מארז Antec GX1200 בביקורת

חברת Antec מוסיפה לליין מארזי הגיימינג שלה את ה-GX1200: מארז תקציבי עם RGB, בקרי איוורור וניהול כבלים נוח.


על החברה

חברת Antec הוקמה בשנת 1986 והינה חברה אמריקאית ממדינת קליפורניה, החברה במשך השנים נודעה בעיקר בזכות המארזים וספקי הכוח שלה, אשר גם כיום – מהווים את עיקר מוצרי החברה. כמו כן משווקת החברה מוצרים נלווים שונים כגון משטחי קירור ועוד.

מארז Antec GX1200 בביקורת

 

ה-GX1200

כפי שציינתי ה-GX1200 מצטרף לסדרת ה-GX של Antec הכוללת מארזים בגדלים ועיצובים שונים למדי, ה-GX1200 נכנס לסדרה כמארז Mid Tower בגודל בינוני עם תאימות ללוחות אם בגודל ה-ATX הסטנדרטי. המארז כמובן תומך גם בלוחות Micro-ATX ו-Mini-ITX הקטנים יותר.

מארז Antec GX1200 בביקורת

 

המארז מגיע בקרטון בסיסי למדי עם תמונה של המארז ופרטים בסיסיים על המארז, בפנים המארז ארוז בקלקר וניילון סטנדרטיים לגמרי, כאשר עם המארז מגיע שקית אביזרים קטנה עם כמה אזיקונים, הוראות וברגים בשקיות השונות.

מארז Antec GX1200 בביקורת

 

בגזרת העיצוב ה-GX1200 שמרני למדי ביחס לדגמים האחרים בסדרה, המארז עשוי מתכת , אולם גם הפנל הקדמי וגם הפנל העליון עשויים בעיקר מפלסטיק שלטעמי יכול היה להרגיש איכותי יותר אם לא היו נראים 'תפרים' באזורים מסוימים בשני הפנלים השונים.

מארז Antec GX1200 בביקורת

 

בפנל העליון נמצא את שני מחברי ה-USB 3.0, כפתור הפעלה עם לד בצבע אדום, לצידו כפתור קטן יותר הבורר בין מצבי התאורה השונים, לצד מחברי המיקרופון ואוזניות הסטנדרטיים למדי. מה שאנחנו לא מקבלים פה זה כפתור הפעלה מחדש, עובדה מציגה למדי, אבל לא קריטית בכלל. מעבר ל-I/O הפנל העליון כולל רשת מתכת עם פילטר ספוג למניעת אבק, לצד מספר פתחים בצידיו של גוף הפלסטיק לשיפור זרימת האוויר היוצא.

מארז Antec GX1200 בביקורת

 

מתחת למכסה הפלסטיק נמצא תושבת להתקנת שני מאווררי 120 מ"מ, כאשר התקנת קירור AiO עשויה להיות פחות מאופטימלית עקב הקרבה ללוח האם. נקודה לרעה אפשר לראות בתמונה והיא החוטים המקובעים לפנל הפלסטיק העליון, אשר מקשים על פירוקו, ורק אחרי שמנתקים את כל החוטים מלוח האם ניתן להוציא את הפנל העליון לגמרי מהדרך.

מארז Antec GX1200 בביקורת

 

הפנל הקדמי ממשיך את העיצוב של הפנל העליון עם אותה רשת מתכת ופילטר ספוג צפוף למדי במטרה להשאיר את האבק בחוץ, הפנל הקדמי משלב מספר לדים בתצורת RGB בחלקו התחתון, ומסתיר את שני מאווררי ה-RGB הכלולים ע"י Antec עם המארז.

מארז Antec GX1200 בביקורת

 

כתוצאה מהלדים המובנים בתחתית, גם הפנל הקדמי מכיל כבל בלתי ניתק, שצריך לנתק מבקר המאווררים במטרה להוציא את הפנל מהדרך בעת תחזוקה או החלפה של המאווררים הקדמיים.

מארז Antec GX1200 בביקורת

 

מאחורי כיסוי הפלסטיק אפשר לראות את אזור המאווררים הקדמי, המאפשר לנו להרכיב עד שלושה מאווררי 120 מ"מ, כאשר מהקופסה החברה מספקת לנו שני מאווררים בלבד, שניהם מותקנים כברירת מחדל בחלקו הקדמי ומגיעים בתצורת RGB עם עיצוב כנפיים בצבע כרום, כנראה להעצמת אפקט התאורה.

המאווררים מגיעים ללא שליטה ישירה על ערכי ה-RGB ומתחברים עם חיבור 3Pin בודד, השליטה על צבע התאורה מתבצעת דרך בקר המאווררים/לדים המובנה במארז, או דרך כפתור יעודי היוצא מן המאווררים ומאפשר מעבר בין הפרופילים המובנים.

מארז Antec GX1200 בביקורת
מארז Antec GX1200 בביקורת

 

 

בקר המאווררים המובנה נמצא בצידו האחורי של המארז, ומאפשר שליטה עד 6 מאווררים בעזרת שליטה בסיסית על המתח, על הבקר נמצאים גם שלושה מחברים ללדים, אולם לא מדובר על מחברי RGB סטנדרטיים לפסי לדים. על הבקר נמצאים שני כפתורים, אחד לשינוי מצב התאורה, והשני על מהירות המאווררים דרך המתח, כאשר יש מצב 7V, 9V ומצב 12V המאפשר מהירות מלאה, אם כי לטעמי השליטה על המאווררים פחות פרקטית כתוצאה מהמיקום אשר מצריך פתיחה פיזית של המארז, והייתי רוצה לראות כפתור נגיש חיצונית כמו כפתור שינוי התאורה כדי שהתכונה הזאת תהייה באמת נגישה ושימושית ביום יום.

מארז Antec GX1200 בביקורת

 

צד שמאל של המארז מכיל חלון אקרילי שקוף, אם כי איכות החלון האקרילי לא הטובה ביותר ובהחלט הייתי שומר את הניילון עד לסיום הבניה במארז, צד ימין מנגד מכיל דלת מתכת חלקה לגמרי.

מארז Antec GX1200 בביקורת

 

חלקו האחורי סטנדרטי ביותר, נמצא את פתח ה-I/O של לוח האם, מקום ל-7 חריצי הרחבה כמצופה ממארז ATX , פתח למאוורר 120 מ"מ אשר לא מאוכלס בברירת מחדל, וכמובן מקום לספק כח ATX סטנדרטי.

מארז Antec GX1200 בביקורת

 

בתחתית המארז נמצא בעיקר את פילטר האבק של ספק הכוח שנשלף מהצד האחורי ואת רגליות הפלסטיק עם תחתית הגומי עליהן יושב המארז.

העיצוב הפנימי

אחרי שראינו את ה-GX1200 מחלקו החיצוני, הגיע הזמן להביט במארז גם בחלקו הפנימי, אשר חשוב לא פחות, ואולי אף יותר מחלקו החיצוני.

מארז Antec GX1200 בביקורת

 

הרושם הראשוני כאשר מסתכלים על הסידור הפנימי של ה-GX1200 הוא של מארז עדכני ומודרני אשר מנסה לשלב הרבה מהטרנדים האחרונים בעטיפה אחת ומשתלמת במיוחד.
אנחנו מקבלים מספר רב של פתחים להעברת כבלים, כאשר כולם ממוקמים במקומות הנכונים, יש אפילו פתחים התואמים התקנה של לוחות אם בתצורת Micro-ATX שבהחלט הפכו למשהו נפוץ מאוד, במיוחד בפלחי השוק הנמוכים יותר. עוד אנחנו מקבלים כיסוי המסתיר את אזור ספק הכוח והדיסקים הקשיחים, והבלגן שלרוב נמצא באזור זה. ה-GX1200 מגיע עם פתח גדול במיוחד מאחורי לוח האם – באזור המעבד, לטובת התקנה קלה של קירורים הדורשים מתאם אחורי. בחלקו הימני נמצאים שני מקומות ייעודיים להתקנת כונני SSD תוך כדי הצגתם לראווה, תכונה שרואים ביותר ויותר מארזים, אם כי העברת הכבלים בצורה טובה ואסתטית בהחלט יכולה להיות משימה לא פשוטה. כמו כן כל הכבלים הפנימיים שחורים, מה שבהחלט תורם לעיצוב נקי יותר מאשר כבלים צבעוניים אשר בהחלט גורעים בהיבט העיצוב.

מארז Antec GX1200 בביקורת

 
בחלקו האחורי נמצא את בקר המאווררים שציינו מקודם, לצד המון נקודות לעיגון כבלים ברחבי הלוח האחורי, כך שביחד עם פתחי מעבר הכבלים המרווחים, ניכר שהושקעה מחשבה רבה בכל הנוגע לסידור כבלים אופטימלי במארז. בחלקו האחורי נמצא עוד מקום לכונן SSD, אם כי המימוש פה לטעמי דיי לוקה בחסר.

אזור הכוננים הקשיחים וספק הכוח מאוחדים בתחתית המארז, ספק הכוח מונח על רגליות גומי בתחתית המארז, כאשר Antec גם הוסיפה חתיכת ספוג עבה במיוחד בדופן הפנימית, החיסרון לטעמי בעיצוב החלק התחתון של המארז הוא המרווח המצומצם שיש בין ספק הכוח וכלוב הדיסקים הקשיחים, שכן במטרה לאפשר שלושה מאווררים ואף התקנת רדיאטור לקירור מים, כלוב הדיסקים הקשיחים הוזז פנימה מספר ס"מ – קרוב יותר לספק הכוח, הדבר לא צפוי להיות בעיה עם ספקי כוח סטנדרטיים, והוא לא היה בעיה עם ספק ה-EDGE 750 אשר Antec סיפקה לנו, ספק ארוך במקצת מהרגיל באורך 170 מ"מ, הדבר כן הקשה על חיבור הכבלים המודולריים לספק אחרי ההתקנה, בנוסף על תמרון של הכבלים באזור המוגבל שנשאר בין הספק לאזור הקשיחים. הבעיה הגדולה תהייה עם ספקים בהספק גבוהה במיוחד, שעשויים להגיע אף ל-190 מ"מ באורך ואולי אף יותר, השילוב של ספק כוח יקר במיוחד עם מארז ברמת המחיר הזה כנראה לא יקרה, אבל מדובר לטעמי במשהו שבהחלט כדי לציין.

מארז Antec GX1200 בביקורת

 

נקודה חלשה באמת לטעמי ב-GX1200 הן מגירות הפלסטיק אשר מכילות את הדיסקים הקשיחים, מדובר על עיצוב זול למדי, המאפשר המון משחק כאשר מתקינים כונן קשיח של 3.5" במגירה, כהתחלה הדיסק הקשיח נתפס בפיני פלסטיק, שלא משדרים תחושה שהם ישרדו מספר רב של החלפות דיסק קשיח, וזה ממשיך בתחושה משוחררת במיוחד כאשר מתקינים את מגירת הפלסטיק בכלוב הייעודי, וזה בהחלט האזור החלש ביותר מבחינתי במארז ה-GX1200. כנקודה לחיוב בתחתית מגירת הפלסטיק נמצאים חורים כך שניתן להתקין בתוכן גם כונני SSD או 2.5" אחרים.

התקנה

אחרי שעברנו על כל חלקי המארז, מגיע הזמן להרכבת החומרה, היות ופה באמת מקבלים תחושה לגבי טיב המארז, החסרונות ומה כן היינו רוצים לראות.
מארז Antec GX1200 בביקורת

 

ההתקנה מתחילה עם לוח האם, ועוברת בצורה מהירה למדי תודות לעובדה שהמארז מגיע עם מעמדי לוח האם כבר מוברגים במקומות המתאימים ללוח ATX מלא, אם כי הייתי שמח אם המעמד המרכזי היה מהסוג המוגבה שתופס את לוח האם במקום, תוספת קטנה ומבורכת בהרבה מארזים שונים שתורמת משמעותית לנוחות ההתקנה, ככל הנוגע לקירור ה-AiO כן התנסיתי בהתקנה בחלקו העליון של המארז, והרדיאטור נכנס ללא בעיה לחלל המוגדר, אם כי בסופו של דבר העדפתי להתקין אותו בחלק הקדמי, בעיקר בגלל צינור המים הארוך בקירור.

מארז Antec GX1200 בביקורת

 

ההתקנה ממשיכה עם התקנת הקירור, וכאן הפתח הגדול באזור המעבד נכנס לפעולה, תושבת הקירור נכנסה למקום ללא קושי עם המון מרווח עודף מסביב ל-סוקט המעבד כך שאני לא צופה לבעיות עם קירורים שונים, התקנת ספק הכוח היתה חלקה לגמרי, אם כי ביחידות מודולריות כדאי בהחלט לחבר את הכבלים השונים לספק הכוח לפני ההתקנה, היות וכמו שציינתי קודם לכן, האזור צפוף למדי כתוצאה מהקרבה לכלוב הדיסקים הקשיחים.

ככל הנוגע לסידור הכבלים ב-GX1200, הוא מצוין ומאפשר סידור כבלים פשוט ובלי יותר מדי עבודה, כל פתחי מעבר הכבלים נמצאים במקומות הנכונים לטעמי, יש המון נקודות להצמדת כבלים עם אזיקונים ברחבי הלוח האחורי אשר תרמו רבות לסידור הכבלים, בנוסף יש מרווח מספק למדי של כ-2 ס"מ בין הלוח האחורי לדלת המתכת כך שסגירה של הדלת לא צריכה להפוך למלחמה אבודה.

תאורה ורעש

ה-GX1200 מגיע עם ה-"Magic Box" כפי ש-Antec מכנה אותו, בקר ל-שש מאווררים ו-שלושה מקורות תאורה נפרדים, לצד שני מאווררי 120 מ"מ של החברה עם לדים בטבעת הפנימית, הבקר מכיל שבע פרופילי צבע, לצד מספר אפקטים המשלבים החלפת צבעים/הבהוב/ עמעום שונים, המאווררים גם מכילים שליטה על התאורה באופן עצמאי על ידי כפתור פיזי על כל אחד מהם, למקרה ומשתמשים בהם ללא הבקר של Antec, עם צבעים ואפקטים זהים לגמרי לאלו של ה-MagicBox.

מארז Antec GX1200 בביקורת

 

הצבעים תואמים בין המאווררים והלדים בחלקו התחתון של המארז, מספר הצבעים הניתנים לבחירה מצומצם למדי עם 7 צבעים בלבד, אבל הצבעים בהחלט נעים לעין ויש מספיק כדי שכל אחד ימצא צבע שהוא אוהב.

מארז Antec GX1200 בביקורת

 

בהיבט האקוסטי, ה-GX1200 לא טוען שהוא מארז שקט, אין פה ספוג אקוסטי סופג רעש, וגם הפאנל האקרילי הדק לא עוזר בגזרה הזאת, אולם שני המאווררים ש-Antec צירפה לא רועשים מדי, בקר המאווררים בהחלט עוזר בגזרה הזאת, היות והוא מאפשר לנו להתאים את מהירות המאווררים לרמת הרעש הרצויה, ואף לכבות אותם לגמרי – כולל התאורה, רק ב-12V – המהירות המרבית, רעש המאווררים התחיל להיות מציק, כך שמי שמחפש שקט יחסי ימצא את הגדרת ה-7V/9V כפשרה הגיונית מבחינת רעש וביצועים.

לסיכום

ה-GX1200 הוא לא מארז מושלם, ועל אף חלק מהחסרונות שהוא מציג, Antec בהחלט עשתה המון דברים כמו שצריך, סידור כבלים מצוין, בקר מאווררים מובנה, פילטרים לאבק, תמיכה טובה למדי בקירורי מים ואפילו טיפה 'בלינג' בדמות מאווררי RGB, מדובר על מארז גיימינג תקציבי אשר בהחלט מספק תמורה רבה בקטגוריית המחיר הצנועה אליה מכוון.
מחיר: 295 ש"ח.

לדיון בנושא: מארז Antec GX1200 בביקורת


חלק מהתכנים באתר כוללים מעת לעת קישורים לתוכניות שותפים, שעבורם האתר מקבל עמלה עם רכישה בפועל.
עמלה זו איננה מייקרת את עלות הרכישה של המוצרים.

12:00
  /  
15.04.2017
  
מאת: IamEzio

1