Giada Slim N10 – לא, זה לא מזרימדיה, זה HTPC

ה-Giada Slim N10, מחשב זעיר מבוסס ה-ION של nVidia בעל יכולת מלאה לניגון תכנים של 1080P, מטשטש עוד יותר את ההבדל ...


הקדמה

Giada הינה חברת בת של JieHe, חברת חומרה סינית אשר הוקמה ב-1999, יושבת ב-Shenzhen אשר בסין, ומתמחה בייצור לוחות אם וכרטיסי מסך של nVidia. חברת הבת הוקמה כדי ליצור מותג מעוצב וקל יותר להגייה עבורנו ועם תדמית צעירה ודינמית.

ה-Slim N10 שקיבלתי לסקירה הינו מחשב מיני (Nettop) בצבע לבן הכולל בתוכו מעבד ATOM N330, שזהו מעבד דו ליבתי החזק יותר מה-N230 וה-N270 באותה משפחה. הצ´יפסט של לוח האם מבוסס על ה-ION המוצלח של nVidia, וכולל כרטיס מסך מסוג GeForce 9400M. ניתן להשיג את המוצר גם בצבעים שחור, ורוד וכחול.


גם HTPC יכול להיות קטן ומעוצב

ה-ION, כידוע, זכה אצלנו בתואר של מוצר השנה בקטגוריית חומרת HTPC, ונסקר בהרחבה ע"י Shed. לכן, לא נפרט יותר מדי על מאפייני ה-ION והיכולות שלו, ונתרכז יותר בעיצוב המוצר ובחוויית השימוש בו.

מה מקבלים עם המוצר?

המחשב מגיע בשתי קופסאות יפות ומעוצבות, קופסא אחת עם המחשב עצמו וקופסא שנייה עם האביזרים המגיעים איתו. האביזרים המגיעים עם המחשב די מועטים וכוללים:


ערכת אביזרים צנועה

  • סטנד פלסטי שקוף להעמדה אנכית של המחשב
  • ספק מתח חיצוני
  • כבל חשמל ("קומקום")
  • דיסק התקנה (למחשב עצמו אין כונן אופטי)
  • חוברת הוראות מהירות

כאן ניתן לראות סרטון עם פריקת האריזות של המוצר:

המחשב עצמו יפהפה וקטן. מידותיו הן 19 על 15 ס"מ, בעובי של 2.5 ס"מ בלבד וניתן לרכוש אותו ב-4 צבעים. אני קיבלתי לבדיקה את המוצר בצבע לבן, עם עיטור סיני מעודן בצבע כחול משני צדדיו. זהו בהחלט מוצר מעוצב המגדיל את ה-WAF ואת הסיכוי לאישור ההנהלה להצבתו בסלון.


מי אמר שאי אפשר לקשט גם מחשב?

מה המחשב כולל?

ל-Slim N10 יש את החיבורים הבאים:

מאחורה:

 

  • יציאת HDMI בעלת יכולת להעברת LPCM 7.1
  • 4 חיבורי USB
  • יציאת VGA
  • חיבור רשת Ethernet
  • כניסת מתח

מלמעלה: 

 

  • קורא כרטיסי זכרון
  • חיבור USB
  • יציאת אודיו אנלוגית סטריאופונית (לאוזניות, רמקולים למחשב או רסיבר אנלוגי)
  • כניסת מיקרופון

בחזית יש כפתור כיבוי והדלקה, עם חיווי משולב צבעים המראה בירוק שהמחשב פועל ומהבהב באדום כדי להראות פעילות דיסק קשיח. מאחורה, בשתי הפאות הגדולות של המארז ובפרופיל האחורי, ישנם פתחי אוורור כדי שהמאוורר הפנימי של המחשב יוכל להכניס ולהוציא אוויר. הדבר מעורר סימן שאלה אם ניתן להשכיב את המחשב – זה הרי יסתום את אחד מפתחי האוורור. אני מניח שאפשר לעשות Modding קטן ע"י הוספת רגליות למוצר, כך שפתח האוורור לא ייחסם בהשכבה.

נציין גם שניתן להוסיף למחשב מתאם (כ-70 ש"ח) המאפשר להתקין אותו מאחורי כל מסך (טלוויזיה או מסך מחשב) התומך בתקן VESA:

מאוורר המחשב שקט מאוד לדעתי, וניתן לשמוע אותו רק כאשר מקרבים את האוזן לכ-10 ס"מ ממנו.


יש פתחי אוורור ב-3 פאות של המוצר

המחשב מגיע עם זכרון של 2GB ודיסק קשיח 2.5" בגודל של 250GB, והוא כולל בתוכו ממשק רשת אלחוטית בתקן 802.11B/G. מי שירצה לנצל את המהירות של התקן המהיר יותר 802.11N, יצטרך לרכוש דונגל USB חיצוני התומך בכך.

לי חסרה במוצר עין של אינפרה אדום, כדי שיהיה אפשר לשדך אותו לשלט רחוק. כלומר, בשביל שלט רחוק תצטרכו לרכוש בנפרד ערכת אינפרה אדום. לא מדובר בהוצאה רצינית, אפשר למצוא באיביי בכ-$5, אבל זה קצת יסרבל את הפתרון של מחשב קטן וממוזער כי המקלט מתחבר חיצונית ב-USB. מצד שני, אולי זה יתרון – אפשר להחביא את המחשב עמוק בתוך רהיט הקולנוע הביתי שלכם, ולשרבב החוצה רק את העין של מקלט האינפרה אדום.

פתרון אחר נחמד לשליטה מרחוק הוא שלט רחוק הכולל בתוכו WiFi, למשל: אפליקציית השלט הרחוק שאפשר להתקין על iPhone, אולם זה מקשה על פתרון אלגנטי פשוט של שלט אוניברסלי לשאר הרכיבים במערכת שלכם (טלוויזיה, רסיבר וכו).

כמו כן, חסרה לי יציאת אודיו דיגיטלית מסוג SPDIF (אופטית או קואקסיאלית). אמנם ניתן להוציא אודיו דיגיטלי דרך יציאת ה-HDMI, אולם להרבה אנשים יש עדיין רסיברים ישנים יותר ללא כניסות HDMI. פתרון אפשרי לבעייה הזו הוא ממתג HDMI הכולל המרה ליציאת SPDIF (יש לו גם המרה ליציאת סטריאו אנלוגית) שניתן להזמין מחו"ל והוא עולה כ-$60 כולל משלוח.

יציאת ה-HDMI, כאמור, כוללת יכולת להוציא LPCM 7.1. אין בה יכולת ל-bit streaming ישיר של DTS-HD/MA ו-TrueHD, אבל למעשה, אין שום הבדל באיכות בין תוכן ב-DTS-HD/TrueHD שמועבר כמו שהוא אל הרסיבר או שנפרס תחילה ע"י המחשב ל-LPCM 7.1, רק תראו חיווי שונה ברסיבר.

חוויית השימוש במחשב זעיר מבוסס ION

כאן, בניגוד לסקירה של Shed, אביא את נקודת המבט ה"לא לינוקסית" לשימוש במחשבים מבוססי ION. את ה-Slim N10 קיבלתי לשמחתי עם מערכת ההפעלה Windows 7 Ultimate בגירסת 32 ביט מותקנת עליו (לא כלולה במחיר הבסיסי של המוצר).

אין לי בבית מקלדת USB, הנחוצה לחיבור למחשב כדי להקיש בו אותיות (למשל, הזנה ראשונית של סיסמאות לרשת הביתית), אבל למזלי לא היה צורך בכך. ה-Windows 7 כולל תוכנה קטנה עם מקלדת וירטואלית, שניתן להפעיל עם העכבר. למעשה, הייתי צריך את המקלדת הוירטואלית רק בשביל לסדר את הסיסמאות וההגדרות של הרשת, ואת כל שאר התחזוקה וההתקנות הראשוניות עשיתי עם תוכנת שליטה מרחוק (יש כמה וכמה שאפשר להשתמש בהן, VNC, Remote Desktop וכו).

את ה-Slim N10 קיבלתי בעיתוי נהדר. בדיוק יצאה גירסת הבטא של Boxee ל-Windows הכוללת תמיכה מובנית מלאה בפענוח חומרה של H.264, וזו הייתה גם הזדמנות לבחון את ביצועי המחשב עם Boxee, ולנצל אותו לניגון התכנים הכבדים ביותר שיש.


Boxee – תוכנת מדיה סנטר מגוונת

התקנת ה-Boxee פשוטה וקלה, ותוך דקות ספורות של הורדה והתקנה המחשב הופך למזרימדיה (סטרימר) לכל דבר. לא ארחיב כאן על יתרונות התוכנה הזו ועל המבחר המגוון של ממשקים נוחים לתכני אונליין (YouTube, Last.fm, גלישה בסיסית ועוד) מלבד ניגון קבצי וידאו ואודיו, אבל רק אציין שהיא מעמידה במבחן חדש ומאתגר את השאלה של העדיפות של מזרימדיה לעומת HTPC מבחינת קלות התקנה שהיא out of the box.


תכני אונליין מהארץ ומהעולם

בעזרת Boxee, הרצתי בלי בעייה את גירסת הבלו ריי ריפ המלאה של הסרט Transformers 2 (קובץ M2TS של כ-30GB), כאשר צריכת המעבד עמדה על כ-20% הודות ליכולת פענוח החומרה ב-9400M של nVidia. כמובן שקבצי MKV/H.264, גם 720P וגם 1080P, רצו בלי בעייה. תכנים של 720P נוגנו בלי בעייה ממחשב אחר ברשת הביתית דרך רשת אלחוטית בתקן G. תכנים של 1080P קרטעו מדי פעם. למעשה, לא היה כאן שום הבדל מבחינת ביצועים על הרשת לעומת סטרימרים בעלי יכולת אלחוטית או מחשבים אחרים בעלי חיבור אלחוטי.


ד"ש מננסי ואנדי

סיכום

מדובר במוצר מעוצב, שבמבט ראשון נראה כמו מזרימדיה ולא כמו HTPC או מחשב. אבל היתרונות שלו על מזרימדיה הינם רבים. אתם מקבלים מוצר בעל אפשרויות רבות יותר, והוא לא סגור מבחינת תוכנה וממשק. אתם קובעים איזו תוכנה עדיפה לכם – המדיה סנטר של מיקרוסופט, XBMC, Boxee ועוד. למעשה, לא חייבים לבחור, אפשר להתקין את כל התוכנות ולהשתמש כל פעם במה שבא לכם…

עוד אפשרות נחמדה שאין כמעט באף מזרימדיה – ניתן גם לחבר אליו כרטיס טלוויזיה חיצוני המתחבר ב-USB ולהפוך את המוצר הקטן הזה ל-PVR חזק עם תמיכה מלאה בלוח משדרים בעברית, כמו יס מקס או הוט מג´יק. אפשר כמובן גם לחבר אליו מקלט DTT המגיע כדונגל USB לקליטת שידורי עידן+, הלא הם השידורים הדיגיטליים הקרקעיים.

כמו שציינתי קודם, חסרים לי במוצר הזה יציאת SPDIF וחיבוריות אינפרה אדום מובנית.

מבחינת עלות מדובר במוצר שעולה יותר מהסטרימרים הזולים, אבל פחות מהסטרימרים היוקרתיים. שימו לב שמחיר המוצר הבסיסי כולל דיסק קשיח פנימי של 250GB. לכן, אנחנו מקבלים כאן תחרות יפה למזרימדיות – גם מחיר וגם מזעור. למי שמתלבט בין HTPC למזרימדיה בגלל החסרון של מזרימדיה כמוצר סגור, המוצר זה יפתור לו את הדילמה לכיוון HTPC. המוצר הזה הוא גם פתרון נהדר לחדר השינה כ-HTPC שני המשלים את זה שנמצא בסלון.

מחיר: 1,600 ש"ח.

לשרשור התגובות והדיון ב-Giada Slim N10, לחצו כאן.

תודה לחברת CD-Log על השאלת המוצר לביקורת

חלק מהתכנים באתר כוללים מעת לעת קישורים לתוכניות שותפים, שעבורם האתר מקבל עמלה עם רכישה בפועל.
עמלה זו איננה מייקרת את עלות הרכישה של המוצרים.

7:00
  /  
23.02.2010
  
מאת: דורון נמרוד

1