפש
joncafe (יונתן)
גורו קפה
גורו קפה

הצטרף בתאריך:
  Nov 26, 2009

מיקום: קנדה
הבעות תודה: 106
מספר הודעות: 2335

 #3  נשלח: ו' 27/11/2009 15:05
joncafe

שמי יונתן, יליד 1969.
נולדתי וגדלתי בת"א, ובשנים האחרונות מתגורר בצפון.

כבר כמה שנים מתעניין בתחום הקפה בעניין ומעורבות הולכים וגדלים.
לאחר שהיו לי לאורך השנים מכונות אספרסו פשוטות יחסית, לפני מספר שנים "נסחפתי" לתחום בצורה רצינית יותר ע"י לא אחר מידידנו coffeeaddict.

בתחילה היתה לי מטחנת Solis שמהר מאד (תוך כחודשיים) הוחלפה ל-Rancilio Rocky.

מכונת האספרסו הראשונה ה"רצינית" הייתה נובה-סימונלי אוסקר ששירתה אותי נאמנה במשך כשנתיים.
היום אני בעליה המאושר של וויביאמה דומובר סופר E61 אלקטרונית מחוברת ישירות לרשת עם משאבה רוטציונית.
אחת התוספות המוצלחות למכונה היא התרמומטר הייחודי לראש E61 שמאפשר בקרה יוצאת דופן על תהליכי פלאש ושליטה על טמפרטורה.

בינתיים גם הספקתי להכנס לתחום המרתק של קלייה-עצמית, בעזרת קולה בייתי ג'ין-קפה.

אני גאה להיות בין יוזמיו ומקימיו של פורום הקפה באתר HT.


Set-up האספרסו של joncafe

Set-up הקלייה של joncafe


_________________
Everything should be made as simple as possible, but not simpler


נערך בפעם אחרונה על-ידי joncafe בתאריך שבת 28/11/2009 17:15, נערך בסך הכל 3 פעמים
פרופיל | שלח הודעה | חפש
דעה_עכורה
חברה פעילה מאוד
חברה פעילה מאוד

הצטרפה בתאריך:
  Nov 26, 2009
הבעות תודה: 1
מספר הודעות: 175

 #4  נשלח: ו' 27/11/2009 23:45

שמי זיוית (We love you, Zivit), ילידת 1974. מתגוררת בראשל"צ בעוונותי הרבים.

בעקבות סלקטיביות הולכת ומתעצמת בבתי הקפה, ומירור חייהן של מלצריות קשות יום, החלטתי למרר לעצמי את החיים בבית, בקפה home-made.

התחלתי עם סט של סילביה + רוקי + קולה אויר HW Precision.
די מהר הבנתי שבעולם מחוץ לפינת הקפה הביתי, מקבלים שופכין בספל על פי רוב, והמשכתי להתמיד באובססיה/תחביב (תלוי אם שואלים את בעלי או אותי).
הקפה היה טעים, והאויר סמיך (לא לקלות ליד הכביסה).

אבל טעים זה עניין יחסי, ולהגיע לטעים יותר, באופן עקבי, הפך למטרה נעלה. זו הביאה לגיהוצי כרטיס אשראי נוספים, ולציוד הנוכחי: Vibiemme Domobar +MACAP M4.

ולגבי הקולה, Hottop B, רציתי לקלות בתוף בלי להוציא המון כסף על קולה "כבד", שאני לא מאמינה לחלוטין בטיב ביצועיו.
אני עדיין בתהליך לימוד, ונהנית מהדרך!



פרופיל | שלח הודעה | חפש
hosq
כתב קפה
כתב קפה

הצטרף בתאריך:
  Nov 26, 2009
הבעות תודה: 277
מספר הודעות: 4979

 #5  נשלח: שבת 28/11/2009 2:31
hosq

אז למה HOSQ ? זו שאלה שאתה התשובה עליה יודעים רק עוד שני אנשים, ואני מניח שלפחות אחד מהם שכח מזמן. אז בינתיים הסוד שמור ומוגן. אז השם הוא עידו והנה מתחילים -

אחרי תקופה לא קצרה שכללה מקינטה, מכונת מוקה (אלו שעולות באזור ה 200), מטחנות משונות למיניהן ומכונת גאגיה, כולל רכישת קפה בכל מיני פינות בארץ, אמר לי מישהו מהעבודה שאישתו החליטה שהיא נכנסת בתחביב עד הסוף. ואז אמרה לי אשתי - היי, גם אתה אוהב את זה! גם לך מגיע!
ובכן כשאשתך אומרת משהו, כל דבר, אתה מייד מהנהן בראש ומסמן הסכמה גורפת. כך עשיתי גם במקרה זה. השלב הבא היה "סקר שוק" - האישה הצביעה על מכונת אסקסו דרים אדומה ומדהימה ואמרה "כזה אני רוצה". ובכן, גם הפעם הנהנתי, וגם כאשר נבחרה מטחנה קטנה כסופה יפה וגם אופה. המטחנה מלווה אותי עד היום, אבל המכונה המוצלחת בפני עצמה, נאלצה לפנות מקומה למכונה האמיתית, האחת והיחידה, קבלו אותה - אלקטרה מיקרוקאסה אה לווה, או MCAL . מכונת מנוף קלאסית, מיוצרת כחמישים שנה ומייצרת קפה עדין וטעים עד מאוד.



פרופיל | שלח הודעה | חפש
דבוטאנט (עפר ש)
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה

הצטרף בתאריך:
  Nov 26, 2009

מיקום: כפר סבא
הבעות תודה: 1134
מספר הודעות: 11723

 #6  נשלח: שבת 28/11/2009 15:32
הציוד שלי

בהתחלה היתה לי מקינטה ולאחריה פילטר ויאטנמי ובשניהם לא השתמשתי הרבה כי לא היתה לי מטחנה.
המכונה הראשונה שלי היתה הגברת סילביה ואיתה קניתי גם את הרוקי.
אחרי כמעט שנה קניתי גם את הפונטה ווקיו.
עם הפונטה ווקיו הכל יותר מאתגר... מכונה ידנית קשה לפענוח אבל היא מוציאה קפה טוב ומאפשרת הקצפה וחליטה בו זמנית.
כרגע הסט שלי בנוי על הפונטה ווקיו ומטחנת קומפאק K3.
התווספו גם שני קנקני גֵ'זבֵה שקניתי באנקרה - ל 2 ו 3 כוסות.
ולבסוף הקולה שלי הוא חביתוש.






_________________
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)


נערך בפעם אחרונה על-ידי דבוטאנט בתאריך ב' 05/07/2010 9:35, נערך בסך הכל 3 פעמים
פרופיל | שלח הודעה | חפש
coffeeaddict (איתן שלום)
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

הצטרף בתאריך:
  Nov 26, 2009

מיקום: צפון
הבעות תודה: 61
מספר הודעות: 520

 #7  נשלח: שבת 28/11/2009 23:52
היכרות+ מסדר ציוד

שמי איתן ואני חובב מכור מזה מספר שנים. יליד תל אביב וגר בעמק יזרעאל ב19 השנים האחרונות.
הייתה לי מכונת אספרסו במשך שנים, והשימוש בה היה אולי פעם פעמיים בשבוע, או כשהיו מגיעים אורחים. בשנת 2000 אישתי קנתה לי מתנה מטחנה ליום ההולדת. כשגיליתי בטעות את הקבלה וראיתי כמה היא שילמה, התרגזתי על הביזבוז. מטחנה איבריטאל ב500 שקל- איזה ביזבוז. לא תיארתי לעצמי שזו תהיה אחת ההשקעות היותר טובות ויותר שימושיות במטבח. עברו מספר שנים, ושכן שלי הראה לי את תהליך הקליה אצלו בבית, וציין את אמיגו כמקור הקפה הירוק שלו. קבעתי אצל שאול פגישה לערב, ובאתי עם חבר לשמוע ולטעום. יצאתי משם עם Precision' ומספר זני קפה ירוק כדי להתנסות. מאז נכנסתי לעניין השידרוגים ועברתי דרך קולה i-roast ולאחריו ג'ינקפה. כל אחד מהקולים הישנים נמכר אחר כבוד, ושימש עוד שנים את הרוכש הבא. מכונת הקפה אף היא עברה מהמורות ותהפוכות. מחובבי קפה פילטר ומוקה מספר 1 עברנו לאספרסו כשחקן ראשי. המכונה הישנה מסוג Krups דרשה שידרוג, ועברתי לגאג'יה TEBE. מכונה מצוינת שמשרתת אותי נאמנה עד עצם היום הזה בעבודה. לאחר כשנה החלטתי שאני רוצה ללכת על E61, ובחרתי בבריקולטה. היתרון-קופיטק כשרות ואדם (אז עוד לא הכרתי את כל המיפרט) אבל הכיעור של המכונה גרם לי להכריח את הבעלים ליצור כסות שונה למכונה. לקח לו כשנה לייצר את העיצוב החדש, ואז החלפנו והתקבל מכשיר מקסים בעיצובו ובביצועיו. ככימאי התרכזתי במים המשמשים להכנת האספרסו.מצאתי ופירסמתי לחובבי הקפה את שיטת החידוש והריענון של מרככי המים של בריטה ופילטר המולבש על צינור המכונה. ניסיתי להזים את המיתוס של מלח מיוחד לריענון או חוסר יכולת לעשות זאת. היום רבים וטובים משתמשים בשיטה לרענן את המרכך ולא לזרוק אותו, ובשימוש הראשוני למנוע החמצה של המים שפוגעים הן בטעם והן במכונה.


בריקולטה בעיצוב קופיטק

פרופיל | שלח הודעה | חפש
קרמריקה
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה

הצטרף בתאריך:
  Apr 17, 2005
הבעות תודה: 265
מספר הודעות: 4033

 #8  נשלח: ה' 03/12/2009 0:25

שמי ירון, מתגורר בבאר שבע. את הכינוי אני מקווה שאין צורך להסביר, ולמי שלא הבין, לכו לראות סיינפלד, בטח תמצאו שידור חוזר של אחד הפרקים בשעות הקרובות.
את דרכי עם קפה איכותי בבית התחלתי עם הבריקה. מאוד רציתי מכונת קפה, אך תקציב לא היה. כדרכי, נכנסתי לאינטרנט לחפש מכונות מומלצות בתקציב נמוך. מהר מאוד הבנתי, שעדיף להתחיל מבריקה מאשר מכונה זולה. לבריקה צורפה טוטוקרמה, וזמן קצר לאחר מכן, מטחנת תבלינים פשוטה. הקפה היה מדהים בפשטותו ואיכותו. הדהים אותי איך עם תקציב כ"כ קטן אפשר להגיע לתוצאות כאלה מרשימות. כמובן שלא נעצרתי שם, וכעבור שנה הגיע הזמן למכונת אספרסו אמיתית.
חיפשתי מכונה בסכום נמוך, שתיתן את האספרסו הטוב ביותר בשביל הכסף. מצאתי את הגאג'ה אבולושיין במכרז במחיר סביר ביותר, והיא היתה המועמדת האידיאלית לדרישה. שודכה לה מטחנת נמוקס לוקס, והתחלתי את דרכי בעולם האספרסו המופלא. עוד קודם לכן התחלתי לקלות את הקפה בעצמי במכונת פופקורן ובתנור ביתי. קלייה ביתית יחד עם מכונת אספרסו סבירה, הובילו במהרה לתוצאות מפתיעות. עם הזמן, הצטרף למערכה קולה קפה, הרי הוא ה"ג'ין קפה".
לאחר קרוב לשלוש שנים עם אותה מכונה, סוף סוף היא שודרגה למכונה מקצועית, LaCimbali Junior.
למי שרואה את האשכול וחושב שצריך מפלצות שכאלה בשביל להנות מאספרסו איכותי, אני חייב לומר, זה ממש לא ככה. אפשר להגיע לתוצאות מעולות עם בריקה וטוטוקרמה, ותוצאות שיביסו כל תוצר של בית קפה עם מכונה פשוטה יחסית, מטחנה צמודה והרבה לימוד.


פרופיל | שלח הודעה | חפש
aloni
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

הצטרף בתאריך:
  Nov 05, 2005

מיקום: יאבוייה
הבעות תודה: 12
מספר הודעות: 13341

 #9  נשלח: ד' 09/12/2009 21:45

אלון מהרצליה, די מוכר בפורום האב, יש יגידו ידוע לשמצה

חדש בתחום הקפה הביתי (כשנתיים וחצי) אבל חובב קפה ותיק. הבריקולטה שבתמונה היא הראשונה שלי.
אני אוהב את האספרסו שלה ואת הראש הנהדר (E61), הנקודות החלשות הן סטימר מעט חלש (יחסית למכונה מסחרית לפחות) והעובדה שהיא צריכה שירות פעם בחצי שנה כמו שעון.

המטחנה של ascaso על הכיפק. היא עושה dosing באמצעות טיימר, אתה מקבל את הנוחות של dosing אוטומטי בלי החיסרון של קפה שיושב טחון כל היום (או יותר) ב- doser.

בתקופות שאני לא מעשן אני חסיד של קפוצ'ינו. הפולים האהובים עלי הם המוקה קרם של ארקפה (זה נחשב חילול הקודש?).
מפתה להכנס לתחום הקליה העצמית אך מצד שני לא חסר כבר היום סיבוך להכין כוס קפה...

אני חלש בלאטה ארט, אני אוהב את החלב קצת יותר סמיך מהאופטימאלי לצורך הזה.
מברך על הפורום החדש וממתין לראות אילו הפתעות/טריקים/שיטות נלמד כאן

(מצטער על הווטרמארקס בתמונות, לא היה לי כח לעדכן עדכון: סודר)












_________________
HiFiMusic IL
(3) הבעות תודה: moti_r , ilanafri , omerneu
פרופיל | שלח הודעה | חפש
joncafe (יונתן)
גורו קפה
גורו קפה

הצטרף בתאריך:
  Nov 26, 2009

מיקום: קנדה
הבעות תודה: 106
מספר הודעות: 2335

 #10  נשלח: ו' 11/12/2009 9:05
מטרת השרשור

העברתי את השיחה (החיובית והחביבה) שהתפתחה כאן לשרשור "ברוכים הבאים", שם היא מתאימה יותר.

אני מעדיף שאת השרשור הזה נשאיר לפוסטים שבהם כל אחד יציג את עצמו ואת המכונה שלו. מעיין "רזומה" של מי שמעוניין לספר על עצמו בהקשר של קפה לשאר חברי הפורום.

אנא פרסמו תגובות במסרים או בשרשור נפרד. שרשור "ברוכים הבאים", לדוגמה, יכול להתאים ויכול להיות מעיין "קוקטייל פארטי" בצורת "צ'אט רום" לברכות ושיחות בנושא השקת הפורטל והפורומים החדשים.

_________________
Everything should be made as simple as possible, but not simpler
פרופיל | שלח הודעה | חפש
Chura
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

הצטרף בתאריך:
  Jan 20, 2005

מיקום: Privilege 15
הבעות תודה: 239
מספר הודעות: 4472

 #11  נשלח: א' 13/12/2009 21:05

אני חן, גם קצת מוכר מHT.
לפני כשנתיים לחברה שלי נכנס לראש מכונת אספרסו (בעודה בת 20 ואני 21), ואני ככל חובב קולנוע ביתי תמיד מוכן להכניס מוצר יקר ומגניב הביתה.
אז הלכנו לחנות, שאלו אותי מה אנחנו מחפשים, אז אמרתי מכונת קפה למתחילים, באיזה סכום נשאלתי, עניתי מיד באזור ב1500.

לסיכום, יצאנו עם גברת סיליביה המהממת, שומר הראש שלה רוקי, דוחסן רציני, מדחום וכד הקצפה.


למען הפרוטוקול, אני עדיין לא מרוצה מהשוטים שלי, הם לא אחידים ואני פשוט לא מצליח לשמור על אחידות.
אם מישהו מאזור בנימיניה ויש לו כוח אלי, אשמח לעזרה



(1) הבעות תודה: moti_r
פרופיל | שלח הודעה | חפש
גלעד_אינטרפרק (גלעד מוסקוביץ)
עוסק בתחום קפה
עוסק בתחום קפה

הצטרף בתאריך:
  Dec 13, 2009
הבעות תודה: 11
מספר הודעות: 156

 #12  נשלח: ב' 14/12/2009 23:41

שלום לכולם

שמי גלעד ולמי שלא מכיר אני מנכ"ל אינטרפרק - מרכז תרבות קפה (סוג של גילוי נאות שמסביר את המפרט הבא).

ציוד הקפה שלי בבית כולל כרגע :
מכונת Cumbali Junior S1 - עם מיכל מים. תוחלף בקרוב למכונה עם חיבור מים, אין מה לעשות הרעש של המשאבה הוולומטרית קנה אותי המכונה מחליפה Saeco Royal ותיקה ששירתה אותי נאמנה עד שהבנתי מהו טעמו האמיתי של קפה, משם כבר לא היתה דרך חזרה.
מטחנת Cimbali Junior עם מחלק מנות - מסתדר אתו לא רע אחרי קצת צבירת מיומנות
טמפר עץ עם תחתית מתכת של Ascaso בקוטר 57 מ"מ שמתאים לידית של הצימבלי
נוקבוקס של גרינדנשטיין
קופסת ואקום - אחת התוספות האחרונות והמצוינות לאוסף! מומלץ בחום
ידית bottomless עם סלסלה משולשת - נטשתי אותה אחרי שמילאה לי את כל השיש בבית בשפריצים של קפה...


כפי שניתן לראות יש "מגמתיות " קלה בציוד...

כרגע אני שותה קפה איטלקי ולא קפה מקלייה עצמית - עם כל הכבוד אני עדיין חושב שאיטלקי שקולה קפה כבר איזה 100 שנה יודע קצת יותר טוב ממני מה הוא עושה...

שידרוגים צפויים לעתיד הקרוב :
- טמפר דינמומטרי של MACAP עם מנוף
- כמה אביזרים מגניבים שמצאתי בתערוכה האחרונה כמו ידיות וברזים מעץ, מוט הקצפה מצופה טפלון וכדו'
- כאמור מעבר למכונה עם חיבור מים ומשאבה וולומטרית
(1) הבעות תודה: moti_r
פרופיל | שלח הודעה | חפש
avicali
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

הצטרף בתאריך:
  Dec 16, 2009

מיקום: מרכז
הבעות תודה: 21
מספר הודעות: 272

 #13  נשלח: ו' 18/12/2009 17:22

שלום לכולם,
שמי אבי ואני גר ביבנה. נשוי + 2.
ההתנסות הראשונה שלי בקפה הייתה בצבא עם נס קפה של עלית (בעוונותי הרבים). לאחר מכן התחלתי לשתות קפה "נחלה" שחור עם הל במילואים. מסיבה כלשהי, אני לא מרגיש צורך לשתות אותו באזרחות, אבל הוא פתח לי את הדרך לשתות קפה שחור רגיל, בעיקר בעבודה.
לפני כשנה וחצי קיבלתי מחמי מכונת אספרסו אוטומטית שפועלת על קפסולות של חברת Espresso cap, מכונת תרמו-בלוק, אם אינני טועה. היה נחמד למשך קצת פחות משנה.
לפני 4 חודשים השתדרגתי לצמד הידוע - סילביה ורוקי. כבר מהשוט הראשון הורגש ההבדל הגדול בין קפסולות לבין קפה טרי שנטחן במקום ונחלט במכונה רצינית. אני כל הזמן לומד ומשתפר בתהליך החליטה וזו חוויה פשוט כיפית וטעימה.
מקווה להתחיל בקרוב לקלות קפה בבית, ולא בגלל שאני לא קונה קפה טרי, אלא בגלל שאני רוצה למצוא את התערובת שהכי תתאים לי ושאוכל לשתות אותה כל הזמן.

ציוד:
מכונת אספרסו של רנצ'יליו - סילביה.
מטחנת רוקי של רנצ'יליו.
אביזרים - טמפר איכותי של קופיטק וכד להקצפת חלב של MOTTA.
בעתיד - קולה קפה כלשהו.

תמונה של הצמד:



(1) הבעות תודה: moti_r
פרופיל | שלח הודעה | חפש
oronp
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

הצטרף בתאריך:
  Dec 17, 2009

מיקום: הוד השרון
הבעות תודה: 9
מספר הודעות: 165

 #14  נשלח: שבת 19/12/2009 8:13

שלום לכולם
שמי אורון, אני רופא וטרינר (ללא ברווז.. ) ותושב הוד השרון.
תמיד שנאתי קפה נמס, הסתפקתי בשחור, ולקח לי שנים לגלות שיש אלטרנטיבה מדהימה שנקראת אספרסו...
התחלתי ככולם במקינטה (ולא הכרתי אז את הביאלטי) ולאורך השנים (ולא מעט) טיפסתי במעלה השדרוגיטיס לקרופס, נמוקס, ג'אגיה קלאסיק, עד שעצרתי למס' שנים בBezzera.
האחרונה, לאחר עקומת למידה ארוכה יחסית, סיפקה לי קפה מצוין במשך מס' שנים עד שהתפתיתי לבריקולטה.
עד לא מזמן טחנתי ב-Nemox lux שכלפיה, מחוץ ללכלוך הסביבתי לא היו לי טענות. מאידך, אשתי איימה להתגרש עקב הרעש הנוראי...
לאחרונה קבלתי לנסיון ומשחקים מטחנה חדשה (חדשה יחסית גם בארץ) מחברת WPM, אמנם סינית אך עושה את העבודה סביר ובשקט, ושלום-בית שב למעוננו...
לא קולה בבית מחוסר זמן למשחקים, משתמש בתערובת אורגנית של חברי דדי הראל מ"דאדא קפה" שקולה וקולע לטעמי.
שותה אספרסו כפול.
(1) הבעות תודה: moti_r
פרופיל | שלח הודעה | חפש
moti_r (מוטי)
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe

הצטרף בתאריך:
  Nov 11, 2004

מיקום: ישראל
הבעות תודה: 688
מספר הודעות: 9705

 #15  נשלח: שבת 19/12/2009 11:40

יונתן לא מרשה ללכלך את השירשור הזה, ובצדק, אז אני מציע שבמקום לכתוב הודעות "אהלן וברוך הבא!" נשתמש בכפתור ה-"תודה" על הודעות.
בשרשור הזה "תודה" משמעה "שלום, נעים להכיר! ".

_________________
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
(1) הבעות תודה: eliel1010
פרופיל | שלח הודעה | חפש
כל הזמנים הם שעון חורף - ישראל (GMT+2) הצג הודעות קודמות:    
פורומים > בית הקפה עבור לעמוד  1  |  2  |  3  | ... |  32  |  33  |  34  |  הבא 


  
    שם משתמש:
נתוני כניסה לכל אתרי HT:

  סיסמא:
 

  


 | 

קפוץ אל: 
לא ניתן לשלוח הודעות בפורום זה
לא ניתן להגיב להודעות בפורום זה
לא ניתן לערוך את הודעותיך בפורום זה
לא ניתן למחוק את הודעותיך בפורום זה
לא ניתן להצביע לסקרים בפורום זה
לא ניתן לצרף קבצים בפורום זה
לא ניתן להוריד קבצים בפורום זה

תקנון / תנאי השימוש באתר צור קשר / contact us כל הזכויות שמורות לקבוצת ht