טיל בליסטי נחת אצלי בסלון ושרדתי כדי לספר – Lenovo Legion 7

חברת LENOVO השיקה את ה – Legion 7, מחשב הגיימינג החדש של החברה, מדובר במחשב נייד עוצמתי שמגיע עם מפרט ...


טיל בליסטי נחת אצלי בסלון ושרדתי כדי לספר – Lenovo Legion 7

 

Lenovo Legion 7 הוא מחשב הגיימינג החדש של החברה אשר מגיע עם מעבד מתקדם, כרטיס מסך חזק במיוחד ומפרט משלים מרשים.

המחשב הושק באפריל האחרון וכמי שנחשף ללא מעט מחשבי גיימינג אני יכול להעיד שיש משהו קצת שונה בסדרת ה- Legion של לנובו, מצד אחד הוא בעל מראה עדין ביחס לחבריו המתחרים ומצד שני הוא בעל מפרט טכני מרשים הגוזר בדרך כלל צורך בפינוי חום מאסיבי שבא לידי ביטוי בגודל ועובי המוצר. בלנובו ניסו לרקוד על שתי החתונות, בואו נראה אם הם הצליחו.

טיל בליסטי נחת אצלי בסלון ושרדתי כדי לספר – Lenovo Legion 7

 

מפרט טכני

הדגם שהגיע ליידי (15IMHg05) הוא בעל מפרט טכני שהצליח להרשים אותי

מעבד:

מדובר במעבד Core i9-10980HK , מעבד מהסדרה החדשה של אינטל שהושק גם הוא באפריל האחרון (2020), זהו מעבד מהדור ה-10 המיועד למחשבים ניידים והוא החזק ביותר שהחברה יודעת להציע נכון לזמן כתיבת הכתבה.
המעבד מגיע עם 8 ליבות ו-16 נימים אשר מסוגלים להגיע יחדיו לתדר 5.3GHz. (מרשים!!)

כרטיס מסך:

כאשר מצרפים למעבד העוצמתי של אינטל את ה- high-end של NVIDIA למחשבים ניידים שהושק גם הוא באפריל הלוא הוא GeForce RTX 2080 Super Max-Q, המפרט הופך מעניין אף יותר. זהו כרטיס המסך המתקדם ביותר של החברה אשר מותאם למחשבים ניידים, בנוסף ליכולות ה-BOOST הרגילות המוכרות הוא בעל טכנולוגיית Max-Q Dynamic Boost לטיוב צריכה החשמל וחלוקת משאבים חכמה בין צרכני המחשב.

נתוני הכרטיס מרשימים גם הם כאשר מספר הליבות (NVIDIA CUDA® Cores) מגיע ל 3072, זיכרון של 8 GB GDDR6 ותדר עבודה של 1080MHz

מסך:

הדגם אותו אנו סוקרים מגיע עם מסך 15.6" FHD IPS anti-glare (אציין כי ישנו דגם מאותה הסדרה בעל מסך גדול אף יותר , 17 inch, בעל מפרט די דומה לזה הנסקר בכתבה זו)

המסך בעל רזולוציה של 1920X1080, קצב ריענון מרשים של 144Hz וזמן תגובה של 3ms דבר המקנה תחושת משחק "חלקה" ומהנה יותר, המסך בעל זוויות צפייה רחבות של 178 מעלות אשר שומר יפה על גווני הצבע גם בזויות "הקשות".

דבר שאהבתי ופחות נפוץ במחשבי גיימינג הוא היכולת לפתוח את המסך 180 מעלות ולשטח את המחשב, דבר המאפשר קיום פגישה או צפייה בסרטון מסביב לשולחן.

פירוט טכני נוסף:

RAM : 32 GB DDR4 2933MHz (2 x 16 GB) -זיכרון

התקן WIFI : 802.11AX (2 x 2) & Bluetooth® 5.0

מצלמה בעלת רזולוציה של HD 720P

הרדיסק – 1TB PCIe SSD

height x width x depth (in mm): 19.9 x 359 x 259 ( = 0.78 x 14.13 x 10.2 in)- מידות

סוללה – 80Wh Lithium-Polymer, 4-cell

רמקולים: 2X2W Dolby Atmos® Speaker System for Gaming with Chamber

עיצוב ומאפיינים בולטים

שנים שאני מנסה לשלב בין מחשב עבודה בנראות עסקית למחשב משחקים, בעבר הרחוק הייתי לוקח לנסיעות עבודה שני מחשבים נייידים, האחד עסקי לטובת קיום הפגישות והשני לטובת "שריפת" זמן בטיסה או בבית המלון הלוא הוא מחשב הגיימינג.

יש לא מעט מתחרים בשוק הגיימינג בכלל ובגיימינג הנייד בפרט, באופן אישי אני חושב שלנובו הם היחידים לשלב בין שני הצרכים בצורה מיטבית , המחשבים מסדרת Legion מעוצבים באופן אלגנטי וקטן ממדים ביחס למתחריהם ובלי שום ספק מאפשר להנות משני העולמות במוצר אחד.

טיל בליסטי נחת אצלי בסלון ושרדתי כדי לספר – Lenovo Legion 7

 

Lenovo Legion 7 עשוי אלומיניום אשר מעניק למחשב תחושה יוקרתית ועמידה למדיי, למרות עוביו הדק יחסית (כ- 20 מ"מ) משקלו הוא 2.25 ק"ג, דבר הנובע בעיקר לאור המפרט המרשים. מעט כבד למחשב נסיעות אבל בהחלט מהמשקלים הנמוכים למחשבי גיימינג.

מצאתי במחשב הזה תשומת לב רבה לפרטים, החל מחירורי הרמקולים על השלדה, דרך חיתוכי המאווררים ועד לגומיות האיכותיות המגביהות את המחשב מהמשטח עליו הוא מונח בכדי לאפשר פינוי חום מייטבי.

בנוסף ובכדי לשמור על קו עיצוב מינימליסטי ושמירה על מרחב עבודה נוח ונקי מכבילה, בחרו בלנובו להעביר לחלקו האחורי של המחשב כמה מהפורטים אשר מאופיינים ככאלו שבשימוש קבוע כגון חיבור החשמל, Ethernet RJ45,2.0 HDMI ושני חיבורי USB 3.2 Gen 2

טיל בליסטי נחת אצלי בסלון ושרדתי כדי לספר – Lenovo Legion 7

 

שאר הפורטים מחולקים באופן נכון בין צדדי המחשב אם כי יש שיגידו שבכמות נמוכה מהרצוי. לדעתי הם מאפשרים עבודה וחיבורים זמינים לרוב הצרכים השוטפים של המשתמש :

USB 3.2 Gen 1

Thunderbolt™ 3 Type-C™ (Thunderbolt™, DisplayPort™, USB 3.2, HDMI™)

USB-C (DisplayPort™ 1.4, USB 3.2 Gen 1*)

Headphone / mic combo

טיל בליסטי נחת אצלי בסלון ושרדתי כדי לספר – Lenovo Legion 7

טיל בליסטי נחת אצלי בסלון ושרדתי כדי לספר – Lenovo Legion 7

 

במחשב זה שולבה מצלמת רשת באיכות של 720p בעלת חיישן של 1Mp, למצלמה תריס מכאני אשר יכול להסתיר, במידת הצורך, את העדשה זאת בדומה למחשבי החברה האחרים, דבר שלדעתי צריך להפוך לסטנדרט במחשבים ניידים.

העיצוב הנקי ואלגנטי ממשיך גם לחלקו העליון של המחשב, שם מלבד לוגו ה- Legion, עם נורת חיווי על מצב המחשב, העיצוב נקי ומינימליסטי בדיוק לפי הצורך.

טיל בליסטי נחת אצלי בסלון ושרדתי כדי לספר – Lenovo Legion 7

 

חלקו האחורי של המחשב כולל פתח יציאה רחב (לשני המאווררים העוצמתיים המוטמעים בתוכו), פתח זה בשילוב הפתחים הצדדיים מפנים באופן די יעיל את החום הרב שהמחשב מפיץ כאשר מנצלים את כוחו.

טיל בליסטי נחת אצלי בסלון ושרדתי כדי לספר – Lenovo Legion 7

 

המקלדת – עיצוב מעט שונה לצד RGB מגוון

אני בוחר לתת דגש למקלדת המחשב מכיוון שעשו כאן עבודה טובה מאוד.

מיד עם פתיחת מסך המחשב ועוד לפני הדלקתו ניתן להבחין בשינוי מיקום הלחצנים המקובל, ה- Legion מגיע עם מערכת מספרים וחצים בצד ימין כאשר מערכת חצים קטנה נוספת מוקמה מעט מתחת לשאר מקשי המקלדת, מדווחים ברשת ישנם שאוהבים את מיקומם החדש וישנם המתלוננים על השינוי שדורש מהמשתמש להתרגל למשהו חדש, אישית אציין כי חווית ההקלדה נוחה ולא ייקח כל כך הרבה זמן להתרגל לפריסה החדשה.

הדבר השני ששמים לב אליו מיד עם הדלקת המחשב הוא שילוב תאורת RGB מלאה לכלל לחצני המקלדת, תחילה זה נראה "רועש" ומסיח את הדעת כאשר חשוך מסביב עם זאת אציין כי התאורה מכניסה לאווירת גיימינג טובה. למי מהמשתמשים שהדבר מציק לו, בחרו בלנובו לשלוט באופן כמעט מלא על סוג ועוצמת התאורה, זאת בעזרת תוכנת ה- iCUE המעולה.

משטח המגע שמוקם במרכז המקלדת מתפקד באופן טוב, התחושה ודיוק המגע עונה על הציפיות ואף מעבר. המשטח מתפקד הייטב גם בקצוות, התגובה אחידה והתחושה חלקה. זה כמובן לא תחליף לעכבר כשמשחקים, אבל אם מצאתם את עצמכם בקרייבינג למשחק ואין עכבר בסביבה, אתם יכולים במקרה אפילו להנות.

אז יש לנו מקלדת וחצים, וחצים נוספים, ו- RGB ותאורה היקפית אבל איפה חיישן טביעת האצבע? לא מצאתי, וחבל. חיישני צביעת האצבע תפסו, בשנים האחרונות, מקום של כבוד על גבי משטח המקלדת ואף נמצאים בדגמים אחרים של לנובו אך משום מה בחרו שלא להוסיף אחד כזה ב Lenovo Legion 7

טיל בליסטי נחת אצלי בסלון ושרדתי כדי לספר – Lenovo Legion 7

 

תאורת אווירה כללית:

למחשב תאורה היקפית השופכת אור על משטח העבודה בצבע אחיד הניתן לבחירה זאת בנוסף לתאורה בחלקו האחורי של המחשב המשולבת בפתחי האוורור.

השילוב בין תאורת המקלדת ותאורת האווירה ההיקפית מייצרות אפקט שקשה להישאר אדיש לגביו דבר המכניס את המשתמש לאווירת גיימינג מלאה.

טיל בליסטי נחת אצלי בסלון ושרדתי כדי לספר – Lenovo Legion 7

 

אוורור, פיזור חום, רעש והביצועים שבניהם :

אחד הדברים החשובים במחשבים עתירי משאבים הוא מערכת פיזור החום, האתגר מתעצם כאשר מדובר במחשבים ניידים שמצופה מהם להיות קטנים, קלים ושקטים.

עליית חום המחשב מעבר לטמפרטורת העבודה של הרכיבים האלקטרוניים יוצרים ירידת ביצועים משמעותית.

heat pipes vs vapor chamber

עולם פיזור החום נחלק לשניים,האחד heat pipes (נקרא גם Heatsink) או בעברית "צינורות חום" והשני vapor chamber ובעברית "תא אדים". כלל האצבע אומר: השתמש בתאי אדים כדי להפיץ חום אל גוף הקירור המקומי; השתמש בצינורות חום כדי להעביר את החום אל גוף הקירור המרוחק.

בסופו של דבר, גם צינורות החום וגם תאי האדים עושים עבודה מצוינת בהובלת חום. אחרי הכל, תהליך הייצור ועקרונות העבודה זהים מבחינה תפקודית.

המעניין הוא שהפעם בחרו בלנובו לשלב בין שתי השיטות ולסטות מהדרך הקונבנציונאלית הנפוצה של שילוב צינורות חום בכל שטח פנוי במחשב. במקום זאת הם בחרו במשהו שנראה כמו תא אדים ענק אליו הוסיפו שני צינורות חום זעירים שמקררים את ה- VRM ואת הזיכרון הגרפי ובכך לחסוך מקום ומשקל.

מבדיקה קצרה נראה שאכן המערך מצליח לקרר את רכיבי המחשב, שזה משהו מאוד מרשים, בהתחשב בחומרה העוצמתית שבפנים. עם זאת, מרגיש לי ששני פרמטרים מעט נפגמים, האחד הוא חום המקלדת שמתחממת מעל הסטנדרט במיוחד בחלקה האמצעי, בו הטמפרטורות עולות על 50 מעלות. השני הוא הרעש, בזמן בו המחשב מתאמץ והוא נדרש לעבודה במשאבים מקסימליים שומעים את המאווררים עובדים וחזק.

טיל בליסטי נחת אצלי בסלון ושרדתי כדי לספר – Lenovo Legion 7

 

סוללה

עוד אתגר לא פשוט במחשבי גיימינג ניידים הוא ביצועי הסוללה, במחשב זה שולבה סוללה מרשימה של – 80Wh Lithium-Polymer, 4-cell . ובכדי להטעין סוללה גדולה שכזו מצורף למחשב ספק כוח די גדול וכבד אשר מוסיף לא מעט משקל לאותם אלו המעוניינים להתנייד עם המחשב. על פי נתוני החברה, טעינה של מחצית מהסוללה מתבצעת בכ- 30 דקות.

על הנייר לנובו מצהירים כי הסוללה תספק 8 שעות שימוש אך כמובן שיש הבדל בין בדיקות מעבדה לחיים האמיתיים. כאשר בוצעה בדיקה עם בהירות מסך בינונית/גבוהה וכל שאר התוכניות כבויות התקבל זמן עבודה של 5 שעות ו 20 דקות לגלישה באינטרנט ושל 6 שעות ו 30 דקות של צפייה בוידאו איכותי.

בזמן משחק הסוללה התפוגגה הרבה יותר מהר, ונתנה כ-1-1.5 שעות שימוש (תלוי הגדרות משחק). הדבר שהשפיע באופן משמעותי על זמן ריקון הסוללה הוא בהירות התצוגה, כאשר היא הופחתה מתחת לחצי מהעוצמה זה אפשר בחלק מהמקרים לשחק כ-4.5 שעות. זה לא רע בכלל.

בדיקות ביצועי חומרה

באמצעות השילוב של כל הנתונים הטכניים המוצגים, ובעיקר השילוב בין כרטיס המסך המתקדם והמעבד החזק, ניתן לשחק במשחקים החדשים והתובעניים ביותר ברזולוציות גבוהות ובהגדרות תצוגה מקסימליות תוך אבחנה במירב הפרטים זאת תודות לקצב הרענון המרשים של 144hz.

ובכל זאת היה חשוב להעביר את המחשב דרך כמה ממבחני הביצועים הנפוצים כדי לראות מה תוצאותיהן:

הבדיקה הראשונה שבוצעה הייתה באמצעות תוכנת PCMARK 10 , תוכנה לבדיקת ביצועי מחשב כללים המבוססת על אפליקציות ופעילויות בעולם האמיתי כגון גלישה, הפעלת תוכנות, צריכת וידאו, סאונד ועוד..

תוצאות הבדיקה הראו כי המחשב קיבל ציון של 6835, תוצאה הגובה מ- 94% מכלל הבדיקות שמבוצעות באמצעות תוכנה זו (אציין כי ההשוואה כוללת מחשבי שולחן כך שהתוצאה מרשימה לכל הדעות)

טיל בליסטי נחת אצלי בסלון ושרדתי כדי לספר – Lenovo Legion 7

טיל בליסטי נחת אצלי בסלון ושרדתי כדי לספר – Lenovo Legion 7

 

לטובת בדיקת כרטיס המסך-GeForce RTX 2080 Super Max-Q בוצעה בדיקה באמצעות התוכנה 3Dmark מאותו בית תוכנה. שם קיבל כרטיס המסך ציון של 8902, ציון גבוה מאוד ביחס לכרטיסי מסך אחרים במחשבים ניידים ,וכ- 76% גבוה יותר מכלל כרטיסי הרשת שנבדקים בתוכנה זו, גם כאן אציין כי מדובר בהשוואה לכלל כרטיסי המסך הקיימים בשוק ובמקרה זה ישנו הצע גדול ומשמעותי יותר בקרב כרטיסי המסך למחשבים השולחנים. ביחס למחשבים הניידים מדובר בכרטיס מסך הטוב ביותר בשוק נכון לזמן כתיבת הכתבה.

טיל בליסטי נחת אצלי בסלון ושרדתי כדי לספר – Lenovo Legion 7

 

מהירות כונן ה- SSD נבדקה באמצעות תוכנת Crystal Disk Mark לכתיבה וקריאה של קובץ בגודל 1G . בבדיקה בודדת מהירות הקריאה שהתקבלה הייתה 3.508GBs ואילו מהירות הכתיבה 3.418GBs .

טיל בליסטי נחת אצלי בסלון ושרדתי כדי לספר – Lenovo Legion 7

 

מבחני משחק (Gaming Test)

המשחקים שנבדקו על המחשב כללו בין היתר את המשחקים :

MW2CR – Call of Duty®: Modern Warfare® 2 Campaign Remastered – בגרסתו החדשה

Microsoft Flight

Far Cry 5

Tom Clancy’s Ghost Recon Wildlands

DiRT Rally 2 0

לאחר התקנת המשחקים הוגדרו נתוני גרפיקה, פרטים ורזולוציה כמקסימליות, כמו כן קצב הרענון הוגדר ל 144Hz. בכל המשחקים מלבד Microsoft Flight חווית המשחק הייתה חלקה לגמרי וללא כל האטה או לאג.

כאשר המחשב הגיע לטמפרטורה מקסימאלית הורגשו מספר בודד של "עצירות" במשחק Microsoft Flight בהגדרות תצוגה מקסמליות.

בנוסף, בוצעו בדיקות FPS לכלל המשחקים באמצעות האשף המובנה בתוכנת Nvidia Geforce Experience ולהלן התוצאות

טיל בליסטי נחת אצלי בסלון ושרדתי כדי לספר – Lenovo Legion 7

 

יתרונות וחסרנות

יתרונות:

  • בראש ובראשונה אציין כיתרון את העיצוב היוקרתי והקלאסי של המחשב, משהו שלא נפוץ במחשבי גיימינג, דבר המאפשר שימוש במחשב עסקי וגיימינג במוצר אחד.
  • חומרה high-end מקיפה.
  • קצב ריענון מרשים של 144Hz וזמן תגובה של 3ms
  • זוויות צפיה רחבות
  • בהירות מסך המאפשרת עבודה כמעט בכל מצב תאורה.
  • RGB – תאורת מקשים מרשימה בנוסף לתאורה היקפית אשר מכניסה לאווירת גיימינג טובה
  • חיבור Thunderbolt
  • כיסוי פיזי למצלמת רשת מובנת

חסרונות:

  • חוסר בחיישן טביעת אצבע
  • מעט רועש בעבודת קירור מאומצת.
  • מקלדת מתחממת בעבודה מאומצת
  • מחיר – כל הטוב הזה עולה לא מעט כסף

לסיכום

אין ספק שמדובר בטיל בליסטי, ה- Lenovo Legion 7 הוא מחשב נייד על שעומד יחד עם מתחריו על הפודיום. לדעתי הוא ממוקם במקום הראשון בכל הנוגע לפרודוקטיביות. הוא מחשב שמשקלו 2.25 ק"ג ובעל פרופיל של 19.9 מ"מ, בעל עיצוב יוקרתי קלאסי המאפשר לו מצד אחד להראות כמחשב עסקי אישי ומהצד השני להיות מכונת עבודה לגיימר המתקדם.

כנראה שהכול עניין של זמן ובמוקדם או במאוחר נקבל מחשב נייד בעל מפרט טוב יותר מה- Core i7-10750H ומה- GeForce RTX 2080 Super Max-Q, אך לעת עתה הייתי אומר ששניהם יחדיו מספקים את המוצר המתקדם ביותר בשוק.

מחיר לצרכן : 15,651 ש"ח


חלק מהתכנים באתר כוללים מעת לעת קישורים לתוכניות שותפים, שעבורם האתר מקבל עמלה עם רכישה בפועל.
עמלה זו איננה מייקרת את עלות הרכישה של המוצרים.

13:00
  /  
28.09.2020
  
מאת: Aviv Mustaky

1