מכללת שנקר מציגה: סוף שנה במחלקה להנדסת תוכנה

מכללת שנקר הציגה ב- 6.8.2020 את סוף השנה שלה במחלקות השונות. נציג HTHOME ביקר והתרשם ממחלקת הנדסת תוכנה שסיימה 4 ...


סוף שנה שנקר

כשהוזמנתי לאירוע סוף שנה בשנקר לפני מספר שבועות, לא ידעתי במה מדובר. בימינו, סיור עיתונאים עם פיקוח הדוק של הוראות השעה, הוא משימה לא פשוטה. עם היציאה מהמונית בשער בית הספר, עברתי תהליך זיהוי, רישום וסריקת חום דיגיטאלית כמקובל במקומותינו הרשמיים בימים אלו.

כיבוד קל, קצת מינגלים עם דמויות מוכרות, התארגנות בקבוצה קטנה, וישר למרתון זריז, כשעתיים של פרזנטציות טכנולוגיות מורכבות עם סטודנטיות וסטודנטים צעירים שעמלו כל השנה על פיתוחים טכנולוגיים בשטח של הנדסת תוכנה.

תערוכת סוף השנה בשנקר על מחלקותיה השונות, ציינה גם סוף מסלול 4 שנים במחלקת הנדסת תוכנה שבראשה עומדת הגברת ד"ר יונית רושו ולצידה סגל המחלקה שהרצה, לימד וליווה את בוגרי התוכנית בארבע השנים האחרונות. לקראת אירועי התערוכה וסיום השנה והמסלול כתבה הד"ר רושו:

ציטוט:

בוגרים ובוגרות יקרים,

4 שנות לימוד מסתיימות אחרי לילות לבנים רבים ומאמץ אדיר להשיג את המטרה- סיום תואר בהנדסת תוכנה.

המחלקה להנדסת תוכנה בשנקר מאופיינת במצוינות אקדמית, פדגוגית, מחקרית ויישומית. מצוינות זו באה לידי ביטוי בכל קורס שלמדתם והשקעתם בו, תהליך מחקרי בשנתכם האחרונה, בכל פרויקט יישומי שפיתחתם ודיונים מקצועיים שקיימתם.

המחצית האחרונה שלכם בלימודי התואר, בעבודה על פרויקטי הגמר, התקיימה בצל משבר הקורונה העולמי. בהתמדה וברצינות המשכתם לפעול למען סיום התואר. גיליתם אחריות ורצינות, ובצורה בוגרת הגעתם לקו הסיום. בתוך אי ודאות הוכחתם יכולות של מהנדסי תוכנה.

מכללת שנקר מציגה: סופשנה במחלקה להנדסת תוכנה

שנקר – הנדסת תוכנה – הלובי ביום האירוע (צילום: דניאל מטלון)

הפרוייקטים

במסגרת אירועי סופשנה במחלקת הנדסת תוכנה בשנקר, הוצגו כ-17 פרוייקטים שונים, כולם בתחומים שונים של WEB, DATA, ו- IOT וכן נושאי GAMES, CYBER ו- WEB EMBED. במסגרת סיור הבזק בחדרים השונים במחלקה, הספקנו לראות את מרבית הפרוייקטים שהוצגו בצורה של "הצגת פרוייקט" (pitching) ע"י הסטודנטים עצמם והמרצים שליוו אותם. הפרוייקטים עוסקים בנושאים מגוונים, וחלקם אף נוגע ומשיק לאירועים בהם אנחנו נתקלים בחדשות בימים אלו, נושאים כמו נגיף הקורונה, נושאים ביטחוניים כמו אירן, כריית מידע עכשווי מטוויטר, ואף פרוייקט שקשור לביקור בחוף הים. לצורך הסקירה כאן בחרתי אחדים מהם.

Safewalk

SafeWalk הינו פרויקט הנעשה בשיתוף פעולה צמוד עם המכללה האקדמית בוינגייט, ומטרתו הראשית הינה למצוא דרך להקל ולייעל את התהליך הארוך והמורכב של זיהוי כשלים וחריגות במודל ההליכה של האוכלוסייה הקשישה.

על-פי נתוני משרד הבריאות, כ-1000 קשישים נופלים בכל יום בישראל. תופעה זו משפיעה על תחומים רבים ומגוונים, לרבות תחום הבריאות, הכלכלה ופגיעה באיכות החיים הכללית (תהליכי שיקום ארוכים- שלא תמיד מצליחים ועוד). כתוצאה מהנ״ל, ישנו עומס רב על המרפאות הייעודיות, וישנו צורך חוזר ונשנה של הבאת מטופלים קשישים, שלרוב אינם ניידים, אל המרפאה הייעודית במשך מספר פעמים, וזאת על-מנת לעבור את הבדיקות המתאימות בכדי לזהות כשלים וחריגות במודל ההליכה, ולספק תוכניות שיקום מתאימות.

SafeWalk מסייעת ומייעלת את תהליך איסוף הנתונים, אשר כיום מתנהל בצורה ידנית במעבדה, בכך שהיא מאפשרת לעשותו באופן אוטומטי מבית המטופל, בעזרת אפליקציה ייעודית- ללא ביקור במרפאה. בנוסף לאיסוף הנתונים, SafeWalk יודעת לזהות אנומליות במודל ההליכה של המטופל בעזרת מודלים חישוביים הנמצאים בענן, אשר משווים בזמן אמת את מודל ההליכה שנלקח מהמטופל, למודלים תקינים רבים.

המידע הנאסף עובר עיבוד, ומוצג בממשק אינטרנטי למטפל, אשר יכול לצפות בגרפים שהתקבלו מהדגימות, לבנות למטופל תוכניות שיקום ייעודיות (אותן יכול האחרון לבצע בעזרת האפליקציה המותקנת על מכשיר הנייד שלו), לעקוב אחר קצב ההתקדמות של המטופלים השונים ותוכניות השיקום שלהם, ועוד.

פרוייקט SafeWalk פותח ע"י יניב סיפרפאל, עידן אסולין, אבי נאמן

בהנחיית ד"ר יגאל הופנר, ד"ר יונית רושו

הנה וידאו קצר שמסביר :

פרוייקט MAKHELA

הרשת מוצפת בשיח נרחב ומפוזר אודות נושאים ביטחוניים העוסקים באיראן, וקיים קושי אמיתי להציג תמונת מצב עדכנית אודות השיח. מערכת מקהלה נוצרה על מנת לאפשר לאנליסטים וחוקרים מקהילות מודיעין לקבל תמונת מצב של השיח המקצועי אודות איראן ברשת הטוויטר, לראות שינויים בקרב משפיענים, לשאול שאלות מחקר ולהבין מי משפיע ומה הוא אומר. המערכת מנגישה את המידע באופן ויזואלי ואינטראקטיבי ובכך מקלה על קבלת ההחלטות של המשתמש.

סטודנטים: סבטה גימפלסון, יניב בן חמו,

מנחים: ד"ר יונית רושו, מר יצחק נודלר

הנה וידאו קצר שצולם בזמן הצגת הפרוייקט, הכולל גם קטע בהפקת הסטודנטים:

פרוייקט DroneGuard

מערבולות, גלים גבוהים ומספר רב של מתרחצים, הם רק חלק מהאירועים איתם צריך מציל להתמודד בחוף הים. השמירה על הסדר בחופי הרחצה וחייהם של עשרות מתרחצים בכל רגע נתון מופקדת בידיו של המציל, מה שהופך את המשימה לקשה במיוחד. DroneGuard הנה מערכת המהווה כלי עזר למציל בחוף הים, אשר עושה שימוש ברחפן הניתן להטסה על-ידי נגיעה במסך מגע וללא צורך בידע מקדים, בעזרת ממשק נוח ופשוט לתפעול. המערכת מאפשרת למציל לקבל זווית טובה יותר של אזור הרחצה, לתקשר עם המתרחצים ולתפעל באופן מהיר אירועי חירום. בנוסף, המערכת כוללת ממשק לניתוח ותחקור האירועים וזאת על-ידי מתן אפשרות צפייה בהקלטות האירוע, ניתוח הנתונים שהתקבלו מהרחפן בזמן אמת, הערכת תפקוד המציל בזמן האירוע והפקת לקחים.

סטודנטים: עמית לוי, ערן מרום, רן שם טוב | Drone Guard

מנחים: ד"ר עמית רש, ד"ר יגאל הופנר

הנה וידאו קצר שצולם בזמן הצגת הפרוייקט, וכן קליפ של הסטודנטים שמסביר על הפרוייקט:

פרוייקט MoniTour

משבר הקורונה הכריח אותנו להיות אחראיים ומודעים יותר למי נמצא סביבנו, ולהישאר במצב של "ריחוק חברתי". MoniTour מאפשרת מעקב אחר כמות האנשים הנמצאים בחלל מסוים, ולדעת את כמות העומס ברגע נתון, ובכך מאפשרת לעמוד במגבלות הקיימות בחלל בכל שלב. בנוסף, המערכת יודעת להתריע על העומס העכשווי במקום וגם לשער את כמות האנשים שיכנסו בשעה מסוימת, כך שהמשתמש יוכל לצפות את כמות העומס בשעה הרצויה, ותאפשר לו להגיע בשעה פחות עמוסה.

סטודנטים: אופיר כהן, עומר גוטמן | MoniTour

מנחה: ד"ר אורי גלובוס

הסטודנטים מציגים את הפרוייקט:

פרוייקט Dog's Life

הוצאת הכלב המשפחתי לטיול הינה פעולה הכרחית וחשובה אשר נעשית מספר פעמים ביום. טיולים רבים הופכים למשעממים וחסרי אינטראקציה, הן מבחינת הבעלים שאיננו זוכה לחברה במהלך הטיול והן מבחינת הכלב שאיננו מוציא מספיק אנרגיה בעקבות מחסור של כלבים בגינה או אי התאמה ביניהם. בעזרת Dog’s Life תוכלו לגלות קהילות של בעלי כלבים בקרבת מקום. המערכת מלאה בפיצ'רים אשר מקלים על מציאת חברים חדשים לכלבים, מציגה גינות כלבים ואת הנמצאים בהן באזור מגוריכם, מאפשרת להכיר בין בעלי כלבים והופכת כל טיול לחוויה חברתית ומהנה.

סטודנטים: חן אהרון, מקס נביאנצב, דניאל קובלבסקי | Dog's Life

מנחים: אליפז חבשוש, אסף אלגאווי

מכללת שנקר מציגה: סופשנה במחלקה להנדסת תוכנה

מימין: חן אהרון, מקס נביאנצב – מציגים את Dog's Life (צילום: אחיקם בן-יוסף)

מכללת שנקר מציגה: סופשנה במחלקה להנדסת תוכנה

תמונות מתוך האפליקציה החברתית לכלבים ובעליהם – Dog's Life (צילום: יח"צ שנקר)

למי שרוצה להרחיב הידע לגבי מכללת שנקר ברמת-גן ואירועי סוף השנה, הנה לינק לאתר המכללה.

תודה לשייקה גרינברג על העזרה בעיצוב תמונת הכותרת.

לדיון בנושא: מכללת שנקר מציגה: סוף שנה במחלקה להנדסת תוכנה


חלק מהתכנים באתר כוללים מעת לעת קישורים לתוכניות שותפים, שעבורם האתר מקבל עמלה עם רכישה בפועל.
עמלה זו איננה מייקרת את עלות הרכישה של המוצרים.

13:00
  /  
15.08.2020
  
מאת: דניאל מטלון

1