מאמרים אחרונים

שתף בפייסבוק שיתוף בפייסבוק
RSS - מאמריםמאמרים
RSS - פורומיםפורומים
דווח למנהל דיווח למנהל
קישור לעמוד זה קישור לעמוד זה
עוד בקבוצת HT



תערובות קליה מומלצות


עמוד 1 מתוך 3
עבור לעמוד  1  |  2  |  3  |  הבא 
   פורומים > קפה > תערובות קפה וקלייה ביתית
מחבר הודעה
moti_r (מוטי)
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe

הצטרף בתאריך:
  Nov 11, 2004

מיקום: ישראל
הבעות תודה: 688
מספר הודעות: 9705

 #1  נשלח: ה' 10/12/2009 19:38
תערובות קליה מומלצות

קליתם תערובת טעימה?
ספרו לנו!

אני אתחיל, ואספר על "תערובת בית-הסוהר" שלי.
מדובר בתערובת מאוד לא מאוזנת, כבדה וסמיכה. טעם של עשן ואפר, מר מאוד וללא טיפת חמיצות.
אנחנו קוראים לה "תערובת בית-הסוהר"...

33% סומטרה מנדהלינג (רוני פ"ת)
33% גוואטמלה (רוני פ"ת)
33% מונסונד מאלאבר (אמיגו)

קליה של 15.2 עד 15.4 בג'ין - אני עוצר בדיוק בתחילת פיצוץ שני.
עם הקירור של הג'ין (בתוספת מאוורר מבחוץ) מתקבלת תערובת כהה במיוחד (אבל בדיוק במידה הנכונה, כזו שהשומן מתחיל לבצבץ על הפולים רק לאחר יומיים).

כששותים אותה מרגישים שכל צרות העולם נחתו בתוך הפה. אפטרטייסט של דקה וחצי, כמו טבסקו באספרסו.

לשתות ולבכות...!

_________________
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
יוסיסופר
חבר ותיק
חבר ותיק

הצטרף בתאריך:
  Nov 26, 2009
הבעות תודה: 193
מספר הודעות: 2211

 #2  נשלח: ו' 11/12/2009 15:35

אני חושב שהמאסר "הממושך" נובע דווקה מהמונסון,הגואטמאלה והסומטרה דווקה די מאוזנים.

רוצה להאריך את משך המאסר?,שים מקסיקו (או מאלבאר עראביקה) במקום הגואטמלה,תאמין לי ששום שופט לא יסכים לשחרר אותך.

אגב,יש לי המון תערובות מהרבה שנים אחורה,גם של זני קפה שלא ניתן להשיג בארץ ואז כן,אני אתחיל לנבור בקרוב ואשמח לשתף.
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
דבוטאנט (עפר ש)
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה

הצטרף בתאריך:
  Nov 26, 2009

מיקום: כפר סבא
הבעות תודה: 1134
מספר הודעות: 11723

 #3  נשלח: ו' 11/12/2009 15:56
תערובת אספרסו קלאסית

קליתי לתוך פיצוץ שני:
גואטמלה אנטיגואה
ברזיל סראדו
קולומביה סופרימו
טנזניה AA

אפשר להפסיק גם עם תחילת פיצוץ שני.
יצא ממש טוב! אספרסו קלאסי כמו שצריך.
ללא ספק אני אחזור לתערובת הזאת.

_________________
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)


נערך בפעם אחרונה על-ידי דבוטאנט בתאריך ב' 14/12/2009 10:26, נערך סך הכל פעם אחת
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
moti_r (מוטי)
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe

הצטרף בתאריך:
  Nov 11, 2004

מיקום: ישראל
הבעות תודה: 688
מספר הודעות: 9705

 #4  נשלח: שבת 12/12/2009 21:47

יוסיסופר כתב:
רוצה להאריך את משך המאסר?,שים מקסיקו (או מאלבאר עראביקה) במקום הגואטמלה,תאמין לי ששום שופט לא יסכים לשחרר אותך.



אם אני מוציא גם את הגוואטמלה, זו באמת הופכת להיות תערובת פשע. הגוואטמלה הוא מה שנותן לה את ה"טעם" - כל האמצע, גוף, קצת חיוניות עליונה.

... אני מוכרח לנסות!

_________________
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
יוסיסופר
חבר ותיק
חבר ותיק

הצטרף בתאריך:
  Nov 26, 2009
הבעות תודה: 193
מספר הודעות: 2211

 #5  נשלח: ב' 14/12/2009 21:11

תערובת שאני משתמש לעיתים לאספרסו (תערובת בית סוהר לעניים),מקסיקו בלבד,חצי קליה כהה 20-30 שניות בתוך פיצוץ שני,והחצי השני קליה בהירה יותר בתחילת פיצוץ שני,מר,חריף,מענה-דגש על עין.

נערך בפעם אחרונה על-ידי יוסיסופר בתאריך ב' 14/12/2009 22:32, נערך בסך הכל 2 פעמים
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
קרמריקה
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה

הצטרף בתאריך:
  Apr 17, 2005
הבעות תודה: 251
מספר הודעות: 3998

 #6  נשלח: ג' 15/12/2009 10:25

תערובת הפוכה מבית הסוהר, מאוד ריחנית, עם שילוב בין שוקולדיות מתקתקה לפירותיות חמצמצה (העליתי את רף הפלצנות פה חזק, אבל זה יוצא סוג של חרוז):
50% מוקה
25% ייגרשף
25% הודי פלנטיישן
קלייה בג'ין על 235, הורדה ל215 עם פיצוץ ראשון, עצירת קלייה ממש בכניסה לפיצוץ שני. האספרסו הטוב ביותר ששתיתי מאז שהצ'ימבלי נחתה אצלי.

למשקיענים אגב, מומלץ לנסות 25% מוקה בקלייה בהירה יותר ו25% מוקה בקלייה כהה יותר. זה קפה נהדר, שנותן משהו אחר וטוב בכל דרגת קלייה.
ועוד אגב, אם היה לי גוואטמלה, הייתי מנסה 25% ממנו במקום 25% מהמוקה, יעלה את מחיר התערובת, אבל לטעמי עשוי רק להשביח אותה.
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
hosq
כתב קפה
כתב קפה

הצטרף בתאריך:
  Nov 26, 2009
הבעות תודה: 277
מספר הודעות: 4976

 #7  נשלח: ג' 15/12/2009 14:22

קטע - היום ניסיתי משהו דומה מאוד רק עם אוגנדה בוגיסו במקום המוקה
וזו לצורך הענין תערובת לא מומלצת...3 זנים חמוצים יחסית ועוד בקליה בהירה

_________________
what's next?
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
joncafe (יונתן)
גורו קפה
גורו קפה

הצטרף בתאריך:
  Nov 26, 2009

מיקום: קנדה
הבעות תודה: 105
מספר הודעות: 2335

 #8  נשלח: ג' 15/12/2009 14:24

הפלנטיישן לא חמוץ
וגם היירגשף שיש לי לא כל כך חמוץ

_________________
Everything should be made as simple as possible, but not simpler
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
boren
חבר ותיק
חבר ותיק

הצטרף בתאריך:
  Dec 09, 2009
הבעות תודה: 199
מספר הודעות: 2208

 #9  נשלח: ג' 15/12/2009 18:27

את התערובת הרגילה שלי כתבתי כבר בעבר. הנה היא שוב:

60 גרם קולומביה סופרים
60 גרם מוקה
60 גרם אתיופיה יירגשף (מרמלה)
60 גרם סומטרה מנדהלינג

15 דקות על 240 מעלות ב-Gene (בתקופה הזו בערך חצי דקה עד דקה יותר)

לפעמים קולה בזוגות - את השניים הראשונים חצי דקה יותר, את השניים האחרונים חצי דקה פחות. כמו כן, לאחרונה אני מצרף גוואטמלה לתערובת.

לפני כמה שבועות שתיתי אצל חבר אספרסו נפלא שלפחות מבחינתי עונה להגדרה "god-shot". גם הוא קולה בג'ין, אבל המכונה שלו היא ECM והמטחנה היא מאזר מיני, כך שהתערובת המוצלחת היא כנראה לא כל הסיפור. ובכל זאת, הנה הזנים שמרכיבים את התערובת שלו:

קוסטה ריקה - "הרבה"
מקסיקו - "הרבה"
ברזיל סנטוס - "קצת פחות"
אתיופיה סידמו - "קצת"
צ'רי AB - "ממש מעט"
אוגנדה - "ממש מעט"

צבע התערובת דומה לשלי, כלומר כהה יחסית אבל ללא סימני שמן על הפולים לאחר הקליה.
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
benk
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

הצטרף בתאריך:
  Jan 02, 2007
הבעות תודה: 59
מספר הודעות: 307

 #10  נשלח: ג' 22/12/2009 14:34
תערובת הבית שלי

ברזיל סראדו
גוואטמלה SHB
קולומביה אסקלסו
סומטרה מנדלהינג
ג'אווה WIB1

כל הקפה מרוני חוץ מהקולומביה - מהשוק בירושלים
קליה לתוך הפיצוץ השני
הקליה מבוצעת במכשיר פופקורן, כל זן בנפרד, קל מאוד לשמוע פיצוצים ולשלוט בקליה
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
moti_r (מוטי)
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe

הצטרף בתאריך:
  Nov 11, 2004

מיקום: ישראל
הבעות תודה: 688
מספר הודעות: 9705

 #11  נשלח: ד' 23/12/2009 8:19

תערובת בית-האושר:
66% ימן מוקה (מהשוק בנצרת)
34% סומטרה מנדהלינג ("אינדונזיה" של רוני פ"ת)

קליה כהה, עד תחילת פיצוץ שני. קירור של הג'ין.

כ"כ פשוט, וכ"כ טעים. התימני נותן את הטון, עם כיסוי מלא של התחום האמצעי עד עליון. הסומטרה מחזק את התחתית, עם מרירות נעימה.
טעמים של שוקולד ואגוזים, עם פירותיות קלה. אפטרטייסט מריר ועדין.

משהו משהו!

התערובת הזו עושה אותי משורר!

_________________
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
joncafe (יונתן)
גורו קפה
גורו קפה

הצטרף בתאריך:
  Nov 26, 2009

מיקום: קנדה
הבעות תודה: 105
מספר הודעות: 2335

 #12  נשלח: ד' 23/12/2009 9:07

תערובת הבית שלי:
* 50% הודי פלנטיישן (אמיגו) - בסיס מאוזן, פירותיות עדינה, מתיקות גבוהה, קרמה טובה.
* 30% ברזיל סנטוס/סרדו (אמיגו, קדמה) - תורם לבסיס ומוסיף אגוזיות, מתיקות ו"גוף".
* 20% XXX

XXX יכול להיות אחד מהבאים:
* סומטרה מנדלינג (אמיגו) - "מכביד" את התערובת ומוסיף הרבה "גוף" וטעמי אדמה כבדים.
* יירגשף (שוק מחנה-יהודה) - מוסיף פירותיות, חמיצות ומעט "תבליניות" מפולפלת.
* יאמן מוקה (אמיגו, נצרת) - טעמים מורכבים, שוקולדיים, אפטרטייסט ייני.

קליה בג'ין, עצירה על גבול פיצוץ שני (FC).

_________________
Everything should be made as simple as possible, but not simpler
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
hosq
כתב קפה
כתב קפה

הצטרף בתאריך:
  Nov 26, 2009
הבעות תודה: 277
מספר הודעות: 4976

 #13  נשלח: שבת 26/12/2009 10:05

תערובת סוווכר
תערובת מתוקה מאוד
50% בורונדי , קליה בהירה (לפני פיצוץ שני)
30% ימן מוקה בקליה כהה מאוד
20% מקסיקו בקליה כהה מאוד

את התערובת הזו קולים בשני חלקים. הבורונדי נותן את הטון עם טעם מתוק ועדין, והימן מוסיף את הקקאו. ממש קינוח. אז למה מקסיקו?
1. כי כשניסיתי את השילוב המתבקש הנל ללא מקסיקו, לא יצא משהו. אז הכנסתי משהו שונה כדי להוסיף עניין - והמקסיקו הוא קפה די משונה
2. וכי זה מה שהיה לי
להערכתי, אפשר להכניס בתערובת זן יותר אגוזי כמו הברזיל במקום המקסיקו. אולי גם קולומביאני יתאים. אבל לא בקליה כהה מאוד. מה שיוסיף מורכבות לקליה (עוד באטש...קליה של שלושת המרכיבים בנפרד תהיה בלי נמנעת).

_________________
what's next?
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
moti_r (מוטי)
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe

הצטרף בתאריך:
  Nov 11, 2004

מיקום: ישראל
הבעות תודה: 688
מספר הודעות: 9705

 #14  נשלח: שבת 16/01/2010 21:17

moti_r כתב:
אם אני מוציא גם את הגוואטמלה, זו באמת הופכת להיות תערובת פשע. הגוואטמלה הוא מה שנותן לה את ה"טעם" - כל האמצע, גוף, קצת חיוניות עליונה.

... אני מוכרח לנסות!


שכנעתי חבר לנסות את התערובת הזו (סומטרה + מונסונד) ושמעתי שהוא קיבל משהו על-סף הבלתי ניתן לשתיה. הוא תאר את הקפה כ"מסמרים"

_________________
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
דעה_עכורה
חברה פעילה מאוד
חברה פעילה מאוד

הצטרפה בתאריך:
  Nov 26, 2009
הבעות תודה: 1
מספר הודעות: 175

 #15  נשלח: שבת 16/01/2010 21:29
שריפה בפרדס

נותר לי מלאי קטן של פולים מקוסטה ריקה (רכישה מזדקנת מאמיגו), שהספיק לקליה בודדת.
כיף לרענן מלאי! זה עושה מקום לגריני-ביני חדשים.
שלא יהיה משעמם, משום מה שידכתי לקוסטה ריקה ת'עארס מסומטרה.

התוצאה הפילה את בעלי, וגם את השכן (שבמקרה עבר בחדר המדרגות. אני קצת כופה את עצמי, אבל בחן).

הפירותיות מזכירה פרי הדר, אולי אפילו קליפות הדרים מתוקות, בתוספת מרירות מעושנת ברקע, כנראה מהעארס הסומטרי.
זה היה טוב ומיוחד, למרות שלא סטנדרטי (לא לפירומנים בלבד).
עם סומטרה באספרסו, לא צריך סיגריה של אחרי (טוב נו, אני לא מעשנת, אבל בכל זאת..).

80% קוסטרה-ריקה, 20% סומטרה. קליתי בהוטטופ שלי באטץ' קטן, בעוצמה מתונה של גופי חימום, קליה יחסית איטית, עד הצטופפות פצפוצי פיצוץ שני.
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
כל הזמנים הם שעון חורף - ישראל (GMT+2) הצג הודעות קודמות:    
פורומים > תערובות קפה וקלייה ביתית עבור לעמוד  1  |  2  |  3  |  הבא 


  
    שם משתמש:
נתוני כניסה לכל אתרי HT:

  סיסמא:
 

  


 | 

קפוץ אל: 
לא ניתן לשלוח הודעות בפורום זה
לא ניתן להגיב להודעות בפורום זה
לא ניתן לערוך את הודעותיך בפורום זה
לא ניתן למחוק את הודעותיך בפורום זה
לא ניתן להצביע לסקרים בפורום זה
לא ניתן לצרף קבצים בפורום זה
לא ניתן להוריד קבצים בפורום זה

תקנון / תנאי השימוש באתר צור קשר / contact us כל הזכויות שמורות לקבוצת ht