XJet משיקה מרכז להדפסות תלת מימד במתכת ובקרמיקה

XJet משיקה מרכז להדפסות תלת מימד במתכת ובקרמיקה הגדול בעולם ומציגה את אם כל מדפסות התלת מימד, ויוצאת למהלך גיוס ...


ההשקה והקשר הישראלי לאייפון הראשון של אפל

ונתחיל עם ציטוט מתוך וויקיפדיה

ציטוט:

The term "3D printing" originally referred to a process that deposits a binder material onto a powder bed with inkjet printer heads layer by layer. More recently, the term is being used in popular vernacular to encompass a wider variety of additive manufacturing techniques. United States and global technical standards use the official term additive manufacturing for this broader sense

מבחינתי עידן מדפסות התלת מימד החל רק בשנים האחרונות עם כניסתן לשוק של מדפסות תלת מימד קטנות הביתה המסוגלות להדפיס מוצרים קטנים מפלסטיק, כשהרעש הגדול בעולם נוצר עם הפצת תוכניות באינטרנט להדפסת אקדחים שגם מסוגלים לירות כדורים.

אולם ההיסטוריה של מדפסות אלה הולך אחורה לתחילת שנות ה-80. קפיצה קטנה לשנת 2005 לחברת אפל שבקופרטינו, ארה"ב. במאמר שפורסם בשבוע שעבר בגלובס, מספר חנן גוטהייט מנכ"ל ומייסד XJET שבאותה שנה בהיותו בחברת Objet אותה הקים, סיפק לחברת אפל שתי מדפסות תלת מימד שבעזרתן הדפיסה אפל את אב הטיפוס של מה שידוע היום כאייפון הראשון.

XJet משיקה מרכז להדפסות תלת מימד  במתכת ובקרמיקה

כרמל 1400 – מדפסת תלת מימד למתכת וקרמיקה טיפוסית (צילום: XJET)

באירוע רב משתתפים ואורחים רבים מחו"ל, חנכה חברת ההייטק הישראלית, XJet השבוע בפארק המדע ברחובות, מרכז להדפסות תלת מימד (Additive Manufacturing) במתכת וקרמיקה. במרכז, הושקעו מעל ל-40 מיליון שקל, והוא הגדול מסוגו בעולם. המרכז החדש יסייע לחברה לפתח ולהרחיב את מגוון סוגי המתכות והחומרים הקרמיים לשימוש במערכות החברה, על מנת להגדיל את מגוון השימושים במערכת וכן לאפשר פיתוח אפליקציות ייעודיות בשיתוף פעולה עם חברות ענק מאירופה, ארה"ב ואסיה.

XJet משיקה מרכז להדפסות תלת מימד  במתכת ובקרמיקה

קהל האורחים הרב לפני תחילת ההרצאות (צילום: דניאל מטלון)

על הטכנולוגיה היחודית של XJET

לחברת XJet טכנולוגיה חדשנית (NanoParticle Jetting™), המשתמשת בננו-חלקיקים בתרחיף נוזלי, לצורך "הדפסת" מוצרים תלת מימדיים ממתכת ומחומרים קרמיים בהזרקה (בניגוד למערכות הדפסה אחרות המבוססות על שימוש באבקה).
הטכנולוגיה מהווה פריצת דרך בהדפסה תלת מימדית במתכת ובקרמיקה, ומאפשרת ייצור מדויק של חלקים מורכבים מאוד ובעלי פרטים קטנים. בחודש שעבר הוענק לחברה על ידי חברת המחקר Frost & Sullivan, פרס חדשנות בינלאומי על פיתוח הטכנולוגיה.

XJet משיקה מרכז להדפסות תלת מימד  במתכת ובקרמיקה

מיכלי הנוזלים בהם משתמשת XJET להדפסת המוצרים (צילום: דניאל מטלון)

היכולת להדפיס בדיוק רב ובמספר חומרי גלם, הופך את המערכות של XJet לאידיאליות עבור תעשיית הרכב, הרפואה ורפואת השיניים, תעשיית הכלים, התעופה, ואף תעשיות החלל והרובוטיקה ולמעשה, בכל תעשייה שיש בה צורך בחלקים מורכבים ו/או ייחודיים: זה יכול לנבוע מצורך בחלק בודד או בכמות קטנה (שאז אין צידוק כלכלי לייצור בתבנית), ויכול להיות תוצאה של צורך בחלק מורכב מאוד גיאומטרית, לדוגמה, חלק בעל חללים פנימיים שנועדו לשפר יחס של ביצועים למשקל.

XJet משיקה מרכז להדפסות תלת מימד  במתכת ובקרמיקה

חלקים קטנים בזמן עבודה לצורך הדגמה על מגש (צילום: דניאל מטלון)

אירוע ההשקה של XJET כלל גם סיור קצר ומוקדם לעיתונאים. הנה דבריו של דרור דנאי לגבי הטכנולוגייה הבסיסית במדפסות של XJET:

הדפסה יחודית בעזרת שני תרחיפים

לחברת XJet, שממוקמת בפארק המדע ברחובות ונוסדה על ידי גוטהייט בשנת 2005, טכנולוגיה ייחודית (NanoParticle Jetting™) – הזרקת "דיו" – המשתמשת בננו-חלקיקים של מתכת ו/או חומר קרמי בתרחיף נוזלי, לצורך ייצור מוצרים תלת מימדיים (בניגוד למתחרים העובדים על בסיס "הלחמה" של אבקה). הטכנולוגיה מהווה פריצת דרך בהדפסה תלת מימדית במתכת ובקרמיקה, ומאפשרת ייצור מדויק ומלא בפרטים של חלקים מורכבים מאוד בהשוואה לטכנולוגיות הקיימות.

בנוסף להזרקה של חומר ההדפסה (מתכת, או קרמיקה) המערכת מדפיסה גם חומר תמיכה – חומר שנשטף לאחר סיום ההדפסה בקלות. הצורך בתמיכות הוא מהותי בהדפסה תלת מימדית. בכל הטכנולוגיות האחרות להדפסה במתכת ו/או בקרמיקה התמיכות נוצרות מאותו החומר ממש, ולכן הסרתן בסיום תהליך ההדפסה היא מסורבלת וצורכת משאבים רבים. פעמים רבות, ישנן גיאומטריות שלא ניתן להדפיס, משום שלאחר מכן לא ניתן יהיה להסיר את התמיכות הנדרשות כי אין גישה אליהן – כמו למשל לייצר חרירים קטנים מאוד. משום שחומר התמיכה של XJet מתמוסס, ניתן להדפיס את אותן גיאומטריות מורכבות ובלתי אפשריות.

XJet היא החברה היחידה שמדפיסה במתכת שיש לה חומר תמיכה נפרד שהוא מסיס.

XJet משיקה מרכז להדפסות תלת מימד  במתכת ובקרמיקה

חלקים קרמיים לאחר הדפסה בזמן שטיפה וסילוק "החומר התומך" (צילום: דניאל מטלון)

כדי להבין טוב יותר איך מתבצעת ההדפסה בכרמל 1400 ובעזרת שני תרחיפים, הנה וידאו קצר:

לסיום

ולסיום שאלנו את מנכ"ל ומייסד XJET מר חנן גוטהייט, איך הוא הגיע לשם XJET. הנה תשובתו:

בחודשים האחרונים חתמה החברה על עסקאות בהיקף של מעל לעשרה מיליון דולר, לאספקת מערכות הדפסה מתוצרתה ללקוחות, מהמובילים בתחומם בארצות הברית, גרמניה, איטליה, שוויץ ובמדינות נוספות ואף בשוק הישראלי. בין ההתקנות הראשונות של החברה נמנות חברת OERLIKON – חברה תעשייתית שוויצרית גדולה מאוד המחזיקה גם באחת מלשכות השירות הגדולות בעולם לייצור חלקים בתלת מימד; חברת Syqe Medical שפיתחה משאף רפואי ייחודי, ספקית השירות הרוסית המובילה AB Universal, וכן חתמה על חוזה שיתוף פעולה עם אחת מהחברות הגדולות בעולם בתחום הדנטלי.

טקס גזירת סרט חנוכת המרכז:

לדיון בנושא: XJet משיקה מרכז להדפסות תלת מימד במתכת ובקרמיקה


חלק מהתכנים באתר כוללים מעת לעת קישורים לתוכניות שותפים, שעבורם האתר מקבל עמלה עם רכישה בפועל.
עמלה זו איננה מייקרת את עלות הרכישה של המוצרים.

19:00
  /  
16.10.2018
  
מאת: דניאל מטלון

1