אוזניות TWS מדגם Bang & Olufsen Beoplay E8 3rd Generation

זוהי הגרסה השלישית לאוזניות ה- TWS היוקרתיות מבית B&O, שעונות כמעט על כל הדרישות שצריך מאוזניות שמושקות בשנת 2020, אך ...


הקדמה

המוצרים של חברת Bang & Olufsen הדנית מעולם לא כוונו לכלל האוכלוסיה. היא בפירוש משיקה מוצרים בקצה העליון של המחירים ומצדיקה זאת על ידי שימוש בחומרים איכותיים לייצור, חווית Unboxing יוקרתית, גימור מיוחד וחווית שימוש נוחה.

האוזניות שלפנינו מהוות את הדור השלישי לדגם ה- Beoplay E8 שהושק לראשונה באפריל 2018. אם תשאלו אותי, היה עדיף אם החברה היתה מתקדמת עם הדגמים, אולי E9, E10 וכדומה, אבל אולי החברה חשבה שהשינויים בין הדורות לא משמעותיים כל כך שיש הצדקה להחלפת שם הדגם?

 

אוזניות TWS מדגם Bang & Olufsen Beoplay E8 3rd Generation

 

בכל אופן, כמו עם הרבה מוצרים אחרים בשוק ה- Consumer Electronics, השנה הדור השלישי מתקדם יותר טכנולוגית, בעל קייס נשיאה קטן יותר, זמן סוללה ארוך יותר, אלקטרוניקה מתקדמת יותר מבית Qualcomm והכל באריזה עוד יותר קטנה ממה שהוצג עם הדור הקודם. מה לא השתנה? 2 דברים: איכות הסאונד המשובחת והמחיר, 1390 ₪ שמעמידים את מחיר האוזניות כיקרות יותר ב- 140 ₪ לעומת ה- Sennheiser MOMENTUM True Wireless 2 שגם ככה יוקרתיות, אבל יש חסרון אחד משמעותי כאן, האוזניות חפות מ- ANC. הדבר מעט תמוה יחסית למחירן ולשנתון בו אנחנו נמצאים וחלק מהקוראים של שורות אלו כבר מגלגלים עיניים על ההחלטה הזאת, אבל לא הייתי פוסל אותן כל כך מהר.

אוזניות TWS מדגם Bang & Olufsen Beoplay E8 3rd Generation

אוזניות TWS מדגם Bang & Olufsen Beoplay E8 3rd Generation

אוזניות TWS מדגם Bang & Olufsen Beoplay E8 3rd Generation

אוזניות TWS מדגם Bang & Olufsen Beoplay E8 3rd Generation

אוזניות TWS מדגם Bang & Olufsen Beoplay E8 3rd Generation

 

האריזה מהודרת למדי כפי שניתן לראות. תקבלו קייס מצופה בעור סינטטי, כבל ממותג של B&O מסוג USB-A אל USB-C באורך 125cm, כ- 4 זוגות של סיליקון טיפס ועוד זוג טיפס תואם Comply עשוי מקצף גומי. 

האוזניות – Bluetooth 5.1, קטנות יותר וללא aptX HD

עיצוב האוזניות נשמר דומה לסדרת ה- E8 משנים קודמות, צבע שחור מט עם כיתוב B&O אלגנטי בקטן בצד החיצוני, הדור הקודם היה עם טבעת מתכתית עיצובית שהפריע לצבע השחור המט. המבנה של האוזניות לא מרגיש כל כך ארגונומי, הן חסרות סנפירים שיעזרו לתמוך בהן בתוך האוזן והעיצוב הוא פשוט גליל קצר עם פתח יציאה לתעלת האוזן. הדבר מתבטא באחיזה פחות טובה באוזן לעומת ה- Sennheiser Momentum True Wireless 2 או ה- Jabra Elite Active 75t שנראה שהושקעה בהם יותר מחשבה לכיוון ארגונומיה. למרות האמור, האוזניות לא מעייפות בשימוש ממושך, אך לא הייתי משתמש בהן לפעילות ספורטיבית, כי הן לא ישבו בצורה יציבה באוזן כמו המתחרה הבולטת מצד Jabra למשל. צריך לציין כי B&O לא מייעדת את האוזניות לספורט, אז אין יותר מידי מה להתלונן, אבל אם כן תקנו אותן, תצטרכו להחזיק עוד אוזניות ייעודיות לספורט.

השליטה באוזניות נעשית עם מגע קל בצדדים שלהם, הזיהוי של הנגיעות נעשה בצורה אמינה וקלה לשימוש, בדיוק כפי שהיינו מצפים. האוזניות חפות מחיווי קולי כמו ב- Sennheiser Momentum True Wireless 2 ששם זה נעשה בצורה יעילה למדי.

אוזניות TWS מדגם Bang & Olufsen Beoplay E8 3rd Generation

 

פרוטוקול ה- Bluetooth כאן הוא Bluetooth 5.1. אחד היתרונות של הפרוטוקול החדש הוא צריכה נמוכה יותר של זרם במידה ויש לכם טלפון תומך, זה אחד הדברים שעוזרים להציג זמן סוללה כל כך גבוה לעומת המתחרים שחסרים פרוטוקול זה. יתרון נוסף של הפרוטוקול הוא צימוד מהיר יותר לטלפון ואפשרות של דיווח על מקום האוזניות ביתר דיוק, הדבר יאפשר אופציה של Find My Device דרך האפליקציה, זוהי אופציה שלא קיימת כרגע, אבל ייתכן וזה יתווסף בעתיד – בכל מקרה, תמיכה לזה בפרוטוקול כבר יש.

האוזניות תומכות בפורמים SBC, AAC, aptX שחשובים במיוחד כאשר אנחנו צופים בתכני וידאו ורוצים אודיו מסונכן ובאיכות גבוהה. צפייה בתכני YouTube או Netflix דרך ה- iPhone 11 Pro שלי, לא הניבה בעיות סנכרון – ואני מהרגישים לנושא. מאוזניות פרימיום בתג המחיר של B&O, ציפיתי גם לתמיכה ב- aptX HD, זהו תקן Bluetooth לאודיו שמסוגל להעביר 24b/48Hz עם דחיסה של 4:1 בקצב נתונים של 576Kbps. יש כבר די והותר טלפונים עם תמיכה כזאת, כמו OnePlus 7T, Razer Phone 2, Huawei Mate 30, Sony Xperia XZ3, LG V60 ThinQ, Samsung Galaxy S9 ועוד (אין אגב תמיכה לפורמט במכשירי Apple).

בכל אופן, האוזניות חסרות את התמיכה ב- aptX HD וזה חבל. ניתן למצוא למשל אוזניות In-Ear אחרות עם תמיכה ב- aptX HD כמו ה- Sennheiser HD1. שאר האוזניות עם תמיכה ב- aptX HD הן On-Ear כמו Sony WH1000XM3, Audio Technica ATH-DSR9BT, Bowers & Wilkins PX, Nuraphone Wireless. 

האוזניות חסרות תמיכה ב- Multipoint, כלומר לא ניתן לחבר אותן יחדיו לטלפון ולמחשב באותה עת. למה זה שימושי? תחשבו שאתם מאזינים למוזיקה דרך המחשב או משחקים במשחק במחשב והטלפון מצלצל, כמה נוח היה לענות לשיחה דרך האוזניות, נכון? אז ה- Beoplay E8 3rd Generation לא תומכות בזה. אוזניות TWS אחרות שכן תומכות ב- Multipoint הן ה- Jabra Elite Active 75t למשל.

 אוזניות TWS מדגם Bang & Olufsen Beoplay E8 3rd Generationרואים את ה- Jabra Elite Active 75t ברקע בצד ימין? יש להן תמיכה ב- Multipoint.

האוזניות תוכננו בצורה של Master-Slave, כלומר האוזניה הימנית היא ה- Master והיא היחידה שמחוברת לטלפון בצימוד Bluetooth, האוזניה השמאלית מחוברת ב- Bluetooth לימנית ולכן היא Slave. המשמעות של זה היא שרק האוזניה הימנית ניתנת לשימוש בצורה פרטנית, כלומר האוזניה הימנית היא הראשית והשמאלית מחוברת דרכה. זה אומר שאם תחזירו את האוזניה הימנית לקייס, השמאלית תפסיק לעבוד גם כן. החזרתם את השמאלית? הימנית תמשיך לעבוד. אוזניות TWS ללא ההתנהגות הזאת? AirPods Pro, Sony WF-1000XM3, Samsung Galaxy Buds – וכולן גם מתומחרות בפחות.

עוד דבר שחבל שאין כאן באוזניות פרימיום כאלו זה הפסקת ניגון המוזיקה עם הסרת אחד מהאוזניות, דבר שדי מצופה מאוזניות בתג המחיר הזה.

לגבי גודל האוזניות, הן מגיעות בגודל קטן יותר ב- 17% לעומת הדור הקודם, עם משקל של 5.8g לאוזניה. משקל הקייס עם האוזניות עומד על 66.6g

לאוזניות אסמכתת IP54, כלומר הגנה די טובה מפני אבק והגנה מפני נתזי מים (בעולם האמיתי זה גשם). להשוואה, ה- Jabra Elite Active 75t מגיעות עם IP57, כלומר הגנה טובה יותר בפני מים עד 1 מטר עומק. ה- Sennheiser MOMENTUM True Wireless 2 עם אסמכתת IPX4, כלומר הגנה דומה מנוזלים.

 

זמני סוללה

הטענת האוזניות נעשית לאחר החזרתן לקייס כמובן. קיימת מנורת LED קטנה שתידלק בצבע כתום כאשר האוזניות בהטענה והיא תחליף את הצבע שלה לירוק כאשר האוזניות טעונות במלואן. זמן הטעינה לאוזניות הוא שעתיים, כאשר הן יספקו 7 שעות של פעולה.

בכל אוזניה יש סוללה בקיבולת של 60mAh ולקייס יש סוללה בקיבולת של 530mAh.

אם תרצו לדעת כמה זמן סוללה נשאר לקייס עצמו, פשוט תוציאו ממנו את האוזניות. אותה נורת LED מסעיף קודם, תידלק בצבע ירוק אם היא מכילה יותר ממחזור טעינה שלם. כתום מציין פחות ממחזור טעינה אחד ואדום אומר כמובן שאתם חייבים להטעין במהירות את הקייס. הקייס מסוגל לספק 4 מחזורי טעינה מלאים לאוזניות, כלומר יש לנו 35 שעות זמן פעולה, אחד מהזמנים הגבוהים ביותר שיש בזירת ה- TWS.

אוזניות TWS מדגם Bang & Olufsen Beoplay E8 3rd Generation

נורית ה- LED שבקייס תציג את מצב הסוללה. הנורית זמינה גם כאשר הקייס סגור.

 

אגב, זמן טעינה מלא של הקייס עם מחבר ה- USB-C עומד על שעתיים. אם תרצו להטעין דרך משטח Qi, זה יקח שעתיים וחצי לערך.

להשוואה, ה- Sennheiser Momentum True Wireless 2 וגם ה- Jabra Elite Active 75t נותנות גם כן 7 שעות פעולה מהאוזניות, יחד עם הקייס זה 28 שעות.

אם אנחנו כבר מזכירים את הקייס, הוא תופס את האוזניות בצורה יציבה עם מגנטים בדיוק כמו שראינו עם דגמים אחרים, אבל כן יש לי טענה לגבי מכסה הקייס, הוא לא מרגיש כל כך חזק במקומו ועלול להיפתח אם הוא זרוק בקייס שלכם.

האפליקציה לא תיתן לכם חיווי על מצב הסוללה לכל אוזניה בנפרד, אלא רק לשניהם יחדיו, חיווי לסוללה מהקייס יש רק דרך הנורית שנמצאת על הקייס.

האפליקציה

חברת B&O משתמשת באפליקציה אחת עבור כל המוצרים שלה מסדרת Beoplay. לאחר שתצמידו את את האוזניות שלכם, הדבר הראשון שכנראה תעשו יהיה לעדכן את קושחת האוזניות (הכתבה נכתבה עם גרסה 5.8.0), תהליך שיהיה הרבה יותר מהיר אם לא תנגנו מוזיקה תוך כדי התהליך. האפליקציה תציג לכם את מצב הסוללה, ניווט במוזיקה ומספר מצבי EQ מוגדרים מראש ללא אפשרות מצידכם לשלוט על התדרים במפורש. האוזניות לא מאפשרות לשנות את התנהגות הכפתורים כפי שראינו למשל עם ה- Sennheiser Momentum True Wireless 2, דבר שעוזר להקל אם אתם מגיעים מאוזניות אחרות.

אוזניות TWS מדגם Bang & Olufsen Beoplay E8 3rd Generation

 

הייתי מצפה לאופציה של Find My Buds באפליקציה, בכל זאת, אלו אוזניות יקרות וחבל לאבד אותן.

סביר להניח שתיכנסו פעם-פעמיים לאפליקציה על מנת לשנות את מצב ה- EQ ולהגדיר את מצב ה- Transparency עליו תקראו בסעיף הבא. 

 

מצב העברת שמע סביבתי – Transparency

כמו בהרבה אוזניות אחרות, ניתן למצוא כאן מצב Transparency שמאפשר לשמוע את הסביבה. זה עובד על ידי נגיעה בודדת באוזניה השמאלית ועושה שימוש ב- 4 המיקרופונים שיש בכל אוזניה.

היכולת הזאת עושה שימוש במיקרופונים הקיימים באוזניות על מנת להעביר את קולות הסביבה, המטרה להגביר את הערנות לסביבה, לא רק אם אתם רצים ליד כביש, אלא גם אם אתם למשל בשדה תעופה, תחנת רכבת או בטיסה ורוצים לשמוע את הכריזה. אפשר להגדיר באפליקציה כי הדלקת האופציה תעשה Mute לניגון המוזיקה עד לכיבוי של ה- Transparency או שהיא פשוט תמשיך ברקע.

אני אגב משתמש בזה ללא הפסקה כאשר אני במכון כושר ומישהו מדבר איתי, במקום להסיר את האוזניה או להפסיק את המוזיקה, מפעילים את ה- Transparency ושומעים היטב את הצד השני.

התכונה הזאת קיימת אצל הרבה מותגי אוזניות, ב- AirPods Pro זה נקרא Transparency mode, אצל Sennheiser זה Transparent Hearing ואילו Jabra קוראת לזה HearThrough, האחרונה גם מאפשרת התאמה של כמות קולות הסביבה שיקלטו על ידי המיקרופונים, ב- Sennheiser יש רק אופציה של להדליק ולכבות.

באפליקציה ניתן לקבוע 3 רמות למצב ה- Transparency:

  1. מצב בו המוזיקה נשמעת כמעט כרגיל, רק שהמיקרופונים גם מעבירים בנוסף את השמע הסביבתי.
  2. מצב בו המוזיקה מקבלת שנמוך משמעותי לעוצמת השמע, בנוסף להעברת השמע הסביבתי על ידי המיקרופונים.
  3. מצב בו המוזיקה מכובת ורק השמע הסביבתי מועבר.אוזניות TWS מדגם Bang & Olufsen Beoplay E8 3rd Generation

איך שומעים?

על מנת לשמוע כמו שצריך, צריך להשקיע קצת זמן בבחירת הטיפס המתאימים לאוזנים שלכם. האוזניות מצויידות כאמור ב- 4 זוגות סיליקון כאלו ועוד זוג אחד מספוג גומי. לאחר שמצאתי את הזוג שהכי התאים לי מבחינת נוחות, קיבלתי אטימה די טובה של האוזניות מרעשי הסביבה, דבר שכמובן חשוב על מנת לקבל תדרי בס עמוקים ועשירים. כברירת מחדל, האוזניות מגיעות עם פרופיל שמע שנוטה לכיוון החמים, עם הבלטה של תדרי המיד, ביקור מהיר באפליקציה ואתם יכולים לשנות את זה לפי טעמכם. אני שיניתי לכיוון ניטרלי על מנת להתרשם מהם עבור הבחינה וזה גם הרושם הראשוני שקיבלתי מהן, הן נשמעות בצורה די דומה כמעט לאורך כל טווח התדרים, עם הפקת באסים, וגבוהים באיכות דומה גם מבלי להעלות את עוצמת השמע לגבוהה על מנת "להרגיש" את האוזניות, רק תדרי המיד נשמעו מעט מודגשים יתר על המידה, משהו שמעניק להם גוון "חמים". גם עם עוצמת שמע נמוכה, רבדי המוזיקה נשמעו עשירים עם המון גוונים. כאמור, תדרי המיד מרגישים מעט בולטים למרות איזון ה- EQ והתדרים הממש גבוהים, נשמעו מעט מעט צורמים, כנראה שזה המצב המובנה עם פרופיל השמע. ניתן לסדר את זה כמובן עם האפליקציה תחת ToneTouch. הייתי מעדיף שליטה עצמאית על טווח התדרים, אך כנראה שזוהי גישה מיושנת ולא מקובלת, כי אני יכול להבין כיצד התצורה הנוכחית יותר ידידותית עבור המשתמש ההדיוט. גם Sennheiser בחרה בשיטה דומה באפליקציה שלה.

 

אוזניות TWS מדגם Bang & Olufsen Beoplay E8 3rd Generation

אוזניות TWS מדגם Bang & Olufsen Beoplay E8 3rd Generation

 

מבחינת השוואת השמע לעומת המתחרים, אין ספק שה- E8 נשמעות טוב יותר מה- Jabra Elite Active 75t או מה- Plantronics BackBeat PRO 5100, אבל כאשר אנחנו מעמידים אותן במבחן מול המתחרה הכי בולטת שלה, ה- Sennheiser MOMENTUM True Wireless 2, האחרונות נשמעות הרבה יותר דינאמיות, עם מספר רב יותר של רבדים, אחרים יגדירו את זה כרזולוציה גבוהה יותר. עכשיו אל תבינו אותי לא נכון, מי שישתמש ב- E8 כנראה יאמר שאלו ה- TWS עם איכות השמע הכי גבוהה שהוא נתקל בהן וזה כנראה יהיה נכון, אבל רק השוואה ראש בראש באותו זמן מול אוזניות כמו Sennheiser MOMENTUM True Wireless 2, יעזרו להציג את החסרונות.

בידוד הרעשים הפסיבי מהסביבה כאן הוא כמצופה מאוזניות בהן השקעתם זמן בבחירת הטיפס בגודל המתאים ואחרי שהכנסתם אותם כמו שצריך לאוזן. אם נתייחס לפיל בחדר, אין כאן ANC, זה דבר שמעט בלתי מתקבל על הדעת עבור אוזניות עם תג מחיר כזה. הדבר פוסל אותן אם אתם מתכננים מידי פעם להשתמש בהן ברכבת או בטיסות ורוצים לבודד את עצמכם מהרעש המונוטוני של המנועים, רעש עימו אוזניות כמו ה- Sennheiser MOMENTUM True Wireless 2 או ה- Edifier TWS NB מתמודדות בצורה מצויינת ומספקות שקט מופתי.

 

אוזניות TWS מדגם Bang & Olufsen Beoplay E8 3rd Generationהמתחרים הבולטים, משמאל לימין:
Sennheiser Momentum True Wireless 2
Bang & Olufsen Beoplay E8 3rd Generation
Jabra Elite Active 75t

אוזניות TWS מדגם Bang & Olufsen Beoplay E8 3rd Generation

אוזניות TWS מדגם Bang & Olufsen Beoplay E8 3rd Generation

איך שומעים אותנו בשיחות?

כמו ברוב אוזניות ה- TWS, הקול ישמע מעט חד גווני, עם תדרי מיד בלבד ללא גבוהים. הצד השני ישמע אותנו בבירור, אבל לכולם יהיה ברור שאנחנו מדברים מאוזניות. בכל אוזניה יש 4 מיקרופונים (לעומת 2 בדור הקודם) שעוזרים ב- Beamforming, כלומר אבחנת צליל הדובר מול רעשי הרקע, בכך הם עוזרים לעשות עבודה טובה בבידוד רעשים מונוטונים כמו רעשי המנוע בטיסה ארוכה או של הרכבת. רעשים פתאומים או כאלו בתדר גבוה, יקבלו טיפול מעט פחות טוב, המצב דומה גם אצל המתחרים.

סיכום

אוזניות ה- Beoplay E8 בדור השלישי מהוות קניה לאנשים מפרופיל מסויים,  אלו שיש להם כנראה מעצב לבית, טסים 5 פעמים בשנה לאתרים אקזוטים ונוסעים ברכב יוקרתי. האוזניות מספקות חווית שימוש מהנה, עם עיצוב סולידי ויוקרתי ואיכות שמע מהטובות שיש היום בשוק ה- TWS. גם הצבתם האוזניות על שולחן העבודה עם הלוגו הבולט של B&O מהווה מעין סמל סטטוס מסויים, חלק יגידו בדיוק כמו הנחת iPhone על השולחן.

מצד שני, האוזניות מגיעות עם מספר חסרונות שמונעים מהן להיות כמעט מושלמות, כאשר החסרון הבולט הוא ההשמטה של ANC.

הדור השלישי של ה- E8 לא שינה יותר מידי. האוזניות נהיו קטנות יותר, קיבלו בוסט לזמן הסוללה ותכונות חיוביות מהדורות הקודמים כמו האמינות בשליטה ויכולת ההטענה האלחוטית נשארו. אם תסתכלו מסביב, כנראה שתמצאו אוזניות אחרות שיעניקו פתרון מקיף יותר שיכסו את כל החסרונות של ה- E8 והמחיר של האוזניות האלו גם יהיה נמוך יותר, מצד שני, אלו לא יהיו B&O.

מחיר: 1390 ₪.

לדיון בנושא: אוזניות TWS מדגם Bang & Olufsen Beoplay E8 3rd Generation

אוזניות TWS מדגם Bang & Olufsen Beoplay E8 3rd Generation


חלק מהתכנים באתר כוללים מעת לעת קישורים לתוכניות שותפים, שעבורם האתר מקבל עמלה עם רכישה בפועל.
עמלה זו איננה מייקרת את עלות הרכישה של המוצרים.

11:10
  /  
24.05.2020
  
מאת: זיו רוזנפלד

1