רמקולים למחשב Kanto YU4

רמקולים למחשב זה לא רק Creative ו- Logitech, יש המון חברות שיכולות לתת חווית שמע הרבה יותר עשירה וגם ויזואלית ...


הקדמה

חברת Kanto הקנדית, מתמקדת בשיפור חווית השמע שלכם למחשב דרך רמקולים מוגברים. סדרת ה- YU היא המרכזית של החברה וזאת שעושה את מרבית המכירות, כל הרמקולים בסדרת YU חולקים תכונות דומות מבחינת חיבוריות, זמינים בהמון צבעים, גם כאלו לא שגרתיים, מגיעים ללא גריל ונבדלים בעיקר בגודל הדרייבר. דגם ה- YU2 הוא הקטן ביותר בעל דרייבר וופר של 3" ושני דגמים לאחר מכן מגיעים ל- YU6 בעל דרייבר של 5.25". הדגם שעומד לפנינו הוא ה- YU4 שנמצא בין 2 הדגמים שאוזכרו.

 

רמקולים למחשב Kanto S4

 

הרמקול הוא 2Way עם בס פורט אחורי, בעל טוויטר 1" בתצורת Dome שגרתית ועוד וופר בגודל 4" משולב Kevlar ושניהם ניזונים מהגברה מסוג Class-D עם הספק של 140W לזוג ערוצים אשר יכולה לקבל חשמל במתח של 100V-240V וזה חשוב כמובן למי שמתכנן ייבוא אישי.

מוצרי Kanto מתומחרים בצורה הוגנת למה שהם מציעים – והם מציעים הרבה. דגם ה- YU4 מגיע עם לא פחות מ- 5 כניסות:

  • x1 כניסת זוג RCA.
  • x1 כניסת 3.5mm
  • x2 מחבר אופטי – למה לא לעשות כבר אחד קואקסיאלי במקום 2 זהים?
  • x1 כניסת Bluetooth 4.0 עם תמיכה ב- aptX ואנטנה פנימית.

מעבר לזה, ניתן גם למצוא יציאה לסאבוופר, קדם-מגבר לפטיפון ואם תרצו להטעין משהו או לספק חשמל, יש גם חיבוריות USB 5V עם זרם של 1A.

רמקולים למחשב Kanto S4
שפע כניסות ומחברים, אך למה אין כניסת USB למחשב? למה זוג כניסות אופטיות ולא אחת קואקסיאלית?

 

כיצד שולטים בכל הכניסות הללו? ברמקול השמאלי אתם תמצאו כפתור בודד שסיבובו ישנה את עוצמת השמע, אבל אם תלחצו עליו לפני כן, הוא יהיה בורר הכניסות. לחיצה ארוכה עליו מכניסה את הרמקולים למצב המתנה או מוציאה את הרמקולים ממצב הזה. אגב, אין באמת צורך לכבות את הרמקולים, הם נכבים אוטומטית אם הם לא מקבלים אות שמע במשך 15 דקות.

אופציה נוספת לשליטה יכולה להיעשות דרך השלט המצורף שמכיל כפתורים ייעודים לכל הכניסות, כפתורים לשליטה במדיה, בתדרי הבס והטרבל, Balance ועוד.

 

 

רמקולים למחשב Kanto S4

 

רמקולים אקטיבים יכולים להיות שמישים בהרבה מאוד תצורות, לא רק לצד המחשב, אלא גם בסלון מחוברים ישירות למקור השמע, אם זה ממיר כבליםלוויןOTT או ישירות למסך. קדם המגבר לפטיפון גם מאפשר לשים אותם כאופציה טובה לצד הפטיפון מבלי הצורך להשתמש בהגברה נפרדת יעודית. עבור כל התצורות הללו, אתם תמצאו בקופסה רגליות גומי קטנות שמדביקים אותם בתחתית הרמקול. מי שירצה את הרמקולים לצד המחשב, מומלץ במקרה זה להשתמש במעמדים הייעודים של Kanto עבור סדרת ה- YU, אשר עוזרים להרים את הרמקולים בזוית של 16 מעלות על מנת לכוון אותם בצורה נוחה כלפי המאזין. המעמדים עשויים ממתכת והמשטח שנוגע ברמקולים מכוסה בגומי רך על מנת שלא ישארו סימנים לאחר הברגת המעמדים לרמקולים.

יחידת ההגברה נמצאת ברמקול השמאלי כאשר דרך זוג מחברי Binding Post מעבירים כבל רמקול להגברת הרמקול הימני. הכבל לרמקול כלול בקופסת ה- YU4, אך חבל שהוא לא כולל מחברי בננה.

 

רמקולים למחשב Kanto S4הרמקול הימני – מקבל את ההגברה דרך זוג מחברי Binding Post

 

 

רמקולים למחשב Kanto S4הרמקול השמאלי – מכיל את יחידת ההגברה, ה- DSP, ה- DAC וכפתור הבודד בחזית שמשמש לשליטת בעוצמת השמע ובורר כניסות.

 

המראה החיצוני של הרמקולים מאוד אלגנטי וחסר אגרסיביות, דבר שמאפשר להציב אותם גם בחלל המגורים הראשי והם ישתלבו יפה. לצד המחשב, המראה הנקי ושלל אופציות הגימור, מאפשר להתאים אותם עם כל תצורת צבעים ששולטת לכם בסטאפ. למעשה, אלו בקלות נכנסים לרשימת 10 הרמקולים היפים ביותר שאתם יכולים לשים לצד המחשב.

 

רמקולים למחשב Kanto S4

במבחן

רק לאחר תקופה ארוכה דיו אפשר להתרשם מציוד כמו שצריך, לעלות על היתרונות והחסרונות שלו, על מנת לפרסם את הרשמים בצורה אמינה. הרשמים שאתם קוראים נכתבו לאחר חודשיים של שימוש כמעט יומיומי ברמקולים.

החיבוריות לרמקולים נעשתה דרך החיבוריות האופטית ו- Bluetooth. בשני סוגי המחברים לא נשמעו רעשים או Hiss לאחר החיבור למקור והגברת השמע. המקורות היו iPhone XS Max & לוח אם X570 Aorus Master לבית Gigabyte.

 

רמקולים למחשב Kanto S4

משחקי FPS כמו Apex Legends, Fortnite או Counter-Strike, לא מהווים מדד טוב לבחינת הרמקולים וזאת מכיוון שה- Gameplay ברובו יחסית שקט. המשחק Overwatch יוצא דופן מבחינה זאת. מרגע התחלת הקרב ומפגש הכוחות, אנדרלמוסיה של קולות מתחילה מכל הדמויות, עם פיצוצים, רעשי יריות, טעינה, Abilities, הפעלת Ultimate, קפיצות וכדומה. כרמקולים לגיימינג, הם נתנו חוויה מהנה למדי והיה ניתן לשמוע ולהתאים כל פעולה שהתקיימה מעל המסך לרמקולים, אך היה די בולט היעדר הנוכחות בתדרים הנמוכים, דבר שמעט הפריע והוריד מהחוויה הכללית.

עבור מוזיקה, Spotify הוא מקור מוכר שכיף להשתמש בו. ה- YU4 נתנו חוויה כיפית שגרמה לי להעלות בכל פעם עוד קצת ועוד קצת את עוצמת השמע. הרמקולים בולטים מאוד בתדרי המיד והגבוהים, אך החסרון של היעדר העוצמה בתדרים הנוכחים, הוריד מעט מהחוויה. ייתכן ואני פשוט דורש יותר מידי מדרייבר בגודל 4". עובדה זאת, גורמת לי להמליץ בצורה חד משמעית על שילוב סאבוואפר. בכל זאת, יש כבר יציאה יעודית לכך ברמקולים ו- Kanto גם מספקת 2 דגמים תואמים מבחינה עיצובית בגודל של 6" ו- 8". כמובן שאפשר לשלב כל סאב אחר שתרצו עם כניסת LFE. 

סיכום

בשורה התחתונה, לקנות את ה- YU4 או שעדיף משהו אחר?
המתחרה העיקרית ל- YU4 שעולה בראש היא Audioengine עם דגם ה- +A5 או ה- HD6, אך דגמים אלו מכילים אפשרויות חיבור נמוכות יותר והתמחור שלהן גבוה יותר. אגב, החיבוריות האלחוטית ב- Audioengine נעשית עם אנטנה חיצונית, משהו שמאוד הורס את המראה הסופי.

צרם לי מעט העדר חיבוריות USB עבור מקור, הרי כמעט כל דבר אצלנו מחובר ב- USB והרבה יותר קל לנהל את מקור השמע האקטיבי דרך USB, דבר שמקבל חשיבות אם מחובר לכם למחשב גם אוזניות גיימינג. הרי קיימת כבר חיבוריות USB מאחורי הרמקול, אבל מקבלים מעט הרגשה ש- Kanto התקמצנו ונתנו את המחבר רק עבור הטענה שלא ממש שימושית ולא כמקור כנדרש.

כרמקולים לצד המחשב עבור גיימינג, צפיה ב- Netflix או האזנה ל- Spotify, אתם לא תתחרטו. ה- YU4 נותנים חוויה כיפית כמצופה, אך עבור חווית שמע מלאה, מומלץ מאוד להצמיד להן סאבוופר תואם. עבור שימוש לצד המחשב צריך גם להוסיף את המעמד התואם, דבר שמעלה את השורה התחתונה למחיר הרבה יותר גבוה, מצד שני, זה כנראה סט רמקולים שימשיך איתכם בקלות 10 שנים ובצורה שתיתן לכם כיף בכל פעם שתשתמשו בה.

המחיר מתחיל ב- 1400 ש"ח כולל משלוח ומיסים מאמזון ומי שמעדיף רכישה מקומית, ניתן לעשות זאת מאתר Digital Master.

לדיון בנושא: רמקולים למחשב Kanto YU4

רמקולים למחשב Kanto S4

רמקולים למחשב Kanto S4

רמקולים למחשב Kanto S4


חלק מהתכנים באתר כוללים מעת לעת קישורים לתוכניות שותפים, שעבורם האתר מקבל עמלה עם רכישה בפועל.
עמלה זו איננה מייקרת את עלות הרכישה של המוצרים.

9:00
  /  
18.08.2019
  
מאת: זיו רוזנפלד

1