"גולדה": התערובת הכי טעימה שיצאה לי עד עכשיו

פורום תערובות קפה וקליה ביתית, איפה לקנות, איך להכין ואיך לקלות
omrir (פותח השרשור)
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
הודעות: 38
הצטרף: פברואר 2010
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 5 פעמים

"גולדה": התערובת הכי טעימה שיצאה לי עד עכשיו

נושא שלא נקרא #1 

כבר הרבה זמן אני מנסה לערבב תערובות "מורכבות": כאלה עם יותר מ2-4 זנים, שעדיין שומרות על טעם אחיד ומוצלח - ובלי שהזנים "ייבלעו" בתוך האחרים.

אני חושב שהגעתי לנוסחא לא רעה, וגם לשם ציוני הולם: "גולדה".

בעקבות הופעתו של מחולל התיאורים, הכל מחוויר ליד "תערובת של קפה אמורפי שמשאירה בפה טעם של ילדים בהצגת תאטרון."...

אז אני פשוט ארשום כך: גולדה היא תערובת מאוד-מאוד טעימה ומיוחדת. הרבה יותר מכל מה שיצא לי עד עכשיו (כולל החיקויים לתערובות של בתי הקפה) הקפה יוצא לא רגיל ומאוד עשיר. ממש ממש כיף לשתות - גם בקפוצ'ינו וגם באספרסו.

מרוב שינויים ונסיונות, היחסים בין סוגי הקפה לא מיתרגמים טוב לאחוזים - רק למנות יחסיות:

2 ברזיל סנטוס ("קופי טיים")
1 ברזיל סראדו ("אמיגו")
1 קוסטה ריקה ("אמיגו")
1 קניה AA ("קופי טיים")
1 טנזניה ("קופי טיים")
0.5 ימן מוקה ("אמיגו")

(מנה אחת שווה בערך ל15.4%)

בגלל הבדלים משמעותיים בגדלי הפולים, הפרדתי את התערובת לשני מיכלים - ומכל מיכל אני קולה בנפרד: במיכל אחד מעורבבים הקניה והטנזניה - ובשני מעורבבים כל השאר.

הכי קל לקלות מ"גולדה" 650 גרם, בשלושה סיבובי "ג'ין": 200 גר' של קניה+טנזניה (100+100), ועוד 450 גר' של שאר הזנים, מחולקים לשתי קליות בנות 225 גר' כל אחת. שוני בדרגת הקלייה בין שני הסבבים הזהים בהחלט מוסיף עומק לתערובת, אבל היא היתה טעימה גם בקליה אחידה לא-נורא-כהה, כהה, וכהה מאוד.

זאת בהחלט לא תערובת פשוטה לערבוב (ביליתי יותר זמן ליד המחשבון מאשר ליד הג'ין...) אבל אני מפציר בכם:

לכו קלו "גולדה"! לא תצטערו!

עמרי

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
הודעות: 9712
הצטרף: נובמבר 2004
מיקום: ישראל
נתן תודות: 219 פעמים
קיבל תודות: 682 פעמים

נושא שלא נקרא #2 

שמע, עשית לי חשק ענק!! :משתחווה:

אחלה שם
תמונה

אין לי בבית אף אחד מהזנים האלה, למעט התימני (וברזיל מעורבבים).
אדאג לטפל בנושא, ואטעם את התערובת הזו. ממש נשמע מעניין. לא קליתי מעולם משהו מעבר ל-4 זנים.

ראיתי שהוספת אותה גם למאגר התערובות: http://blends.htcafe.co.il/direct.php?BID=42

שאפו (Y)
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

קרמריקה
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
הודעות: 4098
הצטרף: אפריל 2005
נתן תודות: 92 פעמים
קיבל תודות: 285 פעמים

נושא שלא נקרא #3 

בהחלט נשמע מעניין, אבל גם אני במחסור של רוב הזנים שרשמת שם..

כפיר_ש
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 4726
הצטרף: ינואר 2010
מיקום: מרכז
נתן תודות: 260 פעמים
קיבל תודות: 559 פעמים

נושא שלא נקרא #4 

מוטי תעבור אצלי ויהיה לך כמעט הכול :wink:

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
הודעות: 9712
הצטרף: נובמבר 2004
מיקום: ישראל
נתן תודות: 219 פעמים
קיבל תודות: 682 פעמים

נושא שלא נקרא #5 

:D
תגיד, יש לך אינדקס כזה, שאתה פותח לפי האלף-בית והוא מראה לך באיזה חדר בבית נמצא כל זן קפה?
כי אין מצב שכל הזנים האלה נכנסים בחדר אחד
(או שהקפה בכלל נמצא בדירה משל עצמו? 8O )
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

כפיר_ש
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 4726
הצטרף: ינואר 2010
מיקום: מרכז
נתן תודות: 260 פעמים
קיבל תודות: 559 פעמים

נושא שלא נקרא #6 

במקרה הזה תמונה אחת שווה אלף מילים (או אלף זנים :D ) ועדיף שלא ארחיב על הנושא כי אני טיפוס שאוהב מלאי מגוון ...

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
הודעות: 11720
הצטרף: נובמבר 2009
מיקום: כפר סבא
נתן תודות: 282 פעמים
קיבל תודות: 1130 פעמים

נושא שלא נקרא #7 

לא רק התוצאה חשובה אלא הדרך...
מה גרם לך לערבב 2 ברזיל בתערובת אחת?
אם מורידים את היאמן מרגישים שינוי? (פשוט כמות מאוד קטנה)

קילו גולדה בחביתוש זה חתיכת פרויקט...
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

omrir (פותח השרשור)
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
הודעות: 38
הצטרף: פברואר 2010
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 5 פעמים

נושא שלא נקרא #8 

דבוטאנט כתב:לא רק התוצאה חשובה אלא הדרך...
מה גרם לך לערבב 2 ברזיל בתערובת אחת?
אם מורידים את היאמן מרגישים שינוי? (פשוט כמות מאוד קטנה)

קילו גולדה בחביתוש זה חתיכת פרויקט...
...
-התחלתי בתערובת על בסיס סראדו, וגיליתי שהיא מרה מדי. לסראדו יש הרבה גוף - אבל גם מרירות שבאחוזים גבוהים היא חזקה מדי לטעמי. גם ה"ברזיל בורבון אורגני" של "אמיגו" לא פתר את הבעיה, הוא היה אפילו מר יותר. החלפתי לסנטוס, והוא היה מצויין, אבל היה חסר בו משהו ב"תחושת פה" שהיה קיים בסראדו. אז שילבתי ביניהם, ביחס שמשאיר את הטוב בשני הזנים.

-כן, כשמורידים את הימן הטעם של הקפה משתנה! גם כשמוסיפים עוד - הימן די משתלט על הטעם. זה זן מאוד חזק, ו"כמות קטנה" זה מונח יחסי. שים שבעה וחצי אחוז מלח בסיר מרק - ותקבל מרק בטעם מלח...

-אני חושב שקילו קפה מכל סוג בחביתוש זה חתיכת פרוייקט... אני לא חושב שתהיה בעיה לקלות "גולדה" בחביתוש בכמויות קטנות יותר. מצד שני, את חישוב היחסים אני אשאיר לבעלי המכשיר החביב.

joncafe
סמל אישי של משתמש
גורו קפה
גורו קפה
הודעות: 2335
הצטרף: נובמבר 2009
מיקום: קנדה
נתן תודות: 124 פעמים
קיבל תודות: 102 פעמים

נושא שלא נקרא #9 

omrir כתב:כן, כשמורידים את הימן הטעם של הקפה משתנה! גם כשמוסיפים עוד - הימן די משתלט על הטעם. זה זן מאוד חזק, ו"כמות קטנה" זה מונח יחסי. שים שבעה וחצי אחוז מלח בסיר מרק - ותקבל מרק בטעם מלח...
...
נראה לי שלא קראת את השירשור הזה:
http://www.htcafe.co.il/vt111341

אני באמת לא מאמין של-7.5% יש משמעות כשטוחנים ישר לידית.
Everything should be made as simple as possible, but not simpler

omrir (פותח השרשור)
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
הודעות: 38
הצטרף: פברואר 2010
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 5 פעמים

נושא שלא נקרא #10 

joncafe כתב:
omrir כתב:כן, כשמורידים את הימן הטעם של הקפה משתנה! גם כשמוסיפים עוד - הימן די משתלט על הטעם. זה זן מאוד חזק, ו"כמות קטנה" זה מונח יחסי. שים שבעה וחצי אחוז מלח בסיר מרק - ותקבל מרק בטעם מלח...
...
נראה לי שלא קראת את השירשור הזה:
http://www.htcafe.co.il/vt111341

אני באמת לא מאמין של-7.5% יש משמעות כשטוחנים ישר לידית.
...
אני מזמין אותך לבדוק ולנסות. הטעם שונה.

joncafe
סמל אישי של משתמש
גורו קפה
גורו קפה
הודעות: 2335
הצטרף: נובמבר 2009
מיקום: קנדה
נתן תודות: 124 פעמים
קיבל תודות: 102 פעמים

נושא שלא נקרא #11 

omrir כתב:
joncafe כתב:
omrir כתב:כן, כשמורידים את הימן הטעם של הקפה משתנה! גם כשמוסיפים עוד - הימן די משתלט על הטעם. זה זן מאוד חזק, ו"כמות קטנה" זה מונח יחסי. שים שבעה וחצי אחוז מלח בסיר מרק - ותקבל מרק בטעם מלח...
...
נראה לי שלא קראת את השירשור הזה:
http://www.htcafe.co.il/vt111341

אני באמת לא מאמין של-7.5% יש משמעות כשטוחנים ישר לידית.
...
אני מזמין אותך לבדוק ולנסות. הטעם שונה.
...
אני מסכים שהטעם שונה - הוא מן הסתם שונה מאד בין מנה למנה שלך.

לא יעזור - לא תצליח לשכנע אותי שבכל שוט אתה מצליח לשים בדיוק 3 פולי יאמן בין 40 הפולים של המנה (שזה כ-7%). תהיה בטוח שבשוטים מסויימים יש לך 0 פולים, פול אחר, שנים, שלשה ארבעה חמישה או שישה פולים. ככה זה כשיש התפלגות סטטיסטית והסתברות סופית שפול יהיה או לא יהיה במנה.

אם אתה טוען בתוקף ש-3 פולים עושים הבדל, אתה אמור להרגיש הבדלי טעם משמעותיים בין שוט לשוט. אם אתה לא מרגיש, סימן שתוספת היאמן נותנת אפקט פסיכולוגי מאד חזק שגובר על הטעם הממשי.

ואגב - ההשוואה שלך למלח לא רלוונטית כי המלח שונה באופן מהותי משאר המרק וכן ריכוז הטעם שבו גבוה משמעותית משאר המרכיבים. ההשוואה צאיכה להיות בין מרכיבים דומים מאד בטעמם ואופיים.
Everything should be made as simple as possible, but not simpler

omrir (פותח השרשור)
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
הודעות: 38
הצטרף: פברואר 2010
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 5 פעמים

נושא שלא נקרא #12 

joncafe כתב:
omrir כתב:
joncafe כתב:
omrir כתב:כן, כשמורידים את הימן הטעם של הקפה משתנה! גם כשמוסיפים עוד - הימן די משתלט על הטעם. זה זן מאוד חזק, ו"כמות קטנה" זה מונח יחסי. שים שבעה וחצי אחוז מלח בסיר מרק - ותקבל מרק בטעם מלח...
...
נראה לי שלא קראת את השירשור הזה:
http://www.htcafe.co.il/vt111341

אני באמת לא מאמין של-7.5% יש משמעות כשטוחנים ישר לידית.
...
אני מזמין אותך לבדוק ולנסות. הטעם שונה.
...
אני מסכים שהטעם שונה - הוא מן הסתם שונה מאד בין מנה למנה שלך.

לא יעזור - לא תצליח לשכנע אותי שבכל שוט אתה מצליח לשים בדיוק 3 פולי יאמן בין 40 הפולים של המנה (שזה כ-7%). תהיה בטוח שבשוטים מסויימים יש לך 0 פולים, פול אחר, שנים, שלשה ארבעה חמישה או שישה פולים. ככה זה כשיש התפלגות סטטיסטית והסתברות סופית שפול יהיה או לא יהיה במנה.

אם אתה טוען בתוקף ש-3 פולים עושים הבדל, אתה אמור להרגיש הבדלי טעם משמעותיים בין שוט לשוט. אם אתה לא מרגיש, סימן שתוספת היאמן נותנת אפקט פסיכולוגי מאד חזק שגובר על הטעם הממשי.

ואגב - ההשוואה שלך למלח לא רלוונטית כי המלח שונה באופן מהותי משאר המרק וכן ריכוז הטעם שבו גבוה משמעותית משאר המרכיבים. ההשוואה צאיכה להיות בין מרכיבים דומים מאד בטעמם ואופיים.
...
זה כנראה אפקט פסיכולוגי מאוד חזק. אני חש גם טעם אחיד בין מנה למנה, וגם הבדלים בין תערובת עם ימן מוקה, לבין תערובת בלי. חוץ מזה, אני מאמין שבלילות ירח מלא אני הופך לאיש-הלטאה.

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
הודעות: 5010
הצטרף: נובמבר 2009
נתן תודות: 54 פעמים
קיבל תודות: 286 פעמים

נושא שלא נקרא #13 

תכלס יונתן צודק תאורטית, אבל גם אני פעם הכנתי תערובת שאריות (הרבה פולי קפה שנשפכמו מהשקיות לקופסה בה אני שם קפה ירוק). אין לי מושג מה היה שם, לפחות עשרה סוגים, ויצא טעם די אחיד - ומעולה. . .
what's next?

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
הודעות: 5010
הצטרף: נובמבר 2009
נתן תודות: 54 פעמים
קיבל תודות: 286 פעמים

נושא שלא נקרא #14 

זה מעניין שיש לימן טעם כזה דומיננטי, אם כך אפשר פשוט להוסיף לתערובות כעשרה אחוז ימן ולשדרג אותן משמעותית.
נאמר חצי קוסטה-ריקה בכמעט פיצוץ שני, וחצי קולומביה-PNG-ימן כהה יותר
what's next?

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
הודעות: 9712
הצטרף: נובמבר 2004
מיקום: ישראל
נתן תודות: 219 פעמים
קיבל תודות: 682 פעמים

נושא שלא נקרא #15 

האמת שזה דיון ממש מעניין, ואני חוזר על השערת הקונספירציה שלי, לפיה כשקולים תערובת יש ניחוחות/טעמים שעוברים מפול לפול.

עמרי - יש דרך מאוד פשוטה לבדוק האם לימן יש אימפקט או לא. קלה כמות של תערובת ללא ימן, וקלה ימן בנפרד.
אח"כ ערבב (עם משקל) תערובת עם חלק מהתערובת המקורית + מעט ימן.

ככה קיבלת שתי תערובות זהות מבחינת הקליה/פולים וכו', למעט העובדה שבאחת מהן יש אחוז מסוים של ימן שבשניה אין.

עכשיו חלוט 4 כוסות (פעמיים מכל תערובת), ותן לחבר שלא יודע איזו כוס זו איזו תערובת לשתות את כל הכוסות, בסדר כלשהו.

אם הוא ינחש נכונה 4 מתוך 4, אז יש לנו התחלה יפה לדיון...
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

שלח תגובה

חזור אל “תערובות קפה וקלייה ביתית”