מגבר סטריאו מנורתי: MiniWatt S1

חברת MiniWatt הציגה לפני זמן קצר את המגבר המנורתי הקטן ביותר בעולם. כאשר העמדנו אותו למבחן, גילינו כי ביצועיו ממש ...


הקדמה

הקדמה

2.5W – באמת?! מה כבר אפשר לעשות עם 2.5W? איך אוכל לשמוע משהוא אחרי שהתרגלתי כבר ל-200W השריריים המסופקים מהגמוט הבריא שלי?
שאלות אלו ודומות העסיקו אותי בדרך חזרה הביתה לאחר שאספתי קופסה בגודל כף ידי כשבתוכה אמור לנוח המגבר שזכה לשם MiniWatt S1. מה שלא ידעתי הוא כמה עבודה אצטרך להשקיע כדי לצאת מהדעות הקדומות שלי, אבל לזה אגיע עוד מעט.

קצת על החברה, חברת MiniWatt הממוקמת בהונג קונג, החליטה לצאת עם מוצר יחודי שמוגדר על פי כותרת החברה – "World´s smallest 4-tube amplifier".  את המגבר ניתן לרכוש בסכום סביר לחלוטין של $269 ($229 ליתר דיוק פלוס $40 הובלה לארץ הקודש) דרך אתר האינטרנט של החברה ולקבלו במשלוח כחבילה בגודל מגוחך עבור מה שנקרא מגבר שפופרות.

רגע לפני פתיחת האריזה, כמה נתונים יבשים:

  • שם המוצר: MiniWatt S1.
  • הספק מוצא: 2.5W+2.5W @ 8 ohms.
  • התנגדות מוצא:  8Ohms Japan Z11-EI48*24 Output Transformers.
  • טווח תדרים: 30-20Khz +-1db.
  • טווח מתחי כניסה:  85-132Vac or 176-265Vac.
  • מימדים: 130x100mm.
  • משקל: 1.5kg
  • כניסת הזנת מתח AC: IEC Jack עם פיוז הגנה של 2 אמפר.
  • כניסת אודיו: RCA.
  • יציאת אודיו: קונקטורי בננה.

הגיע הזמן לפתוח את האריזה ולגלות את הזאטוט.
בתור ציוד שפופרתי רגיש שאמור להגיע במשלוח רגיל, ה MiniWatt S1 זוכה לאריזה מכובדת מחומר מוקצף כדי שיוכל לבצע "עלייה" ללא נזקים.

פתיחת האריזה מגלה את ה MiniWatt S1 ששרד את המעבר ללא קושי:

ה MiniWatt S1 בסך הכל נראה מרשים. למרות הגודל הקטן למדי, המבנה מתכתי ומסוגנן, במרכז החזית ממוקם כפתור הווליום, ובחלק העליון ניצבות ארבע שפופרות כשמאחוריהן נראים שני השנאים. המראה נקי ויפה.

קוריוז נחמד הוא שברמת העיצוב השתמשו בברגים סטנדרטיים שנראים גדולים מאד יחסית לשאר חלקי המגבר ובכך מדגישים את מימדיו של ה MiniWatt S1. למרות הסקרנות הבסיסית של להשוות את ה MiniWatt S1 למערכת רפרנס, נזכרתי במשפט שאמרו לי עליו לפני שאספתי אותו: "זהו מגבר של מאות בודדים של דולרים וככזה הוא ישמש בעיקר בחיבור לסט למחשב או דבר דומה – חבל להשוות אותו למגבר Hi-End שיקרע אותו לגזרים", וכך לאחר הרצה של מספר ימים ניגשתי לעניין:

תצורה 1: מחשב כמקור, MiniWatt S1 ורמקולים מיקרופודים

נתון חשוב: יש לציין שההתנגדות המוצהרת של המיקרופודים היא 4 אוהם, זאת כאשר התנגדות המוצא של ה MiniWatt S1 היא 8 אוהם, מה שגרם לי בהתחלה להסס מעט לפני החיבור, אך מיד לאחר ששמעתי את התוצאה הספקות נשארו מאחור.

המגבר מתחיל להשמיע כ-10 שניות לאחר ההדלקה. מייד בהתחלה הופתעתי לגלות את רצפת הרעש האפסית של המיני: גם כאשר העוצמה על מקסימום, לא ניתן לשמוע דבר בהאזנה קרובה לרמקול (וכן – כשהמגבר דולק!). נתון חשוב נוסף הוא טמפרטורת העבודה של המגבר, ה MiniWatt S1 אוהב חום, הרבה חום. אסור לחשוב על לגעת בשפופרות וגם נגיעה בגוף המגבר אינה נעימה.

בחיבור הנוכחי שמעתי קטעי MP3 שונים, הראשון היה Eminem עם הכותר The Marshall Mathers ולאחר מכן Brothers in Arms של Dire Straits. הצליל שהוציא ה MiniWatt S1 היה נעים משמעותית יחסית לרמקולים המחוברים למחשב בדרך כלל ואיפשר לי לשמוע מוסיקה זמן ממושך. מה שגרם לי לתהות; האם חיבור ה MiniWatt S1 ליציאת אוזניות של Laptop עושה איתו צדק? האם באמת לזה הוא מיועד?

די מהר החלטתי להוריד את Laptop ולחבר במקומו CD ישן ואהוב שברשותי – AMC CD6.

תצורה 2: AMC CD6 כמקור, MiniWatt S1 ורמקולים מיקרופודים

כאן קנה אותי ה MiniWatt S1 לראשונה, בישיבה קרובה לרמקולים הצליח ה MiniWatt S1 לפתוח במה קטנה על שולחן העבודה שלי ולהשמיע צלילים שגרמו לי להתפעל מיכולת המיקרופודים. הרמקול הקטן הוציא צליל נעים עם רמת פירוט מרשימה לרמקול בגודלו.

בחיבור זה שמעתי שוב את את הקטעים הקודמים שכעת נשמעו מרשימים ומהנים – המיקרופודים מעולם לא נשמעו טוב כל כל, איכשהוא נפתחה במה קטנה על השולחן שלי וממנה יצאו צלילים שהשאירו אותי מרותק למקומי. הכיף בתצורה הנוכחית הוא שאפשר בשליחת יד ארוכה להביא את הרמקולים למיקום אופטימלי בקלות והתוצאה מיידית – חבל שלא ניתן לבצע כך את מיקום הרמקולים בסלון.

לאחר ששמעתי קטעים נוספים, התגברה בי התחושה שחיבור המיקרופודים למיניוואט אינה עושה עימו חסד, מה שגרם לי לפרק את הרמקולים מחדר השינה, אלה הם מוניטורים של חברת KRK, דגם 6000 המוגדרים כ – Close Field Monitor, בעלי התנגדות של 8 אוהם, נצילות של 89db 1W @ 1m וככאלה נראים כמושלמים למגברים בעלי הספק נמוך.


אחורי ה MiniWatt S1

המשך הבחינה 

תצורה 3: AMC CD-6/Meridian 508-24 כמקור, Miniwatt S1 ורמקולים KRK6000

כאן, לאחר השמעה קצרה החלטתי לשדרג את נגן ה-CD ל Meridian דגם 508-24 המאופין בצליל מעט אגרסיווי אך מאד מפורט.

מיד עם הדלקת המערכת ותחילת ההשמעה גיליתי כמה ההחלטה היתה נכונה. אני יודע שמגברי שפופרות אמורים להישמע "עגולים", "חמימים", נעימים וזאת על חשבון פירוט ודיוק. אני חייב לציין כבר כאן – ה MiniWatt S1 הוא מגבר שפופרתי עם צליל מאד נעים בטווח התדרים הגבוהים, אבל המגבר שקוף וברור בצורה יוצאת דופן בתחום המיד. מה שגורם למגבר להעביר פרטים, שלא מעט מגברים אחרים מתקשים לשקף ובתור אחד שאוהב לשמוע את הפרטים הקטנים בהקלטות, מאד נהנתי מהשילוב שהיה מולי.

מה שהכי הפתיע אותי הוא איך מצליח מגבר שמוצהר כ-2.5W לבנות במה וביחוד איך ה MiniWatt S1 מצליח להעביר מידע ועוצמות בתדרים הנמוכים בצורה כל כך ברורה (והדגש הוא על העברת פרטים). אל תצפו מהמיני להרעיד קירות וחלונות אבל הבס קיים ומורגש בהחלט! נראה שמתכנני ה MiniWatt S1 ידעו כיצד לדאוג להעביר מידע בתדרים אלו בעצמה שלא יוצרת עוות בהספקים כל כך נמוכים, ולפי איך שזה נשמע זה עובד נהדר.

בנקודה זו החלטתי להתמקד ולבדוק מעט יותר על היכולות של ה MiniWatt S1 בסגנונות שונים של מוסיקה:

Dire straits – On Every Street
זהו הדיסק האחרון שהוציאה הלהקה ולמרות הגדרת ה-Dire straits כלהקת רוק, דיסק זה מעט מתון ושקט באופיו ולדעתי נוטה מעט לכוון הג´אז. זהו אחד הדיסקים שדרכו הצליח ה MiniWatt S1 להרשים בשקיפות ובהעברת הפרטים שבהקלטה, הזאטוט פשוט מעולה בטווח הווקל והשילוב עם הכלים בסגנון היחודי של הדיסק הזה היה מרשים, ביחוד הרשימה הגיטרה של מרק קנופלר ב- you and your friend שהועברה דרך ה-KRK בצורה פשוט מעולה.

Alicia Keys – Songs In A Minor
כבר ציינתי את היכולת של ה MiniWatt S1 בתחום הווקל ובכך מרשים ה MiniWatt S1 לא פחות בווקל נשי.  חלק מהשירים בדיסק מכילים מינימום כלים וניתן להתמקד בקול של אליסיה שנשמע ברור וקסום. בחלק אחר מהשירים אשר הכילו יותר כלים, ניתן היה שוב להתרשם מהשקיפות של ה MiniWatt S1. בניית הבמה בשירים המורכבים בדיסק זה מקבלת ציון טוב, בסך הכל מתקבלת במה ברורה וכפי שציינתי, עם 2.5W זה היה יותר ממרשים. 

תמוז – סוף עונת התפוזים
רוק ישראלי לדעתי צריך להשמע חזק ובעצמה הראויה וכנראה מהסיבה הזאת, אם היה דיסק שפחות הרשים אותי זה היה סוף עונת התפוזים, בו לא הצליח ה MiniWatt S1 להעביר את העוצמה הנדרשת. לדוגמא, בקטעים השקטים הצליח ה MiniWatt S1 להשמיע את מאיר אריאל ואריאל זילבר בצורה ברוריה וכל אחד עם החספוס הייחודי לו, אבל כשהיתה צריכה להגיע העוצמה, הוא לא הצליח לספק את הריגוש.

Vivaldi Four Seasons played by Anne-Sophie Mutter
זהו אחד האיזורים החזקים יותר של ה MiniWatt S1, הכינורות משוקפים בצורה כל כך נעימה וניתן לשמוע בבירור את כל הכלים בקטעים המורכבים יותר. אני חייב לציין שוב את התדרים הנמוכים שמצליח להוציא המגבר, אלה גרמו לי לא מעט לחשוב שמדובר במגבר חזק בהרבה – צריך פשוט לשמוע כדי להאמין כיצד הוא מצליח לספק את הסחורה.

התצורה הזאת נשמעת מעולה לדעתי, הרבה מעבר לאיך שאמור להישמע מגבר בטווח המחיר של ה MiniWatt S1 וזאת מבלי להכניס לנוסחא את ההספק. היכולות המרשימות של המגבר עד כאן גרמו לי להיות סקרן לגבי תצורה שאיננה מיועדת עבורו.

תצורה 4: Meridian 508-24 כמקור, MiniWatt S1 ורמקולים Ultimus Audio

חשוב מאד שוב לציין שזהו איננו היעוד של ה MiniWatt S1, התצורה הנוכחית היתה מבחינתי קוריוז בלבד לאחר הביצועים המרשימים שלו עד לנקודה הנוכחית, כעת הוא נדרש להזיז רמקולים מעט פחות נצילים (89db) ולמלא חלל בינוני כאשר מרחק ההאזנה הוא כ-3 מטר מהרמקולים.

כאן בהאזנה לקטעים הווקלים, הצליח המגבר למלא את החדר בצורה מספקת בהחלט, העוצמה לא היתה גבוהה אמנם, אך הצליל שהתקבל היה פתוח ונקי ולא הורגש צורך בעצמה גבוהה יותר. גם כאן הופתעתי עם עוצמה מרשימה בתדרים הנמוכים, מה שגרם לחברים שהשמעתי להם את המגבר לבדוק ולוודא שאני לא מרמה ומשמיע מגבר אחר.

במעבר למוסיקה קלסית, כאן כבר הורגש חוסר בעוצמה והמגבר לא הצליח להרים במה, כך כמובן גם ברוק ובכל דרישה לקבל יותר משמיעה נקייה.

סיכום

לדעתי MiniWatt S1 הוא שובר דעות קדומות. מבחינתי ומבחינת חברים שזכו לשמוע אותו, מדובר כמעט בקסם – מגבר כל כך קטן, אבל עם צליל כל כך גדול ומרשים. ברמת העצמה הוא דורש רמקולים נצילים של 90db ויותר כדי לייצר את העוצמה הנדרשת למלא פינת עבודה ואפילו חדר שינה וברמה בהחלט מספקת.

מבחינת איכות הצליל ובכן כאן מתחבא הסוד האמיתי: אם סוג המוסיקה שלך הוא ג´אז, ווקל, או קלסי, אז במחיר מגוחך של $229 תוכל לקבל איכות שמגברים שעולים פי כמה לא מצליחים לספק ובכך מתבטא ה MiniWatt S1 בגדולתו.

מבחינתי ה MiniWatt S1 נשאר אצלי בחדר השינה עם ה- CD-6 וה- KRK עד שהיצרן ישלח לי אימייל זועם ויבקש אותו חזרה 🙂

מחיר ה MiniWatt S1 הינו $229.
המותג חסר כיום יבואן וניתן לרכישה בצורה מקוונת מאתר היצרן.

להמשך דיון בנושא הביקורת לחץ כאן.

Special thanks to Derek from MiniWatt.com.hk who supplied us with the sample units we used for this review.


חלק מהתכנים באתר כוללים מעת לעת קישורים לתוכניות שותפים, שעבורם האתר מקבל עמלה עם רכישה בפועל.
עמלה זו איננה מייקרת את עלות הרכישה של המוצרים.

7:00
  /  
03.09.2009
  
מאת: מרדכי זהבי

1