אוזניות גיימינג אלחוטיות – HyperX Cloud Flight

סדרת ה- Cloud של HyperX תמיד היתה קניה בטוחה למי שרוצה אוזניות גיימינג טובות, אך החסרון הגדול של החברה היה ...


 

זוהי לא הפתעה שסדרת ה- Cloud מהווה את הסדרה הכי נפוצה של אוזניות גיימינג בשל שילוב טוב של תמורה למחיר והחברה לוקחת קדימה את הסדרה מבחינה אבולוציונית ומציגה את ה- Cloud Flight, אוזניות גיימינג שמבטיחות לשמור על איכות הסאונד הטובה והמוכרת של HyperX, אך הפעם בשילוב נוחות של פעולה אלחוטית.

האוזניות במשקל 315 גרם ומרגישות קלות יחסית לדגמים הקודמים וזה די הגיוני כי צריך לפצות על המשקל הנוסף של הסוללה באוזניות, זאת גם הסיבה שקשת האוזניות עשויה פלסטיק, כולל ההרחבות בצדדים. נקודה רעה זה שמפרקי האוזניות מרגישות מעט פלסטיקיות ולא חזקות, וזה עלול להיות בעייתי מכיוון שהמפרקים הללו עוברים הרבה תזוזות. ה- Earcups מסתובבות 90 מעלות וזה הופך אותן לדי נוחות כשרוצים להוריד רגע את האוזניות ולשים אותן על הצוואר.

אוזניות גיימינג אלחוטיות - HyperX Cloud Flight

מבחינת נוחות, האוזניות לא לוחצות כלל ומכסות את כל האוזן, החומר ממנו עשויים ה- Earcups רך ונעים למגע, עם ספוג שמרגיש איכותי ותוסיפו לזה את המשקל הקל של האוזניות וקיבלנו סט שניתן להשתמש בו במשך שעות בלי שום הרגשת עייפות מצידי הראש או מהצוואר.

מבחינת חיבוריות, בצד R נמצא את כפתור גלילת עוצמת השמע הדיגיטלי שמאפשר להזיז את העוצמה בצורה די מדוייקת ללא קפיצות. כל הצד השמאלי זה בעצם כפתור אחד גדול עבור Mute למיקרופון כשהכפתור פעיל רק בחלק התחתון של האוזניות והוא גם מעניק ביפ כפול לאישור ה- Mute.

כפתור ההפעלה נמצא למטה והוא גם זה ששולט במצב התאורה של הלוגו בצידי האוזניות, אם זה מצב דולק, נושם או מכובה. אנחנו נמצא גם מחבר 3.5mm עבור שימוש באוזניות במצב חוטי, כניסה למיקרופון המצורף וחיבוריות Micro USB שתשמש לטעינה, כאשר לא ניתן להשתמש באוזניות כשהן במצב טעינה. אם דאגתם בנוגע לקרבה של 2 מחברי ה- 3.5mm, אז אל תדאגו, אתם לא תוכלו להכניס בטעות את המיקרופון לכניסה הלא נכונה בשל עיצוב שונה של מסגרת המחבר.

כבל ה- 3.5mm המצורף עבור שימוש חוטי, בעל שלושה גידים ולא ארבעה, זה אומר שהמיקרופון וכפתור גלילת השמע לא פעילים כשהכבל מחובר. האוזניות חסרות חיבוריות Bluetooth ועובדות רק עם הדונגל 2.4GHz המצורף, כשההתקנה נעשתה בצורה אוטומטית וללא צורך בהתקנה ידנית של דרייברים. ייתכן וחלק ממכם יראו את זה בתור חסרון, כי במחיר האוזניות שמגיע ל- $160 מעבר לים, היה ניתן לצפות אולי לתוכנה שתאפשר להפעיל מצבי DSP או EQ.

אוזניות גיימינג אלחוטיות - HyperX Cloud Flight

טווח האלחוט די רחב בשל השימושיות ב- 2.4GHz ולא ב- Bluetooth כפי שיש בהרבה מתחרים, זה מאפשר לנו בקלות גם לצאת מהחדר ועדיין לא יהיו שום ניתוקים או ירידה באיכות השמע, דבר שהופך את האוזניות לנוחות לשימוש גם כשאתם שומעים מוזיקה ועוזבים לרגע את המחשב.

אם תצפו בוידאו, תוכלו לשמוע עכשיו את איכות המיקרופון, שמדגים איכות טובה יחסית לאוזניות גיימינג. הקול שלי אולי נשמע קצת מכווץ, אבל ייתכן וזה גם בשל השילוב של סינון הרעשים האקטיבי שהמיקרופון מכיל, הוא אומנם לא אוטם את כל הרעשים מהצד, אבל אם מישהו יכנס לחדר שלכם וינסה לדבר, כנראה שלא ממש תשמעו אותו, במיוחד עם אתם באמצע משחק.

איכות השמע של ה- Cloud Flight עומדת בקנה אחד עם הסדרות הקודמות של HyperX, עם באסים חזקים בשל השימוש בדרייבר גדול של 50mm עם מגנטים ניאודימיום, כשהבאסים לא גוברים על איכות המיד והטוויטרים ולכן אתם מקבלים את כל הפירוט של איזור הקרב בו אתם נמצאים יחד קצת באסים כאמור שתמיד עוזרים לתת תחושה ראליסטית במשחקי FPS.

חברת HyperX בחרה לשלב באוזניות סאונד סטראופוני בלבד, בלי Virtual Surround. חלק יראו את זה בתור חסרון, אבל המימוש כאן של תמונת הסטריאו ממש מרגיש אמיתי, עם הצגה אמינה של כל רחש כמו צעדים רחוקים, פתיחת חלון או דלת או כל דבר שעלול לקטול אתכם במשחקים כמו PUBG. הרבה מקרים ניואנסים קטנים כאלה הולכים לאיבוד כאשר מנסים לשחזר אותם מעל אוזניות עם Virtual Surround, אבל כאן כאמור, הכל ריאלי . במת הסאונד לא מרגישה רחבה כמו באוזניות עם Virtual Surround, אבל אתם מקבלים פיצוי כאמור על ידי חוויה מאוד מדוייקת של המתרחש על המסך, ממש כאילו אתם משתמשים בזוג רמקולים סטריאו טובים שנמצאים מולכם. לסיכום פרק ההאזנה, אני די מרוצה מהחוויה שהאוזניות מעניקות. הייתי שמח לקצת יותר עוצמת שמע מכיוון שמצאתי את עצמי משחק בהרבה פעמים על 100%

 אוזניות גיימינג אלחוטיות - HyperX Cloud Flight

מבחינת זמן סוללה, HyperX מצהירים על זמן סוללה של 30 שעות, אבל אני כבר יכול לומר כי הנתונים הללו מחמיאים מידי, במיוחד מכיוון שהם נמדדו עם עוצמת שמע של 50% שנמוכה מידי לשימוש רגיל. עם שימוש רגיל, של ווליום ב- 70% ומעלה, אתם תגיעו פחות או יותר לבין 16-18 שעות שימוש. אם תרצו להפעיל את תאורת הצד, שזמינה בצבע אדום בלבד ללא RGB, עם אפקט נושם או דולק קבוע, זמן ההאזנה ירד ל- 10 שעות לערך. אין לכם אפשרות נוחה לדעת כמה סוללה נותר באוזניות, רק צפצוף כשהסוללה יורדת לפחות מ- 20% – וזה בטח לא נוח, כי אף אחד לא רוצה לשמוע צפצופים על מצב הסוללה במהלך המשחק. הייתי שמח אם כשמדליקים את האוזניות, היו מופיעים 2 הבהובים בתאורת הלוגו על ציון 50% טעינה ומעלה, הבהוב אחד – פחות מ- 30%, זה מספק על מנת לדעת אם האוזניות שלכם זקוקות להטענה לפני המשחק הבא שלכם.

על  מנת לחסוך בסוללה, האוזניות מתנתקות לאחר 30 דקות של חוסר בסיגנל ממקלט ה- 2.4GHz, כאשר במצב המתנה, ה- LED על הדונגל מהבהב ואם נדליק את האוזניות – ה- LED ידלק בצורה קבועה.

לסיכום הכתבה, יש מספר נקודות חזקות לאוזניות, כמו הנוחות שלהן לשימוש ממושך, העובדה שהן אלחוטיות עם טווח מרשים והכי חשוב – איכות קול מעולה שתשדרג לכם כל משחק. החסרונות הן איכות בנייה פלסטיקית שלטעמי נמוכה מידי לעלות האוזניות. לאנשים אחרים החוסר ב- Virtual Surround יכול להפריע, אבל מימוש הסטריאו כאן מצוין ומפצה על זה בלי הרגשת חוסר.

אם אתם שוקלים לקנות את ה- Cloud Flight, כדאי שתדעו שקיימת תאימות מול PC ו- PS4PS Pro, סדרת ה- XBOX לא תואמת.

המחיר מעבר לים עומד על $160 דרך אמזון.

לעמוד המוצר באתר היצרן: HyperX Cloud Flight

לדיון בנושא: אוזניות גיימינג אלחוטיות – HyperX Cloud Flight


חלק מהתכנים באתר כוללים מעת לעת קישורים לתוכניות שותפים, שעבורם האתר מקבל עמלה עם רכישה בפועל.
עמלה זו איננה מייקרת את עלות הרכישה של המוצרים.

22:15
  /  
18.02.2018
  
מאת: זיו רוזנפלד

1