מאגר רשת ביתי – Synology DS1019+ NAS

עפר לאור בוחן את מאגר הרשת NAS החדש של חברת Synology.


הקדמה

סיינולוג'י מצליחה מדי שנה לשחרר מאגרי רשת מהטובים שקיימים בשוק. החברה לא רק מחזקת את הליין-אפ שלה ובמקביל משפרת את מערכת ההפעלה של מאגרי הרשת (NAS) שלה – DiskStation שכיום עומדת על גרסא 6.2 אשר אמורה להשתדרג לגרסאת 7 לקראת נובמבר השנה.

לסיינולוג'י יש מספר סדרות שמיועדות לשימושים שונים. מי שזקוק לשני דיסקים בלבד או למכשיר קטן יותר יכול ללכת על סדרות Slim (עם עד 5 דיסקים קטנים של 2.5") או מאגר דו-דיסקי. בתים בעלי צריכת מדיה או צרכי אחסון משמעותיים, כמו גם חברות קטנות יעדיפו מכשיר גדול יותר בעל 5 דיסקים אשר ניתן להרחיבו מעבר לכך לפי הצורך. חברות גדולות יכולות לרכוש אחסון משמעותי יותר (יחידות בעלות עד 24 דיסקים 2.5" בתצורה מגנטית רגילה או SSD).

לצרכים שלי, 4-5 דיסקים זה השילוב האידאלי של אמינות מול עלות, ולכן DS1019+ אידאלי לסיטואציה הזו. המכשיר עצמו מאסיבי ובנוי היטב. חלקו האחורי מכיל חיבור USB3 בודד (במקום 2 בדור הקודם), שני מאווררים, חיבור חשמל, חיבור ESATA לדיסק חיצוני ושני חיבור רשת GigE אשר יכולים להתחבר בנפרד או בעזרת Bonding לשמש כחיבור בודד וירטואלי של 2Gbps. במקרה שלי, חיברתי את ה-DS1019+ בשני חיבורי הרשת לחיבור aggregated bond בראוטר שלי (חיבורי LAN1 ו-LAN2). התוצאה היא אפשרות של מספר מחשבים בהורדות מקבילות של 1Gbps (לא ניתן לקבל יותר מכך מכיוון שהמחשבים עצמם מחוברים בחיבורי 1Gbps).

אלי חבוש בדק את האח המוכשר קצת פחות, דגם ה DS918 שמגיע כ 4 bay עם אותן תוכנות וכמעט אותן יכולות אך עם חומרה מעט שונה וחיבורים קצת שונים מה שהופך אותו כמתאים עבור המשתמש הביתי הממוצע יותר.

מאגר רשת ביתי - Synology DS1019+ NAS

חלקו הקדמי של מאגר הרשת כולל מתג הדלקה/כיבוי, חיבור USB 3 נוסף ותאורה עבור חיבורי הרשת והדיסקים. ה-1019+ כולל מקום ל-5 דיסקים בגודל 3.5". מומלץ כמובן להשתמש בדיסקים WD RED או מקביליהם, אך לא מומלץ להשתמש בדיסקים היברידים, מכיוון ל-NAS כולל מנגנון cache מובנה משלו בעזרת SSD נפרד.

דגם ה-918 לעומת זאת מגיע עם מקום ל-4 דיסקים בלבד.

מאגר רשת ביתי - Synology DS1019+ NAS

התוספת של דיסק נוסף בדגם DS1019+ מעבר ל-4 שהיו זמינים בדורות הקודמים (במקרה שלי מכשיר DS415+), מאפשר להגדיל ולצמוח וכן להשתמש בתצורת 3+2 (עם RAID6 או SHR) שמאפשרת למאגר להמשיך ולתפקד גם אם 2 דיסקים כושלים. בנוסף, ניתן להשתמש במאגר עם דיסקים קטנים יותר, שהם זולים משמעותית מדיסקים גדולים, ועדיין להחזיק שרת ביתי או משרדי יעיל. האלטרנטיבה היא כמובן ללכת על NAS בעל שני סלוטים ושני דיסקים גדולים, אך במקרה כזה לא תוכלו לנצל את ההגנה שתעניק לכם SHR שמאפשר לדיסק אחד או שניים למות מבלי לפגוע בתכני מערך הדיסקים. העלות? בתצורה של דיסק אחד ספייר, תאבדו 20% מנפח סך הדיסקים, ובתצורה של שניים ספייר תאבדו 40% אך האמינות של המערך תגדל משמעותית. הבחירה שלכם כתלות בפרנויה שלכם וכמובן בחשיבות התוכן על מערך הדיסקים.

בתחתית ה-  DS1019+ יש שני סלוטים של M2 שמאפשרים חיבור של שני מודולים של M.2 2280 NVMe SSD אשר משמשים כ-Cache למערכת שלכם – המערכת תעתיק אליהם תכנים שאתם מעתיקים לתוך ה-NAS וקבצים שהם בשימוש תכוף. השיפור משמעותי יותר כאשר משתמשים במכשיר לשימוש משרדי או עם כמות קבצים גדולה. במקרה שלי, כאשר המכשיר משמש כמאגר ביתי לתכני מדיה כבדים, האפקט אמור להיות נמוך למדי.

מאגר רשת ביתי - Synology DS1019+ NAS

ביחס למכשיר ה-DS415+ מדובר בשדרוג לא רק בכמות הדיסקים, אלא גם בזיכרון ובמעבד. מדובר בפי 4 זיכרון (8GB DDR3). המעבד שודרג מ-Atom לסלרון (גרסא "low power") ב-64 ביט בקצב שעון בין 1.5-2.3 גיגה הרץ. 

מאגר רשת ביתי - Synology DS1019+ NAS

מאגר רשת ביתי - Synology DS1019+ NAS

העברת הדיסקים בין מכשירים של סיינולוג'י אינה יכולה להיות פשוטה יותר. פשוט מעבירים את הדיסקים מהמכשיר הישן לחדש ומדליקים. אחרי שמגלים את כתובת ה-IP ניתן לגלוש לכתובת ולהגדיר למכשיר כיצד לייבא את הנתונים – האם להחזיק רק את ה-Data ולאפס את ההגדרות או האם פשוט לעבור למכשיר החדש. כל התהליך לקח כ-10 דקות שאחריהם המכשיר עלה כאילו שום דבר לא קרה.

במקרה של Setup חדש המצב אפילו פשוט יותר. עליכם להגדיר את פורמט הדיסקים, ואיך שתרצו לנהל אותם (מומלץ SHR) וכמה דיסקים ישמשו כספייר, ועכשיו ה-NAS יתחיל לבנות את המערך. המקבילה של זה ב-NAS עשה זאת בעצמך דורש לא מעט עבודה, שסיינולוג'י חסכו לנו כאן.

מאגר רשת ביתי - Synology DS1019+ NAS

מבחינה טכנית אני משתמש בשיטת SHR שהיא פורמט RAID פרטי של סיינולוג'י שהיתרון הגדול שלו הוא שלא כל הדיסקים חייבים להיות בגודל זהה (כך ניתן לשדרג בהדרגה במקום להחליף את כל הדיסקים כשנגמר המקום). ניתן להכניס מספר של דיסקים שונה וה-1019+ מסוגל לייצר ממנו מקסימום מידע עם בטחון מלא שהמידע לא יאבד במקרה של תקלה. במקרה שלי בחרתי בדיסק אחד ספייר (כלומר, אם דיסק אחד כושל המידע לא יאבד). פורמט הדיסקים הוא EXT4 של לינוקס, שהוא file system אמין שמבוסס על EXT3 הישן והטוב. 

בניגוד ל-EXT4 שהפורמט שלו מסורתי, פורמט Btrfs יעיל בהרבה ומבוססים על עץ בינרי במקום בלוקים רגילים.  BTRFS הוא פורמט מודרני יותר שכולל הרבה יותר הגנות כנגד תקלות והרבה יותר קל לניהול. Btrfs מתאים יותר לתצורות NAS ולדיסקים מודרנים (היברידים או SSD) שכן הוא דורש פחות פעולות דיסקים והם מפוזרים בדיסק באופן הרבה יותר הומוגני. למי שיש מעט יותר קבצים שהם גדולים יותר, יש עדיפות ל-EXT4, בעוד שהרבה קבצים עם תחלופה גדולה יותר, מערכת BTRFS תעבוד להם טוב יותר. במקרה שלי, יש איזון ולכן מטעמי נוחות הותרתי את פורמט הקבצים בתצורת EXT4. חשוב לציין שלאחר הבחירה, לא ניתן להמיר פורמט EXT4 ל-Btrfs או בחזרה. כדאי לציין שרק Btrfs תומך באפשרות להריץ VM על גבי ה-Synology, מה שמאפשר הרצת שרתים ואפילו תחנות שונות ישירות על גבי הראוטר.

בבדיקה ראשונית של ביצועים, תוך שימוש בקבצים גדולים במיוחד (כ-20 גיגה), קצבי הנתונים התייצבו סביב 800Mbps. לא ראיתי הבדל בין קריאה לכתיבה.

מאגר רשת ביתי - Synology DS1019+ NAS

בבדיקה מתודית יותר הגענו ל-102MB/s (כלומר 816Mbps) בכתיבה, ו-117MB/s (כלומר 936Gbps) בקריאה. הצלחתי להריץ שתי בדיקות כאלה במקביל כאשר שני המחשבים קיבלו ביצועים כמעט זהים, והמאגר רשת הצליח לספק 1.9Gbps בו זמנית.

מאגר רשת ביתי - Synology DS1019+ NAS

בעת הבדיקה רמת ה-CPU היתה סביב 30%, בעוד שבבדיקות קודמות עם ה-415+ שיא קצבי הנתונים עמדו על 600Mbps והמעבד הגיע ל-100%.

חיבורים פיזיים וחבילות תוכנה

למכשיר יש שני חיבורי USB, האחד כולל טיונר עידן+ אשר מאפשר לתוכנת DS Video המובנית לקלוט ולהקליט שידורי עידן+ ולהפיצם בתוך הבית ואלי, כאשר אני בחו"ל. כמובן שנדרש דונגל עידן+ שתואם לדרישות סיינולוג'י.

חיבור USB שני כולל חיבור ל-UPS. כאשר המכשיר מכבה את עצמו כאשר יש הפסקת חשמל ארוכה. 

בניגוד למה שעלולים לחשוב, ה-NAS איננו סתם מאגר דיסקים טיפש אלא יכול לבצע מספר רב של משימות שבעבר נדרש עבורם מחשב. בחברות קטנות המחיר של שימוש במאגר רשת במקום שרת קטן של מיקרוסופט הוא דרמטי והאמינות של מאגר רשת כזה הוא פי כמה וכמה טוב יותר משרתים של פעם.

כיצד אני משתמש ב-DSM 6.2 ובאיזה חבילות?

עם הזמן התחלתי להשתמש במספר לא קטן של יכולות מובנות ב-DSM, כאשר יש עוד חבילות רבות לניהול אתרים, מייל, ניהול לקוחות, ועוד ועוד. השימושים שלי הם ביתיים, אך גם חברות קטנות יכולות מאוד להיעזר בהם.

Cloudsync היא תוכנה כללית שמאפשרת לשרת לסנכרן ולהתנכרן עם מספר רב של שירותי אחסון רשת שונים. במקרה שלי אני משתמש ב-Box, כמו גם ב-Dropbox ו-Amazon drive. כל אחד משמש לי למטרות שונות. חשבון ה-BOX משמש לי לטובת חיבור עסקי, דרופבוקס משמש לאחסון קבצים ומסמכים רבים ואני משתמש באמזון לאחסון סרטים ווידאו שונים (בעיקר צילומים ביתיים). לכן, כל אחד מכוון להסתנכרן בזמן אמת. עם זאת, יש כאן פונקציונליות שלא קיימת בתוכנות ה-PC הרגילות – ניתן לקבוע לו"ז שמסנכרן בשעות או בימים מסויימים בכדי למנוע עומס על הרשת כאשר המשרד מאוייש. ניתן גם להגביל את קצב הנתונים ולמנוע מחיקה הדדית של קבצים (כלומר, אפשר לקבוע שקבצים שנמחקים מהרשת ישארו בדיסק או ההיפך!).

היתרון הבולט בעת עבודה באופן כזה היא שלא נדרש לחבר כל אחד מהמחשבים הביתיים עם תוכנת Dropbox או Box או AmazonDrive משל עצמה. מספיק שהם יתחברו לספריה הספציפית בשרת והם אוטומטית מקבלים את הקבצים באופן ישיר.

מאגר רשת ביתי - Synology DS1019+ NAS

כדאי לשים לב ששלושת השירותים הללו דורשים תשלום מעל גודל מסויים. אנחנו רגילים להשתמש ב-Dropbox ואוטומטית משלמים לא מעט כסף כאשר נגמר לעובדים בחברה או בבית המקום בחשבון. הפיתרון של סיינולוג'י הוא Drive. מדובר על פיתרון זהה בקונספט ל-Dropbox אבל ללא מנוי, מה שיאפשר לכם שלא להיות מוגבלים במקום וכמובן ללא בעיות פרטיות שעלולות לצוץ כאשר משתמשים בשירות שכזה. 

בכדי להפעיל פונקציה זו יש 3 חבילות שונות:

  • Synology drive server – זה השרת עצמו כאשר זה גם מתקין את ממשק Drive Admin Console שדרכו אפשר לנהל את השיתופים השונים, הקבוצות השונות ולמי יש חשבונות.
  • Synology Drive – ניתן להתקין את זה על ה-DSM וכך לקבל גרסא Web שדומה ל-Dropbox.com
  • Synology Drive ShareSync – מאפשר לכמה שרתי Synology להסתנכרן בינם לבין עצמם וכך לגבות את תוכן ה-Drive באופן שמבטיח שאין מקום אחד שיכול להפגע ולהרוס את המידע הרגיש.

תוכנת Drive עצמה זמינה בכל הפלטפורמות המשמעותיות, כולל Windows, מק, לינוקס, אייפון, אייפד ואנדרואיד. 

גיבוי

נושא גיבוי הוא נושא כאוב במיוחד, כאשר קל מאוד לגלות שהגיבוי לא קיים אחרי שהותקפתם בוירוס כופר (אם כי יש ל-Synology מספר ספקי אנטי וירוס שיכולים לרוץ על השרת עצמו). סיינולוג'י נותנים אין ספור אופציות לגבות את השרת עצמו לענן, לדיסק USB, או לשרת אחר. 

במקרה שלי בחרתי שירות של אמזון שמאפשר לי לאחסן כמות לא הגיונית של דאטה (כמה טרה) בכמה עשרות דולרים לחודש. לאמזון יש מספר שירותי גיבוי שכאלה כאשר שלושת המובילים הם Amazon Drive (בזמנו מדובר היה באינסוף אחסון בתמורה לתשלום שנתי, כיום המחיר עלה וכמובן שהגבילו את המקום) שירות S3 (אחסון רשת מהיר אך התשלום הוא לפי תעבורה וגם לפי אחסון, כך שקשה מאוד לדעת כמה בסופו של דבר תשלמו) ושירות Glacier אשר מאפשר גיבוי "מרוחק" שהמחיר שלו זול יותר אך במידה וקורה משהו ותצטרכו את המידע – אז המחיר לשחזור הוא מה שעולה כסף משמעותי והזמינות של הגיבוי נמוכה יותר. אופציה נוחה יותר היא שירות C2 של סיינולוג'י עצמם שהקימו שירות גיבוי ענן שנראה כמו אחד הזולים כיום בשוק.

מאגר רשת ביתי - Synology DS1019+ NAS

יש תוכנות שונות לגיבוי, אך מבחינתי הטובה ביותר היא Hyperbackup של סיינולוג'י עצמם. ניתן להגדיר מספר משימות גיבוי שונות כאשר היעד שלהם יכול להיות דיסק ברשת, דיסק USB, או שירות רשת כלשהו. ניתן לתזמן את פעולת הגיבוי באופן שלא יפריע לעבודה השוטפת (משהו שהיה באמת מפריע עם ה-DS415+ אך הפסיק להציק כאשר ה-DS1019+ הגיע בשל ביצועיו החזקים יותר). כמובן שגם ניתן להגביל את רוחב הפס של הגיבוי בכדי למנוע הצפה של הרשת בשל גיבויים.

הרעיון הוא ש-Hyperbackup שומר מספר גיבויים חכמים (כלומר, דיפרנציאליים) ולמעשה עד 32 גרסאות גיבוי אחורה. במקרה שלי אני שומר 15 גיבויים אחורה, עם מיחזור חכם כך שיקח 15 שבועות עד שהגיבוי הראשון ימחק. במידה ויתקוף אותנו וירוס כופר, יהיה קל מאוד לשחזר את המידע. מעבר לזה תכנים חשובים במיוחד מסונכרנים גם דרך Dropbox שמאפשר תמיכה גם בכל גרסאות של כל קובץ עד 30 יום אחורה.

מאגר רשת ביתי - Synology DS1019+ NASאבל זה לא הכל. כמובן שרצוי שכולם יאחסנו את כל המידע החשוב שלהם על ה-NAS ולא על המחשבים האישיים שלהם, אבל ברמה הפרקטית זה לא תמיד אפשרי וגם לא תמיד נוח לעובדים או לבני הבית. לשם כך יש לסיינולוג'י גם מספר פתרונות כגון Cloud station backup עבור ה-PC (תכונת "Time machine" מובנית לתוך שרת הקבצים ומאפשרת דרך הגדרה לגבות את ה-MAC באופן מלא). התהליך מאפשר גיבוי של כל התחנות לשרת ואז גיבוי נוסף של השרת בחזרה לענן.

פתרון הגיבוי יכול להוכיח את עצמו כאשר המחשב שלכם קורס ויש צורך בשיחזור מהגיבוי. מתקינים את הקליינט, בוחרים מה לשחזר והשיחזור מתקיים ברקע. חשוב לציין כי השיחזור איננו ברמת IMAGE של מערכת ההפעלה, אלא לקבצים.

פתרונות הגיבוי מאפשרים לבצע גיבוי דיפרנציאלי או גיבוי מתוזמן. לכל אחד היתרונות והחסרונות שלו כשברור שבגיבוי דיפרנציאלי שוטף, הגיבוי שלנו תמיד תמיד מעודכן. אלא שכאן המחשב עובד יותר קשה ומגבה בכל שנייה כמעט את הקבצים. חיסרון משמעותי נוסף הוא שכאשר יתקוף אותנו וירוס, הוא יתקוף גם את הקבצים המגובים באופן מיידי. בגיבוי מתוזמן, יהיה לנו חלון זמן להציל את הקבצים לפני שזה יקרה.
כמובן שגם בגיבוי דיפרנציאלי נוכל פשוט לחזור לגרסאות ספציפיות בזמן אחורה וכך לחזור לזמן שלפני הוירוס.

מוזיקה תמונות ווידאו

לשרתי Synology יש יכולות אינדוקס וניהול של תכנים מדיה כולל תמונות, וידאו ומוזיקה. הרעיון הוא לרכז את כל התמונות, וידאו ומוזיקה שלכם על השרת ולתת גישה אליהם מרחוק. DS Photo היא אפליקציה באייפון ובאנדרואיד שמתחברת למכשירים שלכם ואוטומטית מעלה לספריית התמונות שלכם בשרת את התמונות שצילמתם. בעצם מדובר ב-iCloud פרטי ומוגן משלכם שאינו עולה לענן, אלא אם תרצו בכך. במקרה שלי יש לי מאסה גדולה מאוד של תמונות ווידאו שמגובה אוטומטית ל-NAS ומשם מגובים על ידיו לענן של אמזון. למה דווקא שם, אם יש לי אייפון? בעוד שהשירות של Google Photos נותן לי שירות די דומה אך מאבד לא מעט איכות בגלל החינמיות שלו (הגרסא בתשלום יקרה מדי) והשירות של אפל נוח מאוד אבל הוא בכלל יקר באופן לא סביר. השירות של אמזון עושה את אותה עבודה אך בזול בהרבה. אם אתם פחות לחוצים על התמונות והוידאו המשפחתיים שלכם, אתם יכולים לאחסן אותם אך ורק על המאגר רשת, אך כדאי לקחת בחשבון שאם יותר מדיסק אחד יפגע ב-NAS או במקרה של שריפה או נזילת מים, אתם עלולים לאבד את כל התמונות. 

מאגר רשת ביתי - Synology DS1019+ NAS

כמובן שיש אפליקציה גם למחשב ולאנדרואיד – מה שמאפשר לכם לצפות בתמונות מרחוק, כאמור גם ללא שירות ענןב

מאגר רשת ביתי - Synology DS1019+ NAS

אפליקציית Moments של החברה תאפשר לכם לגבות את התמונות סטייל Google Photos, זאת אומרת תוכלו לא רק לגבות ולשמור את התמונות אלא התוכנה תבצע גם זיהוי פנים ותוכלו לבצע סינון של התמונות בהתאם לאדם בו תרצו לצפות. גיבוי התמונות נעשה באופן אוטומטי ובכל פעם שתגיעו עם הסמארטפון שלכם למקום עם אינטרנט, התמונות יעלו ויישמרו לענן הפרטי שלכם.

בתחום המוזיקה DS Audio מאפשר לכם לאחסן את כל המוזיקה שלכם על השרת ולשתף אותה גם מרחוק. האפליקציה זמינה במספר פלטפורמות כאשר באייפון ניתן למשל להוריד מוזיקה מקומית ולהשתמש בתוכנה כתחליף חינמי של ספוטיפיי עם מוזיקה פרטית שלכם. כידוע, לא כל כך קל להוריד מוזיקה לנגן המוזיקה המובנה באייפון והדבר דורש אפליקציית iTunes וסינכרון מרגיז. הפיתרון הזה יעיל ונוח בהרבה ועובד מצויין.

מאגר רשת ביתי - Synology DS1019+ NAS

בתחום הוידאו, התוכנה DS Video מתקדמת אף יותר ומאפשרת גם טרינסקוד של התוכן. ה-DS1019+ מאפשר טרינסקוד בו זמני של עד 2 קבצים במקביל כולל בפורמטי H264, HEVC ו-VP9 עד לרזולוציה של 4K. הדבר מאפשר לנו לצפות בתכנים מרחוק (כולל הקלטות עידן+) כולל מחו"ל. השרת יתרגם את התוכן לרזולוציה נמוכה יותר וכך ניתן לצפות בתוכן מרחוק (למשל בלפטופ או באייפד שלכם) ללא צורך להוריד את התכנים

מאגר רשת ביתי - Synology DS1019+ NAS

כמובן שניתן גם להוריד את התכנים לאפליקציות הניידות ואז לצפות בהם בזמנכם החופשי. למי שמחפש פתרון לקחת את התכנים שלו איתו בנסיעות באייפד או במחשב, מבלי לקחת את הקבצים המקוריים, הטכניקה הזו חוסכת הרבה מאוד מקום בעזרת טרינסקוד מחדש של התוכן לגודלו האידאלי לפי צרכי המכשיר. טלויזיות חכמות של טייזן (סמסונג) ואנדרואיד TV (סוני, פיליפס, ועוד) כוללות את גרסאת האפליקציה DS Video גם הם.

מאגר רשת ביתי - Synology DS1019+ NAS

האפליקציה האחרונה בסדרה הזו היא DS File אשר מאפשרת התחברות מרחוק לקבצים בנייד. האפליקציה זמינה במכשירים ניידים בלבד, כמו אנדרואיד ואייפון אך מאפשרת התחברות בעזרת Quickconnect ישר לשרת שלכם ולקבצים שעליו. כמובן שבעזרת שירות זה ניתן גם להתחבר מרחוק דרך דפדפן לשרת שלכם ולנהל אותו כמו גם להוריד ולהשתמש בקצבים שבו (בדומה לאיך ש-Dropbox.com פועל).

מצלמות אבטחה (DVR)

כל עסק שמכבד את עצמו חייב מספר מצלמות אבטחה ומערכת להקליט עליהם. בד"כ מדובר במערכות מורכבות, יקרות וכאלה שמשתמשות במצלמות באיכות גרועה במיוחד (יש לא מעט שעדיין משווקים מערכות DVR אנלוגיות בשנת 2019!). הפיתרון של סיינולוג'י מאפשר לכם לחבר כל קומבינציה של מצלמות ביתיות (לבית או לעסק) ולהפוך את המכשיר ל-DVR אבטחה לכל דבר. יש מספר רב של מצלמות, כולל כאלה שיודעות להתסובב ולעשות זום, עכשיו מה שנותר הוא לחבר (בנוסף לתוכנה המובנית של המצלמות הללו) את המערכת לסיינולוגי. היא מורידה את הוידאו החי ומייצרת, דרך דפדפן או אפליקציה יעודית, סביבת ניהול מצלמות אבטחה לכל דבר.

מאגר רשת ביתי - Synology DS1019+ NAS

אצלי בבית יש מספר מצלמות אך חיברתי רק זוג למערכת (הרשיון הבסיסי שמגיע עם המכשיר). הקצאתי מספר מאות גיגה של אחסון לטובת הנושא והגדרתי את המערכת – איזה סוג מצלמה, מה כתובת ה-IP שלה. עכשיו ניתן לראות את המצלמות במסך מפוצל וגם ללכת אחורה בזמן ולראות את ההקלטות בשעות שונות, כולל שבועות אחורה. המערכת חכמה ויודעת למחזר את ההקלטות וכך תמיד יש לכם את כל ההקלטות אם וכאשר מתרחש משהו. אפשר להגדיר הגדרות הקלטה בכדי למנוע סתם קבצים וכאשר לא קורה שום דבר, שום קובץ לא יוקלט.

מאגר רשת ביתי - Synology DS1019+ NAS

רצוי לבדוק לפני רכישת מצלמות ביתיות שהן אכן תואמות ל-surveillance station (חברות רבות ומוכרות נמצאות ברשימה) או שפשוט תקחו מצלמות ONVIF, תקן שמבטיח שגם מצלמות זולות ופשוטות יעשו את העבודה. 

כמו כל וידאו אחר, אפשר לגבות את הוידאו לענן וכמובן שיש תוכנת בקרה מרוחקת DS Cam. במקרה שלי יש לי שרת בעבודה שאני יכול להשתמש בו ושרת בבית, כך שאני רק צריך לשנות את שם השרת ב-quickconnect ומיד אני מקבל את התמונות מהמשרד או מהבית. יש לחברה אפליקציות נוחות מאוד לניהול ולצפיה באירועים גם ל-windows ו-Mac אם כי גם דפדפן פותר את הבעיה בקלות.

מאגר רשת ביתי - Synology DS1019+ NAS

חשוב לציין שסיינולוג'י נותנים לכם בחינם רשיון להשתמש בשתי מצלמות. החל מהשלישית והלאה נדרש רשיון, אך ניתן לרכוש את הרשיונות בכמות של 1 (עלות של כ-80 דולר), או 4 (עלות של כ-50 דולר פר מצלמה) או 8 (עלות של כ-45 דולר פר מצלמה). אם תעשו חשבון ביחס למערכת DVR רגילה, המחירים הללו זולים פי כמה וכמה ממערכת כזו.

סיכום

אם בזמנו היינו צריכים שרת Windows server אפילו בבית עם מספר דיירים או בחברה קטנה, העלות והיכולת לתחזק שרת כזה כיום הוא קשה במיוחד. אמנם מיקרוסופט מעבירים את כולנו לענן בעזרת שירותי Office 365 שלהם, אבל עדיין מרבית המשרדים והבתים מחזיקים את מרבית הקבצים שלהם מקומית ולא בענן. חשש מבעיות פרטיות והצורך בקבצים באופן מהיר במיוחד דורש פתרונות פשוטים לניהול. 

DSM 6.2 מאפשר בדיוק את הפשטות הזו שכל מנהל IT, בעל משרד ובית עתיר טכנולוגיה יכולים בקלות להקים. אותו שרת ינהל לנו את הדואר, את הורדות הקבצים, את התמונות, הוידאו, המסמכים, יגבה את כל המחשבים בבית ויגבה את עצמו לענן. למרת מעבד שכביכול לא היה מחזיק שרת Windows הכי מינימלי, בשל היעילות של מערכת ההפעלה מדובר כאן בשרת חזק במיוחד שמסוגל יהיה לטרנסקד, לגבות, להוריד, לשמור, לאחסן ולספק את כל צרכי הקבצים גם עבור קבוצות עבודה של עשרות עובדים ללא קושי רב.

בארץ, דגם ה DS1019+ מגיע ביבוא רשמי של חברת בנדא ונמכר במחיר של 4,000 ש"ח

לדיון בנושא: מאגר רשת ביתי – Synology DS1019+ NAS


חלק מהתכנים באתר כוללים מעת לעת קישורים לתוכניות שותפים, שעבורם האתר מקבל עמלה עם רכישה בפועל.
עמלה זו איננה מייקרת את עלות הרכישה של המוצרים.

11:00
  /  
15.09.2019
  
מאת: עפר לאור

1