מאמרים אחרונים

שתף בפייסבוק שיתוף בפייסבוק
RSS - מאמריםמאמרים
RSS - פורומיםפורומים
דווח למנהל דיווח למנהל
קישור לעמוד זה קישור לעמוד זה
עוד בקבוצת HT



Niche Zero הגיעה והיא לא מאכזבת


עמוד 8 מתוך 10
עבור לעמוד הקודם  |  1  |  2  |  3  |  4  |  5  |  6  |  7  |  8  |  9  |  10  |  הבא 
   פורומים > קפה > מכונות ידניות ומטחנות
מחבר הודעה
נועםד
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

הצטרף בתאריך:
  Dec 09, 2009
הבעות תודה: 6
מספר הודעות: 49

 #106  נשלח: ו' 02/08/2019 23:02

אני באמת מנהל סוג של יומן ורושם על כל שקית של קפה את הנסיונות שלי איתו.

למשל:

17.5g / 15 / 29" / 28.5g

17.5 גרם קפה טחון (ועכשיו עם הניש זה נשאר מדוייק )
דרגת טחינה 15
29 שניות מהפעלת המכונה
28.5 גרם אספרסו בכוס

- גם אם הייתי רחוק מאוד בכיוון המטחנה - הרישום עוזר לכוון אותי (וגם לא שוכחים יום אחרי מה עשינו). אני גם בדרך כלל רושם לי הערה על הנסיון הזה, כדיי לתקן פעם הבאה.

- אחרי רישום של הרבה זנים ותערובות קפה - אני כבר יודע ממש ממש טוב איך לכוון את הרוקי לדרגה מתאימה - גם כשזה נסיון ראשון עם קפה חדש. הטעויות שלי עם הרוקי כבר היו ממש ממש קטנות שזה הפך להיות יותר פרשנות אישית לחליטה מאשר טעות

- אני אוהב יחס של מקסימום 1:2, ולרוב גם פחות מזה. עכשיו עם הניש אבדוק מה קורה מבחינת טעם אם אני עושה 1:2, 1:3 או פחות מ1:2. אולי דווקא ארוויח יותר טעם אם אעלה ל1:2 או יותר.

- לא יודע אם זה ברור מאליו - אז אציין שכמובן שאני עובד עם משקל רגיש ל0.1 גרם.

- אני ממש מתרגש עם הניש, כי עכשיו הניואנסים הרבה יותר מורגשים בכוס, ויש לי הרבה מרווח לשחק איתו.
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
נועםד
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

הצטרף בתאריך:
  Dec 09, 2009
הבעות תודה: 6
מספר הודעות: 49

 #107  נשלח: ו' 02/08/2019 23:10

The-Fox

ראיתי בפוסט הראשון שלך, שאתה טוחן באיזור דרגות 27-32.... אצלי ב20 המכונה יורקת מי-קפה ולא חולטת, ואני צריך לרדת לאיזור דרגה 15 בשביל תערובת בסגנון איטלקי.

יכול להיות שזה בזכות/בגלל הסלסלות המיוחדות שאתה עובד איתן?

אתה יכול לשפוך קצת אור על הנושא?

תודה
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
The-Fox (עומר יצחקי)
חבר ותיק
חבר ותיק

הצטרף בתאריך:
  Nov 12, 2004

מיקום: חיפה
הבעות תודה: 148
מספר הודעות: 1918

 #108  נשלח: שבת 03/08/2019 0:03

נועםד
·
כשכתבתי את זה, הסיבה למספרים האלה הייתה קשורה לכיול (או חוסר כיול) של דרגת הטחינה (הטבעת השחורה), זכור לי שכתבתי על זה באחד מהמקומות.
מאז כיילתי את השנתות של רמת הטחינה (לפי ההסבר של ניש/דייב) והמספרים חזרו להיות הגיוניים.
אספרסו סביב ה 16-20: קליות בינוניות באזור ה 19-20, קליות בהירות יותר באזור ה 16-18, לפעמים פחות.

בכל מקרה המספר הזה רלוונטי רק אם מכיילים את המטחנה (היא אמורה להגיע מכויילת מהמפעל), אחרת המספרים לא ניתנים להשוואה בין מטחנות וגם אז יהיהו הבדלים קלים בין כיולים שונים כי הכיול נעשה ל "snug fit" וזה יהיה קצת שונה אצל כל אחד.
(1) הבעות תודה: נועםד
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
נועםד
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

הצטרף בתאריך:
  Dec 09, 2009
הבעות תודה: 6
מספר הודעות: 49

 #109  נשלח: שבת 03/08/2019 0:34

The-Fox
כנראה פספסתי
תודה!!! הגיוני למדיי.
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
נועםד
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

הצטרף בתאריך:
  Dec 09, 2009
הבעות תודה: 6
מספר הודעות: 49

 #110  נשלח: א' 04/08/2019 17:05

מעדכן אחרי כמה ימים של קפה עם הניש-

- ביקרתי בבית קפה חדש עם מכונה פסיכית (ומטחנות לא פחות פסיכיות) - והקפה בבית עם הניש והסילביה מרגיש לי יותר טוב או באותה רמה לפחות. בסילביה יש את עניין הטמפרטורה הלא אחידה, אז כל שוט יכול לצאת אחרת גם אם הכמות קפה והדחיסה אותו דבר בדיוק. נו שוין. כשנגיע לשדרג את המכונה נעדכן

- מרגיש לי שהגבעה שנוצרת בהפיכה של הכוס יוצרת צ'אנלינג, אבל אולי אני טוחן דק מדיי וזה החטא שלי... ממשיך לנסות.

- אומנם שכשהמחיר של הניש עלה מ350 פאונד ל500 - זה הוסיף כ1000 ש"ח נוספים על העלות הזמנה לארץ, אבל מבחינתי זה עדיין שווה את זה, כי קיבלתי מוצר יותר מהודק, ואני מתכנן להישאר עם הניש לשנים הקרובות. בכל מקרה אורך החיים של הסכינים הוא 750 ק"ג. אם אני שותה 1.5 ק"ג קפה בחודש - הסכינים יחזיקו לי 41.6 שנה
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
dgent
חבר ותיק
חבר ותיק

הצטרף בתאריך:
  Jul 29, 2007

מיקום: חו"ל
הבעות תודה: 125
מספר הודעות: 2134

 #111  נשלח: ג' 06/08/2019 12:06

אני היחיד פה שעושה אספרסו על 12 (לקפוצ'ינו אבל עדיין...)? , בכל דרגה גבוהה הקפה זורם לי מהר מדי...
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
The-Fox (עומר יצחקי)
חבר ותיק
חבר ותיק

הצטרף בתאריך:
  Nov 12, 2004

מיקום: חיפה
הבעות תודה: 148
מספר הודעות: 1918

 #112  נשלח: ג' 06/08/2019 15:23

dgent
·
כיילת את הדרגת טחינה?
עם איזו סלסלה אתה עובד וכמה גרם אתה שם בה ?

כמו שרשמתי לנועם, השוואה של דרגות הטחינה בין מטחנות שונות היא בעייתית.
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
dgent
חבר ותיק
חבר ותיק

הצטרף בתאריך:
  Jul 29, 2007

מיקום: חו"ל
הבעות תודה: 125
מספר הודעות: 2134

 #113  נשלח: ג' 06/08/2019 15:49

הגיע מכויל מהמפעל ממה שהבנתי (אני לא כיילתי) , יש לי סלסלה רגילה 57 ואני תמיד שם 16-17גרם (תמיד על כפול ), אגב, אני משווה רק לניש לא לאחרות .
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
The-Fox (עומר יצחקי)
חבר ותיק
חבר ותיק

הצטרף בתאריך:
  Nov 12, 2004

מיקום: חיפה
הבעות תודה: 148
מספר הודעות: 1918

 #114  נשלח: ג' 06/08/2019 16:05

אתה עם מכונה וסלסלה קצת שונים (57 מ"מ).
בכל מקרה לפי הכמות שאתה שם אז הגיוני שהמספרים נמוכים יותר.
כשהשתמשתי בסלסלה של 15ג' ושמתי כ 15 גרם הייתי טוחן באזור ה 14-15 ולפעמים פחות.
בחודשים האחרונים אני באופן קבוע עם VST18 אז הטחינה הנדרשת גסה יותר.

בלי שום קשר לזה:
יכול להיות שהכיול מהמפעל שונה.
יכול להיות שהזזת בטעות את החוגה השחורה של הנקודה (לי זה קרה בהתחלה בל ששמתי לב).
אתה יכול לוודא ע"י כיול מחדש.
לא הייתי מתרגש מזה בכל אופן, אין לזה משמעות.

הכוונה במטחנות אחרות היא למטחנות אחרות של ניש כמובן.
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
נועםד
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

הצטרף בתאריך:
  Dec 09, 2009
הבעות תודה: 6
מספר הודעות: 49

 #115  נשלח: ד' 07/08/2019 10:57

לפני שכיילתי את המטחנה - גם אני הגעתי לדרגה 11-12 עם 17-18 גרם.
אחרי הכיול הרווחתי עוד כמה דרגות, ועכשיו טוחן בדרגה 15-16...
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
f_22
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

הצטרף בתאריך:
  Jan 28, 2018

מיקום: ירושלים
הבעות תודה: 35
מספר הודעות: 159

 #116  נשלח: ד' 07/08/2019 11:25

נועםד כתב:
בסילביה יש את עניין הטמפרטורה הלא אחידה, אז כל שוט יכול לצאת אחרת גם אם הכמות קפה והדחיסה אותו דבר בדיוק. נו שוין. כשנגיע לשדרג את המכונה נעדכן


·

על PID בסילביה שמעת?
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
נועםד
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

הצטרף בתאריך:
  Dec 09, 2009
הבעות תודה: 6
מספר הודעות: 49

 #117  נשלח: ד' 07/08/2019 11:33

f_22 כתב:

ציטוט:
...


·

על PID בסילביה שמעת?


·בטח. שקלתי לשדרג הרבה מאוד זמן, ובסוף החלטתי לעזוב את זה ולחסוך למכונת DB שמגיעה עם PID
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
f_22
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

הצטרף בתאריך:
  Jan 28, 2018

מיקום: ירושלים
הבעות תודה: 35
מספר הודעות: 159

 #118  נשלח: ד' 07/08/2019 11:37

נועםד
·
אז אם אתה לא לחוץ על שדרוג דחוף, ותרצה קצת להעריך את הסילביה שלך יותר, אני יכול לעזור לך להתקין בשמחה. העלות של החומרים (קונטרולר+SSR+חיישן וקצת חוטים) תעלה לך משהו בין 70 ל200 שקל, תלוי כמה תרצה להשקיע.
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
נועםד
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

הצטרף בתאריך:
  Dec 09, 2009
הבעות תודה: 6
מספר הודעות: 49

 #119  נשלח: ד' 07/08/2019 11:39

f_22
70 עד 200 שקל? אני ראיתי ב200$...

איפה משיגים את הרכיבים ב200 שקל? אשמח לשמוע!
תודה רבה!
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
f_22
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

הצטרף בתאריך:
  Jan 28, 2018

מיקום: ירושלים
הבעות תודה: 35
מספר הודעות: 159

 #120  נשלח: ד' 07/08/2019 11:58

נועםד
·
הקיט שאתה מכיר באיזה 200$ הוא של Auber, שזה גם מותגיסטי, אבל היתרון העיקרי שלו זה שיש לו גם טיימר מובנה, כך שהוא מקבל שליטה גם על המשאבה של המכונה, וניתן לתכנת את משך זמן הפרה-אינפיוז'יין, משך ההשהייה לפני החליטה עצמה, ומשך החליטה עצמה. אקסלוסיבי לאללה, עבורי אישית זה מיותר.
מבחינת בקרת טמפרטורה הוא לא יותר טוב מאחרים.
אתה צריך שלושה רכיבים - בקר PID (המחשב עצמו), ריליי SSR תואם, וחיישן טמפרטורה מדויק כגון מכפיל-חום מסוג K או J.

בקר PID -
https://www.ebay.com/itm/XMT7100-PID-Temperature-C...
אני קניתי עכשיו את זה כדי לשים בסילביה (גם ניסרתי את הפלטה בחזית כדי שייכנס יפה, אבל אפשר גם להצמיד מבחוץ. תגגל silvia pid ותמצא המון רעיונות). אבל בסאקו פואמיה שלי התקנתי משהו כזה מוצמד מבחוץ (זה כבר קיט עם SSR תואם אבל צריך חיישן אחר, עניין של דולר) -
https://www.ebay.com/itm/Digital-PID-Temperature-C...

אתה צריך SSR כזה נגיד
https://www.ebay.com/itm/Solid-State-Relay-Alloy-H...

וחיישן מכפיל-חום K עם ראש שיהיה נוח להצמיד לדוד, נגיד כזה -
https://www.ebay.com/itm/Probe-Ring-K-Type-Thermoc...

סה"כ משהו בין 40 ל200 שקל, תלוי כמה תרצה להשקיע. תמיד אפשר לקנות גם קונטרולרים באלפי שקלים אבל חראם

החיווט גם מאוד פשוט -
שני חוטים של חיישן - לקונטרולר. את החיישן לתחוב מתחת לתרמוסטט אותו תנתק עוד שניה, רצוי עם משחה תרמית.
הולך לתרמוסטט של החליטה (לא של ההקצפה), מנתק את שני הקונקטורים שלו ומחבר אליהם חוט לכל אחד (ולבודד כמובן עם איזו או היטשרינק).
SSR - שני חוטי input לקונטרולר, שתי יציאות output אתה מחבר לשני החוטים החדשים שהצמדת לקונקטורים שניתקת מהתרמוסטט.
ו... שני חוטים להריץ ישירות מכפתור ההדלקה לקונטרולר כדי לספק לו 220V, שיוכל לפעול.
(2) הבעות תודה: נועםד , 4daniel
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
כל הזמנים הם שעון קיץ - ישראל (GMT+3) הצג הודעות קודמות:    
פורומים > מכונות ידניות ומטחנות עבור לעמוד הקודם  |  1  |  2  |  3  |  4  |  5  |  6  |  7  |  8  |  9  |  10  |  הבא 


  
    שם משתמש:
נתוני כניסה לכל אתרי HT:

  סיסמא:
 

  


 | 

קפוץ אל: 
לא ניתן לשלוח הודעות בפורום זה
לא ניתן להגיב להודעות בפורום זה
לא ניתן לערוך את הודעותיך בפורום זה
לא ניתן למחוק את הודעותיך בפורום זה
לא ניתן להצביע לסקרים בפורום זה
לא ניתן לצרף קבצים בפורום זה
לא ניתן להוריד קבצים בפורום זה

תקנון / תנאי השימוש באתר צור קשר / contact us כל הזכויות שמורות לקבוצת ht