אוזניות לקולנוע ביתי Creative SXFI Theater

עם הכללה של טכנולוגית ה- SXFI היחודית שלה, Creative רוצה כי האוזניות האלו יהיו הבחירה ההגיונית שלכם לאוזניות קולנוע ביתי. ...


הקדמה

כולנו אוהבים להשוויץ בפורומים עם הרמקולים החדשים שלנו והסאב הגדול והמפלצתי, אבל האמת השקטה היא שלרוב אנחנו לא יכולים להפעיל אותם בעוצמה שאנחנו באמת רוצים, כי עד שאנחנו מתפנים לראות את ה- Blockbuster התורן, הילדים כבר ישנים והדבר האחרון שאנחנו רוצים זה שהם יתעוררו עכשיו. אפשר כמובן לנגן את הסרט בעוצמת שמע מתונה וכל הזמן להיות עם האצבע מוכנה בהיכון על כפתור הורדת עוצמת השמע, אבל זה מאוד מוריד מהחוויה.

יש פתרון קל יותר, להשתמש באוזניות.

חברת Creative השיקה לאחרונה את ה- SXFI Theater וכפי שהשם מרמז, אלו אוזניות יעודיות לקולנוע ביתי יחד עם שילוב טכנולוגית ה- SXFI שמדמה כאילו השמע מגיע מרמקולים ולא אוזניות, אך עוד על זה בהמשך.

האוזניות

אלו אוזניות On Ear מאוד נוחות, עם משקל יחסית גבוה של 339g (עוד 7 גרם אם תחליטו לחבר את המיקרופון הנשלף) שמרגיש נוח על הראש בשל השימוש בפדים מרופדים בנדיבות ועטופים בעור סינטטי. הייתי שמח אם היתה אופציה גם לפדים מבד, כי להשתמש בפדים שסופקו בקיץ הלוהט אצלנו או בסביבה לא ממוזגת היטב, מקבלים הרגשה מעט דביקה שנילוות בדרך כלל לפדים מעור סינטטי. חסרון נוסף שמתקיים לרוב רק לאחר שנה-שנתיים של שימוש, זה שהציפוי של הפדים האלו נוטים להתקלף כאשר היצרן בחר בסוג זול יחסית, אבל אני נוטה להאמין ש- Creative לא התקמצנו כאן. איפה הם כן התקמצנו? בקשת, משום מה היא מכילה רק שכבה דקה יחסית של ריפוד. למעשה, הייתי אפילו אומר שהקשת נראית בדרגה אחת נמוכה יותר מה- Ear Cups מבחינת רמה בגלל זה. 

אוזניות לקולנוע ביתי Creative SXFI Theather

 

עבור כיוון גודל הקשת, נוכל למצוא בצדדים צירים מתכתיים עם שנתות שנושאות חריטה של מספרים מ- 1 עד 11, אבל לא הייתי מתאמץ לזכור יותר מידי את המספר שמתאים לכם, כי הגודל נוטה להשתנות מאוד בקלות, מספיק שתסירו את האוזניות מהראש והמשיכה של הקשת תזיז מעט את הגודל בכמה מידות. הצירים של האוזניות לא מסתובבים ב- 90 מעלות, אז לא ניתן להניח אותן בקלות על הצוואר כמו עם ה- HyperX Cloud Stinger למשל.

האוזניות האלו חסרות כל סינון רעשים אקטיבי, אני לא רואה בזה יותר מידי בעיה, כי הריפוד ב- Ear Cups יחסית נדיב כפי שהזכרתי מוקדם יותר ולכן הבידוד המכאני מספק. גם אופי השימוש באוזניות, כנראה בלילה כשכולם ישנים, מוריד את הצורך בסינון רעשים אקטיבי.

מבחינה מראה, אלו אוזניות גדולות למדי וכאלו שאין סיבה שתסתובבו איתם בחוץ, אבל זה לא אמור להיות בעיה גדולה מידי כי הן נועדו לשימוש ביתי. הדרייברים בשימוש הם בגודל מכובד של 50mm וכאלו שיספקו בקלות באסים עשירים.

על ה- Ear Cup השמאלי בחזית נוכל למצוא רק את כבל ההפעלה של האוזניות ומחבר למיקרופון שישמש אם תרצו למשל להשתמש באוזניות עבור Zoom או גיימינג. בצד האחורי של ה- Ear Cup השמאלי, נמצא את שאר הכפתורים בצפיפות מעט לא נוחה. כפתור הפעלת ה- SXFI נמצא מעט קרוב מידי לכפתור ה- Mute. נכון שיש לכפתורים מרקם שונה ובאמצע קיימת גלילה לעוצמת השמע, אבל בימים הראשונים לקח לי קצת יותר מידי זמן להתרגל ולחצתי יותר מידי פעמים בטעות על הכפתור הלא נכון. גם גלגלת השמע קטנה מידי והייתי מעדיף שיתנו לה קצת יותר תשומת לב מבחינה פונקציונאלית. אגב, אני יכול להבין את הסיבה לעיצוב הזה, כל סדרת אוזניות ה- SXFI מבוססת כמעט על אותה תבנית ייצור, אם זה ה- SXFI Air, SXFI Gamer, SXFI Air C או ה- SXFI Theater שלפנינו, הסיבה לכך נובעת על מנת לשמור על אחידות מבחינת מראה, אריזה ובעיקר – חסכון בעלות הייצור.

אוזניות לקולנוע ביתי Creative SXFI Theather

סטאפ – זה לא Plug & Play

מנגנון ה- SXFI שמוטמע באוזניות, מדמה שמע כאילו אתם נמצאים בסביבה מוקפת רמקולים. האלגוריתם הזה נשען רבות על מבנה האוזנים שלכם, כיצד מזינים את מזנה האוזנים שלנו לאלגוריתם? דרך האפליקציה כמובן, אותה מורידים לטלפון, מצלמים את האוזנים ואת הפנים והאפליקציה משתמשת בנתונים על מנת להכין פרופיל מיוחד יעודי למבנה הפנים והאוזנים שלכם. המבנה הזה יושב בחשבון שלכם ב- Creative ועל מנת להזין אותו לאוזניות, יש לחבר את האוזניות למחשב, להוריד את התוכנה של Creative, להתחבר לחשבון שלכם ואז תוכלו להטעין את האוזניות עם פרופיל ה- SXFI שלכם.

זה נשמע תהליך מעט ארוך, אבל זה לא לוקח יותר מ- 5 דקות ואם תרצו לעדכן את פרופיל ה- SXFI שלכם, אז בפעם הבאה זה כבר יקח 2 דקות.

האפליקציה למחשב מכילה מעט יותר אופציות מאשר האפליקציה לטלפון ובכל מקרה, יש לכם אפשרות של EQ ידני כולל מספר Presets ואפשרות לעדכון קושחה. אגב, עם הנסיון של אוזניות SXFI אחרות, החברה לא נוטה לשחרר יותר מעדכון אחד בשנה לערך.

חיבוריות

האוזניות אומנם יעודיות לקולנוע ביתי, זה גם מופיע בשם הדגם שלהם, אבל הם יתאימו כאוזניות אלחוטיות גם עבור ה- Switch, PS4, MAC וכמובן למחשב. החיבוריות האלחוטית מתאפשרת על ידי שימוש בדונגל 2.4GHz שמעביר את הסיגנל דרך פורמט קנייני מבית Creative, כזה שתוכנן על מנת להבטיח כי זמן השהייה בין הסיגנל שמפיק המחשב או הקונסולה עד שהוא מגיע לאוזניות יהיה מינימלי וכזה שיתאים לניגון וידאו. אני בהחלט יכול להעיד על כך. אני די רגיש לבעיות Lipsync ולא הצלחתי לזהות שום בעיות כאלו כאשר ניגנתי תכני וידאו ממחשב או סטרימר.

אוזניות לקולנוע ביתי Creative SXFI Theather

אצלי הדונגל היה מחובר מאחורי הסטרימר עם הרבה כבלי חשמל מסביב ואני ישבתי במרחק של כ- 3-4 מטרים. התנתקויות או גמגומים קלים באודיו לא היו, אבל בעיות כאלו עדיין יכולים להתקיים בסביבות אחרות, Creative יודעת את זה ולכן היא מכלילה כבל באורך 1.2m לדונגל שיאפשר לכם להרחיק אותו מהסביבה הבעייתית ולשים אותו במקום יותר בולט וכזה שיבטיח קו ישר עם פחות הפרעות בין הדונגל לאוזניות.

אפשר גם לחבר את האוזניות קוית בעזרת כבל ה- 3.5mm המצורף, זה שימושי בעיקר עבור Switch או לשלט של ה- PS4, אבל בצורה זאת אתם מאבדים את יכולת ה- SXFI ואת כל הכיף בחופש מכבלים.

כמו כל אוזניות גיימינג אחרות עם דונגל, מרגע שתדליקו אותן, הן ישר מחוברות לקונסולה או מחשב, אז אין מה לשבור את הראש או לקרוא את המדריך למשתמש.

חיבוריות הטעינה היא לשמחתנו USB-C. 

יש גם RGB!

כמו עם ה- SXFI Air, חברת Creative מאפשרת לכם להעניק לאוזניות מעט "אישיות" על ידי קביעת הצבע של פסי הלד העדינים שיש בצד החיצוני של ה- Ear Cups. קביעת הצבע יכולה להעשות דרך האפליקציה לטלפון או דרך התוכנה למחשב. אי אפשר לקבוע את עוצמת התאורה והיא איננה ARGB, כלומר היא מאפשרת לכם לקבוע רק צבע אחד שיוצג באותה עת. כמובן שאם אתם משתמשים באוזניות, אתם לא תוכלו לראות את הצבע, הוא יותר נועד למי שעובר בסביבה. שימושי? לא. מוריד אחוזי סוללה? בהחלט.

לאוזניות יש זמן סוללה של 30 שעות לדברי היצרן, אני מדדתי רק 25 שעות לערך עם עוצמת שמע של 80%. הדלקת ה- RGB הורידה את זמן הסוללה לכדי 17~ שעות.

אוזניות לקולנוע ביתי Creative SXFI Theather

גיימינג וקולנוע ביתי

אני לא שייך לדת ה- "אני חייב לשמוע רק מה שהבמאי רצה ולא שום דבר אחר גם אם זה נשמע לי טוב יותר". מצידי לשים DSP, EQ ולתת לסאב עוד כמה dB אם זה עושה לי טוב יותר. זה אגב גם מה שהאוזניות עושות, הן מביאות עימן באס עמוק, עם המון רבדים וכאשר זה מתלווה לריפוד העור העבה ולאוזניות גדולות, כנראה שזה פסיכולוגי, אבל זה עושה עבודה טובה בלשכנע כי השמע עם נפח מכובד. 

יש איזון טוב לאורך כל טווח התדרים ללא הבלטה שהצלחתי לשים לב אליה מעבר לעושר של הבאסים שהזכרתי מוקדם יותר. הדיאלוג של השחקנים נשמע ברור, טבעי וגם הקפיצה לסצנות פעולה נשמעו חדות, אך לא עוקצניות כמו בדמות עודף Trable. איכות הסאונד לא נשמעה עשירה כמו עם אוזניות ה- SteelSeries Arctis Pro Wireless, אלא מעט יותר דומה ל- HyperX Cloud Flight, רק עם באסים יותר עשירים, אבל לא כאלו שיורדים ממש עמוק, אלא כאלו שיותר מתרכזים בטווח של ה- 80Hz וכך עוזרים להציג באס חזק יחסית וכזה שחלק יקראו לו "חמים".

חברת Creative לא משווקת את האוזניות ככאלו שמדמות 5.1 או 7.1, אבל זה בעצם האפקט שמתקבל מהן ברגע שתפעילו את ה- SXFI, הרושם הראשוני שמתקבל הוא חווית סאונד מיוחדת, ממש כאילו אנחנו שומעים מרמקולים ולא מאוזניות. בשמיעה ממושכת יותר, מתחילים לשים לב כי הסאונד לא כל כך מפוקס. צעדים מרוחקים, במיוחד בגיימינג דרך ה- PS4, נשמעו פחות ממורכזים והיה קשר יותר לדעת את המיקום המדוייק שלהם עם אפקט ה- SXFI מופעל. אלו גם הרשמים שהיו לי בזמנו עם ה- Creative Outlier Gold או עם ה- SXFI Air, החוויה הראשונית מרשימה ובאמת וואו, אבל לאורך זמן, מבינים כי האפקט הזה מתאים יותר לסרטי קולנוע ולא לגיימינג תובעני – ולקולנוע האוזניות האלו מצויינות, ה- Latency כאן נמוך בצורה כזאת שלא תרגישו שום בעיות Lipsync ואפקט הסאונד ההולוגרפי מרשים.

גם אם אתם לא מתכוונים להשתמש ב- SXFI ולא עושה לכם את זה אפקט סראונד משכנע כזה, שווה לשקול אותם רק בשל פרופיל הסאונד המהנה שלהם לצד ה- Latency הנמוך לצד הנוחות בשימוש ממושך באוזניות.

חברת Creative משקיעה הרבה בטכנולוגית ה- SXFI, אם זה בתערוכות עם הדגמות מושקעות במיוחד או באתר על ידי הבלטת היתרונות של הטכנולוגיה, אבל אני לא בטוח שאני יכול עדיין להצטרף להתלהבות. היא מרשימה בהתחלה, אבל לאורך זמן, אבל לא בטוח שהוא מצליחה לשמור על הוואו הראשוני.

האוזניות מצויידות במיקרופון אותו אפשר להכניס ל- Ear Cup השמאלי, הוא יחסית ארוך ומאוד רגיש לכיווניות, אז כדאי שתשימו אותו ממש קרוב לפה ועם הצד הנכון. לגבי איכות הסאונד שלו, הוא ברמה של ה- JLab Audio Play Gaming Wireless Earbuds, כלומר טוב רק אם אתם רוצים להגיד מילה פה ושם תוך כדי משחק, לא אם אתם מהטיפוסים הקשקשניים האלו. החברים ששיחקו מולי אמרו כי אני נשמעתי מעט חלש, הייתי צריך להעלות את עוצמת השמע ב- 10dB על מנת שיספקו להתלונן, זה לא נורא כל כך, אבל זה לא משהו שהייתי צריך לעשות בהשוואה עם אוזניות גיימינג אחרות.

בשורה התחתונה

היתרונות העיקריים של ה- SXFI Theater מהווים איכות השמע הנפלאה שלו, עם ווקאל צח, דינמיות במוזיקה ותדרים נמוכים. הכללת המיקרופון היא צעד מבריק שהופך אותן לדו-תכליתיות עבור עבור גיימינג ברגע שגמרנו לצפות בסרט ואנחנו מדליקים את הקונסולה.

אני לא כך כך משוכנע כי זהו העתיד באוזניות כפי ש- Creative לרוב מרמזת, אוזניות אחרות שהזכרתי בכתבה הצליחו להתעלות עליהם (אבל הן עולות פי 2.5), מצד שני, ה- SXFI Theater מצליחות להיות האוזניות הקבועות שלי על השולחן בסלון ואלו שנדלקות קבוע כאשר אני יושב בשעת ערב מאוחרת מול המסך ורוצה להשתולל עם הווליום. הן נוחות לשימוש ממושך, זמן הסוללה נדיב וגם אם ה- SXFI לא מושך אתכם, קלות ההפעלה לצד איכות השמע תצליח לתת מימד חדש לסרטים שלכם כאשר אתם צופים בהם בשעת לילה מאוחרת.

מחיר: $200

 

לדיון בנושא: אוזניות לקולנוע ביתי Creative SXFI Theater

אוזניות לקולנוע ביתי Creative SXFI Theater


חלק מהתכנים באתר כוללים מעת לעת קישורים לתוכניות שותפים, שעבורם האתר מקבל עמלה עם רכישה בפועל.
עמלה זו איננה מייקרת את עלות הרכישה של המוצרים.

10:00
  /  
06.09.2020
  
Gil

1