סטרימר Beelink GT-King Pro

כן, יש עוד סטרימרים חוץ מ- NVIDIA Shield & Xiaomi Mi Box TV - וזה אחד החזקים ביותר שיש.  


בואו ונגיד את זה על ההתחלה, אתם רוצים Netflix? תקנו את ה- Xiaomi Mi Box TV ב- $55 ותקבלו 4K עם HDR כמו שצריך. רוצים סטרימר עם המעבד הכי מתקדם לבית Amlogic, כזה שמגיע לתוצאות גבוהות במיוחד בכל מבחני הביצועים, מריץ את המשחקים באנדרואיד ב- fps הכי גבוה ובמקרה כל התכנים שלכם מגיעים ממקורות מפוקפקים? זה בשבילכם.

הקדמה

ה- GT-King Pro הינו סטרימר אנדרואיד מבוסס S922X-H, הוא למעשה הסטרימר הראשון שמצוייד ב- SoC זה שמביא בין היתר בנייה בליטוגרפיה של 12nm, ארכיטקטורת ARM big.LITTLE (הליבות מחולקות לכאלו שרצות בתדר גבוה ואחרות בנמוך על מנת לחסוך בסוללה), תמיכה רחבה יותר בפורמטי HDR ותמיכה ב- OpenGL ES 3.1 שתציג רינדור מתקדם יותר במשחקים. 

ה- GT-King Pro הוא שדרוג קל של ה- GT-King הקודם מבית Beelink, שניהם אומנם מצויידים ב- S922, אך ה- GT-King Pro מצוייד ברשיונות DTS Listen ו- Dolby audio, מארז מתכת בולט בצבע כחול, מספר פורטים נוספים לגמישות וזוג ממירי ES9018 מתוצרת ESS אשר יעניקו יכולת המרה טובה יותר של האודיו. נושא הממירים לא חשוב אם אתם עובדים עם רסיבר ובמצב Passthrough, אבל כן למקרה שאתם עובדים עם אוזניות חוטיות, במקרה כזה, הסטרימר ידע לדחוף אוזניות בעלי עכבה של עד ל- 600Ω.  

סטרימר Beelink GT-King Pro

סטרימר Beelink GT-King Pro

סטרימר Beelink GT-King Pro
פסי הגומי בצידי הסטרימר בצבע כחול כהה, מהווים רגליות גומי ארוכות. 

סטרימר Beelink GT-King Pro
ספק הכח הוא בעל מתח של 12V וזרם של 2A. התקע EU ומתאים לארץ ללא מתאמים.
כבל HDMI נחמד תמיד לקבל, אבל חבל שלא הכלילו כאן כבל רשת. כבר שמעתי יותר מידי פעמים שאנשים חושבים שהסטרימר שלהם לא שווה הרבה כאשר כבל הרשת שהם השתמשו בו היה לא תקין.

סטרימר Beelink GT-King Pro

סטרימר Beelink GT-King Pro

סטרימר Beelink GT-King Pro

סטרימר Beelink GT-King Pro

סטרימר Beelink GT-King Pro

סטרימר Beelink GT-King Pro

העיצוב הכחול של הסטרימר בהחלט תופס את העין ומיוחד. הסטרימר עצמו יושב במארז מתכתי שמשמש גם כעזר בפיזור החום הנוצר על ידי ה- SoC.

עיקרי המפרט

  • מעבד Amlogic S922X-H
  • יחידת GPU מורכבת מ- 4 ליבות Cortex A73 בתדר 2.2GHz ועוד 2 ליבות Cortex A-53 בתדר 1.8GHz
  • יחידת ה- GPU הינה Mali Mali-G52 MP6
  • נפח ה- RAM עומד על 4GB LPDDR4
  • האחסון הפנימי הינו בנפח 64GB וניתן להרחיבו דרך מחבר ה- SDXC.
  • חיבוריות ה- HDMI הינה מגרסת 2.1 עם תמיכה בעד 3840x2160p@75fps
  • כמות של 4 מחברי USB, כ- 3 מחברי USB 3.0 ועוד מחבר בודד USB 2.0.
  • גרסת ה- Bluetooth היא 4.1
  • חיבוריות רשת קוית במהירות Gigabit Ethernet וקיימת גם תמיכה ב- Dual-Band Wi-Fi 2.4GHz/5.8GHz עם אנטנות פנימיות.
  • שלט IR עם מיקרופון להפעלת Google Assistant. שימוש בדונגל ה- USB גם יאפשר שימוש בשלט כ- Air.
  • אסמכתת Widevine L1 עם HDCP, אך אין עדיין תמיכה רישמית ב- Netflix/Amazon Prime.

שימוש ראשוני

הסטרימר הוא Android 9.0, עם ה- Launcher שיהיה מוכר לכל מי שהחזיק בעבר סטרימר מבית Beelink. לאחר Wizard פשוט, מסך הפתיחה ברור לשימוש, עם תצוגת תאריך, שעה ומזג האויר בצד שמאל, במרכז נמצא בין היתר מספר אפליקציות כמו דפדפן, חנות Play, מדיה סנטר וניקוי זיכרון. בצד ימין אפשר יהיה להגדיר מספר אפליקציות שאנחנו נבחר שיופיעו.

בצד שמאל למטה החברה השכילה למקם כפתור לשליטה בעוצמת השמע וכיבוי. בצד ימין למטה קיימים קיצורי דרך ל- Bluetooth, Wi-Fi והתקני USB.

בתחתית העמוד יש פס ניווט עם כפתור הפעלה, אחורה, בית, דפדוף באפליקציות, שליטה בעוצמת השמע ותמונת מסך.

סטרימר Beelink GT-King Pro  

סטרימר Beelink GT-King Pro

סטרימר Beelink GT-King Pro

סטרימר Beelink GT-King Pro 

הסקין כאן מעט לא נוח לשימוש מעל TV ובטח שלא עומד בהגדרת Ten-foot-UI, לא מבחינת הנוחות ובטח לא מבחינה עיצובית. חברה כמו Beelink שמוציאה תחת ידה כל כך הרבה סטרימרים מבוססי אנדרואיד, יכולה למצוא משאבים לאיש UI וגרפיקה, הדבר יעניק נראות הרבה יותר מקצועית כלפי המשתמשים. 

כמות ה- Bloatware נשמרה כאן למינימום, עם חנות אפליקציות יעודית של Beelink, Bee Files, Media Center, Bee Music ועוד 2 אפליקציות שלעולם לא תשתמשו. 

מכיוון שהסטרימר GT-King Pro מבוסס אנדרואיד ולא אנדרואיד TV, חנות האפליקציות היא Play הרגילה, בדיוק כמו בטלפון או טאבלט שלכם.

סטרימר Beelink GT-King Pro

חנות ה- Beelink תאפשר לכם להוריד בקלות את אפליקצית Netflix בגרסה עם תמיכה של עד ל- 1080p למרות שאין תמיכה רישמית בסטרימר מצד נטפליקס.

סטרימר Beelink GT-King Pro

משיטוט בתפריטים מצאתי גם נקודת בונוס מקורית, הסטרימר מאפשר להגדיר את עצמו כ- Wi-Fi Access Point, בדומה לסטרימרים של Dune HD.

אחסון

הסטרימר מצוייד בנפח של 64GB פנימי, כאשר 50GB יהיו פנויים לשימוש. אם זה לא מספיק לכם, תוכלו להרחיב את הנפח על ידי שימוש בכרטיס SDXC. אני השתמשתי בכרטיס בנפח 128GB של BlitzWolf בהצלחה. אם תרצו לחבר התקני אחסון חיצונים כמו כונני USB, ניתן לעשות זאת דרך כל אחד מ- 4 הפורטים של ה- USB שיש לסטרימר, אך כדאי שתעשו זאת דרך אחד מ- 3 הפורטים בעלי תמיכה ב- USB 3.0, בפורט הרביעי תשתמשו עבור הדונגל לשלט שיעניק לכם יכולות Air. ניגון מדיה בוצע בהצלחה מהפורטים של ה- USB 3.0 עבור תכני 4K עם קצב נתונים של 100Mbps.

מבחני ביצועים  

סטרימר Beelink GT-King Proיחסית קרוב ל- 1000Mb/100Mb שמהווה רוחב הפס הזמין לסטרימר 

סטרימר Beelink GT-King Pro
מהירויות קריאה מה- RAM וה- ROM שעולות על 110MBps, כתיבה בין 60-80MBps.

סטרימר Beelink GT-King Pro

סטרימר Beelink GT-King Pro

סטרימר Beelink GT-King Pro

סטרימר Beelink GT-King Pro

סטרימר Beelink GT-King Proשימו לב לליבות בארכיטקטורת ARM big.LITTLE

ניתן לראות כאן את 6 הליבות:
2xARM Cortex-A53 @ 1800MHz
4xARM Cortex-A73 @ 2208MHz

טווח ה- CPU Clock מראה לנו כי Beelink משתמשת שימוש בכל טווח השעון האפשרי שמאפשרת ארכיטקטורת הליבות. 

סטרימר Beelink GT-King Pro
עדכוני האבטחה מאוגוסט 2018, מעט מיושן. 

סטרימר Beelink GT-King Pro

סטרימר Beelink GT-King Pro
שימו לב להגנת Widevine L1 ול- HDCP 2.2, אך עדיין אין תמיכה רישמית מצד Netflix.

סטרימר Beelink GT-King Pro

סטרימר Beelink GT-King Pro

תוצאות מבחני הביצועים של הסטרימר די טובות, הוא מגיע לתוצאות כמעט הגבוהות ביותר ונמצא ברוב המקרים רק מתחת ל- NVIDIA Shield TV אשר גם עולה יותר.

הביצועים הללו מגיעים לידי ביטוי למשל במשחקים. ניתן להתרווח על הספה ועם שלט מתאים, לשחק במשחקים תובענים עם fps שישאר בטווח הגבוה. אני שיחקתי ב- Asphalt Xtreme: RallyRacing, Modern Combat 5: eSports FPS ו- Call of Duty: Mobile והחוויה היתה מצויינת כמו ב- Honor View 20 שלי שמבוסס HiSilicon Kirin 980. משחק ממושך מהווה אחד הפעולות התובעניות ביותר שאתם יכולים לעשות לסטרימר והוא הביא אותו לטמפרטורה של בסביבות 50-53 מעלות, לא גבוה יותר מידי וזה בשל צלעות הקירור הגדולות שהוצמדו כאן ל- SoC, מעבר למארז האלומיניום המתכתי היעיל שעוזר בפיזור החום. למרות שאני נהנתי לשחק בסטרימר מול המסך הגדול בסלון ועם שמע היקפי, אני מבין כיצד הרבה אנשים לא יקנו סטרימר אנדרואיד על מנת לשחק בו, אלא עבור ניגון מדיה.

ניגון מדיה

חיבוריות ה- HDMI כאן הינה מגרסה 2.1 והסטרימר מאפשר דרך ההגדרות להגדיר פלט של 4K@60Hz. ניגנתי דרך Kodi את כל ספריית קבצי הבדיקה שלי שכוללים תכני 4K בקצבי נתונים של עד 250Mbps, בדיקות HDR מסוג Dolby Vision, HDR10, HDR10 Plus, HLG – הכל זוהה בהצלחה ונוגן ללא גמגומים. חשוב לציין כי החיבוריות של הסטרימר נעשתה בצורה חוטית דרך מחבר ה- 1Gb המובנה. 

יכולת Bitstream לפורמטי האודיו המתקדמים לא עובדת במלואה, רק DTS, Dolby Digital ו- Dolby Digital Plus יעבדו. השאר יומרו ל- PCM. 

אפליקציות יוטיוב מאפשרת להגדיר פלט של 60@4K וזה מנוגן ללא Dropped Frames. בעזרת אפליקצית AirScreen, תוכלו גם לבצע Casting של מסך הטלפון שלכם למסך ה- TV בקלות ובצורה אמינה. 

אפליקצית Netflix לא זמינה להורדה דרך החנות של Play, אלא רק דרך התקנת APK בצורה ידנית, אך הדבר לא מומלץ, כי בשל חוסר HDCP מתאים כאן בין היתר, הרזולוציה המקסימלית שאפשר להגיע היא 480P בלבד. דרך החנות המובנית של Beelink אפשר להוריד גרסה של Netflix שתציג HD, אך היא לא הציגה יציבות ולפעמים קרסה, לכן לא הייתי ממליץ לבנות על זה.

סטרימר Beelink GT-King Pro

כפי שאוזכר מוקדם יותר, הסטרימר מצוייד בזוג ממירי ESS ES9018 אשר יכולים לספק חווית שמע טובה מאוזניות, אבל אני מתקשה להאמין שמישהו באמת יחבר אוזניות חוטיות לסטרימר עבור האזנה למוזיקה, זה פשוט לא נוח. מה שכן נוח בשמע הוא העובדה שהסטרימר מצוייד ב- Bluetooth 4.1, אז מאוד נוח לחבר אוזניות ולהמשיך לשמוע בעוצמת שמע גבוהה כאשר כל שאר בני הבית כבר חולמים חלומות. הפרוטוקול הנתמך ב- Bluetooth עבור שמע הוא SBS ו- AAC.

סיכום

ניגון תכני וידאו ב- 4K איננו משימה תובענית, ה- Raspberry Pi עושה זאת בהצלחה מרובה והוא עולה רק $35, אז חלק ממכם יכולים לשאול את עצמם מה הצורך במעבד כל כך חזק כמו ה- S922X-H שיש ב- Beelink GT-King Pro? ובכן, התשובה היא יחסית פשוטה, רק למי שמשחק משחקים זה יכול להיות שימושי והיכולות החזקות של המעבד יגיעו לידי ביטוי. מצד שני, לא יותר פשוט לשחק בטלפון או בטאבלט? 

סטרימר Beelink GT-King Pro
ה- Beelink GT-King Pro בצד ימין ומצד שמאל ה- Ugoos AM6 Pro – זוג סטרימרים מבוססי S922X

ה- GT-King Pro הינו אחד מהסטרימרים הראשונים עם מעבד ה- S922X-H, זה מגיע עם תג מחיר מסויים שהופך את הסטרימר לאחד היקרים וכזה שרק שני לעלות של NVIDIA Shield. הסטרימר מגיע עם איכות בנייה מהטובות שיש וכזאת שדי דומה למכשירים מבית Minix מבחינת איכות הבנייה, אבל הייתי מצפה במחיר הסטרימר לקבל גם כבל רשת ואולי שלט עם יכולות Air ללא צורך בשימוש בדונגל (קיים כזה ל- Beelink בתוספת תשלום). הדברים הללו מגיעים בעלות שולית יחסית ויעלו עד מאוד את האטרקטיביות שלו. 

סטרימר Beelink GT-King Pro

מי שיחליט לקנות את ה- Beelink GT-King Pro, יזכה באחד הסטרימרים הכי חזקים שיש היום בשוק, כזה שיאפשר לכם לשחק בכיף לבד או עם הילדים בסלון מבלי לקבור אותם מול מסך הטלפון. כמובן שכדאי להצטייד בבקר גיימינג מתאים. לאחר מכן, תוכלו לצפות בתכנים האהובים עליהם, ב- 4K במלוא הדרו עם HDR.

מחיר: $130, תלוי במבצעים השונים.

לרכישה: Beelink GT-King Pro 

לדיון בנושא: סטרימר Beelink GT-King Pro

 


חלק מהתכנים באתר כוללים מעת לעת קישורים לתוכניות שותפים, שעבורם האתר מקבל עמלה עם רכישה בפועל.
עמלה זו איננה מייקרת את עלות הרכישה של המוצרים.

8:00
  /  
24.11.2019
  
מאת: זיו רוזנפלד

1