אוזניות גיימינג אלחוטיות HyperX Cloud Stinger

עם פרופיל שמע מהנה ונוחות שימוש נוחה לאורך זמן, HyperX רוצה להיות הבחירה שלכם לאוזניות גיימינג תקציביות.  


הקדמה

נתחיל במחיר, 349 ש"ח. אלו לא אוזניות הגיימינג הזולות ביותר, יש את ה- JLab Play Gaming, אבל הן נשענות על Bluetooth ולכן יש מעט השהייה בהעברת האודיו. יש גם את גרסת ה- Earbuds או ה- Razer Hammerhead True Wireless, אבל כולם יסכימו שהן לא נוחות לשימוש ממושך לעומת אוזניות On Ear. במחיר זהה עם תמורה הרבה יותר גבוהה לכסף, נכנסות האוזניות החדשות של HyperX מדגם Cloud Stinger בגרסתן האלחוטית.

 

אוזניות גיימינג אלחוטיות HyperX Cloud Stinger

אוזניות גיימינג אלחוטיות HyperX Cloud Stinger

 

האוזניות האלו הן חלק ממשפחת ה- Stinger שכוללת כרגע 10 דגמים. הדגם שלפנינו, הוא ה- Cloud Stinger בעל דרייברים של 50mm, מבוסס תקשורת אלחוטית 2.4GHz עבור השהייה אפסית וטריק נחמד של Mute למיקרופון אם מרימים אותו.

 

האוזניות

מבחינת איכות בנייה, האוזניות עשויות מפלסטיק מחוספס עם קשתות מתכתיות בצד היכן שחשוב. בדרך כלל HyperX נוטה לצבוע את הלוגו שלה באדום, אך כאן היא שמרה על הלוגו לא צבוע, כנראה על מנת להקנות מראה סולידי יותר.

אוזניות גיימינג אלחוטיות HyperX Cloud Stinger

בנייה מפלסטיק מחוספס והלוגו לא אדום בצורה מפתיעה.

 

ה- Ear Cups מרופדים היטב ויחד עם חלוקת המשקל הטובה של הקשת המרופדת, זה מאפשר להשתמש בהן לאורך זמן מבלי להרגיש חנוקים או לחץ בצידי הראש. תורם לזה גם המשקל הקל של האוזניות שעומד על 270 גרם בלבד, יחסית קל לעומת מתחרים אחרים בקטגוריה זאת, כמו ה- HyperX Cloud Flight ששוקלים 315 גרם או ה- Corsair HS70 Pro במשקל גבוה יותר של 331 גרם. הצד הפנימי של ה- Ear Cups מרופדים בצורה דקה מאוד, אז אם יש לכם מבנה אוזנים שנוטה לגעת בפנים האוזניה, הוא יתקל בריפוד דק שחושף את הדרייבר הקשיח.

הריפוד של ה- Ear Cups איננו אוטם לגמרי את הסביבה כמו ה- HyperX Cloud Flight, הריפוד כאן יותר מצומצם ולכן בידוד הרעשים הפסיבי שלו פחות טוב בהשוואה, אבל מצד שני, זה מאפשר להשתמש בהן לאורך הרבה יותר זמן מבלי הרגשת האטימות שנילוות לרוב לאוזניות בעלי אטימה טובה יותר.

אוזניות גיימינג אלחוטיות HyperX Cloud Stinger

אטימה לא מושלמת מהסביבה, אבל זה מאפשר להשתמש באוזניות לאורך זמן רב יותר.

 

את ה- Ear Cups אפשר לסובב ב- 90 מעלות, זוהי תכונה שלדעתי חייבת להיות נוכחת בכל אוזניות הגיימינג כי היא מאפשרת להניח אותן בנוחות על הצוואר כאשר מישהו נכנס לחדר ורוצים לדבר איתו או עוצרים לענות לשיחת טלפון. הפרופיל של האוזניות יחסית נמוך, אז הסנטר שלכם לא יתקע באוזניות כאשר תסובבו את הראש במצב הזה.

  

אוזניות גיימינג אלחוטיות HyperX Cloud Stinger

 ה- Ear Cups מסתובבים ב- 90 מעלות.

 

על מנת לשלוט בעוצמת השמע, יש גלגל שמע ב- Ear Cup הימני, הוא חסר פידבק וחלק לשימוש והפידבק מהמחשב על שינוי עוצמת השמע הוא מיידי.

אוזניות גיימינג אלחוטיות HyperX Cloud Stinger

גלגלת לשינוי עוצמת השמע ובצד שני כפתור ההפעלה ושקע Micro USB להטענה.

  

כפתור ההפעלה נמצא בצד השמאלי והדלקתו תציג את מצב הסוללה:

  • ירוק קבוע עבור 100%
  • ירוק מהבהב עבור 50-99%
  • כתום מהבהב עבור 25-50%
  • אדום מהבהב עבור פחות מ- 25%

 

ואם אנחנו כבר מזכירים את זמן הסוללה, HyperX טוענים ל- 17 שעות עבודה עם ווליום על 50%. עוצמת שמע כזאת היא מעט נמוכה מידי לטעמי, אני הייתי על 70% והסוללה הספיקה לכדי 11 שעות. כאשר אנחנו מדברים על הזמן הרב שאנחנו בבית ומשחקים הרבה, זה לא יותר מידי זמן וכנראה שתצטרכו להטעין את האוזניות כמעט כל יום. אם נתקעתם במקרה ללא סוללה, אפשר להשתמש בהן תוך כדי הטענה דרך הכבל עם חיבוריות ה- Micro USB המיושנת שמגיע באורך של 1M, קצר למדי.

התקשורת האלחוטית מבוססת 2.4GHz דרך דונגל, הדבר מבטיח תקשורת הרבה יותר מהירה מאשר Bluetooth ולא צריך יותר מדקה ב- Call of Duty: Warzone על מנת להבחין שיש תאימות מושלמת בין המתרחש על המסך (וקל לזהות את זה ביריות) למה שנשמע מהאוזניות.

הדונגל הוא זהה בגודל שלו לדונגל שמסופק עם ה- HyperX Cloud Flight, רק עם נורית LED כחולה במקום אדומה וכיתוב מעט שונה על הדונגלים. בדרך כלל אין בעיות קליטה או של ניתוקים עם אוזניות אלחוטית, במיוחד כאלו שעושות שימוש בפרוטוקול 2.4GHz וכאן אין הפתעות לשלילה, גם כאשר אחוזי הסוללה עמדו על פחות מ- 10%.

 

אוזניות גיימינג אלחוטיות HyperX Cloud Stinger

בצד ימין: HyperX Cloud Stinger. בצד שמאל: Hyper Cloud Flight.

 

איכות המיקרופון די בסיסית לאוזניות האלו, עם קליטה טובה של תדרי המיד שמשמשים עבור הקול (וזה מה שחשוב), אך הקול נראה שהוא עובר DSP על מנת להוריד רעשי רקע (למרות שהוא עדיין קולט את רעשי המקלדת תוך כדי המשחק) והקול עצמו חסר רבדים טבעיים שיש בו, מעט מכווץ, כאילו הדובר עם אף סתום. זה לא נורא כל כך לאלו שיאזינו לך מדבר במהלך משחק, אבל אם נשווה את זה לאוזניות מעט יקרות יותר כמו ה- SteelSeries Arctis 1 Wireless או ה- HyperX Cloud Flight, האחרונים בפירוש עם פירוט גבוה יותר של המיקרופון, אך כמובן שזה נילווה לתג מחיר מעט יקר יותר.

 אוזניות גיימינג אלחוטיות HyperX Cloud Stinger

את המיקרופון מעלים למעלה, מקבלים פידבק של קליק מכאני ואז יודעים כי המיקרופון מנותק. 

 

המיקרופון לא נשלף ועל מנת לבצע Mute, צריך להעלות את הזרוע למעלה. קיים גם פידבק מכאני קל מתי המיקרופון עובד ומתי לא כאשר מזיזים את הזרוע. הייתי מעדיף נורית LED קטנה על המיקרופון שתציין את זה, זה יהיה יותר בטוח. בנוסף, המיקרופון מאוד רגיש לכיווניות שלו, הוא חייב להיות מופנה כלפי הפה, מספיק סיבוב קל שלו (וזה יכול לקרות אם אתם נוהגים להרים ולהוריד הרבה את המיקרופון) ואיכות השמע עבור הצד השני תירד בצורה משמעותית.

 

אוזניות גיימינג אלחוטיות HyperX Cloud Stingerהמיקרופון מאוד רגיל לכיווניות וחייב להיות מופנה כלפי הפה.

איכות השמע

איכות הבאס מהאוזניות האלו ראויה לשבח, הוא עמוק, עם המון רבדים ומעניק תחושה טובה של נפח. הדבר מתאפשר על ידי שימוש בדרייברים בגודל גדול יחסית של 50mm כפי שיש בהרבה דגמים אחרים של סדרת ה- Stinger. בפירוש אין כאן נאמנות למקור השמע, אבל זה לא ממש מפריע, כי החוויה המתקבלת מאוד כיפית להאזנה. תוך כדי משחק עם הכותרים הקבועים שלי, כמו Overwatch, Call of Duty: Modern Warfare / Call of Duty: Warzone, הביצועים שלו לא היו שונים מאשר עם ה- SteelSeries Arctis Pro Wireless שמהוות האוזניות היומיומיות שלי ועולות פי 5, זה כבר אומר משהו על איכות ה- Cloud Stinger. יכולתי לזהות בצורה מדוייקת יחסית את מיקום האויבים ולא זיהיתי בעיות של דחיסה או ניתוקים במהלך המשחק. למרות זאת, הפרטים בתדרי המיד נראה שהם מעט "קבורים" בשל שפע הבאסים שפרופיל האוזניות מכוונות אליהן, כנראה שזה לא יפריע לרוב האנשים, אבל לאלו שרוצים אוזניות מאוזנות (אבל כנראה שיהיו פחות מהנות), כדאי שיחפשו אוזניות אחרות. 

 

אוזניות גיימינג אלחוטיות HyperX Cloud Stinger

 

אני בכוונה משווה את איכות השמע כאן מול אוזניות יקרות יותר כמו ה- SteelSeries Arctis Pro Wireless על מנת לדעת מה מפספסים באיכות השמע כאשר קונים אוזניות תקציביות. ה- Arctis Pro יעניקו חווית שמע הרבה יותר עשירה של הסביבה, עם אפשרות לשמוע את מרחק הצעדים של האויב מאיתנו, לא רק בעוצמת השמע של הצעדים, אלא אפילו המשטח עליו הוא הולך, אלו רבדים שמעט מפוספסים עם ה- Cloud Stinger, כי הוא נוטה להיות מאוד באסי כאמור וזה חבל, כי מרגישים שעם שינויים קלים איכות השמע כאן היתה יכולה להיות הרבה יותר עשירה עם יותר רזולוציה.

האוזניות לא מתממשקות עם תוכנת ה- NGenuity מבית HyperX, לכן לא תוכלו לשנות את פרופיל השמע.

 

סיכום

המחיר כאן מאוד קורץ, אלו אוזניות הגיימינג האלחוטיות מהזולות שיש בנמצא מהבודדות שבאמת שוות את כספכם בתג מחיר כזה. פרופיל השמע מכוון כאן בפירוש על מנת להלהיב את הדור הצעיר, עם באסים שיעניקו נפח וחווית שמע כיפית, אך עם רזולוציה מעט נמוכה יחסית. מעט צורם השימוש בחיבוריות Micro USB המיושן וזמן הסוללה היה יכול להיות גבוה יותר, אך מנגד, הדבר תורם למשקל נמוך של האוזניות ביחד עם ריפוד טוב ונוח שלא יכביד על הראש ויאפשר סשנים של גיימינג לאורך שעות רבות.

 

אוזניות גיימינג אלחוטיות HyperX Cloud Stinger

 

לא הייתי ממליץ על האוזניות אם אתם מאלו שמדברים הרבה בשיחות זום ומחפשים אוזניות שיכסו גם את השימוש הזה, אבל אם המטרה לתת מתנה לילד שסיים את שנת הלימודים עם תעודה יפה או מתנת יום הולדת וכזאת שהילד ישתמש בה כל יום, ה- Cloud Stinger יושבות בול בפינה הזאת.

האוזניות נמכרות ב- 2 תצורות במחיר זהה, עבור PC בצבע שחור מלא ועבור PS4 עם עיטורים כחולים מסביב ל- Ear Cups.

את האוזניות ניתן לרכוש ב- BUG במחיר של 349 ש"ח.

 

לדיון בנושא: אוזניות גיימינג אלחוטיות HyperX Cloud Stinger

 

אוזניות גיימינג אלחוטיות HyperX Cloud Stinger

אוזניות גיימינג אלחוטיות HyperX Cloud Stinger

אוזניות גיימינג אלחוטיות HyperX Cloud Stinger


חלק מהתכנים באתר כוללים מעת לעת קישורים לתוכניות שותפים, שעבורם האתר מקבל עמלה עם רכישה בפועל.
עמלה זו איננה מייקרת את עלות הרכישה של המוצרים.

10:00
  /  
12.08.2020
  
מאת: זיו רוזנפלד

1