מגבר Magtech של חברת Sanders Sound Systems

מגבר סטריאו. 500 וואט לערוץ ב 8Ohms. משקל של 25 קילוגרמים.זוהי ביקורת על מגבר הסטריאו הכי חזק שבדקנו - ה Magtech ...


הקדמה

ואוו… כמה שהקופסא הזו כבדה! 
25 הק"ג האלו ששמורים להם בקופסת הקרטון הגדולה מרגישים כבדים משמעותית מאיך שהם נראו על הנייר. עכשיו הגב שלי (ולא רק הכיס) משלם ביוקר על התחביב הממכר הזה. זה מה שהרגשתי כשהעלתי אלי לסלון את המגבר (יחידת Power ליתר דיוק) העונה לשם Magtech שמגיע מהחברה האמריקאית Sanders Sound Systems.

הנתונים היבשים הראשוניים שקיבלתי על החיה החדשה היו פשוטים וברורים: 25 ק"ג של 2x500W לערוץ ב-8Ohms ו-$5000 מהכיס. לאחר ההשקעה הפיזית ולפני החיבור למערכת החלטתי לקרוא קצת יותר לעומק על מי שהחליט לייצר את המיני מפלצת הזו.

קצת על החברה

חברת  Sanders Sound Systems אשר ממוקמת בקולורדו שבארה"ב, יוסדה ע"י רוג´ר סנדרס שנחשב מומחה בתחום הרמקולים האלקטרוסטטיים ההיברידיים ובמגברים תואמים לרמקולים אלו כבר משנת 1974. המוטו של החברה הינו ייצור מוצרי אודיו איכותיים במחירים הגיוניים.

אני משער שמי שאינו מתמצא בתחום יתקשה להבין כיצד חברה שמייצרת יחידת הגבר שמתומחרת ב-$5000 מצהירה על מחירים הגיוניים, אך מי שכבר מכור יודע שכדי להשיג איכות ברמה גבוהה יש צורך להשקיע לפעמים מחירים שעולים בקלות על הסכומים בהם שורר ה- Magtech.

כפי שציינתי, התמחות החברה היא בייצור רמקולים אלקטרוסטטיים היברידיים (Hybrid Electro Static Loudspeaker), כלומר רמקולים אלקטרוסטטיים המכילים אלמנט וופר קונבנציונלי שיעודו לספק את טווח התדרים הנמוכים שאינו מכוסה ע"י האלמנט האלקטרוסטטי. בתחום ההגברה ייצרה החברה בתחילה סדרת מגברים הנקראת ESL. סדרה זו תוכננה במיוחד לדחיפת רמקולים אלקטרוסטטיים על פי הפרמטרים החשמליים המייחדים רמקולים אלו.

לאחר התרשמות הלקוחות ממגברי ה-ESL, נולדה דרישה למגבר מקביל שיתאים יותר באופיו לרמקולים קונבנציולים וכך נולדה סדרת ה- Magtech.

 

בכל אחת מהסדרות ניתן למצוא שני סוגי מגברים: יחידת הספק סטריאופונית או שתי יחידות מונובלוק נפרדות. כאמור, המגבר שנבחן כאן הוא המגבר הסטריאופוני מסדרת ה- Magtech, אך לאחר קריאה קצרה על נתוני יחידות המונובלוק, החלטתי להתייחס בקצרה גם על יחידות אלה ובעיקר על כמה עובדות מעניינות (אם ניתן לנסח זאת כך):

ראשית, עבור שתי יחידות מונובלוק בסדרת ה- Magtech נאלץ להיפרד מסכום של $10000 ומהובלה של 50 ק"ג בסה"כ, מכיוון שכל יחידת מונובלוק זהה במשקלה ובמחירה ליחידת הסטריאו. אך כאן נגמרת ההשוואה מכיוון שההספק המוצהר של כל יחידת מונובלוק הוא 1600W להתנגדות של 8Ohms שמועברים ללא מעגל הגנה כדי לא לפגוע בביצועי השמע.

רגע אחד, אלף ושש מאות וואט לכל יחידה וללא מננון הגנה?! אני חייב להודות שרק המחשבה על כך גרמה לי להשתעשע לא מעט עם רעיונות לשימושים מגוונים נוספים ביחידות אלה כגון ביצוע עבודות ריתוך קלות בבית, טיפול במכות חשמל באורחים בלתי רצויים או סתם שיבוש אספקת החשמל בפאזה המשותפת בשכונה. נראה שהמונח "American Muscles" הידוע מתחום הרכב, הצליח לחדור כאן גם לתחום השמע.

אבל עד כאן עם השיגעון, נחזור למגבר הסטריאו ה"צנוע" שלנו – 500W בלבד לערוץ, זוכרים?

נתחיל עם הנתונים היבשים:

Power: 500W RMS per channel into an 8Ohms load, 800W RMS per channel into a 4Ohms load
Bandwidth: DC through 100kHz
Input Impedance: 50kohm (both balanced and unbalanced)
Damping Factor: Greater than 600 into an 8Ohms load
THD: Less than 0.004%, 20 Hz – 20 KHz
Dimensions: 43cm wide x 14cm tall x 40.6cm deep
Weight: 25 Kgs 


ה Megtech ללא כיסוי עליון – איכות בנייה מבריקה ומרשימה

הטכנולוגיה

על פי החברה, במגברי ה- Magtech קיים מייצב מתח בעל נצילות של 100%. מייצב זה מאפשר שמירה על מתח יציב ללא קשר לשינויים בעומס או במתח האספקה למגבר, מה שאמור לאפשר את אותה איכות השמע ללא קשר לשינויים במתח ההזנה מרשת החשמל, כלומר חסל סדר של ימים טובים וימים רעים למערכת – מעניין.

בנוסף, בזכות היעילות הגבוהה של המייצבים, המגבר כמעט ואינו מתחמם בזמן העבודה, הוא אינו מייצר אנרגיית RF הפוגעת באכות השמע ותכנונו פשוט ואמין. החברה עומדת מאחרי ההצהרה האחרונה על אמינות המגבר במתן אחריות לכל החיים למגבר.

הצהרה נוספת ששווה התייחסות מיחדת היא האפשרות להחזרת המגבר, אם זה לא יענה על ציפיות הרוכש הנלהב עד 30 יום מרגע הרכישה, הצהרה כזו מעידה על הביטחון של החברה במוצרים שלה, וזה מרשים בהחלט.

טוב, אז על הנייר ה- Magtech מפתה בהחלט, מה שנשאר זה לענות על השאלה – האם הוא באמת כל כך טוב?

בחינה

כמו כל חלק במערכת, את ה- Magtech בחנתי על פי שלושה אמדנים:

  1. ביצועי השמע של המגבר. זו כמובן המטרה העיקרית ויעודו של המגבר וכאן תרוכז מרבית הביקורת.
    חשוב לציין כי למרות שהבחינה אינה השוואתית בין שני מגברים, כאן נאלץ ה- Magtech להיכנס לנעליים הגדולות של החוליה החזקה ביותר שבמערכת שלי: ה- GamuT D200 MKIII שמתומחר בסכום דומה ובעל הספק של 200W עבור 8Ohms. זה הפך כמובן לנקודת הייחוס בבחינה.
  2. נוחות השימוש. חיבוריות, תפעול והתנהגות בכיבוי והדלקה.
  3. מראה. זו הנקודה הפחות חשובה אמנם, אך בתחום מחירו של ה- Magtech, ניתן לצפות להשקעה גם באסתטיקה. בסה"כ היחידה הזו אמורה להתאחסן בסלון יוקרתי או בחדר האזנה מרשים ולכן עליה להיות חלק לא מבוטל מהנוף.

אז כמו שצריך, נתחיל מהטפל לעיקר:

מראה

תמונה פשוטה אחת בהחלט מכסה את כל מה שאכתוב כאן. אציין רק כי את ה- Magtech ניתן לרכוש בגימור כסוף או כהה (כמו זה שנבחן כאן) ושלדעתי ה- Magtech נראה בהחלט איכותי ומרשים. המבנה קונבנציונלי עם צלעות קירור בשני צידיו, החזית חלקה פשוטה ונעימה, (בזכות כפתור ההדלקה שבצידו האחורי) כשבצידה הימני קיים חלון אוואלי המציג את שם החברה שמואר בתאורת לד כחולה ואלגנטית כאשר המגבר דולק- פשוט ויפה.


למעלה: ה Megtech. למטה: ה GamuT.

תפעול וחיבור למערכת

ה- Magtech מאפשר כניסת RCA או XLR דרך מחברים איכותיים. לחיבור כבלי הרמקול קיימים טרמינלים מוזהבים ובריאים שהוכיחו מגע הדוק וטוב עם הבננות של כבלי הרמקולים. בסך הכל, המבנה הכללי של המחברים מאחור נראה פשוט, איכותי, ברור ובעלי מרווח רחב בינהם – בדיוק כמו שצריך.

נקודה מעט תמוהה היא החלטה שיכולה לעורר מחלוקות לא מעטות, למקם את כפתור ההדלקה בצידו האחורי של המגבר. על פי היצרן, מיקום כפתור ההדלקה הינו מכוון: המלצת הייצרן היא להשאיר את המגבר דולק משתי סיבות המוכרות יותר מעולם השפופרות:

  1. איכות השמע. כדי להגיע למצב שמע אופטימלי, יש לחכות זמן לא מבוטל כדי שהמגבר יגיע לטמפרטורת העבודה האופטימלית והמשתמש יעדיף תמיד מערכת המוכנה במיטבה מייד עם הדרישה להאזנה וללא "דחיית סיפוקים", גם אם מדובר בחצי שעה.
  2. אורך חיי המגבר. אלה מושפעים ישירות מכמות הכיבויים\הדלקות יותר מאשר מהזמן בו המגבר דולק., כך שהשארת המגבר דולק בסופו של דבר רק תתרום לאורך חייו.

מי שיעקוב אחר הוראות הייצרן יהנה משלושת העובדות הבאות:

  • צריכת הספק מועטה ב-idle של 10W בלבד (להשוואה, זו כעשירית מצריכת ההספק של ה-GamuT ב-idle)
  • שם החברה בחזית שיואר תמיד באור אלגנטי ויפה.
  • החסכון בטרחה להגיע לכפתור ההדלקה שבצידו האחורי של המגבר.

כמובן שלמי שיתעקש לכבות את המגבר לאחר כל האזנה, מיקום המפסק יכול רק לפגום בנוחות השימוש.

 

מבחן השמע

ראשית, תצורת הבדיקה.

CD: Meridian 508.24
Pre: Theta CB in analog direct mode
Power: Gamut D200 Mark- III/Sanders Magtech
Cables: Speaker cable & RCA Live Mk 1 of Achievum Cable Engineering
Speaker: Ultimus Audio prototype I

המערכת ב-בתצורה הנוכחית מפורטת מאד, אך מעט קרה באופי הצליל.

 

כבר בהרצת המגבר (שבוצעה למרות הנחיה מפורשת של רוג´ר סנדרס כי לאלקטרוניקה אין תהליך של הרצה), הוכח נתון ראשון: ה- Magtech הוא מגבר שקט מאד. בפעולה ב-idle וגם בהדלקה וכיבוי, לא נשמעו קליקים ורעשים נלווים מטרידים.

לאחר ההתרשמות הקצרה (והחיובית בהחלט) מאופי הצליל בזמן ההרצה, החלטתי שאפשר להתחיל את הבחינה בקפיצה למים העמוקים עם היצירה Concierto de Aranjuez של Joaquín Rodrigo, בהקלטה מהופעה חיה מ-1993 בביצועם של Paco de Lucia וה- Orchestra De Cadaques.

ביצירה יפהפיה ורומנטית זו, נבחן המגבר בניגון גיטרה קלאסית מקטעי סולו שקטים ועדינים ועד לקטעים עוצמתיים בשיתוף כל התזמורת המלווה. בכך, מעבר לאיכות השמע, נבחנת גם הדינאמיות של המגבר. כלומר יכולתו לשמור על אותה איכות צליל ועל במה מדוייקת ללא קשר למורכבות הקטע.

עם תחילת ההשמעה, הוכיח ה- Magtech אופי שהמשיך לאורך כל המבחן. המגבר הזה שקוף ונייטרלי באופי הצליל, ללא נטייה לאופי צליל חם או קר. כמו כן, ה- Magtech מצליח לבנות במה רחבה ומדוייקת כשבקטע זה, הכלים בתזמורת שמלווים את הגיטרה של Paco de Lucia, מוקמו על הבמה שנפרשה מולי בדיוק אנליטי כמעט, אך הנקודה העיקרית בה הבריק ה- Magtech, היתה הדינאמיות המרשימה שלו. הפריטה של Paco de Lucia בגיטרה הייתה ברורה וניתן היה להבחין בקלות בהבדל בין הקטעים בהם היא עדינה ומלטפת לבין הקטעים האגרסיביים, אך ברגע שנכנסת כל התזמורת בליווי עוצמתי וחזק – כאן הבריק ה- Magtech במיוחד. כבר שמעתי מגברים שהצליחו להעביר קטעים שקטים באופן נקי ומרגש אך כאשר הגיעה הנקודה בה מצטרפים כלים רבים המנגנים במלוא העצמה, המגבר פשוט נכנע ומה שהתקבל הוא צליל לא ברור ומעוות. אבל לא כאן, ה- Magtech נראה היה כמי שאומר "זה כל מה שאתה רוצה?! – קטן עלי" ופשוט שמר על הבמה והדיוק בצליל ללא מאמץ – מרשים בהחלט.

    

לאחר הקטע הראשון החלטתי לנסות סגנון אחר לחלוטין ועברתי למוסיקה ישראלית עם מטרופולין.

בשיר "לישון בלי לחלום" שלדעתי מעבר למסר הברור שבו, הוא אחד היפים בדיסק, שומעים בהתחלה רק את דנה ברגר בקטע סולו קצר ואז נכנסים קולות הרקע והכלים המלווים (האלקטרוניים במקרה זה). המיקוד המרשים של ה- Magtech המשיך גם כאן. בתחילת השיר נשמעה דנה ברגר ברורה ומוחשית ממש מולי ועם כניסת קולות הרקע ניתן היה להרגיש כל מקור המגיע מנקודה ברורה בבמה שנפרשה מולי. הנקודה שבה הבריק ה- Magtech כאן במיוחד, היתה השליטה על הרמקולים בתדרים הנמוכים לאורך כל השירים בדיסק. רמת הפירוט ששיקף ה- Magtech עד כה היתה די קרובה למה שאני מורגל עם ה- Gamut וזה הישג לא מבוטל.

לבחינת ווקל גברי נבחר Phil Collins בשיר In the air tonight, שבחלקו העיקרי שומעים רק את קולו של Phil עם משחקי הד עד לכניסה חזקה ודרמטית של התופים. גם כאן, קולו של Phil Collins היה ברור וחד וה- Magtech שיקף את מלוא העצמה עם כניסת התופים בסוף השיר. הרושם שקיבלתי בסוף השיר הוא שכאן בהחלט ניתן להרגיש כיצד ה 500W מגיעים לידי ביטוי ושליטה.

מנקודה זו נראה היה שאופיו של ה- Magtech כבר הוגדר והוא לא הפתיע ולא איכזב בכל הדיסקים שניגנתי איתו. נהניתי להאזין איתו לווקל, ג´ז, ועיבודים אלקטרוניים שונים, אך בעיקר במוסיקה קלאסית עשירה או ברוק, בהם ניתן להבחין בצד החזק ביותר שלו: הדינמיות הכמעט אינסופית, בקטעים האלו הצליח ה- Magtech לספק לי שעות של הנאה.

סיכום

בבחינה זו הוכח ה- Magtech כמגבר כמעט חסר אופי (וזה בהחלט טוב), הוא מגבר שקוף ופתוח שמעביר נאמנה את הסיגנל הנכנס אליו ובזכות אופיו זה, הוא מצליח לנגן היטב ולבטא את הנקודות החזקות יותר והחזקות פחות שבו ללא קשר לסוג המוסיקה המנוגנת או לעוצמה הנדרשת.

התדרים הגבוהים נשמעים בו טבעיים והעברת תחומי הווקל מרשימה. בטווח התדרים הנמוך הבריק ה- Magtech במיוחד בשליטה ברורה וממכרת ממש על האלמנטים ברמקול. רמת פירוט הצליל ב- Magtech לא מושלמת, אבל טובה בהחלט.

הבמה שנפתחת בהשמעה, מרשימה, ברורה ומדויקת, כשניתן להבדיל בין מיקומי הכלים באופן כמעט ומוחלט, לעיתים יכולתי ממש לדמות את ה- Magtech לרופא מנתח המפריד בין הכלים המנגנים בצורה מדוייקת ע"י איזמל חד. אך כאן לדעתי נמצאה גם הנקודה המעט חלשה: ההפרדה המוחלטת בין הכלים המנגנים אפיינה את הצליל הכולל באופי שלטעמי היה מעט אנליטי. לעיתים נדמה היה שנוצר חלל ריק בין כל כלי בתזמורת שמולי, מה שפגע מעט בהרמוניה ובתחושה ביחס לצליל אליו אני מורגל. אני מודע לכך שדעה זו היא סובייקטיבית ושכאן הרשתי לעצמי להיות מעט ביקורתי.

בסך הכל אני חייב לציין שמאד נהניתי להאזין למוזיקה עם ה- Magtech ושלאחר שהחזרתי את האורח לביתו, אני לעיתים מתגעגע לצליל הדינמי והמדוייק כל כך שהצליח לייצר ה- Magtech – וזה אומר הרבה.

אם לוקחים בחשבון את הנתונים היבשים שמעבר לאיכויות השמע: התכנון היעיל והמרשים, נוחות התפעול, המראה הנקי והאיכותי ומוסיפים לכך אחריות לכל החיים ואפשרות להחזרת המגבר באם זה לא יקנה את ליבו ואוזנו של הרוכש הנלהב תוך פרק זמן של 30 ימים, לדעתי יש כאן נוסחה מרשימה שכדאי בהחלט לנסות.
מומלץ בחום!

מחיר ה Megtech הינו $5000

מוצרי חברת Sanders Sound Systems ניתנים לרכישה ישירות מאתר היצרן וגם דרך ´מאסטרו אודיו´.

להמשך דיון בנושא הכתבה: מגבר Magtech של חברת Sanders Sound Systems, לחץ כאן.

Special thanks to Mr. Roger Sanders from Sanders Sound Systems who supplied us with the sample unit we used for this review.

חלק מהתכנים באתר כוללים מעת לעת קישורים לתוכניות שותפים, שעבורם האתר מקבל עמלה עם רכישה בפועל.
עמלה זו איננה מייקרת את עלות הרכישה של המוצרים.

7:00
  /  
02.05.2010
  
מאת: מוטי זהבי

1