איציק תתחדש, קניה מצוינת.
גם אני קניתי את הסילביה שלי מניר לפני כ-5 חודשים. על המכונה דובר כבר רבות וכל מילה מיותרת.
לגבי ניר, אכן בחור רציני שאוהב את התחום ונותן שירות מצוין! על אף שהוא מציע משלוח חינם בקניה של קילו קפה אני נהנה להגיע אליו כי אני מרגיש שאני ממש מתארח אצלו. תמיד מציע קפה לטעימה מכל מיני זנים שיש לו וגם מתערובות שהוא מנסה. בקיצור, מומלץ!
התחדשתי בגברת סילביה המהממת (l) (יש תמונה)
- MartinHSabag
- מנהל
- הודעות: 59332
- הצטרף: נובמבר 2004
- שם מלא: מרטין סבג
- מיקום: כפר-סבא
- נתן תודות: 858 פעמים
- קיבל תודות: 1619 פעמים
- יצירת קשר:
- avicali
-
- חבר פעיל מאוד
- הודעות: 272
- הצטרף: דצמבר 2009
- מיקום: מרכז
- נתן תודות: 31 פעמים
- קיבל תודות: 20 פעמים
תראה, סרטונים יש לא מעט ב- You tube על הדרך להכנת קפוצ'ינו בסילביה, לדוגמא:hepnerj כתב:שלום,
יש לי את אותה המכונה,אבל עם בעיות אחרות.האם אתה יכול להעלות סרטון הדגמה על הכנת קפוצינו בסילביה?...
אבל אני יכול לומר מניסיון שלי הם לא ממש עזרו.
אין פתרונות קסם לגבי הדרך להקצפת החלב המושלמת, אבל אני יכול לומר שעם קצת ניסיון ולא מעט סבלנות, אתה תגיע אליה.
מה שאני כן יכול לתת לך עם כמה טיפים שיעזרו לך להגיע אל הקפוצ'ינו המיוחל:
1. לפני ההקצפה, תפתח את הברז של האדים ותוציא את כל המים שיש בצינור ההקצפה, עד שתגיע לפס אחיד של אדים, ללא מים.
2. בתור ההתחלה תשים כמות חלב של לא יותר מ-2 כוסות, שיהיה קל יותר להקציף.
3. כמה דקות לפני ההקצפה תשים את כד החלב במקפיא כדי שזמן ההקצפה יימשך קצת יותר. בהמשך, ברגע שכבר תיסגר על ההקצפה, זה כבר לא יהיה כל כך הכרחי.
4. מומלץ להתחיל את ההקצפה לא ברגע שהמנורה של ההקצפה נכבית, אלא כ-10 שניות לפני כדי שהדוד ימשיך כל הזמן לייצר אדים וכך תהיה בעוצמה אופטימלית של זרם האדים. גם פעולה זאת לא תהיה הכרחית ברגע שתיסגר על דרך ההקצפה. לגבי ה-10 שניות לפני, תנסה למדוד בערך כמה זמן לוקח למנורה להיכבות מרגע שהדלקת את מתג ההקצפה ואז תיערך בהתאם.
5. אני שם את הקצה של צינור ההקצפה משהו כמו חצי סנטימטר מתחת לפני החלב ואני גם שם אותו בזוית, קרוב יותר לדופן של הכד ולא ממש באמצע. אז אני פותח את הברז, הרבה אפילו ורואה שיש ממש ביעבוע של החלב, ולא סיבוב של החלב כמו שהרבה אחרים ממליצים (כל אחד והשיטות שלו), החלב גם די "קופץ" במקום. אז אני יודע שאני נמצא בנקודה הנכונה וממתין כמה שניות עד שאני רואה שמפלס החלב עלה למעלה ואז אני מוריד את הצינור של ההקצפה למטה בתוך החלב ונותן לחלב להסתובב כדי לפוצץ את הבועות הגדולות וממתין שהחלב יגיע לטמפרטורה הנכונה (עד שאני לא יכול להחזיק את הכד עם מרכז כף היד שלי, ולא האצבעות).
6. לאחר מכן תן כמה דפיקות של הכד על השיש כדי לפוצץ בועות גדולות (אם נשארו) ותסובב קצת את הכד על השיש כדי לערבב את החלב עם הקצף ותתחיל למזוג.
בהצלחה!