אזניות True wireless – ה-Jabra elite 65T active מול Sennheiser momentum

עפר לאור משווה בין שתי אזניות ה-True wireless המעניינות ביותר כעת.


Earin: ×–×” העתיד של האודיו נייד

מן המפורסמות שאזניות ה-Airpods הן בעצם האזניות האלחוטיות באמת (True wireless) הראשונות. אז זהו, שאפילו לא קרוב. הראשונות באמת היו האזניות האלחוטיות של Earin שנסקרו אצלנו באתר כבר לפני 3 שנים (!) והיו האזניות ה-true wireless האמיתיות הראשונות. אלא שהאזניות היו אוסף של פשרות – ללא שום יכולת שליטה, ניתוקים, דיליי וזמן בטריה גרוע. אלא שהם סימנו ללא ספק את העתיד והדור השני שלהם (M2) היו כבר שחקן רציני.

אזניות אלחוטיות של ממש: Braggi dash pro

אחריהן היו גם ה-Bragi dash pro שאוסף הפיצ'רים שלהם יכול למלא ספר שלם. הם כבר הוסיפו איטום טוב נגד מים, מיקרופונים לשיחה, כבר יש פחות ניתוקים בשמע, שליטה בעזרת מגע ו-gestures ועוד אין ספור יכולות. אבל לא הכל מושלם – דיליי רציני מונע שימוש של זה לטובת סרטים אך מתברר שה-Buffering מפחית במידה רבה את הניתוקים. הממשק של האזניות אינטואיטבי אך זמן הבטריה אינו גבוה במיוחד (מעט יותר משעתיים) והמארז אמנם נותן כשלוש טעינות אך הוא גדול מאוד פיזית והאזניות לא יושבות בו כראוי, מה שגורם להרבה בעיות טעינה.

עם הכניסה של Airpods הרבה אנשים נחשפו לקונספט של אזניות in ear שהם אלחוטיות באמת. סוף סוף מארז מינימליסטי, זמן בטריה טוב, אבל גם לא מעט חסרונות. האזניות מיועדות למשתמשי אפל, מה שמשאיר את בעלי האנדרואיד מחוץ לתמונה. גם הסגנון שלהן לא קוסמות לרבים, הן לא בדיוק יושבות טוב באוזן, הן לא אוטמות רעש רקע כלל וכלל וכל השליטה בהן נעשה בדרך Siri (מה שאומר שבסביבה של מטוס למשל אין דרך לשנות ווליום).

בתערוכת CES בלאס ווגאס השנה ראינו לא מעט אזניות True wireless אבל מרביתן פשוט לא שוות הרבה. אז לקחנו לסיבוב את שתי האזניות המעניינות ביותר שראינו בתערוכה ואשר מייצגות את המיטב שיש בתחום כיום.

Jabra elite 65T active

חברת Jabra מוכרת כיצרנית מובילה בתחום Bluetooth ויש לה לא מעט מודלים שונים של אזניות True wireless ברמות שונות למטרות שונות ובעיקר לספורט. ה-65T active היא גרסא משודרגת מעל ה-65T אשר מוסיפים לאזניות יכולות עמידות מוגברת למים ואבק.IP-56 (גרסאת ספורט בשם Elite sport מעלה את זה לרמת IP-67) צבע המארז והאזניות כחול כהה וכפתורים בצבע זהב.

אזניות True wireless - ה-Jabra 65T active מול Sennheiser momentum

למרות העמידות שלהם למים אני אישית לא הייתי לוקח אותם לים או לבריכה לשחיה קצרה. עבורי העמידות מתבטאת בכך שאפשר להשתמש בהם בגשם. מארז האזניות הוא קטן ונוח – בערך בגודל של קופסאת חוט דנטלי. פתיחת הקופסא לא מובן מעליו – צריך ללחוץ על המכסה בחלקו העליון של המארז בכדי לפתוח אותו – והתחושה היא שהציר חלש ושעלול להתפרק בשלב כלשהו. חבל שאין לחברה גרסאת מארז מעט יותר יוקרתית. טעינת האזניות נעשה בעזרת חיבור USB מיקרו ובתחתית המארז יש אור שמסמן את מצב הטעינה של המארז עצמו שמספק לאזניות 2 טעינות נוספות. מכיוון שלכל טעינה מספקת כ-5 שעות של שמע, מדובר על אזניות עם זמן בטריה מרשים. כמו כן, הטעינה של האזניות בתוך המארז מהירה במיוחד ואפשר לקבל כשעה של שמיעה רק על ידי הכנסת האזניות לכרבע שעה בתוך המארז…

אזניות True wireless - ה-Jabra 65T active מול Sennheiser momentum

האזניות עצמן נוחות ומעוצבות יפה. לאזניות 2 מיקרופונים כל אחת (4 בסה"כ) לסינון רעש לטובת המיקרופונים. הטיפים של האזניות הן סיליקון שנותנים פחות סינון רעשח פסיבי מהאזניות של Bragi למשל בשל הראשים בסגנון של חברת Comply. זה די הכרחי בשביל להיות מותאמים לחסינות למים ואבק. פנים האזניות כולל שתי נקודות טעינה, מה שמפחית את הסיכוי לתקלות טעינה והאזניות יושבות באופן מדוייק בתוך המארז שלהן.

אזניות True wireless - ה-Jabra 65T active מול Sennheiser momentum

האזניות כוללות מעבד מהדור החדש שמאפשר זמן בטריה חזק יותר וכמובן חיבור BT5, שמאפשר חיבור איכותי לאזניות – גם מבחינת רוחב הפס וגם זמן בטריה ואמינות חיבור. האזניות מוסיפות דיליי קל אך כזה שבהחלט מאפשר שימוש באזניות גם לצפיה בסרטי קולנוע באייפון ובאייפד. יש גם תאימות לפרוטוקול aptX לבעלי אנדרואיד. עוצמת הסאונד חזקה ואיכות הצליל מצויינת עם באסים מודגשים, שניתן לשלוט בהם דרך האפליקציה. לא הרגשתי בניתוקים כמעט בכלל, גם בשימוש בשדה תעופה עמוס באין סוף אנשים עם אזניות אלחוטיות. לא חוויתי ניתוקים גם כאשר התרחקתי עד כ-100 מ' מהאייפד. הוצאת האזניות מהאזניים גורם מיד לעצירת הסאונד (וב-iOS לעצירת המוזיקה או הסרט).

האזניות מאפשרות חיבור מקבילי לשני מכשירים שונים בו זמנית (כמו מכשירים מודרנים אחרים, ניתן לשדך את האזניות למכשירים רבים נוספים, אך הם לא יתחברו במקביל). הדבר מאפשר שימוש במחשב לטובת שמיעת מוזיקה ומענה לשיחת טלפון נכנסת במקביל. נח מאוד!

הפעלת האזניות נעשה על ידי לחיצה על הכפתורים. מצד אחד זה אמין מאוד ואין טעויות (עם מכשירים בעלי מגע, יש מדי פעם נגיעות מוטעות) וגם עקומת הלמידה של הכפתורים פשוטה מאוד. עם זאת, הלחיצות מפעילות לחץ לא נעים במיוחד על האוזן שניתן היה לפתור אותו עם מיקום חכם יותר של הכפתורים. זו תחושה לא נעימה במיוחד כשצריך ללחוץ מספר פעמים על הכפתור. האזניות די נוחות אך דווקא הלחיצות הללו העיקו וגרמו לי לכאב קל באוזן. אחרי כשלוש שעות שימוש רציף הרגשתי שאני חייב להוציא אותן בכדי לנוח (משהו שאזניות in ear עם ראשים מוצלחים יותר לא היו דורשים).

אזניות True wireless - ה-Jabra 65T active מול Sennheiser momentum

האזניות לא בולטות במיוחד ועם עיצוב סולידי למדי, אולי יותר מדי שמרניות…

אזניות True wireless - ה-Jabra 65T active מול Sennheiser momentum

אזניות True wireless - ה-Jabra 65T active מול Sennheiser momentum

האפליקציה של ה-65T נוחה מאוד. היא מחולקת לסוגי פעילות שונים. בכל אחת אפשר לקבוע הגדרות צליל שונות. בראש האפליקציה ניתן לראות את מצב הבטריה של האזניות (אם המכשיר שלכם תומך בפרופיל, זה גם משוקף ב-toolbar העליון כמו באייפון). ניתן להוסיף רעש רקע שמוריד הפרעות, ניתן להגביר את השמע החיצוני (אם כי אין דרך להפעיל את זה ישירות מהאזניות עצמן) ויש מצבים שונים של אקוולייזר שעובד לא רע ומאפשר הדגשת צלילים שונים כגון חיזוק הבאסים לסוגים שונים של מוזיקה או חיזוק המידטון לטובת שמע טוב יותר עבור דיבור.

אזניות True wireless - ה-Jabra elite 65T active מול Sennheiser momentum בחיבור הראשון, האזניות מקבלות עדכון firmware אך לצערי הוא עדיין לא כולל את הפיצ'ר החשוב מכל – סינון רעש אקטיבי… ככל הנראה את זה נראה רק בדור הבא של אזניות true wireless.

אזניות True wireless - ה-Jabra elite 65T active מול Sennheiser momentum

פקודות האזניות מורכבות ויש לא מעט מהן. לאחר זמן מה מתרגלים לפעולות. מרבית הפעולות אינטואיטביות למעט אולי הכיוון שנבחר לטובת הגברה והנמכת הווליום (שהייתי שם אותם בחלק העליון והתחתון ולא קדימה ואחורה).

אזניות True wireless - ה-Jabra elite 65T active מול Sennheiser momentum

לסיכום, ה-Jabra 65T active הן האזניות ה-true wireless הכי מוצלחים שהשתמשתי בהן עד כה. הן אמינות, נוחות למדי (אם כי לא הכי נוחות) עם המארז הקטן ביותר (אם כי מעט פלסטיקי ורעוע), זמן הבטריה הארוך ביותר ומינימום ניתוקים משאר האזניות שניסיתי. איכות הסאונד מצויין אך אלה אינן אזניות אודיופיליות (לא שיש אזניות כאלה בעולם ה-BT). שני חיבורים מקבילים למכשירים שונים ודיליי נמוך הופך אותן לנוחות מאוד לשימוש ביום יום והן כיום האזניות שאני הכי משתמש כיום.

Sennheiser Momentum

אזניות True wireless - ה-Jabra elite 65T active מול Sennheiser momentum

זה לא ביקורת מלאה של אזניות אלה (לשם כך יהיה מאמר נפרד). הממשק שלהם הוא מגע (אך לא gesture) שדורש מעט יותר הסתגלות אך גם כאן מתרגלים די מהר. הדיליי עדיין נמוך (כנראה כמו ה-Jabra). גם זמן הבטריה נמוך יותר (כ-4 שעות).

אזניות True wireless - ה-Jabra elite 65T active מול Sennheiser momentum

האפליקציה קריטית לשימיש מכיוון שהיא המדריך של האזניות ומסבירה מה כל פעולה עושה.

אזניות True wireless - ה-Jabra elite 65T active מול Sennheiser momentum

האזניות מבחינה עיצובית הן היפות ביותר מאלה שבדקתי והן מושכות את העין. הן מעט בולטות מהאוזן, ומרגישות גדולות, בוודאי אם לוקחים בחשבון שיש להן פחות זמן בטריה מה-Jabra. יתכן שהגודל משפיע על הסאונד מכיוון שהסאונד שלהם הוא הטוב ביותר ששמעתי בטקגוריה. יש באסים אמיתיים (שקשה לשחזר עם אזניות in ear). עדיין לא מדובר באזניות אודיופיליות אלא כאלה שהן הפשרה הטובה ביותר שאני מכיר בינתיים (אם כי לא בדקתי את ה-B&O או את אזניות Klipsch שהוכרזו במהלך CES).

גם עם המומנטום ניתן לשמוע את הסביבה וניתן להשתמש בהקשה כפולה על האזניה הימנית להפעילה וזאת בתנאי שהאפליקציה של החברה מותקנת לכם על הטלפון. האפליקציה בסיסית הרבה יותר וככל הנראה הצ'יפ שאחראי על האזניות הללו זהה בין האזניות. גם כאן אין ממש ניתוקים. כאן ניתן גם להשתמש בראשים לא רק מסיליקון אלא גם ספוג Comply שאוטם את צליל הרקע.

אזניות True wireless - ה-Jabra elite 65T active מול Sennheiser momentum

המארז של המומנטום נראות מדהים. למרות שהוא עשוי פלסטיק מצופה בבד בסגנון של רמקולי אמזון אקו או Google home. בקיצור, סגנון מודרני. המארז מעט גדול יותר ופחות נוח מהמארז של Jabra. הוא נסגר מגנטית ובחלקו האחורי יש כפתור שמאפשר בדיקת סטטוס הבטריה. הטעינה מבוצעת על ידי חיבור USB-C. משהו נוסף ששמתי לב אליו הוא שהבטריה של המארז מתרוקנת גם כאשר המארז אינו בשימוש (ככל הנראה מדובר בבאג שיתוקן בגרסאות Firmware עיתדיות).

אזניות True wireless - ה-Jabra elite 65T active מול Sennheiser momentum

מבחינת נוחות – האזניות פחות נוחות עבורי מה-Jabra או ה-Bragi dash pro.

אזניות True wireless - ה-Jabra elite 65T active מול Sennheiser momentum

סיכום: המומנטום אטרקטיביות יותר, נשמעות טוב יותר, פחות נוחות עם פחות זמן בטריה ואפליקציה בסיסית יותר. מי ששומע יותר מוזיקה וחשוב לו העיצוב ימצא את מבוקשו באוזניות אלה.


לדיון בנושא: אזניות True wireless – ה-Jabra elite 65T active מול Sennheiser momentum


14:20
  /  
09.02.2019
  
מאת: עפר לאור

1