ביקורת מסך OLED 65E9 של חברת LG

דור 9 של מסכי OLED של חברת LG נחתו בישראל, ואנחנו בודקים.


הקדמה

מסכי OLED של LG הגיעו בשנים האחרונות לשיא בטכנולוגיית המסכים ובכל זאת, הצליחו מדי שנה להפתיע מחדש. השנה התחרות חמה מתמיד, וומתחרותיה של החברה ביצעו קפיצות טכנולוגיות מרשימות. השאלה כעת היא מה LG עשתה בנידון והאם הצליחה לשמר את היתרון הטכנולוגי שלה.

עיצוב וממשק משתמש

השנה בחרנו לבחון את גרסאת ה-E9, שהעיצוב שלה השנה קיבל שינוי משמעותי מהמודל של השנה הקודמת. המסך דק כרגיל אך יש לו כעת בסיס כבד ומרשים יותר משנים קודמות. ה-Bezel העליון והצידי דקיקים כתמיד, אך בחלקו התחתון של המסך נמצא פס שחור דקיק של רמקולים ומתחתיו מסגרת זכוכית אשר מגיעה עד לבסיס – עיצוב שהופך אותו ליציב בהרבה מהמודלים של שנים קודמות.

ביקורת מסך OLED 65E9 של חברת LG

החזר האור מהפאנל נראה זהה לדור הקודם של המסך – עדיין לא מספיק לחדר אם מולו יהיה חלון מואר במיוחד. 

אם בשנה שעברה המודל כלל סאונד בר מתוחכם שנתן למסך יכולות Atmos, השנה הבסיס בחלקו האחורי של המסך עצמו שמשמש גם ברמקול אטמוס עם מערכת סאונד 4.2. בסה"כ זה המסך עם האודיו המובנה המרשים ביותר ששמעתי עד כה.  האודיו של המסך משודרג על ידי מנגנון שמסוגל לפענח 5.1 גם מתוכן סטריאו (ככל הנראה הדבר נעשה תוך התבססות על כך שתוכן סטריאו רב מקודד בפועל ב DPL, אך שעד כה בעיקר רסיברים עשו שימוש במידע זה לטובת פיענוח אודיו רב ערוצי).

ביקורת מסך OLED 65E9 של חברת LG

מערכת Audio AI של המסך כוללת מספר יכולות, כאשר בבסיס שלה נמצא sound tuning: שם חדש למושג אודיו ישן – Room correction. זה מסך הטלויזיה הראשון שבדקנו אשר מגיע עם מערכת RC שנפוצות בפרוססורים וברסיברים. האיזון הוא בסיסי של עוצמות בלבד וזאת על ידי מדידה במיקרופון של השלט. התוצאות הן סאונד ברמה גבוהה ממסכים אחרים שבדקתי.

ביקורת מסך OLED 65E9 של חברת LG

המערכת משמיעה קולות בתדרים שונים ולאחר שהיא מנתחת אותם אנחנו מקבלים שיפור מורגש בסאונד. המערכת מאפשרת השוואה לפני ואחרי וגם מאפשרת לנו לתת דגש מיוחד על באס (תדרים נמוכים) או טרבל (גבוהים).

ביקורת מסך OLED 65E9 של חברת LG

השלט מרגיש מוכר למי שהשתמש בשלטים של LG בשנים האחרונות. הוא ארגונומי וכולל את ה-air mouse המפורסם והאיכותי של LG. השנה נערכו בו כמה שינויים. למרות שהכפתורים אינם זוהרים בחושך, יש סימנים שאמורים לסייע למצוא את מיקומכם. כפתור ה-OK נותן פידבק קליקי במיוחד (מעט מפריע במהלך הלילה). 

מיקום הכפתורים שונה מעט מהעיצובים הקודמים. יש לנו כמובן את כפתורי נטפליקס ואמזון המוכרים, אך יש גם כפתור חיפוש קולי (שאינסטינקטיבית מרגיש לי כמו המקום של כפתור האחורה שממוקם בפינה השמאלית התחתונה). יש גם כפתור יעודי לסרטים שמהותו לא ממש ברורה, כאשר הפעלתי אותו הוא ביצע חיפוש על סרטים במסך עצמו, עוד על כך בהמשך.

ביקורת מסך OLED 65E9 של חברת LGיכולת משמעותית חדשה התווספה לשלט לאחר שנים רבות שהפיצ'ר לא היה זמין בישראל. השלט הזה הוא שלט אוניברסלי, בדומה ליכולות של סמסונג! המסך מנסה לזהות את מהות המוצר בכל כניסת HDMI כבר בשלב ההגדרות הראשוניות, אך משום מה לא זיהה כשורה את ההתקנים שהכנסתי לו בכניסות ה-HDMI.

ביקורת מסך OLED 65E9 של חברת LG

ביקורת מסך OLED 65E9 של חברת LG

באופן ברור, ניתן לראות שהצוות בישראל עשה כאן עבודה מקומית מרשימה. רשימת הנגנים שמופיעים בברירת המחדל כוללים מכשירים שהם בבירור ישראלים כגון ממירים של סלקום, יס, הוט, פופוקרן, פרטנר ועוד. 

ביקורת מסך OLED 65E9 של חברת LG

לאחר מיפוי כניסת HDMI לממיר הנכון, אפשר לבדוק איזה סט של קודים יפעלו ולוודא שזה באמת פועל כשורה. כל המכשירים שניסיתי עבדו ללא קושי. הטכניקה נראית פשוטה אבל בפועל זה מורכב – ברגע שאנחנו בכניסה כלשהי, השלט יודע לשדר ב-IR את כל הקודים הנחוצים. חשוב שהממירים הנוספים יהיו בקו עין מהשלט, שכן השידור IR נובע רק ממנו.

ביקורת מסך OLED 65E9 של חברת LG

יש שתי בעיות עם היכולת החדשה: תחילה, האפליקציה שמאפשרת להגדיר את כל הכניסות מוסתרת היטב ולקח לי זמן רב למצוא אותה בכדי להגדיר מחדש את כניסת HDMI 2 (את הכניסה הראשונה הגדרתי ללא קושי בשלב הראשון של ההגדרות מסך). בעיה נוספת היא שלא כל הכפתורים והיכולות של השלט המקורי ממופים כשורה ובמלואם. כפתור "אחורה" או "אחרון") אינו ממופה לשלט עצמו ונמצא בתפריט הפקודות המורחב של יס (כפתור 3 הנקודות). כפתורי הצבע אינם ממופים כשורה ביס (הצבעים לא תואמים לשלט של יס המקורי), מה שגרם ללא מעט בלבול. במקרה של סטרימר Dune, כפתורים מורחבים מסויימים חסרו לי, מה שאומר שלא יכולתי לוותר לחלוטין על השלט המקורי וחבל מאוד כי נוח מאוד לעבוד רק עם שלט אחד. עם תוספת של הכפתורים החסרים שימוש בשלט המקורי יכול לשמש כפיתרון לשלט אוניברסלי.

ביקורת מסך OLED 65E9 של חברת LG

המסכים של LG השנה כוללים יכולות מורחבות של בית חכם. אך למרות שדווקא ציפיתי שניתן יהיה לשלוט על ההגדרות של כל כניסה מכאן, ניתן להוסיף עוד מכשירים (מצלמות חכמות, נורות וכו') ולשנות את השם של הכניסות. 

ביקורת מסך OLED 65E9 של חברת LGהממשק נראה מוכר ב-WebOS 4.5 אך להפתעתי דווקא לא מעט שינויים נעשו בממשק. נתחיל מהתפריט הראשי. בניגוד לגרסאות של השנים האחרונות שמוסיפים יותר ויותר אזורים לתפריט הבית, בגרסא 4.5, LG ניקו את התפריט והשאירו בו רק את האפליקציות החכמות למעט 4 אייקונים בצד שמאל. האייקונים משמשים לחיפוש (עוד בהמשך), ממשק לבית חכם, מעבר מהיר לשירות הטלויזיה (חיבור ה-HDMI שלכם או עידן+ במידה וסרקתם ערוצים), והאיקון הרביעי הוא בעצם היסטוריה של האפליקציות והכניסות האחרונות שהפעלתם לאחרונה. 

ביקורת מסך OLED 65E9 של חברת LG

השינוי הזה בממשק משמעותי מאוד ומפריד בין אפליקציות חכמות לבין כניסות המסך. אין יותר דרך למפות כניסת HDMI או USB לתפריט הבית. ניתן להגיע אליהם או דרך כפתור הכניסות או בעזרת קיצור דרך (לחצן מספר שאפשר למפות אותו אליהן בלחיצה ארוכה). ההפרדה הזו בין כניסות לממשק הראשי הוא פספוס בעיני, ודווקא הרעיון האלגנטי של WebOS 4 טשטשה בצדק את ההבדל בין ממיר פיזי של יס לבין אפליקציה של סלקום TV. ההבדלה המלאכותית הזו דורשת שאדע כיצד כל שירות מחובר לנו למסך וחבל.

אפליקציות שקיבלו עדכון, מקבלות כעת "ניקוב" בצורת נקודה בפינה. שינוי מבורך בממשק הוא תפריט משנה שמופיע מעל פס האפליקציות ואשר פורס תת תפריט של תכנים השייכים לאפליקציה. כאמור, מדובר בשדרוג משמעותי אך כזה שלא תמיד מופיע בכל אפליקציה, תלוי אם היא עודכנה לתמוך ב-WebOS 4.5.

ביקורת מסך OLED 65E9 של חברת LG

כמובן שאפליקציות כמו יוטיוב, נטפליקס ופריים כוללים אותו, אך האפליקציות הישראליות עדיין לא תומכות בו.

ביקורת מסך OLED 65E9 של חברת LG

קטע מעניין הוא שבנטפליקס למשל רשימת התכנים היא בעברית, למרות שהממשק שלי הוא באנגלית (באפליקציה בלבד). בחנות התכנים למשל מופיעות כל האפליקציות החדשות – דרך יפה לעדכן על אפליקציות שעלולות לעניין אותי.

ביקורת מסך OLED 65E9 של חברת LG

יש כמה דרכים לסדר מחדש את רשימת האפליקציות. הדרך הקלה ביותר היא ללחוץ על OK ארוך כשנמצאים על אפליקציה ואז אפשר למחוק או להעביר אותה מקום (יש לשים לב, מחיקה של האפליקציה לאו דווקא אומר שהמידע עליה נמחק – אם תתיקנו אותה מחדשה, היא תזכור את מצבה האחרון וגם את פרטי הכניסה שלכם). 

ביקורת מסך OLED 65E9 של חברת LG

ביקורת מסך OLED 65E9 של חברת LG

ניתן גם להגיע לסידור האפליקציות בעזרת כפתור עריכה בצד הכי ימני של התפריט. במקביל לעריכה יש גם אפשרות לבחור בסידור אפליקציות חכם אשר מסדר אותן לפי תכיפות השימוש. ניתן כעת להוסיף לתפריט הבית ערוצי youtube – תוספת מבורכת ונוחה יותר מהתפריט של צד שמאל ב-WebOS 4. כאמור, חסרה לי האופציה להוסיף שרתים, חיבורי USB וכניסות HDMI לאותו התפריט.

ביקורת מסך OLED 65E9 של חברת LG

ביקורת מסך OLED 65E9 של חברת LG

תפריט הכניסות, שאולי עדיף שהיה פשוט אייקון משלו בעל תתי תפריט, נראה שונה חזותית מתפריט הבית הראשי. כאן ניתן להתממשק לחיבורי ה-HDMI, שרתים ברשת המקומית, חיבורי USB ואפילו רמקולי BT.

ביקורת מסך OLED 65E9 של חברת LG

המסך החכם והסטרימר המובנה

ביקורת מסך OLED 65E9 של חברת LG

מבחינת מגוון האפליקציות, בעת כתיבת שורות אלה WebOS מצליח להביס את כל המתחרים שלו, אם כי יש סימנים שהספקיות הרב ערוציות מבינות את הערך של תמיכה במסכים חכמים ומרחיבים את ההיצע כל הזמן. יש ב-WebOS מגוון ענק של אפליקציות, כולל מאקו, כאן, 100FM, סלקוםTV, פרטנר TV, הוט נקסט+. כולם עובדים מצויין ויציבים מאוד. פה ושם נתקלים בבעיות קלות שנובעות מבאגים של השחקנים הישראלים, אבל בגדול זה עובד, זה נתמך וזה תענוג!

כמובן שיש לנו גם נטפליקס בעברית הכולל תמיכה מלאה ב-4K HDR (כולל Dolby Vision שנראה מדהים), אמזון פריים (לא בעברית, אך יש בהחלט תוכן 4K HDR (כולל Dolby Vision שנראה טוב לא פחות מנטפליקס). 

ביקורת מסך OLED 65E9 של חברת LG

אז מה חסר? חוץ מסטינג TV, שרשמית הודיעו לי שהם עובדים על אפליקציה, חסר לנו היכולות המתקדמות למשתמשי אפל אשר הוצגו לאחרונה אצל המתחרים. חסרה עדיין אפליקציית התוכן של אפלTV שצפויה לעלות לקראת סוף השנה, ואין עדיין תמיכה ב-airplay 2 (שצפויה להגיע בחודש הקרוב בעדכון קושחה) או ב-Apple Home (אין פרטים נוספים או צפי). 

ביקורת מסך OLED 65E9 של חברת LG

ניתן למפות כל אפליקציה לספרה בכפתור (לחיצה ארוכה על 1-8, כאשר 0 מאפשר עריכה וכל שאר הכפתורים מאפשרים הקפצה מהירה של האפליקציות). באותה שיטה גם ניתן למפות כניסת HDMI, USB, דפדפן או אפילו שרת ולמפות אותו לכפתורי מספר). בסופו של דבר מצאתי שזה שימושי ביותר.

האפליקציות החזקות ביותר הן כמובן סלקוםTV (עשיר בתוכן), הוט נטקס+ (החברה תשיק בקרוב גרסא מלאה של כל קטלוג הוט ולא רק גרסא מקוצצת), אבל לא כדאי לשכוח גם את Deezer ואת Spotify שעובדות נהדר על המסך עם תוכן ישראלי ועם הסאונד המשודרג שלו (או דרך הרסיבר שלכם) זה הופך את המסך למקור אודיו מעולה.

ביקורת מסך OLED 65E9 של חברת LG

הערה מוזרה על ספוטיפיי – התקנה וחיבור של ספוטיפיי עבדו ללא בעיה, אך לא בקע מהרמקולים סאונד. זה נראה כמו באג ידוע של ספוטיפיי ולאחר שהתברר שהסרת האפליקציה והחזרתה לא עוזרת (כאמור, הסרת אפליקציות לא מאפס את ההגדרות שלהן, כשחזרתי לאפליקציה אחרי הסרתה הוא ידע מי אני ולא נדרש היה לעשות לוגאין) ההמלצות ברשת הורו על איפוס מסך. לבסוף הפיתרון היה להוריד את האופציה של Standby ולאחר כיבוי והדלקה חזר לו הסאונד גם אחרי שהדלקתי מחדש את אופציית ה-standby. מוזר.

הדפדפן של המסך מוצלח ומרגיש כמו דפדפן של מחשב, אם כי מעט איטי יותר. הטאבים עובדים וגם וידאו עובד בתוך הדפדפן.

נושא הממשק ל-Google Home ו-Alexa עדיין לא טופלו וזה כבר ממש כואב כי מדובר בדור שלישי של מסכים שזה לא פועל איתם כמובטח. המסכים מצדם תומכים בשליטה אבל שתי החברות – גוגל ואמזון, לא מאפשרות את ה-skill בישראל מכיוון שאין כאן תמיכה רשמית של המוצרים. חבל מאוד שלא ניתן לשכנע את LG לפתוח את ה-Skill למרות זאת, ואולי ראוי שזה יבוצע גם אם אמזון וגוגל לא מאשרות זאת רשמית.

פיצ'ר נוסף חכם של המסך הוא יכולת להציג גלריית אמנות. מדובר על חבילות של רקעים שמרביתם תמונות סטטיות עם מעט תנועה (למניעת צריבה). זה לא קטלוג נרחב כמו חלק מהמתחרים אבל בהחלט נעים לצפיה וחביב מאוד.

ביקורת מסך OLED 65E9 של חברת LG

חיפוש קולי וחיפוש בכלל ניתנים לגישה דרך הממשק עצמו (יש כפתור חיפוש בפינה השמאלית למטה בתפריט הבית) או דרך כפתור movies שמבצע חיפוש, או דרך פשוט המיקרופון שבשלט. לוחצים על הכפתור של המיקרופון בשלט ומדברים. החיפוש נערך בכל האפליקציות שתומכות בו, שבינתיים זה בעיקר יוטיוב ונטפליקס. אם אני מקליד Dark או מקריא "אפל" במיקרופון, הוא ימצא את הסדרה ואפשר יהיה ישר להכנס אליה ישירות מהממשק. נחמד ביותר! היה יותר נחמד אם אפשר היה לבקש מאלקסה, גוגל הום או סירי לנגן לי Dark…

ביקורת מסך OLED 65E9 של חברת LG

הסטרימר לא השתנה מהדור הקודם של המסכים. ממשק המשתמש נותר זהה ופועל מצויין.

ביקורת מסך OLED 65E9 של חברת LG

המסך תומך באין ספור פורמטים, כולל DTS (ואפילו ב-DTS HD אם כי רק ב-core audio שלו), כמובן גם בפורמטי וידאו השונים – HDR, 4K, HEVC, H264, HLG, ו-Dolby Vision. תכני Atmos דווקא לא נוגנו דרך הנגן הפנימי למרות שהמסך תומך ב-eArc כך שעקרונית היה אמור להיות מסוגל טכנית להעביר את המידע לרסיבר או לפענח אותו.

ביקורת מסך OLED 65E9 של חברת LG

ביקורת מסך OLED 65E9 של חברת LG

המסך תומך, ככל הנראה, רק בחיבור רשת קוי של 100Mbps שכן קצבי התכנים שעברו ללא גמגום דרך הסטרימר המובנה היו מוגבלים לכ-90-100Mbps גם ב-HEVC וגם ב-H264.

ביקורת מסך OLED 65E9 של חברת LG

ביקורת מסך OLED 65E9 של חברת LG

 לא כל פורמטי הסאונד עברו מקבצי בלוריי (לחובבי קבצי המקור, מומלץ עדיין להשתמש בסטרימר נוסף) אם כי כמעט כל תוכן אחר עבר ללא קושי.

ביקורת מסך OLED 65E9 של חברת LG

גם עברית עובדת מצויין, אם כי התרגום עדיין הולך משמאל לימין (סימני פיסוק וקריאה יופיעו מימין לתוכן במקום לשמאל) ומשום מה הפונט בעברית גדול מאוד והייתי צריך להעביר אותו למצב "קטן מאוד" בכדי שיראה כראוי.

ביקורת מסך OLED 65E9 של חברת LG

בסה"כ מדובר בסטרימר מעולה שיספק 99% מהאוכלוסיה על כל צריכיה.

איכות התמונה

נתחיל מהסוף – איכות התמונה של המסך לא פחות ממצויינת. עוצמות האור של המסך לא שונתה מהותית מהדור הקודם של מסכים. עם זאת, מההתקדמות בשנים האחרונות, עושה רושם ש-LG הצליחה לשפר עוד יותר את עמידות הפאנל לצריבה (השמועות מדברות על שינוי גדלי חלק מהתת-פיקסלים). האחידות של המסך באופן כללי ובמיוחד בגוונים האפורים הכהים הוא מצויין ואין את האפקטים של הכהות בגבולות המסך כפי שיש במסכי LED. עם זאת, המסך רחוק מהבהירות של מסכי ה-LED האחרונים בשוק, כולל מתוצרת LG.

ביקורת מסך OLED 65E9 של חברת LG

כמו הדור הקודם, איכות התמונה של המסך היא פנומנלית, אין שום blooming סביב נקודות בהירות על רקע שחור וגם בדור זה יש כיסוי מלא של DCI-P3 אשר נותן צבעים עשירים ורוויים. אישית אני מתחבר להגדרות ה-Technicolor בכיול למעט נושא החלקת התנועה ועוצמת הפיקסלים (ברירת המחדל במצב זה הוא 25% שזה נמוך מדי).

ביקורת מסך OLED 65E9 של חברת LG

למסך יש מעבד דור שני של Alpha 9. השינויים לא רבים אבל הם בהחלט מורגשים. תוספת של שליטה על נושא החלקות של גרדיאנטים משתמש ב-AI בשביל לזהות תופעות Banding בגרדיאנטים ולהעלימן. תופעה זו היא מהמציקות ביותר בעולם כיווץ הוידאו והמנגנון הזה מצליח יפה לזהות את התופעה ולטשטש אותה בשידורי H264 שבהם יש חוסר רוחב פס.

ביקורת מסך OLED 65E9 של חברת LG

מנגנון החלקת התנועה (TruMotion) קיבל גם הוא שידרוג ובמצב הרגיל שלו (סביב 3-4 ב-DeJudder וב-DeBur) מצליח לעבוד מעולה וללא ארטיפקטים מורגשים או שבירות ועם שימור כמעט מלא של רזולוציית המקור. עם זאת, אם מגבירים את שני המנגנונים, התנועה מתחילה להפוך למלאכותית ובמצב מקסימלי ניתן לראות ארטיפקטים של תנועה. 

המסך עובר את מבחן ההבהוב של I Am Mother של נטפליקס ללא קושי וללא ארטיפקטים מעיקים.

ביקורת מסך OLED 65E9 של חברת LG

מנגנון OLED Motion הוא מנגנון ה-BFI (החדרת פריים שחור בין שני פריימים רגילים) מהבהב ומכהה את התמונה יתר על המידה. לדעתי אין למנגנון כזה נחיצות ב-OLED, התופעה משפיעה בעיקר על בעלי מסכי LED.

בקיצור, בתוכן 4K עם או בלי HDR וגם בתכני FHD האיכות יוצאת מהכלל על ה-65E9, עם קונטרסט ועומק צבע יוצאי דופן.

ביקורת מסך OLED 65E9 של חברת LG

ביקורת מסך OLED 65E9 של חברת LG

ביקורת מסך OLED 65E9 של חברת LG

ביקורת מסך OLED 65E9 של חברת LG

ביקורת מסך OLED 65E9 של חברת LG

גיימינג

עולם הגיימינג הופך לחשוב יותר ויותר והמסך הוא מהמהירים מבחינת Latency, כולל במצב 4K HDR.

המסך תומך ב-VLLM – הורדת latency אוטומטית כאשר משתמשים במערכת תואמת. עם זאת אין תמיכה מלאה של Variable Refresh Rate (מצב VRR), אין תמיכה ב-Freesync או-G-Sync הפופולרים בשוק משחקי ה-PC. כלומר, תהיה תאימות לפיצ'ר הזה עבור קונסולות בלבד ולא עבור מחשבי גיימינג.

אם במצב רגיל ה-Latency עומד לפי מדידה שלנו על 108 מילישניה, המספר צונח למספר מדהים של 13.1 מילישניה במצב Game. זו אחת המדידות הנמוכות ביותר שמדדנו על מסך. מרשים ביותר!

סיכום

ה-65E9 הוא עוד צעד של LG במגמה שלהם לשפר את המסכים. חסר היה לי היכולת להוסיף כניסות HDMI, רשת ו-USB לתפריט הראשי. הוספת ערוצי Youtube וסידור חכם של הכניסות הוא תוספת מבורכת לתפריט הראשי. תוספת שליטה אוניברסלית מהשלט היא מבורכת ביותר, חסרות לי כמה פונקציות חשובות בחלק מהמכשירים (בעיקר כפתור Back) שזה משהו שיתכן ש-LG ישראל יכולה להוסיף בשדרוג תוכנה.

הסאונד של המסך לא פחות ממעולה והתוספת של AI גם לאודיו וגם לעיבוד התמונה מורגש ומהווה שיפור משמעותי בשתי הזירות הללו. בזירת המסך החכם, המסך מצליח להביא את האפליקציות המרשימות ביותר לישראל, הן בכמות והן באיכות שלהן. עדיין חסר לנו שני ספקים בכדי לשדרג את החוויה עוד יותר – יס (סטינג) ואפל, אשר שתיהן צפויות להוסיף את האפליקציות שלהן לקטלוג. זמן התגובה המעולה של המסך הופך אותו לאופציה לגיימרים שזקוקים למסך מהיר עיבוד במיוחד. 

מה הבעיות העיקריות של המסך? מניעת החזרי האור יכול להשתפר וגם עוצמות האור מהמסך. חסר לנו עדיין תמיכה ב Assistants של גוגל ואמזון. 

בשורה התחתונה, זהו מסך מצויין מהמובילים בשוק ועם איכות תמונה וסאונד ללא פשרות.

מחיר מומלץ לצרכן בעת ההשקה: 16,990 ש"ח

לדיון בנושא: ביקורת מסך OLED 65E9 של חברת LG


חלק מהתכנים באתר כוללים מעת לעת קישורים לתוכניות שותפים, שעבורם האתר מקבל עמלה עם רכישה בפועל.
עמלה זו איננה מייקרת את עלות הרכישה של המוצרים.

7:00
  /  
15.07.2019
  
מאת: עפר לאור

1