מאמרים אחרונים

שתף בפייסבוק שיתוף בפייסבוק
RSS - מאמריםמאמרים
RSS - פורומיםפורומים
דווח למנהל דיווח למנהל
קישור לעמוד זה קישור לעמוד זה
עוד בקבוצת HT



קולינג פלאש וורמינג פלאש והטרמומטר של אריק


עמוד 1 מתוך 2
עבור לעמוד  1  |  2  |  הבא 
   פורומים > קפה > מכונות ידניות ומטחנות
מחבר הודעה
yonika1
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

הצטרף בתאריך:
  Feb 16, 2019

מיקום: קרית אונו
הבעות תודה: 1
מספר הודעות: 42

 #1  נשלח: ב' 19/08/2019 13:13
קולינג פלאש וורמינג פלאש והטרמומטר של אריק

חברים, שאלה בנוגע לקולינג / וורמינג פלאש.

קניתי את הטרמומטר של אריק.
התקנתי על Expobar Office Lever שלי (HX).
קראתי את השרשור בנושא הקניה הקבוצתית של מדחום דומה והשימוש בו.
אני לא בטוח שאני משתמש נכון, מאוד קשה לי לקלוע לטמפרטורה מסויימת והחזרתיות גם קשה מאוד.

מצ״ב נתונים:
במנוחה הראש מגיע ל- 100 מעלות.
בהפעלת המשאבה - מתחיל מ-102/103 ומתחיל לרדת אחרי 100 מ״ל.
ממשיך להזרים עד ל-96 מעלות בערך - עוד איזה 150-200 מ״ל, כלומר כדי להגיע ל-96 מעלות אני צריך להזרים כמעט 300 מ״ל.
אם אני עוצר פה ומחכה, הטמפרטורה של הראש מתחילה לרדת - עוצרת בערך ב-93 ואחרי קצת זמן מתחילה לטפס שוב.

עד פה היה קולינג פלאש להבנתי.

פה אני מתחיל להסתבך. נניח והכנתי בינתיים את הידית עם הקפה - בערך דקה.
עכשיו אם אני אוציא קצת מים - הם שוב יוצאים ב-99 מעלות בערך ומחממים את הראש - אם אני עוצר, הטמפרטורה שלהראש תטפס שוב ל-96 מעלות.

אני מניח שזה וורמינג פלאש.

הבעיות שלי בסיפור הזה:
1. אין לי שמץ של מושג מה תהיה טמפרטורת החליטה כי אני מניח שזה שילוב של טמפרטורת המים והראש, וכמה הםמתקררים / מתחממים ע״י הראש.

2. כמות המים שצריך להוציא כדי לקרר נראית לי מוגזמת. כמעט כל המיכל מתרוקן בשביל הכנת כוס אספרסו אחת.
3. התכתבתי עם אריק עצמו, והוא טוען שעבור המכונה שלי צריך להיות רסטריקטור של התרמוסיפון. ולפי זה שהטמפרטורה מגיעה ל-100 מעלות במנוחה (210F) הוא מבין שהרסטריקטור לא מותקן.
לטענתו עם הרסטריקטור זה אמור לשבת כמעט קבוע על 94.5 (202F).

אני מניח שאני יכול להזמין את הרסטריקטור ולהתקין, השאלה היא אם זה באמת יעזור ולא ידפוק אותי בהמשך בריבאונדים של הטמפרטורה.

אשמח לשמוע מאנשים פה שיש להם נסיון עם זה מה הם חושבים,

* מה הדרך הנכונה להכנת אספרסו משובח עם יכולת חזרתיות טובה ?
* האם כדאי להתקין את הרסטריקטור או לא ?

תודה מראש לעונים.
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
ozeltzex (אופיר)
חבר ותיק
חבר ותיק

הצטרף בתאריך:
  Jun 07, 2008
הבעות תודה: 310
מספר הודעות: 1299

 #2  נשלח: ב' 19/08/2019 13:27
Re: קולינג פלאש וורמינג פלאש והטרמומטר של אריק

yonika1 כתב:
חברים, שאלה בנוגע לקולינג / וורמינג פלאש.

קניתי את הטרמומטר של אריק.
התקנתי על Expobar Office Lever שלי (HX).
קראתי את השרשור בנושא הקניה הקבוצתית של מדחום דומה והשימוש בו.
אני לא בטוח שאני משתמש נכון, מאוד קשה לי לקלוע לטמפרטורה מסויימת והחזרתיות גם קשה מאוד.

מצ״ב נתונים:
במנוחה הראש מגיע ל- 100 מעלות.
בהפעלת המשאבה - מתחיל מ-102/103 ומתחיל לרדת אחרי 100 מ״ל.
ממשיך להזרים עד ל-96 מעלות בערך - עוד איזה 150-200 מ״ל, כלומר כדי להגיע ל-96 מעלות אני צריך להזרים כמעט 300 מ״ל.
אם אני עוצר פה ומחכה, הטמפרטורה של הראש מתחילה לרדת - עוצרת בערך ב-93 ואחרי קצת זמן מתחילה לטפס שוב. - תעשה קולינג עד 93 ואפילו פחות ותחלוט ישר. אני לא מאמין גדול ב flush and wait

עד פה היה קולינג פלאש להבנתי.

פה אני מתחיל להסתבך. נניח והכנתי בינתיים את הידית עם הקפה - בערך דקה. - אז תכין לפני..
עכשיו אם אני אוציא קצת מים - הם שוב יוצאים ב-99 מעלות בערך ומחממים את הראש - אם אני עוצר, הטמפרטורה שלהראש תטפס שוב ל-96 מעלות.

אני מניח שזה וורמינג פלאש. - אין שום סיבה לפלאש נוסף. רק אחד ארוך ואז חליטה

הבעיות שלי בסיפור הזה:
1. אין לי שמץ של מושג מה תהיה טמפרטורת החליטה כי אני מניח שזה שילוב של טמפרטורת המים והראש, וכמה הםמתקררים / מתחממים ע״י הראש. - נכון.. כל הז** במחליף חום. יתרה מכך, אתה גם מושפע מטמפ' המים שבמיכל. גם אם תתחיל חליטה באותה טמפ', המים ממכונה שעמדה והמיכל התחמם יצאו משמעותית חמים יותר מאשר מכונה שהדלקת לפני 40 דקות. די כאב ראש..

2. כמות המים שצריך להוציא כדי לקרר נראית לי מוגזמת. כמעט כל המיכל מתרוקן בשביל הכנת כוס אספרסו אחת. - כן, 200 מ"ל בערך נשמע נכון. אתה יכול הוריד את הלחץ של הדוד ל 0.9. זה יפגע בריבאונד אבל בקיץ זה לא ממש משנה. תגיע לחורף תעלה בחזרה ל 1.2
3. התכתבתי עם אריק עצמו, והוא טוען שעבור המכונה שלי צריך להיות רסטריקטור של התרמוסיפון. ולפי זה שהטמפרטורה מגיעה ל-100 מעלות במנוחה (210F) הוא מבין שהרסטריקטור לא מותקן.
לטענתו עם הרסטריקטור זה אמור לשבת כמעט קבוע על 94.5 (202F).

אני מניח שאני יכול להזמין את הרסטריקטור ולהתקין, השאלה היא אם זה באמת יעזור ולא ידפוק אותי בהמשך בריבאונדים של הטמפרטורה. - לא יודע מה זה הרסטריקטור הזה. לא הייתי נוגע כרגע. שוב, אתה יכול פשוט להוריד את הלחץ של הדוד..

אשמח לשמוע מאנשים פה שיש להם נסיון עם זה מה הם חושבים,

* מה הדרך הנכונה להכנת אספרסו משובח עם יכולת חזרתיות טובה ?
* האם כדאי להתקין את הרסטריקטור או לא ?

תודה מראש לעונים.


·
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
yonika1
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

הצטרף בתאריך:
  Feb 16, 2019

מיקום: קרית אונו
הבעות תודה: 1
מספר הודעות: 42

 #3  נשלח: ב' 19/08/2019 13:45
Re: קולינג פלאש וורמינג פלאש והטרמומטר של אריק

ozeltzex
·
לא הבנתי אם פספסתי את התגובה שלך בנושא.
שמת ציטוט של ההודעה שלי אבל אין תוכן שהוספת
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
ozeltzex (אופיר)
חבר ותיק
חבר ותיק

הצטרף בתאריך:
  Jun 07, 2008
הבעות תודה: 310
מספר הודעות: 1299

 #4  נשלח: ב' 19/08/2019 13:55
Re: קולינג פלאש וורמינג פלאש והטרמומטר של אריק

yonika1
·

הוספתי תוכן בפנים.

חברים, שאלה בנוגע לקולינג / וורמינג פלאש.

קניתי את הטרמומטר של אריק.
התקנתי על Expobar Office Lever שלי (HX).
קראתי את השרשור בנושא הקניה הקבוצתית של מדחום דומה והשימוש בו.
אני לא בטוח שאני משתמש נכון, מאוד קשה לי לקלוע לטמפרטורה מסויימת והחזרתיות גם קשה מאוד.

מצ״ב נתונים:
במנוחה הראש מגיע ל- 100 מעלות.
בהפעלת המשאבה - מתחיל מ-102/103 ומתחיל לרדת אחרי 100 מ״ל.
ממשיך להזרים עד ל-96 מעלות בערך - עוד איזה 150-200 מ״ל, כלומר כדי להגיע ל-96 מעלות אני צריך להזרים כמעט 300 מ״ל.
אם אני עוצר פה ומחכה, הטמפרטורה של הראש מתחילה לרדת - עוצרת בערך ב-93 ואחרי קצת זמן מתחילה לטפס שוב. - תעשה קולינג עד 93 ואפילו פחות ותחלוט ישר. אני לא מאמין גדול ב flush and wait

עד פה היה קולינג פלאש להבנתי.

פה אני מתחיל להסתבך. נניח והכנתי בינתיים את הידית עם הקפה - בערך דקה. - אז תכין לפני..
עכשיו אם אני אוציא קצת מים - הם שוב יוצאים ב-99 מעלות בערך ומחממים את הראש - אם אני עוצר, הטמפרטורה שלהראש תטפס שוב ל-96 מעלות.

אני מניח שזה וורמינג פלאש. - אין שום סיבה לפלאש נוסף. רק אחד ארוך ואז חליטה

הבעיות שלי בסיפור הזה:
1. אין לי שמץ של מושג מה תהיה טמפרטורת החליטה כי אני מניח שזה שילוב של טמפרטורת המים והראש, וכמה הםמתקררים / מתחממים ע״י הראש. - נכון.. כל הז** במחליף חום. יתרה מכך, אתה גם מושפע מטמפ' המים שבמיכל. גם אם תתחיל חליטה באותה טמפ', המים ממכונה שעמדה והמיכל התחמם יצאו משמעותית חמים יותר מאשר מכונה שהדלקת לפני 40 דקות. די כאב ראש..

2. כמות המים שצריך להוציא כדי לקרר נראית לי מוגזמת. כמעט כל המיכל מתרוקן בשביל הכנת כוס אספרסו אחת. - כן, 200 מ"ל בערך נשמע נכון. אתה יכול הוריד את הלחץ של הדוד ל 0.9. זה יפגע בריבאונד אבל בקיץ זה לא ממש משנה. תגיע לחורף תעלה בחזרה ל 1.2
3. התכתבתי עם אריק עצמו, והוא טוען שעבור המכונה שלי צריך להיות רסטריקטור של התרמוסיפון. ולפי זה שהטמפרטורה מגיעה ל-100 מעלות במנוחה (210F) הוא מבין שהרסטריקטור לא מותקן.
לטענתו עם הרסטריקטור זה אמור לשבת כמעט קבוע על 94.5 (202F).

אני מניח שאני יכול להזמין את הרסטריקטור ולהתקין, השאלה היא אם זה באמת יעזור ולא ידפוק אותי בהמשך בריבאונדים של הטמפרטורה. - לא יודע מה זה הרסטריקטור הזה. לא הייתי נוגע כרגע. שוב, אתה יכול פשוט להוריד את הלחץ של הדוד..

אשמח לשמוע מאנשים פה שיש להם נסיון עם זה מה הם חושבים,

* מה הדרך הנכונה להכנת אספרסו משובח עם יכולת חזרתיות טובה ?
* האם כדאי להתקין את הרסטריקטור או לא ?

תודה מראש לעונים.
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
moshez
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

הצטרף בתאריך:
  Jul 05, 2016
הבעות תודה: 41
מספר הודעות: 290

 #5  נשלח: ב' 19/08/2019 14:04
Re: קולינג פלאש וורמינג פלאש והטרמומטר של אריק

yonika1
·
הוא ענה לך ב BOLD משובץ בהודעה שלך

אגב אני עם הטרמומטר המתחרה
וזאת אכן הפתעה כשמתקינים טרמומטר לראשונה אבל כשמבינים באיזה מצב המכונה נמצאת אז קל יותר להתכוונן לטמפ' הסופית ולמצוא היגיון איך המכונה הגיעה לטמפ' הזו
אני מסכים שלא צריך לעשות בינתיים כלום מלבד לחץ הדוד
אבל אם הטמפ' אצלך תמיד גבוהה אז זה קצת חשוד ואולי אריק צודק וכדאי לבדוק
אצלי המצב דומה אם כי יותר מעודן, אני לכל היותר מוציא 300 מ"ל כדי להוריד מ96 ל91
לפעמים אחרי מנוחה הטרמומטר מראה 88 ואז אני עושה וורמינג פלאש קצר
והטמפרטורה שאתה רואה היא טמפ' החליטה, הרגש מודד את המים ממש בראש רגע לפני שנוגעים בקפה
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
yonika1
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

הצטרף בתאריך:
  Feb 16, 2019

מיקום: קרית אונו
הבעות תודה: 1
מספר הודעות: 42

 #6  נשלח: ב' 19/08/2019 14:15
Re: קולינג פלאש וורמינג פלאש והטרמומטר של אריק

moshez
·
איזו מכונה יש לך ?
על איזו טמפרטורה המכונה שלך עומדת אחרי שעה מנוחה ?

אני לא בטוח לגבי האמירה שהטמפרטורה שאתה רואה במדחום היא אותה הטמפרטורה בידית.
הטמפרטורה שמגיעה מהמחליף חום יכולה להיות 100 גם אחרי קולינג פלאש של הראש.
המדידה נעשית יחסית קרוב לכניסה של המים לראש והתפקיד של כל המאסה הזו שלו הוא לקרר
את המים אם הם חמים יותר מהראש או לחמם אותם אם הם קרים יותר.
הטמפרטורה בידית אמורה להיות פחות או יותר שילוב של השניים.
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
moshez
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

הצטרף בתאריך:
  Jul 05, 2016
הבעות תודה: 41
מספר הודעות: 290

 #7  נשלח: ב' 19/08/2019 14:37
Re: קולינג פלאש וורמינג פלאש והטרמומטר של אריק

yonika1
·

יש לי רוקט צליני HX עם דוד בנפח 1.7 ליטר
אני לא מכיר מצב קבוע אחרי X זמן כי זאת מערכת טרמוסיפונית ופרשוסטט אז יש טווח טמפרטורות של חימם ואז המתנה
אבל בגדול מה שאפשר להגיד שאחרי חימום ארוך אני יכול למצוא את המכונה במספר מצבים שאני אנסה לזרוק אחוזים רק כדי לסבר אם ההיגיון

ב50% הטמפרטורה תהיה בסביבות 96 וקולינג של 300 מ"ל
ב35% הטמפרטורה תהיה בין 96 ל 88 ואזקולינג בהתאם
ב15% הטמפרטורה תהיה בסביבות 88 ואז וורמינג של 30-50 מ"ל

אני מכין את הידית מראש ככה שברגע שהגעתי לטמפ' הרצויה אני כבר חולט

שים לב שאחרי קולינג וחליטה בטמפרטורה הרצויה המכונה קצת קרה לחליטה נוספת וצריך לחכות קצת לחימום של מים חדשים (זה בעיקר קורה לי כשאני עושה קולינג ארוך ואז הרבה מים חדשים נכנסים לדוד) אז אם יש לי יותר מכוס אחת אני עושה את הקולינג בפעמיים היינו מוציא כ 200 מ"ל ואז מתחיל לטחון ולהכין... ובהמשך מסיים את הקולינג עם פחות מ300
מקווה שזה ברור
אני מניח שיהיה קצת דומה וקצת שונה אצלך
זה באמת מפתיע להבין שאין מצב מנוחה מדוייק
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
yonika1
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

הצטרף בתאריך:
  Feb 16, 2019

מיקום: קרית אונו
הבעות תודה: 1
מספר הודעות: 42

 #8  נשלח: ב' 19/08/2019 15:23
Re: קולינג פלאש וורמינג פלאש והטרמומטר של אריק

moshez
·
אז קודם כל ממה שאני מבין בכל המכונות של רוקט יש רסטריקטור תרמוסיפוני.
זה בעצם דיסקה עם חריר שמגביל את המעבר של המים לראש ככה שהוא לא יוכל להתחמם יותר מדיי.
(צירפתי תמונה). כנראה שבגלל זה אתה מגיע למקסימום 96 מעלות.
יכול להיות שהסיבה שאצלך אין מצב מנוחה קבוע היא מה שנקרא Thermosyphon Stalls
זה מצב שבו הסירקולציה של התרמוסיפון נתקעת בגלל אדים של מים שנתקעים במערכת ואז בגלל הלחץ המים לא יכולים לזוז.
זה קורה בדכ בגלל פלאשים קצרים - אתה פותח את הברז לקצת - מים שהיו 100 פלוס מעלות (בגלל הלחץ) מייד הופכים לאדים
ואז כשהברז נסגר נשארת מעין בועה שתוקעת את הסירקולציה.
למיטב הבנתי - לא בטוח שבאמת הבנתי נכון - זה קורה יותר במכונות עם רסטריקטור.
בעיקרון כדי לשחרר את זה, פשוט צריך לפתוח את הברז ולהזרים מים עד לזרימה יציבה.

עד פה היה החלק של מה שאני אולי יכול לתרום לדיון

לגבי שאלה שבאמת רלוונטית למה שכתבת -
מה שראיתי - לאחר 300 מל שהוצאתי - ירדתי ל-93 מעלות (לדוגמא) אבל כל רגע של זרימה נוספת פה מורידה את הטמפרטורה יחסית מהר , נגיד חצי מעלה בשניה.
אם במצב הזה אני ישר אחלוט - כמו שהצעת - החליטה אמנם תתחיל ב-93 אבל מהר מאוד תגיע להרבה פחות.

האם זה לא המצב אצלך ?

שוב תודה.



| פרופיל | שלח הודעה | חפש
moshez
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

הצטרף בתאריך:
  Jul 05, 2016
הבעות תודה: 41
מספר הודעות: 290

 #9  נשלח: ב' 19/08/2019 15:36
Re: קולינג פלאש וורמינג פלאש והטרמומטר של אריק

yonika1
·

אתה צודק זה המצב
אם הכנסת 300 מל לדוד של 1700 זה שינוי גדול, בטח בתוך הדוד, לא רק שהוצאת כמות גדולה בפעם אחת אלא הוצאת את המים הכי חמים בדוד שהיו בחלק העליון
תזכור שאתה מודד בקצה השני אז לוקח זמן לתגובה להגיע לשם ולהשפיע על חום הראש ולכן יש לך נפילה מהירה בסוף הקולינג


אם למשל תעשה קולינג של 50 מ"ל ותמתין חצי דקה-דקה ושוב תוציא 50 וכו' אני יכול לשער שמספיק בחצי הכמות של מים כדי לעשות קולינג לטמפרטורה הרצויה

לכן יותר נכון לעצור בנקודה מעל הטמפרטורה להמתין קצת ואז להמשיך
לזה התכוונתי שאפשר לעשות בצורה עדינה יותר (בפעמיים)

תכלס אתה שם ונשמע שההתנהגות בסדר למעט הטמפרטורה הגבוהה שאתה מציין
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
שמוליק_טל
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

הצטרף בתאריך:
  Mar 06, 2011
הבעות תודה: 76
מספר הודעות: 337

 #10  נשלח: ב' 19/08/2019 15:42

נראה לי שזאת בעיה של מרוב עצים לא רואים את היער. הטרמומטר מבלבל אותך במקום לעשות את החיים פשוטים.
הכללים עם ראש E61 פשוטים:
במנוחה הטמפרטורה גבוהה מידי לחליטה, ככה שצריך קולינג פלאש. כמה זמן? עד שמפסיקים לצאת אדים ויש זרימה שקטה.
פשוט וקל.
לגבי חימום, למה אתה צריך לדאוג? המכונות הללו יכולות להתמודד עם הכנה של כמה כוסות ברצף בלי בעיה.
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
ozeltzex (אופיר)
חבר ותיק
חבר ותיק

הצטרף בתאריך:
  Jun 07, 2008
הבעות תודה: 310
מספר הודעות: 1299

 #11  נשלח: ב' 19/08/2019 16:17

שמוליק_טל
·

לא בדיוק, הטרמומוטר מאוד עוזר לקבע את נקודת ההתחלה וזה חשוב. רק בעבודה איתו הבנתי כמה שהעין שלי לא עבדה מדויק בהסתכלות על המים.
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
yonika1
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

הצטרף בתאריך:
  Feb 16, 2019

מיקום: קרית אונו
הבעות תודה: 1
מספר הודעות: 42

 #12  נשלח: ב' 19/08/2019 17:11

ozeltzex
·
בדיוק, פעם ראשונה שאני הבנתי שיש טמפרטורת ראש וטמפרטורת מים.
ושיש פלאש שמקרר את הראש ופלאש שמחמם אותו.
מה גם שלא הייתי עולה על זה שיכול להיות שהמכונה שלי אמורה להגיע עם רסטריקטור ולא הגיעה.

ozeltzex - לא הבנתי איזו מכונה יש לך ומה הטכניקה שאתה משתמש בה.

moshez - אשמח אם תוכל לתאר בדיוק את הטכניקה שלך - פשוט כתבת פעם אחת שאתה מקרר עד שאתה מגיע לטמפרטורה שאתה רוצה וישר חולט ופעם אחת כתבת שאתה מקרר בשני חלקים.

אגב, מה שתיארת מתייחס למכונת דוד יחיד ולא מכונת מחליף חום.
במכונת דוד יחיד המים של החליטה מוזרמים לדוד ישירות ואתה באמת לוקח מהמים החמים כך שהתכולה של הדוד מתקררת.

במחליף חום המים לא נכנסים לתכולה של הדוד אלא זורמים דרך המחליף שיושב בתוכו.
זה לוקח מהחום של הדוד אבל בדרך עקיפה ויחסית זניחה.
לא סגור על מה בדיוק מתקרר יותר מהר - אם זה הראש או המים שמסביב למחליף - אבל זה בטוח לא 300 מ״ל מים קרים שמתערבבים ב- 1.7 ליטר מים חמים.
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
ozeltzex (אופיר)
חבר ותיק
חבר ותיק

הצטרף בתאריך:
  Jun 07, 2008
הבעות תודה: 310
מספר הודעות: 1299

 #13  נשלח: ב' 19/08/2019 19:39

yonika1
·

אני הייתי עד לפני שנתיים עם מחליף חום ועכשיו עם יוניקה עם PID.
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
WolfM
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

הצטרף בתאריך:
  Nov 10, 2015
הבעות תודה: 53
מספר הודעות: 273

 #14  נשלח: ג' 20/08/2019 11:32

הטרמומטר אמור לתת לך אינדיקציה על טמפ המיים בזמן הזרימה דרך הראש. רוב האנשים שוכחים שהוא לא מבודד ומושפע גם מטמפ הראש ומכיוון שהראש חם (או קר), זה משפיע על הקריאה וכמובן על טמפ המיים לעוגיה.
יש 2 גישות בגדול שהינן קלות ליישום (פלאש אנד ווייט,פלאש אנד גו)
בראשונה אתה מבצע פלאש להוריד את הטמפ של הראש היטב מתחת לטמפ החליטה (נניח אתה רוצה לחלוט ב93 מעלות), אתה תבצע פלאש ל87,88 ותמתין. יכול להיות שהטמפ תתחיל לרדת עוד קצת (תרמוסיפון הפוך) אבל מתישהו אחרי שלב זה, תתחיל להתבצע עליית טמפ בחזרה לכיוון מעלה, והטרמומר מציג יותר כאן יותר את טמפ הראש מאשר המיים. ברגע שהוא מגיע לסביבות ה90, חליטה תתן לך סביב ה93 בכוס (מיים חמים מ93 מגיעים מהדוד ופוגשים גוף בטמפ נמוכה מהם).

בשניה אתה מבצע פלאש ועוצר מעלה וקצת מתחת לטמפ החליטה, ממתין כמה שניות (5-10) וחולט מיד אחריהן.

בשניהן התוצאה אמורה לתת טמפ חליטה יציבה יחסית לאורך 30 שניות. זמן ההמתנה (ריבאונד) וזמן הקולינג פלאש יהיו שונים כמובן ממכונה למכונה.

יש לך כמה טיפים בפוסט בHB עם הסברים של אריק

אגב, 100 מעלות נשמע יותר מדי גבוה, בטח 102 בזרימת מים, זה אמור להשפריץ לך בטרוף ביציאה בהרמת ידית.
כשקיבלתי את שלי, השתמשתי במד טמפ חיצוני שהכנסתי לידית חליטה ומדד את טמפ המיים ישר בעוגייה וביצעתי השוואה של הקריאה בטרמומטר מולו על מנת לראות התאמה במדידה. יש מצב שהטרמומטר לא מכוייל אצלך? (יש אפשרות לכייל אותו במיים עם קרח שבור)
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
yonika1
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

הצטרף בתאריך:
  Feb 16, 2019

מיקום: קרית אונו
הבעות תודה: 1
מספר הודעות: 42

 #15  נשלח: ג' 20/08/2019 13:14

WolfM
·
תודה על ההסבר. יש סטיה של מעלה אחת כלפי מעלה בטרמומטר שלי - שמתי אותו במים רותחים ביחד עם גשש טמפרטורה מקצועי ועוד מדחום דיגיטלי הגשש והמדחום תמיד הראו טמפרטורה של מעלה אחת פחות. אשמח אם תוכל להסביר לי - אפילו בפרטי - איך לכייל.

כשהמכונה במנוחה ואני מפעיל את הברז ב-3-4 שניות הראשונות באמת המים מאוד גועשים.
לגבי הפלאש אנד ווייט - ניסיתי לקרר ל-88 מעלות, אבל היה נראה שלוקח לראש מלא זמן להתחמם חזרה. אם אני לא טועה זה בערך 2 דקות כמעט. אבל אז המים כבר שוב ממש רותחים.
אולי אני טועה אבל. אני פשוט אעשה עוד כמה נסיונות עם השיטות שציינת ואראה.

כמו כן, תודה על הלינק, אני אציץ שם. הבעיה שלי עם הסיפור של אריק זה שהוא משוכנע שאני צריך רסטריקטור ולא מוכן לענות לי יותר על שאלות עד שאתקין אותו
אני פשוט לא סגור אם אני רוצה לעשות את זה - מעדיף אולי להוציא קצת יותר מים מאשר להגביל את עצמי מבחינת טמפרטורות וריבאונדים.
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
כל הזמנים הם שעון קיץ - ישראל (GMT+3) הצג הודעות קודמות:    
פורומים > מכונות ידניות ומטחנות עבור לעמוד  1  |  2  |  הבא 


  
    שם משתמש:
נתוני כניסה לכל אתרי HT:

  סיסמא:
 

  


 | 

קפוץ אל: 
לא ניתן לשלוח הודעות בפורום זה
לא ניתן להגיב להודעות בפורום זה
לא ניתן לערוך את הודעותיך בפורום זה
לא ניתן למחוק את הודעותיך בפורום זה
לא ניתן להצביע לסקרים בפורום זה
לא ניתן לצרף קבצים בפורום זה
לא ניתן להוריד קבצים בפורום זה

תקנון / תנאי השימוש באתר צור קשר / contact us כל הזכויות שמורות לקבוצת ht