מאמרים אחרונים

שתף בפייסבוק שיתוף בפייסבוק
RSS - מאמריםמאמרים
RSS - פורומיםפורומים
דווח למנהל דיווח למנהל
קישור לעמוד זה קישור לעמוד זה
עוד בקבוצת HT



שאלה לגבי גריל גז מול גריל פחמים


עמוד 1 מתוך 2
עבור לעמוד  1  |  2  |  הבא 
   פורומים > HT Home > גריל וצליה
מחבר הודעה
kingikra
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

הצטרף בתאריך:
  Dec 27, 2006
הבעות תודה: 220
מספר הודעות: 7514

 #1  נשלח: א' 28/04/2019 21:08
שאלה לגבי גריל גז מול גריל פחמים

אני אתחיל מכך שאני חסר ניסיון לחלוטין בגרילים. רוב שנות חיי בכלל השתמשנו בגריל חד פעמי עם גחלים סוג ד.
בעשור האחרון נכנסו לשוק הרבה גרילי גז (יכול להיות שהם גם היו קיימים הרבה לפני אבל אני לא שמעתי עליהם אז).
מה ידעתי על היתרונות של גרילי הגז? שהם הרבה יותר פשוטים לתפעול מגרילי הגחלים. ומה החסרון, שהתוצאה פחות טובה מגרילי הפחמים.
לאחי הגדול היה שנים גריל גז פשוט ובשנים האחרונות הוא השתרג לגריל שעלה 4000~ ש"ח בערך (אין לי מושג אם זה נחשב או לא). הבשר יצא יותר טוב מהגריל הישן והפשוט יותר ומבחינתי הגענו לנחלה. עד ששבוע שעבר, באנו לאחי השני שלא נוהג לעשות על האש, הדלקנו גריל פחמים והסטייקים יצאו פשוט מושלמים.

מישהו יכול בבקשה להאיר את עיני? האם יש גגרילי גז שיכולים להגיע לרמות האלו או שאין סיכוי כזה בכלל? התפעול של גריל הפחמים דרש לא מעט כדי להביא את כל הפחמים להידלק ושהחום יתפזר אופטימלית. האם היום יש שיטות להביא את זה למצב הזה בצורה יותר מהירה ונוחה?

תודה מראש וסליחה על הבורות.
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
kingikra
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

הצטרף בתאריך:
  Dec 27, 2006
הבעות תודה: 220
מספר הודעות: 7514

 #2  נשלח: ג' 30/04/2019 20:48

השאלה הזאת קשה מידי? נשאלה פה כבר רבות?
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
sagiv_gg (iandroid30)
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

הצטרף בתאריך:
  Mar 14, 2013
הבעות תודה: 1
מספר הודעות: 189

 #3  נשלח: ג' 30/04/2019 21:57

ערב טוב
אני אנסה קצת להסביר מניסיוני

אני שנים השתמשתי בגחלים ואהבתי את התוצאה כל פעם

ההתעסקות עם הפחמים הצריכה בעיקר ידיים שחורות וקצת זיעה (תלוי בעונה)

היום בהחלט יש פתרונות נהדרים להדלקת פחמים בקלות מהירות וכמעט לא מגע

מנגל גז

אז כמו שכתבתי למעלה אחרי שנים החלטתי שאני רוצה לתת למנגל לעבוד בשבילי . אז רכשתי במיטב כספי מנגל משובח לפי כל הקרטריונים הנדרשים לשם עשיית בשר מעולה

בלי להיכנס יותר מדי בשאלה מה יותר טוב כי באמת זה עניין אישי ולטעמו של אחר

המנגל הייתה בחירה נהדרת כבר שנתיים שאני פשוט נהנה ממנו מבל צולה מעשן הכל במנגל אחד כולל שיפוד מסתובב

הטעמים בהתחלה היו שונים אבל עם הזמן למדתי לשלוט בעוצמה ובכיוונון של האש ועם התיבול הנכון יוצא מעדן כל פעם מחדש

הגבול הוא אין סופי ככל שאתה מתרגל ויצרתי ככה הבשר נעשה משובח .

לדעתי אם יש אפשרות ללכת לטעום להרגיש ולעשות על האש אצל חברים שכבר קיים אצלם מנגל כזה אז זו התחלה נהדרת
כמה דגשים:
תעשה קצת שיעורי בית ותנסה להבין מה המנגל הנכון לך

אל תתן לכסף לשחק משחק

תקנה מוצר שידבר אלייך מכל הבחינות

שירות שירות ועוד פעם אל תתפשר אל שירות!

תקנה מוצר טוב אמין עם אחריות וחלקי חילוף שקיימים למוצר .
יש בשפע רק צריך לחפש

אז שיהי בתאבון והרבה הצלחה.
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
kingikra
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

הצטרף בתאריך:
  Dec 27, 2006
הבעות תודה: 220
מספר הודעות: 7514

 #4  נשלח: ג' 30/04/2019 22:14

תודה רבה על התשובה המפורטת!

אני יודע שכסף זה לא הכל וצריך להכיר אבל, בד"כ, כסף הוא כן מדד לאיכות. סתם שאלה ואתה לא חייב לענות, מה סדר גודל המחיר ששילמת?

אני באמת מנסה להבין האם מנגל הגז של אחי לא שווה כלום או שאנחנו פשוט לא יודעים לעבוד
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
שי-כ (שי)
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

הצטרף בתאריך:
  May 25, 2009
הבעות תודה: 248
מספר הודעות: 4302

 #5  נשלח: ד' 01/05/2019 7:07

בדיוק אתמול בתוכנית בר-קוד היה קטע עם השוואת גרילי גז. משום מה לא השוו את אלה המדוברים כאן בפורום, אבל אחת המסקנות הייתה שלא תמיד היקר מוציא תוצאות טובות יותר (לפעמים הזול כן!).
לדעתי אפשר לרכוש גריל גז איכותי 3 מבערים גם ב 2500-3000 ש"ח.

לגבי ההבדל בין מנגלי האחים, חשוב לדעת אם מדובר באותו בשר בדיוק. אך תמיד יהיה הבדל בטעם בין גז לפחמים. לדעתי ההבדל לא מספיק 'קריטי' כדיי להתעסק עם פחמים. השיקול בעניין זה הוא אישי
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
molvy (משה לוי)
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה


הצטרף בתאריך:
  Mar 16, 2010
הבעות תודה: 959
מספר הודעות: 5707

 #6  נשלח: ד' 01/05/2019 11:02

לעניות דעתי

אין הבדל בין גריל פחמים לגריל גז מבחינת הטעם

כיום יש אפשרות להכניס קופסת ברזל עם שבבי עץ לגריל גז כדי שייתן מעט טעם של עשן שיש כאלה שאומרים שחסר להם בגריל גז

היום אני משתמש בגריל של נפוליון שנמצא אצלי כמעט 5 שנים ואני מאוד מרוצה

עשיתי פעם ניסיון של אותו בשר (שני סטיקים שנקנו יחד ושני המבורגרים שאני עשיתי) על גחלים ועל גז...... ובמבחן עוור ( אני רציני ) לא ידעו להחליט מה הגז ומה הגחלים ויותר מזה לא ידעו לומר אם יש סטיק או המבורגר יותר טעים

היה סוג של כיול טמפרטורות בין הגרילים לפני תחילת הצלייה, כדי שהסטיקים יצלו באותה צורה ובאותו זמן אבל זה כל מה שנעשה. רמת הצלייה הייתה מדיום

אז אני מניח שיהיו כאלה שלא יסכימו איתי אבל עבורי זו הייתה התשובה האולטימטיבית
(1) הבעות תודה: kingikra
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
rafib65 (רפי ב)
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

הצטרף בתאריך:
  Jul 31, 2005
הבעות תודה: 42
מספר הודעות: 310

 #7  נשלח: ד' 01/05/2019 13:01

אני מסכים שקשה מאוד להבדיל בטעם לגבי רוב סוגי הבשר (סטייקים, המבורגרים, קבב וכו'), ואין ספק שגז יותר פשוט לתפעול.
אם זאת, שמתי לב שיש הבדל בטעם לבשר מטובל/מושרה ברטבים - בד"כ שיפודי פרגיות, אבל אין עדיפות חד-משמעית לגז או פחמים.
ש מרינדות שמשום מה יותר טעימות על גז ולהיפך.
(1) הבעות תודה: kingikra
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
knazi (אורן)
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר


הצטרף בתאריך:
  Oct 01, 2009

מיקום: כפר ורדים
הבעות תודה: 86
מספר הודעות: 3283

 #8  נשלח: ד' 01/05/2019 15:42

אחריי גריל פחמים פשוט. עשור עם גריל גז, כשהחמש שנים האחרונות עם GTI4 שבהחלט איכותי מספיק. ובשנה האחרונה תוספת של green egg כגריל ומעשנת.

עם כל האהבה לנוחות של גריל גז, גריל פחמים זה משהו אחר למי שאוהב טעם של פחמים. גם להוסיף עץ וכו לגריל גז לא מביא לתוצאות קרובות.
הן טובות גם על גריל גז, אבל הרבה יותר טובות על פחמים.

כרגע משתמשים בבית בשני הסוגים כתלות בזמן הפנוי להכין את הבשר. אבל אין ספק שבגריל פחמים התוצאה טובה יותר, בדגש על נתכים שנמצאים יותר זמן על האש כמו רוסטביף
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
OferL
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר


הצטרף בתאריך:
  Apr 25, 2006

מיקום: כפר סבא
הבעות תודה: 115
מספר הודעות: 3829

 #9  נשלח: ד' 01/05/2019 16:11
Re: שאלה לגבי גריל גז מול גריל פחמים

kingikra
·לא כל גרילי הגז נולדו שווים ולא כל גרילי הפחם נולדו שווים.
מה שנחנו מכירים כמנגל ישראלי פשוט מתאים לצריבה מהירה של פרגיות וחלקי עוף אחרים, ירקות, שיפודים ועוד נתחים וחלקים קטנים עם שטח פנים גדול.
אפשר לשדרג אותו ולהוסיף לו שיפוד מסתובב, רשת שאפשר להגביה ועוד פנטנטים שיגרמו לו להיות יותר ורסטילי.
אבל הבסיס הוא לא פתרון לסטייקים איכותיים או נתחים עבים יותר שההכנה שלהם ארוכה ואיטית.
הזכירו כאן green egg וזה בהחלט רמה אחרת של גריל פחמים בדומה לעוד פתרונות הקאמאדו גריל שקיימים.
קטגוריה אחרת הם הוובר ודומיו שמאפשרים גם עישון איטי וגם צריבה. בצורה אחרת מהקאמאדו.
עוד קבוצה הם offset עם בעירת עצים שבמקור היו מעשנות בלבד אבל עם פתיחת fire box מאפשרים גם צלייה וצריבה.
ואפשרות נוספת הם pallet שמשתמשים בשבבי עץ וניתן לבשל בהם בחום נמוך או גבוה.
בשורה התחתונה אתה תקבל בשר בטעם קצת שונה מכל אחד מהגרילים האלו. אי אפשר להגיד לך מה תאהב יותר.

לדבר על תוספת שבבי עץ למנגל גז זה אחלה. גם תיבול הבשר ומרינדה וכו'. את זה אפשר לעשות על כל גריל. זה עניין של טעם והעדפות.
באופן אישי ניסיתי בשר מכל האפשרויות האלו. אכלתי גם בשר שהוכן על גרילי גז זולים ויקרים. לא זוכר כרגע מותגים.
אני הגעתי למה שלדעתי הוא ההכנה הטובה ביותר של נתחי בשר והוא בשילובים של עישון וצריבה על עצים ופחמים. השלבים, הזמן, והטמפ. משתנים בהתאם לסוג הבשר ולגודל שלו. זה הרבה יותר מורכב מלסובב כפתור גדול. אבל אני אוהב את זה.

לדעתי האישית גריל גז מתאים לך אם יש לך כושר שכנוע עצמי גבוה. אוהב כרום. מבערים. כפתורים גדולים.
לטעמי סטייק עשוי על מבער גז יוצא בדיוק כמו סטייק במחבת ברזל עשוי במטבח על כיריים.

_________________
Enjoy the Silence
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
psibeast
חבר ותיק
חבר ותיק


הצטרף בתאריך:
  Dec 02, 2005

מיקום: חיפה
הבעות תודה: 157
מספר הודעות: 1901

 #10  נשלח: ד' 01/05/2019 17:59

גריל פחמים מגיע לטמפרטורות הרבה יותר גבוהות מגריל גז טיפוסי. כמו כן, אופי החום בפחמים הוא יותר חום קורן, בעוד שהגז נוטה ליצור חום בהסעה (convection) וקצת חום קורן ממפזרי הלהבה המתכתיים שמעל הלהבות.
כמו כן, כדאי לדעת שהטעמים האופייניים של הגריל מתקבלים ברובם מכך ששומן ונוזלים מהבשר נוטפים על הגחלים (או על מגני הלהבה), ומתאדה לעשן שמצפה את הבשר במאות סוגי מולקולות טעם מורכבות וטעימות. האידוי הזה קורה יותר על פחמים מאשר בגריל גז עקב הבדלי הטמפרטורות.
עם זאת, יש גרילים שיש להם משטחים קרמיים שמתחממים לטמפרטורות קרובות לפחמים, בנפוליאון למשל יש את ה Sizzle zone לצריבה טובה של סטייקים, וזה מתחמם לסביבות ה 800-900 מעלות צלזיוס. הבעיה היא שזה לשטח צלייה מוגבל יחסית (סטייק אחד או שניים בו זמנית).

לגבי כיצד להדליק פחמים - יש ארובות כמו של Weber שאתה ממלא בפחמים, שם מעל למדליק פחמים ונותן לזה פשוט להידלק תוך מספר דקות.

| פרופיל | שלח הודעה | חפש
kingikra
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

הצטרף בתאריך:
  Dec 27, 2006
הבעות תודה: 220
מספר הודעות: 7514

 #11  נשלח: ד' 01/05/2019 20:31

שי-כ כתב:
בדיוק אתמול בתוכנית בר-קוד היה קטע עם השוואת גרילי גז. משום מה לא השוו את אלה המדוברים כאן בפורום, אבל אחת המסקנות הייתה שלא תמיד היקר מוציא תוצאות טובות יותר (לפעמים הזול כן!).
לדעתי אפשר לרכוש גריל גז איכותי 3 מבערים גם ב 2500-3000 ש"ח.

לגבי ההבדל בין מנגלי האחים, חשוב לדעת אם מדובר באותו בשר בדיוק. אך תמיד יהיה הבדל בטעם בין גז לפחמים. לדעתי ההבדל לא מספיק 'קריטי' כדיי להתעסק עם פחמים. השיקול בעניין זה הוא אישי
·

אותו בשר בדיוק

תודה
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
kingikra
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

הצטרף בתאריך:
  Dec 27, 2006
הבעות תודה: 220
מספר הודעות: 7514

 #12  נשלח: ד' 01/05/2019 20:44

אז קודם כל תודה רבה לכל המגיבים!

psibeast כתב:
גריל פחמים מגיע לטמפרטורות הרבה יותר גבוהות מגריל גז טיפוסי. כמו כן, אופי החום בפחמים הוא יותר חום קורן, בעוד שהגז נוטה ליצור חום בהסעה (convection) וקצת חום קורן ממפזרי הלהבה המתכתיים שמעל הלהבות.
כמו כן, כדאי לדעת שהטעמים האופייניים של הגריל מתקבלים ברובם מכך ששומן ונוזלים מהבשר נוטפים על הגחלים (או על מגני הלהבה), ומתאדה לעשן שמצפה את הבשר במאות סוגי מולקולות טעם מורכבות וטעימות. האידוי הזה קורה יותר על פחמים מאשר בגריל גז עקב הבדלי הטמפרטורות.
עם זאת, יש גרילים שיש להם משטחים קרמיים שמתחממים לטמפרטורות קרובות לפחמים, בנפוליאון למשל יש את ה Sizzle zone לצריבה טובה של סטייקים, וזה מתחמם לסביבות ה 800-900 מעלות צלזיוס. הבעיה היא שזה לשטח צלייה מוגבל יחסית (סטייק אחד או שניים בו זמנית).

לגבי כיצד להדליק פחמים - יש ארובות כמו של Weber שאתה ממלא בפחמים, שם מעל למדליק פחמים ונותן לזה פשוט להידלק תוך מספר דקות.
·

החלטתי להתיחס דווקא לתגובה הזאת כי השאר דיברו בעיקר על טעם של עשן (שאני יודע שקיים) אבל אני חושב שפיזור ועוצמת האש היתה שונה מאוד מגריל הגז. ושוב אני אומר, אני ממש לא מבין בתחום. זה מה ממעבר של היד על חלקי הגריל (כמובן מגובה כזה שהיא לא תשרף ).
לגריל הגז המדובר יש מכסה. לגריך הפחמים לא היה. באחת הפעמים שאני הייתי ממונה על הכנת הסטייקים (התברר כטעות חמורה), חשבתי שלתת לגריל הגז להתחמם עם המכסה סגור זו הדרך הנכונה לקבל חום דומה לכל חלקו של הסטייק אבל מה שנותר מהסטייקים לאחר מגע "הקסם" שלי היה כמה חתיכות שרופות של בשר שאמור להיות משובח

מדובר באנטריקוטים בכל המקרים.
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
psibeast
חבר ותיק
חבר ותיק


הצטרף בתאריך:
  Dec 02, 2005

מיקום: חיפה
הבעות תודה: 157
מספר הודעות: 1901

 #13  נשלח: ה' 02/05/2019 9:47

ישנם גרילי גז שבהם ההנחייה היא אכן לעבוד עם מכסה סגור (עקב תפוקת חום נמוכה, בונים על חום נוסף כ"תנור" שאופה את הבשר בזמן שהוא מקבל גם את החום הקורן הישיר מלמטה).
יש פה עניין של מיומנות נרכשת, גם בגריל גז טוב אפשר להוציא תוצאות טובות, למרות שבוודאי יש יתרון לגריל פחמים בנושא עוצמת החום ואופיו הקורן יותר.
כמעט כל החום הקורן בגריל גז מתקבל מחימום מכסי המתכת או אבני לבה או משהו דומה בין המבערים לרשת. מתי פעם אחרונה ראית אותם זוהרים באדום כמו גחלים לוחשות? יש הבדל של מאות מעלות בין החום שמתקבל מפחמים לחום שמתקבל מגריל גז, טוב ככל שלא יהיה.
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
shay820
חבר ותיק
חבר ותיק

הצטרף בתאריך:
  Aug 02, 2005

מיקום: אבן יהודה
הבעות תודה: 60
מספר הודעות: 1973

 #14  נשלח: ה' 02/05/2019 11:01
Re: שאלה לגבי גריל גז מול גריל פחמים

OferL כתב:
@kingikra
·לא כל גרילי הגז נולדו שווים ולא כל גרילי הפחם נולדו שווים.
מה שנחנו מכירים כמנגל ישראלי פשוט מתאים לצריבה מהירה של פרגיות וחלקי עוף אחרים, ירקות, שיפודים ועוד נתחים וחלקים קטנים עם שטח פנים גדול.
אפשר לשדרג אותו ולהוסיף לו שיפוד מסתובב, רשת שאפשר להגביה ועוד פנטנטים שיגרמו לו להיות יותר ורסטילי.
אבל הבסיס הוא לא פתרון לסטייקים איכותיים או נתחים עבים יותר שההכנה שלהם ארוכה ואיטית.
הזכירו כאן green egg וזה בהחלט רמה אחרת של גריל פחמים בדומה לעוד פתרונות הקאמאדו גריל שקיימים.
קטגוריה אחרת הם הוובר ודומיו שמאפשרים גם עישון איטי וגם צריבה. בצורה אחרת מהקאמאדו.
עוד קבוצה הם offset עם בעירת עצים שבמקור היו מעשנות בלבד אבל עם פתיחת fire box מאפשרים גם צלייה וצריבה.
ואפשרות נוספת הם pallet שמשתמשים בשבבי עץ וניתן לבשל בהם בחום נמוך או גבוה.
בשורה התחתונה אתה תקבל בשר בטעם קצת שונה מכל אחד מהגרילים האלו. אי אפשר להגיד לך מה תאהב יותר.

לדבר על תוספת שבבי עץ למנגל גז זה אחלה. גם תיבול הבשר ומרינדה וכו'. את זה אפשר לעשות על כל גריל. זה עניין של טעם והעדפות.
באופן אישי ניסיתי בשר מכל האפשרויות האלו. אכלתי גם בשר שהוכן על גרילי גז זולים ויקרים. לא זוכר כרגע מותגים.
אני הגעתי למה שלדעתי הוא ההכנה הטובה ביותר של נתחי בשר והוא בשילובים של עישון וצריבה על עצים ופחמים. השלבים, הזמן, והטמפ. משתנים בהתאם לסוג הבשר ולגודל שלו. זה הרבה יותר מורכב מלסובב כפתור גדול. אבל אני אוהב את זה.

לדעתי האישית גריל גז מתאים לך אם יש לך כושר שכנוע עצמי גבוה. אוהב כרום. מבערים. כפתורים גדולים.
לטעמי סטייק עשוי על מבער גז יוצא בדיוק כמו סטייק במחבת ברזל עשוי במטבח על כיריים.
·

מהיכן קונים תוספת של שבבי עץ לגריל גז ?

_________________
בפוליטיקה, כמו במתמטיקה, כוחו של האחד נובע ממספר האפסים שמאחוריו
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
psibeast
חבר ותיק
חבר ותיק


הצטרף בתאריך:
  Dec 02, 2005

מיקום: חיפה
הבעות תודה: 157
מספר הודעות: 1901

 #15  נשלח: ה' 02/05/2019 11:35

יש בכרמל דיירקט למשל, אבל צריך איזשהו כלי מתאים, לא סתם מפזרים אותם על המבערים.

משהו כזה:
https://www.carmeldirect.com/קטלוג/גרילי-גז-napole...
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
כל הזמנים הם שעון חורף - ישראל (GMT+2) הצג הודעות קודמות:    
פורומים > גריל וצליה עבור לעמוד  1  |  2  |  הבא 


  
    שם משתמש:
נתוני כניסה לכל אתרי HT:

  סיסמא:
 

  


 | 

קפוץ אל: 
לא ניתן לשלוח הודעות בפורום זה
לא ניתן להגיב להודעות בפורום זה
לא ניתן לערוך את הודעותיך בפורום זה
לא ניתן למחוק את הודעותיך בפורום זה
לא ניתן להצביע לסקרים בפורום זה
לא ניתן לצרף קבצים בפורום זה
לא ניתן להוריד קבצים בפורום זה

תקנון / תנאי השימוש באתר צור קשר / contact us כל הזכויות שמורות לקבוצת ht