Audio Technica E-Series – אוזניות IEM לשוק המקצועי

Audio Technica החליטו לרענן את ליין אוזניות ה- In Ear שלהם ואנחנו מקבלים בתמורה שלושה דגמים חדשים בשלוש קבוצות מחיר ...


על היצרן 

Audio Technica היא חברה יפנית אשר נוסדה בטוקיו ב 1962. מייסד החברה, Hideo Matsushita, בחר בתחילה להתמקד ביצור ראשים לפטיפונים, אבל עם השנים החברה התרחבה לתחומים נוספים, כאשר כיום הם חולשים בנוסף גם בתחום האוזניות ומיקרופונים. קהל היעד העיקרי של החברה הוא השוק המקצועי, אבל תחום האוזניות הכניס אותם גם לשוק הביתי.

Audio Technica E-Series – אוזניות IEM לשוק המקצועי

על האוזניות 

סדרת ה- E, בזמן כתיבת המאמר, מהווה את הסדרה החדשה והבכירה בליין דגמי ה- In Ear של Audio Technica. הסדרה כוללת שלושה דגמים: ה- ATH-E40, ה- ATH-E50 וה- ATH-E70 שמהוות את ספינת הדגל החדשה של היצרן. למי שתוהה, גם אני לא יודע מה קרה ל- ATH-E60… 

ATH-E40 

הדגם הפותח את הליין בסדרה הוא גם היחידי שעושה שימוש בדרייבר דינמי, אבל לא במובן הרגיל. במקרה הזה מדובר בשני דרייברים בקוטר 12.5mm אשר ממוקמים בתצורת Push Pull, כלומר שני הדרייברים פונים אחד כלפי השני, כאשר אחד יורה סאונד קדימה והשני מחובר בפאזה הפוכה ויורה סאונד אחורה. לטענת היצרן, הסידור מאפשר הפחתה של עיוותים ושיפור בזמן התגובה. מי שסקרן יכול לראות את החלק האחורי של אחד הדרייברים דרך החלון השקוף בגוף האוזנייה.

 Audio Technica E-Series – אוזניות IEM לשוק המקצועי

איכות הבניה של ה- E40 טובה, אבל פחות מוצלחת מזו של שתי האוזניות האחרות בליין שאגב, מיוצרות ביפן בשונה מה- E40 שמיוצרות בסין. מבחינת נוחות, בהנחה שמצאתם את הראשים שמתאימים לכם, ה- P1 הן אוזניות יחסית נוחות, אבל גם יחסית גדולות. בנוסף, הדרך היחידה להשתמש בהן היא כאשר הכבל עובר מאחורי האוזן ולשם כך החלק העליון של הכבל גמיש/קשיח. בהיבט הטכני, ה- E40 בעלות עכבה נמוכה של 12Ω ורגישות של 107dB

ATH-E50 

הדגם האמצעי בליין הוא גם הכי קומפקטי וגם היחידי שעושה שימוש בדרייבר אחד, כאשר במקרה הזה מדובר ביחידה אחת מסוג Balanced Armature. איכות הבניה מצויינת ולאוזניות יש נגיעה עיצובית נאה אשר כולל חלון שקוף שדרכו ניתן לראות את הדרייבר הפנימי בדומה ל- E40.

 Audio Technica E-Series – אוזניות IEM לשוק המקצועי

מבחינת נוחות, בהנחה שמצאתם את הראשים שמתאימים לכם, ה- E50 הן אוזניות נוחות באופן כללי ויותר נוחות מה- E40. בנוסף, הדרך היחידה להשתמש בהן היא כאשר הכבל עובר מאחורי האוזן ולשם כך החלק העליון של הכבל גמיש/קשיח. בהיבט הטכני, ה- E50 בעלות עכבה יחסית גבוהה של 44Ω ורגישות של 107dB

ATH-E70 

הדגם הבכיר בליין הוא גם ספינת הדגל מסוג In Ear של Audio Technica. החברה הכניסה שלושה דרייברים מסוג Balanced Armature לכל אוזנייה, כאשר כל דרייבר מיועד לתחום תדרים אחד – בס, מידריינג' וטרבל בשיתוף עם קרוסאובר אשר מפצל את התדרים בין הדרייברים. בדומה ל- E50, גם פה איכות הבניה מצויינת וגם פה האוזניות כוללות חלון שקוף שמאפשר לראות, במקרה הזה, את הקרוסאובר הפנימי של האוזניות.

 Audio Technica E-Series – אוזניות IEM לשוק המקצועי

מבחינת נוחות, בהנחה שמצאתם את הראשים שמתאימים לכם, ה- E70 הן אוזניות נוחות באופן כללי, יותר נוחות מה- E40 ומרגישות דומה ל- E50. בנוסף, הדרך היחידה להשתמש בהן היא כאשר הכבל עובר מאחורי האוזן ולשם כך החלק העליון של הכבל גמיש/קשיח. בהיבט הטכני, ה- E70 בעלות עכבה יחסית גבוהה של 39Ω ורגישות של 109dB

כל שלושת האוזניות בסדרה מגיעות עם נרתיק אחסון/נשיאה קשיח, מתאם מ- 3.5mm ל- 6.35mm וארבעה זוגות של ראשי סיליקון, כאשר ה- E70 כוללות גם זוג של ראשי ספוג מסוג Comply. בנוסף, כל האוזניות מגיעות עם כבל נתיק. ה- E40/E50 כוללות כבל שחור סטנדרטי וה- E70 כוללות כבל שקוף בעל איכות בניה מעט גבוהה יותר. 

 Audio Technica E-Series – אוזניות IEM לשוק המקצועי

מדידות

הגרף:

  • Frequency Response: על היענות התדרים אפשר לקרוא כאן. ניתן לראות בגרף דברים כגון האיזון הטונאלי של האוזניות, כמה נמוך הן יורדות בבסים, האם ישנם רזוננסים לא רצויים, ועוד.
  • Impedance: על עכבה אפשר לקרוא כאן.

מקרא:

  • ציר מאוזן: ציר התדרים כאשר הבסים (Bass) מצד שמאל, מידריינג' (Midrange) באמצע, וטרבל (Treble) מצד ימין.
  • ציר מאונך שמאלי: הפרשי עוצמה בדציבלים (dB). המספרים בגרף אינם מעידים על העוצמה האמיתית, אלא רק על ההפרשים.
  • ציר מאונך ימני: נתון העכבה באום (Ω).

סוגי גרפים:

  • גרף אדום: מייצג את ה Frequency Response של צד ימין.
  • גרף כחול: מייצג את ה Frequency Response של צד שמאל.
  • גרף שחור: מייצג את העכבה.

ATH-E40

Audio Technica E-Series – אוזניות IEM לשוק המקצועי

Frequency Response: ישנה תאימות לא טובה בין צד ימין ושמאל למעט בבס. 

Impedance: האוזניות מציגות עכבה יציבה באיזור ה- 12Ω

ATH-E50

Audio Technica E-Series – אוזניות IEM לשוק המקצועי

Frequency Response: ישנה תאימות טובה בין צד ימין ושמאל. 

Impedance: האוזניות מציגות עכבה טיפוסית לאוזניות שעושות שימוש ב- Balanced Armature. העכבה מגיעה לנקודה מינימלית באיזור ה- 27Ω ומטפסת עד לאיזור ה- 200Ω

ATH-E70

Audio Technica E-Series – אוזניות IEM לשוק המקצועי

Frequency Response: ישנה תאימות טובה בין צד ימין ושמאל. 

Impedance: האוזניות מציגות עכבה טיפוסית לאוזניות שעושות שימוש ב- Balanced Armature. העכבה מגיעה לנקודה מינימלית באיזור ה- ומטפסת עד לאיזור ה- 55Ω.

 Audio Technica E-Series – אוזניות IEM לשוק המקצועי

האזנה 

ציוד: 

  • ממיר DAC משולב עם קדם מגבר: Burson audio HA-160D.
  • Samsung Note Edge. 

על מנת לתאר במילים יפות את חווית ההאזנה שלי, קיים פה ושם שימוש במונחים סובייקטיביים כמו בהיר/קטיפתי/חד/במה וכו', אלו נתונים לפרשנות אישית, ולכן אינם תמיד מתארים את מה שאתם חושבים שזה אומר. מדובר על הרשמים האישיים שלי, עם המוזיקה שאני בחרתי ועם הציוד שברשותי, ולמישהו אחר עם טעם מוזיקלי אחר וציוד אחר, האוזניות יכולות להישמע שונה לגמרי, אז נא לקחת את זה בחשבון. מי שרוצה לדעת אם האוזניות נשמעות לטעמו פשוט יצטרך ללכת ולהאזין להן.
 

אמנם יש לנו פה שלוש אוזניות מאותה הסדרה תחת אותו היצרן, אבל בפועל שלושתן נשמעות שונה למדי. 

ATH-E40: ה- E40 הן בסה"כ האוזניות הכי פחות מאוזנות בליין, אבל לאו דווקא במובן השלילי. הבס שלהן מצויין, עמוק, טופח ונקי גם בעוצמות האזנה גבוהות, אבל לא הייתי מתנגד למעט יותר "נוקשות" באיזור המיד בס. מפה ואילך המצגת הופכת למפורטת, אבל בעלת איזון יותר בסגנון "V". המידריינג' מעט מרוחק, סטייל שורה אמצעית, כלומר לא בהכרח מספיק קרוב לחלק מהמאזינים, כאשר התדרים הגבוהים אמנם מפורטים, אבל גם נשמעים יותר מדי מלאכותיים לטעמי. יתרה מכך, בקטעים מסויימים קיבלתי תחושה של סאונד "חלול" בספקטרום הגבוה. מה שכן, זה בהחלט לא סאונד משעמם ומי שמחפש תוצר מעט יותר מעורר בהחלט ימצא את זה ב- E40. 

Audio Technica E-Series – אוזניות IEM לשוק המקצועי

ATH-E50: את ה- E50 הייתי מגדיר כאוזניות בעלות חתימת סאונד מאוזנת, מעט יבשה, אולי אפילו טיפה משעממת, אבל חלקה ונעימה למדי. האוזניות האלו מצד אחד יכולות להחמיא גם להקלטות פחות טובות, אבל מצד שני לא מפיקות סאונד שגורם למאזין לומר "וואו". המידריינג' הוא החלק החזק פה, איזור השורה שניה שלישית, מספיק קרוב, אבל בלי למרוח את הפרצוף של המאזין על הבמה עם הנגנים. הבס מאוזן, איכותי והדוק, אבל מעט חסר מבחינה כמותית ועומק. מדובר בסידור מצויין עם הקלטות אינסטרומנטליות, אבל הקלטות אלקטרוניות או כאלה שעשירות בבס ירגישו חסרות. התחום הגבוה קיים, חלק ונעים, אבל גם יכול להרוויח ממעט יותר "אוויר". בהחלט לא מדובר Deal breaker מבחינתי ואלו אינן אוזניות שנשמעות כאילו מאזינים מאחורי פרגוד. מי שמחפש סאונד נעים להאזנות ארוכות וכזה שלא מעייף אחרי זמן קצר, ה- E50 בשבילו.

Audio Technica E-Series – אוזניות IEM לשוק המקצועי 

ATH-E70: במקרה של ה- E70, אפשר לומר שהן הרוויחו ביושר את תואר ספינת הדגל של הליין החדש. לדעתי אלו אחת מאוזניות ה- In Ear היותר טובות ששמעתי עד עכשיו וזה כולל איזון טונלי מוצלח למדי עם נגיעה שמשלבת בין התכונות החזקות של ה- E40/50, אך ללא החולשות. הבס איכותי, עמוק, הדוק ואינו מודגש יתר על המידה מצד אחד, אבל לא מותיר הרגשה של חוסר כזה או אחר מצד שני. לזה מצטרך מידריינג' מצויין, "נוקשה" ולא רחוק או קרוב מדי, כאשר לזה מתחבר התחום הגבוה שאמנם אינו הכי מוצלח ששמעתי, אבל עדיין מקבל ציון מצויין. תלונות? לא הייתי מתנגד אם התדרים הגבוהים היו מעט יותר "מתוקים" ועם טיפה פחות חספוס, אבל זה רק בגלל שאני מחפש משהו להתלונן עליו. ה- E70 מפיקות סאונד שבקלות יכול להיות מוגדר "מהנה" ובאותו הזמן גם מספיק מאוזן להאזנה קריטית.

 Audio Technica E-Series – אוזניות IEM לשוק המקצועי

מה לגבי המתחרים? בסה"כ לדעתי מדובר פה בשלוש אוזניות שונות לשלושה טעמים שונים, ומתוך המתחרים שאני בחנתי, גם פה אלו אוזניות שונות ברובן. ה- P1 של MEE audio מציגות איכות בניה יותר טובה תודות לשימוש במתכת, כאשר מבחינת חתימת סאונד הן אוזניות יותר "מהנות" מהדגמים בסדרת ה- E, אבל אינן מאוזנות כמו ה- E70 או בעלות בס כמו של ה- E40. הבס שלהן יכול להרוויח מיותר דומיננטיות וישנם כאלו שירצו סאונד מעט פחות מפורט, אבל מעבר לזה אני חושב שזו תחרות מעניינת ל- E70 וניצחון על ה- E40/50. ה- UE900s של Ultimate Ears מאד מזכירות לי את ה- E70 והסאונד שלהן נוטה למאוזן עם מעט דגש באוקטבות העליונות. בסה"כ אני מעדיף את המצגת של ה- E70, כאשר בנוסף איכות הבניה שלהן מעט יותר טובה, אבל ל- UE900s יש חבילה יותר עשירה. 

מבחינת התאמה לציוד, כל האוזניות פעלו מצויין עם ה- Samsung Note Edge, כאשר הגברה חיצונית לא הוסיפה דבר. נקודה לציון היא ה- E50/70 שכוללות עכבה נמוכה משתנה, מה שאומר שבמידה ומשדכים אותן למכשיר/הגברה עם עכבת מוצא יחסית גבוהה, התוצאה הסופית מעט תשתנה בהתאם לעכבה של כל אוזניה, אז כדאי לקחת את זה בחשבון. לדוגמא, יש סיכוי טוב שעם ה- E50 תקבלו מצגת מעט יותר מפורטת ועם ה- E70 כנראה תקבלו יותר דגש בטרבל התחתון ופחות בעליון. 

Audio Technica E-Series – אוזניות IEM לשוק המקצועי

סיכום 

כל חובב אוזניות מכיר את Audio Technica ואת מבחר האוזניות הגדול שלהם. אמנם בדר"כ מדובר במוצרים שיותר מכוונים לשוק המקצועי, אבל שום דבר לא אומר שהמאזין הממוצע לא יכול גם כן ליהנות וסדרת ה- E היא דוגמא טובה לכך. קודם כל היצרן דאג לדברים הבסיסיים – מבחר של שלושה דגמים שונים, כולם עם כבל נתיק, נרתיק אחסון/נשיאה קשיח, מתאם ל- 6.35mm וראשים בגדלים שונים. 

דבר שני, אחרי הדברים הבסיסיים, אנחנו מקבלים גם שלושה מצגות סאונד שונות למדי. ה- E40 יותר יתאימו למי שמחפש סאונד פחות משעמם וכזה עם בס בריא. ה- E50 יותר יתאימו למי שמחפש סאונד מאוזן ורגוע וה- E70 יתאימו למי שמחפש את ה- E40/50 בזוג אוזניות אחד. בסופו של דבר יש פה משהו לכל אחד. 

Audio Technica ATH-E40 – מחיר מומלץ לצרכן: 439 ש"ח.
Audio Technica ATH-E50 – מחיר מומלץ לצרכן: 619 ש"ח.
Audio Technica ATH-E70 – מחיר מומלץ לצרכן: 1,240 ש"ח. 

מוצרי Audio Technica משווקים בישראל על ידי "שמע מערכות".

לדיון בנושא: Audio Technica E-Series – אוזניות IEM לשוק המקצועי


חלק מהתכנים באתר כוללים מעת לעת קישורים לתוכניות שותפים, שעבורם האתר מקבל עמלה עם רכישה בפועל.
עמלה זו איננה מייקרת את עלות הרכישה של המוצרים.

23:00
  /  
26.02.2017
  
מאת: איתי חזום

1