מטחנת קפה לבריקה ידנית או אוטומטית ?

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
boren
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 3777
הצטרף: דצמבר 2009
שם מלא: אורן
נתן תודות: 286 פעמים
קיבל תודות: 493 פעמים

נושא שלא נקרא #16 

עדכון נוסף: שינוי עקבי של רמת הטחינה ב-Kyocera אפשר לעשות ע"י סגירה של גלגל עובי הטחינה עד הסוף ואז פתיחה שלו. רבע סיבוב בחזרה לאספרסו, חצי סיבוב לפילטר, סיבוב שלם לפלאנג'ר. כמובן ככל שהטחינה יותר גסה היא לוקחת פחות זמן. בינתיים קיבלתי תוצאות די טובות בכל השיטות האלה. אני מופתע לטובה מהמטחנה הזו.

itamars2
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 2551
הצטרף: נובמבר 2011
מיקום: ליד אקליפטוס שורק בלוז כנעני
נתן תודות: 242 פעמים
קיבל תודות: 329 פעמים

נושא שלא נקרא #17 

תפתח בשבילה סקירה בשרשור חדש חבל שכל ההשקעה הזו לא תימצא ע''י המשתמשים שלא קוראים כל הודעה בפורום.

boren
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 3777
הצטרף: דצמבר 2009
שם מלא: אורן
נתן תודות: 286 פעמים
קיבל תודות: 493 פעמים

נושא שלא נקרא #18 

itamars2 כתב:תפתח בשבילה סקירה בשרשור חדש חבל שכל ההשקעה הזו לא תימצא ע''י המשתמשים שלא קוראים כל הודעה בפורום.
...
אולי. בינתיים הוספתי עוד ממצאים כאן. אין לי כוח לתרגם את זה כרגע...

dubik
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 416
הצטרף: נובמבר 2008
נתן תודות: 66 פעמים
קיבל תודות: 156 פעמים

נושא שלא נקרא #19 

אם נשים בצד את נושא השימושיות, שאולי יכולה לקסום למשתמשים מסויימים, לא הפרזת קצת בדברי ההלל על איכות הטחינה?
קצת מפתיע שזה האספרסו הכי טוב ששתית לאחרונה.
לא העלית תמונה של הסכינים, אבל מהיכרות עם המטחנות של קיוסרה, אני מניח שאלה סכינים קרמיות כמו ברוב המטחנות הידניות הפשוטות, שאיכות הטחינה שלהן בסיסית ולא מעבר.

boren
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 3777
הצטרף: דצמבר 2009
שם מלא: אורן
נתן תודות: 286 פעמים
קיבל תודות: 493 פעמים

נושא שלא נקרא #20 

יכול להיות שחלק מההתלהבות קשור לפולים. זו פעם ראשונה שאני קולה ברזיל בורבון וסומטרה מנדהלינג ביחד, ואני מאוד מאוד אוהב את התוצאה, במיוחד עם האלקטרה. אני לא זוכר מתי המכונה הזו הוציאה אספרסו כל כך טעים. וכן, הקיוסרה משתמשת בדיסקיות טחינה קרמיות.

דבר שני שאולי משפיע לטובה הוא זמן הטחינה הארוך, שמונע כנראה התחממות. מה שלא יהיה, אני מאוד מרוצה מהתוצאה ומעריך שלשימוש שאני מייעד למטחנה הזו (בעיקר נסיעות לחו"ל) לא תהיה שום בעיה עם הטחינה האיטית.

dubik
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 416
הצטרף: נובמבר 2008
נתן תודות: 66 פעמים
קיבל תודות: 156 פעמים

נושא שלא נקרא #21 

לטחינה האיטית (שימושיות) לא התייחסתי, למרות שבהקשר של חימום אני חושב שההשפעה של זה היא זניחה.
הבעיה של רוב המטחנות האלה היא מצד אחד הדיסקיות הקרמיות שיש טובות מהן בהרבה והבעיה השניה היא של alignment מאוד בסיסי (אפשר לומר כמעט חוסר alignment).
זה לא אומר כמובן שאי אפשר להנות מהתוצאה (במיוחד בנסיעות), אבל זה לא בר השוואה למטחנות חשמליות טובות דוגמת K3 שיש לך ומעלה ובטח לא לשפע מטחנות ידניות טובות שיש היום בשוק.
מן הסתם תגי המחיר מאוד שונים, כמו התוצאה.

BarDar
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 489
הצטרף: ינואר 2015
מיקום: בין אור יהודה לפתח תקווה
נתן תודות: 242 פעמים
קיבל תודות: 140 פעמים

נושא שלא נקרא #22 

@dubik
·
מחזק את דברי @boren - יש לי מטחנות חשמליות טובות פיורנזטו וסטה 270. הקיוסרה מוציאה תוצאה לא פחות טובה מהן, ואולי אפילו יותר טובה.
לא יודע אם זו הטחינה ה(מאוד) איטית שלא יוצרת חימום, או הסכינים הקרמיות האיכותיות (מסתבר שקיוסרה יצרנית גדולה של מוצרי קרמיקה)- אבל הטעם והמראה של האספרסו היה מעולה.
יש לה מלא חסרונות- לוקח לה בערך 12 דקות לטחון 14 גרם לאספרסו. היא משתמשת בסוללות AA לא נטענות. ממש לא הייתי משתמש בה כמטחנה העיקרית שלי.
הייתי שמח אם היתה לה אופציה ידנית, אני גם עובד על מוד שיהפוך אותה לנטענת.
אבל היא באמת טוחנת מעולה.

boren
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 3777
הצטרף: דצמבר 2009
שם מלא: אורן
נתן תודות: 286 פעמים
קיבל תודות: 493 פעמים

נושא שלא נקרא #23 

@dubik - אני חושב שבעיית ה-alignment משמעותית יותר למי שצריך טחינה גסה, ואז באמת המטחנה הזו ודומותיה נותנות תוצאות מאוד לא אחידות. אני משתמש בה רק לאספרסו, ושם הטחינה דקה ואחידה.

ואגב, את ה-K3 שדרגתי לאחרונה לסטה 270Wi :D

@BarDar - אני מניח ש-14 גרם זה למנה כפולה עם הלהפבוני? אם כן אז כדאי לך לנסות סינגל. לא רק שתחסוך זמן, אלא שלפחות עם האלקטרה התוצאה טובה יותר מאשר בדאבל. זה מנוגד לכל מכונות המשאבה שאני מכיר, אבל הלהפבוני היא גם מכונת מנוף, אז אולי המצב שם דומה.

dubik
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 416
הצטרף: נובמבר 2008
נתן תודות: 66 פעמים
קיבל תודות: 156 פעמים

נושא שלא נקרא #24 

מאוד מפתיע.
בעיקר כשלוקחים בחשבון את טווח המחירים העצום בין מטחנה כזאת למטחנות ידניות בכירות.

לא חושב שיש קשר לענייני חימום כי אז כל מטחנה ידנית כזאת (כמו האריו) היתה אמורה לתת תוצאה דומה וזה לגמרי לא המצב.
בעיות alignment אמנם מחריפות בטחינה יותר גסה, אבל הן שם גם בטחינה דקה.

למרות שלא טעמתי, לא מסתדר לי (גם נראה לי שבשרשור ב-HB זה מה שחלק מהאנשים חשבו).
חושב שההסבר אולי נעוץ בסוג הקפה או משהו אחר, אבל מעניין ששניכם באותה דעה.
(Y)

אולי אני צריך להוציא את המטחנת קיוסרה הידנית שלי מהבוידעם ולנסות אותה. :D
סביר להניח שהסכינים הן אותן סכינים.

boren
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 3777
הצטרף: דצמבר 2009
שם מלא: אורן
נתן תודות: 286 פעמים
קיבל תודות: 493 פעמים

נושא שלא נקרא #25 

@dubik - עם ה-Hario לוקח לי דקה אחת (ו-130 סיבובים נמרצים) לטחון את אותה כמות שעם הקיוסרה לוקח לפחות 5 דקות.

dubik
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 416
הצטרף: נובמבר 2008
נתן תודות: 66 פעמים
קיבל תודות: 156 פעמים

נושא שלא נקרא #26 

@boren לא בטוח שהבנתי איך קשור הזמן כאן לאיכות הקפה בכוס?
אתה טוען שאם תיקח את ההאריו ותסובב אותה 26 סיבובים בדקה במקום 130 סיבובים, תקבל תוצאה שעולה על ה-sette או על פיורנצאטו כמו בקיוסרה?

boren
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 3777
הצטרף: דצמבר 2009
שם מלא: אורן
נתן תודות: 286 פעמים
קיבל תודות: 493 פעמים

נושא שלא נקרא #27 

@dubik - התייחסתי לנושא המהירות כתגובה לאמירה הזו שלך:
אולי אני צריך להוציא את המטחנת קיוסרה הידנית שלי מהבוידעם ולנסות אותה.
סביר להניח שהסכינים הן אותן סכינים.
...
במילים אחרות, גם אם יש לך מטחנה ידנית של קיוסרה, זה לא אומר שתקבל את אותה תוצאה כי יש סיכוי שלמהירות האיטית (וכתוצאה מכך ייצור חום מועט) יש השפעה.

ואני לא טוען שהקיוסרה החשמלית נותנת טחינה יותר טובה מהמטחנות האחרות שהוזכרו בדיון. כל מה שאני טוען זה שאבסולטית היא מוציאה קפה מצויין. לא עשיתי השוואה ראש בראש מול מטחנות אחרות.

dubik
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 416
הצטרף: נובמבר 2008
נתן תודות: 66 פעמים
קיבל תודות: 156 פעמים

נושא שלא נקרא #28 

@boren
·לא ממש מבין מה עניין החום כאן.
אלה מטחנות עם סכינים מיניאטוריות שמסתובבות בקצב של צב (אפילו בסיבובים נמרצים כמו שרשמת).
איזה חום כבר נוצר כאן?
לא כל שכן, יש היום מטחנות, כמו המיתוס1, שתוך כדי טחינה מחממות את הקפה באופן אקטיבי.

החשמלית טוחנת לאט יותר, ככה שניתן ידנית לחקות את אותו קצב (בהנחה שזה העניין).

מסכים, שאפשר אולי לקבל אספרסו סביר/ראוי ממטחנה כזאת (מצויין זה עניין יחסי), רק הסופרלטיבים וההשוואות קצת לא מסתדרים,
כי יש היום מספר הולך וגדל של מטחנות ידניות בדרג ביניים בעלויות של כמה מאות דולרים (כמו: Lido, Kinu m47, Comandante, Feldgrind, Aergrind, Apolo, Helor 101 ועוד. אף אחת לא עם סכינים קרמיות) שיש תמימות דעים לגביהן שהן נותנות תוצאה בכוס שהיא שקולה למטחנות חשמליות טובות ועדיפה בהרבה על פני מטחנות כניסה ידניות.
אז אם הקיוסרה היא ברמה דומה לסטה, איפה זה שם את המטחנות האלה או ידניות רציניות יותר כמו ה- HG-one, Helor Stance, Pharos, Kinu m68 ועוד?
מבין למה אני מתכוון?

היה גם מי שבדק וטען , שמטחנות להבים לא נופלות ממטחנות כניסה. מניח שתסכים איתי שזה לא רציני. :lol:

boren
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 3777
הצטרף: דצמבר 2009
שם מלא: אורן
נתן תודות: 286 פעמים
קיבל תודות: 493 פעמים

נושא שלא נקרא #29 

@dubik - העניין הוא שלא עשיתי השוואה ישירה בין הקיוסרה למטחנות אחרות. אני גם לא ממש יודע איך לערוך השוואה כזו. אולי עם הקוויקמיל זה אפשרי בגלל החזרתיות הגבוהה, אבל עם האלקטרה זה לא ממש פשוט כי כשמכינים כמה שוטים אחד אחרי השני מקבלים בכל פעם קפה חם יותר מהקודם. בכל הבדיקות שלי הייתה המתנה די ארוכה בין שוט לשוט, אז התופעה הזו לא ממש היוותה בעיה. להשוות עם הקוויקמיל לא מעשי כי היא דורשת 12.5 גרם לסינגל וזה ייקח יותר מדי זמן עם הקיוסרה. אתה מוזמן לבוא ולנסות לערוך השוואה בין הקיוסרה לבין המטחנות האחרות שיש לי (Hario MSS1, סטה 270Wi, ברוויל BCG800). אל תשכח להביא את הפולים המפורסמים שלך ;-)

dubik
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 416
הצטרף: נובמבר 2008
נתן תודות: 66 פעמים
קיבל תודות: 156 פעמים

נושא שלא נקרא #30 

@boren תודה רבה על ההזמנה :)
אולי עוד ייצא, אבל לא לצורך השוואה בין המטחנות האלה. :D
אני לא מחפש פתרון חשמלי נייד, פשוט צד את עיני המשפט שלך על איכות האספרסו והסתקרנתי (ועוד יותר מזה קצת התפלאתי אחרי הסטה החדשה).
אני דווקא מאמין בחלק מהידניות האיכותיות שציינתי ויותר לכיוון של pour over (דורש טחינה שונה מאספרסו מבחינת התפלגות החלקיקים), שמתגלה לי לאחרונה כעולם ומלואו (לא פחות מורכב מאספרסו, למרות שלכאורה נראה סופר פשוט).

מבין אותך מבחינת ההשוואות ויכול לומר שאני לאחרונה פחות ופחות מאמין בהשוואות ראש בראש.
יותר ויותר מאמין שאם ישנה אפשרות, השוואות ארוכות לאורך זמן הן אמינות יותר (מנפות הצלחות חד פעמיות ועניינים פסיכולוגיים וכו') כי מאפשרות לך לראות באיזה אופציה אתה מקבל תוצאות טובות ועקביות לאורך זמן.
במטחנות זה נכון עוד יותר כי חלק מהעניין במטחנה טובה הוא עניין החזרתיות שהיא מאפשרת (מושפע בעיקר מ-alignment).

עלתה לי מחשבה שאולי הטחינה האיטית של הקיוסרה גורמת לפיזור אחיד יותר של הקפה בסלסלה.
עם הסטה אתה עושה פיזור של WDT?

שלח תגובה

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”