כבר הרבה זמן אני מנסה לערבב תערובות "מורכבות": כאלה עם יותר מ2-4 זנים, שעדיין שומרות על טעם אחיד ומוצלח - ובלי שהזנים "ייבלעו" בתוך האחרים.
אני חושב שהגעתי לנוסחא לא רעה, וגם לשם ציוני הולם: "גולדה".
בעקבות הופעתו של מחולל התיאורים, הכל מחוויר ליד "תערובת של קפה אמורפי שמשאירה בפה טעם של ילדים בהצגת תאטרון."...
אז אני פשוט ארשום כך: גולדה היא תערובת מאוד-מאוד טעימה ומיוחדת. הרבה יותר מכל מה שיצא לי עד עכשיו (כולל החיקויים לתערובות של בתי הקפה) הקפה יוצא לא רגיל ומאוד עשיר. ממש ממש כיף לשתות - גם בקפוצ'ינו וגם באספרסו.
מרוב שינויים ונסיונות, היחסים בין סוגי הקפה לא מיתרגמים טוב לאחוזים - רק למנות יחסיות:
2 ברזיל סנטוס ("קופי טיים")
1 ברזיל סראדו ("אמיגו")
1 קוסטה ריקה ("אמיגו")
1 קניה AA ("קופי טיים")
1 טנזניה ("קופי טיים")
0.5 ימן מוקה ("אמיגו")
(מנה אחת שווה בערך ל15.4%)
בגלל הבדלים משמעותיים בגדלי הפולים, הפרדתי את התערובת לשני מיכלים - ומכל מיכל אני קולה בנפרד: במיכל אחד מעורבבים הקניה והטנזניה - ובשני מעורבבים כל השאר.
הכי קל לקלות מ"גולדה" 650 גרם, בשלושה סיבובי "ג'ין": 200 גר' של קניה+טנזניה (100+100), ועוד 450 גר' של שאר הזנים, מחולקים לשתי קליות בנות 225 גר' כל אחת. שוני בדרגת הקלייה בין שני הסבבים הזהים בהחלט מוסיף עומק לתערובת, אבל היא היתה טעימה גם בקליה אחידה לא-נורא-כהה, כהה, וכהה מאוד.
זאת בהחלט לא תערובת פשוטה לערבוב (ביליתי יותר זמן ליד המחשבון מאשר ליד הג'ין...) אבל אני מפציר בכם:
לכו קלו "גולדה"! לא תצטערו!
עמרי
"גולדה": התערובת הכי טעימה שיצאה לי עד עכשיו
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe
- הודעות: 9712
- הצטרף: נובמבר 2004
- מיקום: ישראל
- נתן תודות: 219 פעמים
- קיבל תודות: 682 פעמים
שמע, עשית לי חשק ענק!!
אחלה שם
אין לי בבית אף אחד מהזנים האלה, למעט התימני (וברזיל מעורבבים).
אדאג לטפל בנושא, ואטעם את התערובת הזו. ממש נשמע מעניין. לא קליתי מעולם משהו מעבר ל-4 זנים.
ראיתי שהוספת אותה גם למאגר התערובות: http://blends.htcafe.co.il/direct.php?BID=42
שאפו
אחלה שם
אין לי בבית אף אחד מהזנים האלה, למעט התימני (וברזיל מעורבבים).
אדאג לטפל בנושא, ואטעם את התערובת הזו. ממש נשמע מעניין. לא קליתי מעולם משהו מעבר ל-4 זנים.
ראיתי שהוספת אותה גם למאגר התערובות: http://blends.htcafe.co.il/direct.php?BID=42
שאפו
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה
- הודעות: 11720
- הצטרף: נובמבר 2009
- מיקום: כפר סבא
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
- omrir (פותח השרשור)
-
- חבר שרק התחיל
- הודעות: 38
- הצטרף: פברואר 2010
- נתן תודות: 1 פעם
- קיבל תודות: 5 פעמים
-התחלתי בתערובת על בסיס סראדו, וגיליתי שהיא מרה מדי. לסראדו יש הרבה גוף - אבל גם מרירות שבאחוזים גבוהים היא חזקה מדי לטעמי. גם ה"ברזיל בורבון אורגני" של "אמיגו" לא פתר את הבעיה, הוא היה אפילו מר יותר. החלפתי לסנטוס, והוא היה מצויין, אבל היה חסר בו משהו ב"תחושת פה" שהיה קיים בסראדו. אז שילבתי ביניהם, ביחס שמשאיר את הטוב בשני הזנים.דבוטאנט כתב:לא רק התוצאה חשובה אלא הדרך...
מה גרם לך לערבב 2 ברזיל בתערובת אחת?
אם מורידים את היאמן מרגישים שינוי? (פשוט כמות מאוד קטנה)
קילו גולדה בחביתוש זה חתיכת פרויקט......
-כן, כשמורידים את הימן הטעם של הקפה משתנה! גם כשמוסיפים עוד - הימן די משתלט על הטעם. זה זן מאוד חזק, ו"כמות קטנה" זה מונח יחסי. שים שבעה וחצי אחוז מלח בסיר מרק - ותקבל מרק בטעם מלח...
-אני חושב שקילו קפה מכל סוג בחביתוש זה חתיכת פרוייקט... אני לא חושב שתהיה בעיה לקלות "גולדה" בחביתוש בכמויות קטנות יותר. מצד שני, את חישוב היחסים אני אשאיר לבעלי המכשיר החביב.
- joncafe
- גורו קפה
- הודעות: 2335
- הצטרף: נובמבר 2009
- מיקום: קנדה
- נתן תודות: 124 פעמים
- קיבל תודות: 102 פעמים
נראה לי שלא קראת את השירשור הזה:omrir כתב:כן, כשמורידים את הימן הטעם של הקפה משתנה! גם כשמוסיפים עוד - הימן די משתלט על הטעם. זה זן מאוד חזק, ו"כמות קטנה" זה מונח יחסי. שים שבעה וחצי אחוז מלח בסיר מרק - ותקבל מרק בטעם מלח......
http://www.htcafe.co.il/vt111341
אני באמת לא מאמין של-7.5% יש משמעות כשטוחנים ישר לידית.
Everything should be made as simple as possible, but not simpler
- omrir (פותח השרשור)
-
- חבר שרק התחיל
- הודעות: 38
- הצטרף: פברואר 2010
- נתן תודות: 1 פעם
- קיבל תודות: 5 פעמים
אני מזמין אותך לבדוק ולנסות. הטעם שונה.joncafe כתב:נראה לי שלא קראת את השירשור הזה:omrir כתב:כן, כשמורידים את הימן הטעם של הקפה משתנה! גם כשמוסיפים עוד - הימן די משתלט על הטעם. זה זן מאוד חזק, ו"כמות קטנה" זה מונח יחסי. שים שבעה וחצי אחוז מלח בסיר מרק - ותקבל מרק בטעם מלח......
http://www.htcafe.co.il/vt111341
אני באמת לא מאמין של-7.5% יש משמעות כשטוחנים ישר לידית....
- joncafe
- גורו קפה
- הודעות: 2335
- הצטרף: נובמבר 2009
- מיקום: קנדה
- נתן תודות: 124 פעמים
- קיבל תודות: 102 פעמים
אני מסכים שהטעם שונה - הוא מן הסתם שונה מאד בין מנה למנה שלך.omrir כתב:אני מזמין אותך לבדוק ולנסות. הטעם שונה.joncafe כתב:נראה לי שלא קראת את השירשור הזה:omrir כתב:כן, כשמורידים את הימן הטעם של הקפה משתנה! גם כשמוסיפים עוד - הימן די משתלט על הטעם. זה זן מאוד חזק, ו"כמות קטנה" זה מונח יחסי. שים שבעה וחצי אחוז מלח בסיר מרק - ותקבל מרק בטעם מלח......
http://www.htcafe.co.il/vt111341
אני באמת לא מאמין של-7.5% יש משמעות כשטוחנים ישר לידית.......
לא יעזור - לא תצליח לשכנע אותי שבכל שוט אתה מצליח לשים בדיוק 3 פולי יאמן בין 40 הפולים של המנה (שזה כ-7%). תהיה בטוח שבשוטים מסויימים יש לך 0 פולים, פול אחר, שנים, שלשה ארבעה חמישה או שישה פולים. ככה זה כשיש התפלגות סטטיסטית והסתברות סופית שפול יהיה או לא יהיה במנה.
אם אתה טוען בתוקף ש-3 פולים עושים הבדל, אתה אמור להרגיש הבדלי טעם משמעותיים בין שוט לשוט. אם אתה לא מרגיש, סימן שתוספת היאמן נותנת אפקט פסיכולוגי מאד חזק שגובר על הטעם הממשי.
ואגב - ההשוואה שלך למלח לא רלוונטית כי המלח שונה באופן מהותי משאר המרק וכן ריכוז הטעם שבו גבוה משמעותית משאר המרכיבים. ההשוואה צאיכה להיות בין מרכיבים דומים מאד בטעמם ואופיים.
Everything should be made as simple as possible, but not simpler
- omrir (פותח השרשור)
-
- חבר שרק התחיל
- הודעות: 38
- הצטרף: פברואר 2010
- נתן תודות: 1 פעם
- קיבל תודות: 5 פעמים
זה כנראה אפקט פסיכולוגי מאוד חזק. אני חש גם טעם אחיד בין מנה למנה, וגם הבדלים בין תערובת עם ימן מוקה, לבין תערובת בלי. חוץ מזה, אני מאמין שבלילות ירח מלא אני הופך לאיש-הלטאה.joncafe כתב:אני מסכים שהטעם שונה - הוא מן הסתם שונה מאד בין מנה למנה שלך.omrir כתב:אני מזמין אותך לבדוק ולנסות. הטעם שונה.joncafe כתב:נראה לי שלא קראת את השירשור הזה:omrir כתב:כן, כשמורידים את הימן הטעם של הקפה משתנה! גם כשמוסיפים עוד - הימן די משתלט על הטעם. זה זן מאוד חזק, ו"כמות קטנה" זה מונח יחסי. שים שבעה וחצי אחוז מלח בסיר מרק - ותקבל מרק בטעם מלח......
http://www.htcafe.co.il/vt111341
אני באמת לא מאמין של-7.5% יש משמעות כשטוחנים ישר לידית.......
לא יעזור - לא תצליח לשכנע אותי שבכל שוט אתה מצליח לשים בדיוק 3 פולי יאמן בין 40 הפולים של המנה (שזה כ-7%). תהיה בטוח שבשוטים מסויימים יש לך 0 פולים, פול אחר, שנים, שלשה ארבעה חמישה או שישה פולים. ככה זה כשיש התפלגות סטטיסטית והסתברות סופית שפול יהיה או לא יהיה במנה.
אם אתה טוען בתוקף ש-3 פולים עושים הבדל, אתה אמור להרגיש הבדלי טעם משמעותיים בין שוט לשוט. אם אתה לא מרגיש, סימן שתוספת היאמן נותנת אפקט פסיכולוגי מאד חזק שגובר על הטעם הממשי.
ואגב - ההשוואה שלך למלח לא רלוונטית כי המלח שונה באופן מהותי משאר המרק וכן ריכוז הטעם שבו גבוה משמעותית משאר המרכיבים. ההשוואה צאיכה להיות בין מרכיבים דומים מאד בטעמם ואופיים....
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe
- הודעות: 9712
- הצטרף: נובמבר 2004
- מיקום: ישראל
- נתן תודות: 219 פעמים
- קיבל תודות: 682 פעמים
האמת שזה דיון ממש מעניין, ואני חוזר על השערת הקונספירציה שלי, לפיה כשקולים תערובת יש ניחוחות/טעמים שעוברים מפול לפול.
עמרי - יש דרך מאוד פשוטה לבדוק האם לימן יש אימפקט או לא. קלה כמות של תערובת ללא ימן, וקלה ימן בנפרד.
אח"כ ערבב (עם משקל) תערובת עם חלק מהתערובת המקורית + מעט ימן.
ככה קיבלת שתי תערובות זהות מבחינת הקליה/פולים וכו', למעט העובדה שבאחת מהן יש אחוז מסוים של ימן שבשניה אין.
עכשיו חלוט 4 כוסות (פעמיים מכל תערובת), ותן לחבר שלא יודע איזו כוס זו איזו תערובת לשתות את כל הכוסות, בסדר כלשהו.
אם הוא ינחש נכונה 4 מתוך 4, אז יש לנו התחלה יפה לדיון...
עמרי - יש דרך מאוד פשוטה לבדוק האם לימן יש אימפקט או לא. קלה כמות של תערובת ללא ימן, וקלה ימן בנפרד.
אח"כ ערבב (עם משקל) תערובת עם חלק מהתערובת המקורית + מעט ימן.
ככה קיבלת שתי תערובות זהות מבחינת הקליה/פולים וכו', למעט העובדה שבאחת מהן יש אחוז מסוים של ימן שבשניה אין.
עכשיו חלוט 4 כוסות (פעמיים מכל תערובת), ותן לחבר שלא יודע איזו כוס זו איזו תערובת לשתות את כל הכוסות, בסדר כלשהו.
אם הוא ינחש נכונה 4 מתוך 4, אז יש לנו התחלה יפה לדיון...
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -