אוזניות אלחוטיות Plantronics BackBeat PRO 5100

עם תג מחיר דומה לזה ל ה- AirPods 2, ה- BackBeat PRO 5100 רוצות להיות הבחירה הבאה שלכם לאוזניות IEM, ...


הקדמה

הנה Fun Fact משעשע, בשנות ה- 60', חברת Pacific Plantronics נדרשה על ידי NASA לתכנן ולייצר ערכות תקשורת עמידות במיוחד עבור המשימה המאויישת הראשונה לחלל. חברת Pacific Plantronics הקימה רק עבור המשימה הזאת את מחלקת ה- SPENCOMM ושלחה אותה למרכז לחקר החלל על מנת לעבוד מקרוב עם NASA. לאחר 11 ימים, הוצגו מערכות התקשורת החדשות בשם SPENCOMM-NASA אשר נכנסו לכל חליפת חלל כבר ממשימה Mercury-Atlas 8. אנחנו 60 שנים לאחר מכן ועדיין ליבת המערכת הזאת בשימוש.

אגב, המילים המפורסמות "That's one small step for man, one giant leap for mankind" שנאמרו על ידי האסטרונאוט Neil Armstrong בשנת 1969, נעשו דרך מערכת התקשורת המדוברת של Plantronics.

כיום חוץ מלעשות מערכות תקשורת לחליפות חלל, חברת Plantronics בעיקר מבססת את מעמדה בשוק המוסדי, עם פתרונות יציבים לתקשורת ארגונית כמו טלפוני IP, אוזניות חוטיות ו- BT לעובדי טלפוניה, סדרת ה- Voyager המוכרת כאוזניות אישיות לטלפונים, רמקולים מרכזיים מרובי מיקרופונים לשיחות ועידה ועוד.

בשוק הצרכני, החברה כבר ותיקה עם אוזניות חוטיות ואלחוטיות לגיימרים, אוזניות למוזיקה, בידור וספורט.

 

אוזניות אלחוטיות Plantronics BackBeat PRO 5100

מבט מקרוב

לפנינו ה- Plantronics BackBeat PRO 5100, בעלות תמיכה ב- Bluetooth 5.0 ומעבד מבית Qualcomm. האוזניות זמינות בצבע שחור בלבד שתואם גם כן את צבע הקייס. עם האוזניות תקבלו 3 זוגות של Ear Tips מיוחדות לאוזניות, כאלו שמכסות שליש מגודל האוזניה. הן גם יושבות טוב יותר מ- Ear Tips מסוג Comply.

 

אוזניות אלחוטיות Plantronics BackBeat PRO 5100שימו לב ל- Ear Tips הגדולים שמכסים גם חלק מהאוזניה עצמה.

 

תסלחו לי כרגע, כי לאחר שהתנסתי עם אינספור אוזניות TWS, יש כמה דברים שהייתי מצפה שיהיו בקייס של אוזניות ואלו גם לא דרישות מוזרות, במיוחד אחרי שראיתי את זה אצל יצרנים אחרים. ציפיה אחת למשל זה לא למצוא כבל Micro USB עבור הטענת הקייס, בטח לא בשנת 2020 ובטח לא באוזניות עם תג מחיר פרימיום כזה, במיוחד כאשר יש כבר שפע של אוזניות זולות ב- $50 ומטה עם חיבוריות USB-C.

אוזניות אלחוטיות Plantronics BackBeat PRO 5100מאכזב מעט לראות כבל Micro USB בתג המחיר של האוזניות.

 

הארגונומיה של פתיחת הקייס מעט לוקה לטעמי, אתם תצטרכו לתפוס את הקייס בצורה לא טבעית על מנת שקייס יפתח מבלי להיתקל לכם באצבעות.

הייתי גם מצפה שהאוזניות יציגו את מצב הסוללה ישר עם פתיחת הקייס עוד לפני ששלפתי אותן, ככה מקבלים פידבק אם הן טעונות ומוכנות לשימוש. ב- BackBeat PRO 5100 לאחר פתיחת הקייס, האוזניות נשארות כבויות ללא שום נורית לד ירוקה עליהן כאשר הן במצב טעינה מלא – בדיוק כמו אם הן היו מרוקנות לחלוטין מסוללה, אתם כבר יכולים להבין לבד את הטעויות הפוטנציאליות שיגרמו בעתיד. רק לאחר שליפת האוזניות, תוכלו לקבל חיווי קולי שהן דולקות, מצב הסוללה ואם הן התחברו לטלפון. 

הקייס חסר שום נורית לחיווי מצב הסוללה שלו, למרות שה- Manual לאוזניה כן מציין שיש נורית כזאת (עמוד 4 למתעניינים). הטעות הזאת גם חוזרת לאורך המדריך למשתמש, מעט מביך.

לאחר החזרת האוזניות לקייס, מקבלים חיווי על ידי נורית בצבע אדום על האוזניה שנדלקת לשנייה ומראה שהאוזניה במצב הטענה לקראת השימוש הבא. אפשר לציין לטובה גם את המגנטים החזקים שיש בקייס ומאבטחים היטב את האוזניות שלא יזוזו בתוך הקייס וכך יבטיחו טעינה רציפה כאשר הקייס של האוזניות מטלטל בתיק של מכון הכושר.

אוזניות אלחוטיות Plantronics BackBeat PRO 5100

הקייס לא מכיל טעינה אלחוטית, אבל אני לא רואה את זה כחסרון יותר מידי גדול, למרות שזה היה יכול להיות די אמיץ מהחברה ליצור קייס אוזניות בלי שום פורטים.

אם תרצו לדעת כמה זמן סוללה יש לקייס, תמשיכו לרצות, האופציה לא קיימת, גם לא דרך האפליקציה. המדריך למשתמש לעומת זאת כן מזכיר אופציה כזאת בעמוד 5 ומציע ללחוץ על הכפתור של הקייס ואז להציץ על ה- LED שבתוך הקייס, אך כמה חבל שאין שום LED כזה.

מבחינת שימוש באוזניות, בדיוק כפי שהייתם מצפים, הוצאה שלהן מהקייס תדליק אותם ותעניק חיווי כפי שאוזכר מוקדם יותר שהן דולקות, מצב הסוללה ואם הן מחוברות לטלפון. החזרת האוזניות לקייס תכבה אותן. נשמע פשוט, אבל יש חברות שעדיין משאירות את האוזניות דולקות לאחר החזרתן לקייס (Sennheiser MOMENTUM True Wireless התנהגו כך עד שקיבלו 2 עדכוני קושחה שתיקנו את ההתנהגות הזאת).

לא חייבים להשתמש ב-2 האוזניות בבת אחת, אם אתם רוצים לענות לשיחה למשל והאוזניות בקייס, אפשר לשלוף אחת מהן ולהשתמש בה כדיבורית.

ב- BackBeat PRO 5100 הוכנס שילוב של כפתורי מגע ולחיצה על מנת לשלוט באוזניות. קודם כל, כפתורי לחיצה באוזניות מרגיש כמו דור ראשון ואנחנו בטח לא שם, אבל החברה אומרת שהאופן הזה של השימושיות הניב תוצאות חיוביות אצל קבוצת ניסוי גדולה, אני לא בטוח שזה הסבר שמשכנע אותי, אבל ייתכן ואני במיעוט.

תפקוד בסיסי באוזניה השמאלית:

  • מגע קצר באוזניה – העלאת עוצמת השמע.
  • מגע ממושך באוזניה – הורדת עוצמת השמע.

תפקוד בסיסי באוזניה הימנית:

  • לחיצה על הכפתור – עצירה או החזרת ניגון.
  • לחיצה כפולה – דילוג על שיר.
  • לחיצה משולשת – חזרה אחורה על שיר.

חברת Plantronics רצתה דבר ראשון להציג איכות אודיו טובה יותר מהרגיל עם שיחות טלפון ולכן ציידה את ה- BackBeat PRO 5100 בלא פחות מ- 4 מיקרופונים שיעזרו לעשות ביטול רעשים לקול מהסביבה ולהעביר רק את השמע של הדובר לצד השני, הדבר נעשה בשיתוף פעולה עם DSP מיוחד בשם WindSmart שמהווה פיתוח עצמאי של החברה.

איך זה בפועל? בדיוק כמו איכות הקול ב- Jabra Elite 75t או ה- Sennheiser Momentum True Wireless שעולות פי 2. גם כאשר הייתי במכון עם רעש מסביב של ברזלים ומוזיקת רקע גרועה, היה ניתן לקיים שיחת טלפון מבלי שהייתי צריך לעבור לטלפון.

אגב, אלו האוזניות הקלות ביותר שהחברה הציגה מעולם, עם משקל של 5.8 גרם בלבד לאוזניה והמספר הזה גם מייצג את גודל הדרייבר – 5.8mm

האוזניות עם אסמכתת IPX4, כלומר האוזניות מוגנות מפני הזיעה שלכם במכון הכושר או אם הגשם תופס אתכם במהלך ריצה בחוץ – ואם אנחנו כבר רצים בחוץ ורכב עצר וביקש הנחיות, אפשר לשלוף את אחת האוזניות והמוזיקה תפסיק בצורה אוטומטית. החזרת האוזניה תחזיר גם את המוזיקה.

כמה זמן תוכלו לרוץ עם האוזניות? זמן הסוללה עומד על 6 שעות כאשר הקייס לאוזניות יעניק עוד 13 שעות. טעינה של 10 דקות תספק שעה של עבודה עם האוזניות. אם תרצו מספרים, האוזניות בעלי סוללה בנפח של 60mAh כאשר הקייס עם 440mAh.

יש גם אפליקציה

כראוי לאוזניות פרימיום כאלו, Plantronics מציידת את האוזניות עם אפליקציה. מצבי EQ לא נמצא כאן למרבה ההפתעה, חלק גם יגידו שבכל מקרה זה מיותר כי הם משאירים על Flat, אני מאלו שלא מפחדים להתנסות עם פרופילי אודיו שונים במוזיקה שלהם, אז זה היה מעט חסר לי. מה כן נמצא באפליקציה? מעבר לאפשרות של עדכוני קושחה (האוזניות נבחנו עם קושחה מגרסה 15.0), יש אפשרות של מציאת האוזניות (תוצג מפה עם המיקום האחרון בו האוזניות היו מחוברות לטלפון ואפשרות של שליחת Tone חזק לאוזניה שייתכן ויעזור לכם למצוא אותה אם היא מתחבאת בקרבת מקום). אופציה נוספת היא ביטול החיישנים החכמים של האוזניות, אך הייתי מציע לכם להשאיר אותם דולקים, כי זה נוח למדי שהמוזיקה מפסיקה לנגן כאשר אתם מוציאים את אחת האוזניות מהאוזן.

אוזניות אלחוטיות Plantronics BackBeat PRO 5100

 

האופציה האחרונה שראוי להזכיר היא האפשרות לשנות את כפתורי השליטה בעוצמת השמע על מנת  שיעשו פעולות ספציפיות כמו הפעלת סטופר, טיימר, אמירת הזמן, סייען קולי או אפילו ניגון רשימת השמעה מ- Spotify או Deezer, אבל משום מה, לאחר בחירת רשימת ההשמעה, לא היה ניתן לחזור לבצע Apply על מנת שהשינוי יכנס לפעולה. ניסיתי עם גרסת האנדרואיד של האפליקציה וגם עם גרסת ה- iOS, הבעיה זהה – כנראה חבלי לידה. ואם אנחנו מזכירים חבלי לידה, לאחר התחברות האוזניות לאפליקצית ה- iOS עם iPhone 11 Pro, לא ניתן לחבר את האוזניות שוב מבלי לאפס אותן, ממש מעצבן. הבעיה הזאת לא התקיימה עם אפליקצית האנדרואיד מעל Honor View 20. חשוב לציין כי אני מדבר רק על הצימוד לאפליקצית ה- BackBeat, הצימוד לטלפון נעשה בלי בעיה.

אופציה הזאת של בחירת יכולות והטמען בכפתורים באוזניות די טובה וראויה לשימוש, אבל לא במקום הכפתורים לשליטת עוצמת השמע, אלא בנוסף להן – ובהחלט ניתן לעשות את זה, במיוחד מכיוון שהאוזניות משלבות שליטה על ידי מגע וגם על ידי לחיצה.

 

איכות שמע

אם אתם שואפים לבס עמוק, עשיר ורחב, כזה שירעיד לכם את עוף התוף – האוזניות האלו לא בשבילכם, הן כן יעבירו את תדרי המיד בצורה כיפית ומהנה, אבל תדרי הבאס, אלו שהכי קשה להפיק אותן מאוזניות כאלו, האוזניות לא מצליחות להעביר בצורה מהנה כפי שהייתי רוצה. בהשוואה ל- Jabra Elite 75t למשל, האחרונות נושאות באס הרבה יותר עשיר ומתומחרות בצורה דומה. ה- Sennheiser Momentum True Wireless נמצאות בקצה הסקאלה העליונה מבחינת איכות שמע, עם שפע באסים שלא מאפיל על שאר התדרים.

תכלס, השמע רק מעט טובה יותר מאוזניות ה- Tronsmart Spunky Pro שיש לי אשר מתומחרות הרבה יותר נמוך. כמובן שאין ל- Tronsmart Spunky Pro את עושר האופציות והאפליקציה שיש ל- Plantronics BackBeat PRO 5100, אך אני מתייחס רק לאיכות השמע.

סיכום – אז לקנות או לא?

יש לי מעט הרגשה שהאוזניות לא אפויות דיו. יש להם מעט יותר מידי חסרונות ממה שהייתי מצפה, אם זה העובדה שצריך לאפס כל פעם את האוזניות לפני הצמדתן לאפליקציה ב- iOS, החוסר בחיבוריות USB-C, חוסר בטעינה אלחוטית או אי הכללת ביטול רעשים אקטיבי וחוסר בנוריות חיווי למצב הסוללה בקייס – כל אלו מעט מורידים מהאפקטיביות בשימוש האוזניות לעומת המתחרים וממש לא חסר כאלו כיום במחירן.

יש לי הרגשה שהאוזניות יהיו הרבה יותר טובות עם עוד עדכון קושחה אחד או 2. מי שכן יקנה את האוזניות כיום, ירויח אוזניות בעלות מראה נהדר, עם איכות הסונית המוכרת לחיוב של Plantronics לשיחות שמע.

מחיר: 645 ש"ח.

לדיון בנושא: אוזניות אלחוטיות Plantronics BackBeat PRO 5100

 

אוזניות אלחוטיות Plantronics BackBeat PRO 5100


חלק מהתכנים באתר כוללים מעת לעת קישורים לתוכניות שותפים, שעבורם האתר מקבל עמלה עם רכישה בפועל.
עמלה זו איננה מייקרת את עלות הרכישה של המוצרים.

10:00
  /  
25.01.2020
  
מאת: זיו רוזנפלד

1