מאמרים אחרונים

שתף בפייסבוק שיתוף בפייסבוק
RSS - מאמריםמאמרים
RSS - פורומיםפורומים
דווח למנהל דיווח למנהל
קישור לעמוד זה קישור לעמוד זה
עוד בקבוצת HT



טעם שרוף בחליטה של 25 שניות ?


עמוד 1 מתוך 4
עבור לעמוד  1  |  2  |  3  |  4  |  הבא 
   פורומים > קפה > מכונות ידניות ומטחנות
מחבר הודעה
אוראל
חבר פעיל
חבר פעיל

הצטרף בתאריך:
  Sep 10, 2017
הבעות תודה: 3
מספר הודעות: 53

 #1  נשלח: ב' 02/09/2019 11:46
טעם שרוף בחליטה של 25 שניות ?

שלום
אשמח אם תעזרו לי זאת ממש חידה
אני משתמש בתערובת הבית של נגרו . קפה שנקלה ב25/8 כלומר קפה טרי ובכל זאת -שמתי 20 גרם בסלסלת ims 17g.
25 שניות 34 גרם משקה טמפרטורה שמופיע pid 92
(מטחנה k 3 מכונה ecm synchronika)
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
kobbi (קובי ויסמן)
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

הצטרף בתאריך:
  Dec 17, 2004
הבעות תודה: 277
מספר הודעות: 3812

 #2  נשלח: ב' 02/09/2019 11:59

זו סלסלה דאבל ואם אני מבין נכון כמות הקפה שיצאה לך היא נמוכה מאד
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
The-Fox (עומר יצחקי)
חבר ותיק
חבר ותיק

הצטרף בתאריך:
  Nov 12, 2004

מיקום: חיפה
הבעות תודה: 147
מספר הודעות: 1918

 #3  נשלח: ב' 02/09/2019 12:04

נתחיל מהסוף: החליטה שלך איטית מידי והמיצוי כנראה גבוה מדי בהתאם.

מסכים עם קובי, כמות הקפה שקיבלת נמוכה יחסית, זה מעיד שהזרימה הייתה איטית והמיצוי כנראה גבוה מידי.
תתחיל בזה שתשים פחות קפה, לא יודע איך נכנס לך בכלל 20 גרם בסלסלה של 17.

כשאתה סופר 25 שניות, את סופר מרגע הרמת הידית חליטה או מהרגע שמתחיל לצאת קפה ?
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
אוראל
חבר פעיל
חבר פעיל

הצטרף בתאריך:
  Sep 10, 2017
הבעות תודה: 3
מספר הודעות: 53

 #4  נשלח: ב' 02/09/2019 13:51

פחות קפה בסלסלה =פחות זמן למיצוי
אני מעמיס 20 בסלסלה כמו ששמים בסלסלה של 14 גרם 17 גרם אני עוצר לפני כדי לא להגיע למיצוי המכונה מונה את הזמן מתחילת פעילות המשאבה
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
boren
חבר ותיק
חבר ותיק

הצטרף בתאריך:
  Dec 09, 2009
הבעות תודה: 191
מספר הודעות: 2113

 #5  נשלח: ב' 02/09/2019 14:32

האם בעבר קיבלת קפה שאהבת מהמכונה? אם כן, מה השתנה?

איך התוצאה עם סלסלה בודדת (עם 11.5 גרם קפה וחליטה של 25 מל' ב-25 שניות)?
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
אוראל
חבר פעיל
חבר פעיל

הצטרף בתאריך:
  Sep 10, 2017
הבעות תודה: 3
מספר הודעות: 53

 #6  נשלח: ב' 02/09/2019 14:47

אני לא מקפיד תמיד על זמני חליטה של 25 שניות אך לפעמים יוצא לי קפה טעים מאוד כזה שאני מנסה לעשות חזרתיות עליו לכן אני מחפש את הכללים אני יודע להכין קפה שזורם 15 שניות אבל זה לא חידוש ולא קפה מיוחד
זהבסלסלת יחיד ניסיתי יש את אותה תוצאה
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
אוראל
חבר פעיל
חבר פעיל

הצטרף בתאריך:
  Sep 10, 2017
הבעות תודה: 3
מספר הודעות: 53

 #7  נשלח: ב' 02/09/2019 14:55

kobbi
·כמות קפה מ20 גרם צריכה להיות 40 גרם נוזל אז יצא לי 34 אומנם זה מעט פחות אך יכולתי להפסיק את את החליטה ב28 שניות ואז היה יוצא לי יחס של 1:2 בזמן תקין ועדיין הייתי מקבל קפה שרוף אז יש כאן משהוא אחר
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
moshez
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

הצטרף בתאריך:
  Jul 05, 2016
הבעות תודה: 41
מספר הודעות: 290

 #8  נשלח: ב' 02/09/2019 15:10
Re: טעם שרוף בחליטה של 25 שניות ?

אוראל
·
רוצה להוסיף בהמשך למה שכתבו -

1. לאחרונה ראיתי סרטון שמדבר על המדידה לפי זמן (WHOLE LATTE LOVE) והם מסבירים שהנכון הוא לספור מהרגע שיצאה הטיפה הראשונה לכוס ולא מרגע הפעלת המשאבה

2. גם סטיה של 6 מ"ל משקה אולי לא נשמעת הרבה אבל באחוזים זה לא מבוטל

3.אם העמסת בסלסלת 17גרם קפה טחון במשקל 20 גרם וגובה הקפה אחרי הדחיסה כמו שאמור להיות אז זה גם מוסיף לטענה שהטחינה שלך דקה מדי ואתה במיצוי יתר

4.לגבי היחס של 1:2 קפה ומשקה אני לא מכיר את ההנחה הזאת אלא יודע שבסינגל צריך לצאת 25-30 מל משקה ובסלסלת דאבל 50-60 מ" משקה
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
אוראל
חבר פעיל
חבר פעיל

הצטרף בתאריך:
  Sep 10, 2017
הבעות תודה: 3
מספר הודעות: 53

 #9  נשלח: ב' 02/09/2019 15:19

אז במקום 20 גרם אני אשים 17 גרם ואת רמת הטחינה אצטרך להשאיר ללא שינוי כדי שלא תהיה זרימה מדאי מהירה?

נערך בפעם אחרונה על-ידי אוראל בתאריך ב' 02/09/2019 15:20, נערך סך הכל פעם אחת
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
kobbi (קובי ויסמן)
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

הצטרף בתאריך:
  Dec 17, 2004
הבעות תודה: 277
מספר הודעות: 3812

 #10  נשלח: ב' 02/09/2019 15:20

הכלי החשוב ביותר לחזרתיות בעיקר עם מטחנות בהן זמן הטחינה לא מדויק / ישנה אגירה של קפה הוא המיישר המילימטרי של קפה נגרו.
בעזרתו אתה ממלא את הסלסלה באותו גובה קפה בכל פעם וזה מנסיוני בסינכרוניקה משמעותי שכן הקפה בסלסלה צריך להגיע עד גובה הסקרין בראש ומבלי שיגע בו. משתמש בכלי הישיר אחרי שכבר דחסתי.בסינכרוניקה הנוכחית 8 מילימטר , בקודמת המספר 7 היה נכון יותר. זה במקום לנסות להבין בזמן הדחיסה אם הטמפר ירד יותר מידי או נשאר בחוץ.
אני פחות מסתכל על זמנים בחליטה ויותר על גובה הקפה האחיד בסלסלה וכיוון מטחנה לזרימה נכונה של קפה.
שני הפרמטרים הללו יחד מביאים לחזרתיות. אבל בגדול סביב 30 שניות על הצג נותן לי את הקפה הנכון


נערך בפעם אחרונה על-ידי kobbi בתאריך ב' 02/09/2019 15:23, נערך סך הכל פעם אחת
(1) הבעות תודה: sharirh
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
אוראל
חבר פעיל
חבר פעיל

הצטרף בתאריך:
  Sep 10, 2017
הבעות תודה: 3
מספר הודעות: 53

 #11  נשלח: ב' 02/09/2019 15:23

אני מבין אבל זה שוב לזרוק כל יום 4 או 3 גרם בנוסף למה שאני זורק קפה ישן שנשאר במטחנה ואז יוצא שחצי מהקפה אני משתמש וחצי לפח

נערך בפעם אחרונה על-ידי אוראל בתאריך ב' 02/09/2019 15:30, נערך סך הכל פעם אחת
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
kobbi (קובי ויסמן)
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

הצטרף בתאריך:
  Dec 17, 2004
הבעות תודה: 277
מספר הודעות: 3812

 #12  נשלח: ב' 02/09/2019 15:24

אוראל כתב:
@kobbi
·על איזה מספר אתה מישר 8. 10 ?


·
עדכנתי
אבל כל אחד והראש שלו שכן בסוף אתה דוחף את הסקרין והגומי בעצמך פנימה....יותר או פחות
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
kobbi (קובי ויסמן)
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

הצטרף בתאריך:
  Dec 17, 2004
הבעות תודה: 277
מספר הודעות: 3812

 #13  נשלח: ב' 02/09/2019 15:25

תעלה סרטון של כל התהליך
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
moshez
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

הצטרף בתאריך:
  Jul 05, 2016
הבעות תודה: 41
מספר הודעות: 290

 #14  נשלח: ב' 02/09/2019 15:40

אוראל כתב:
אז במקום 20 גרם אני אשים 17 גרם ואת רמת הטחינה אצטרך להשאיר ללא שינוי כדי שלא תהיה זרימה מדאי מהירה?


·
1.מה שקובי אמר לגבי הדוזר של נגרו זה אחלה כלי פשוט ועושה את העבודה
2.אתה לא אמור לזרוק בגלל זה קפה כי זה רק מיישר את השכבה העליונה, תסתכל בסרטונים של נגרו
3.אחרי שקיבעת את גובה הקפה אתה אמור למדוד 17 גרם בסלסלה, היינו זה לא לשים פחות קפה כמו שרשמת אלא לשים את המשקל הנכון במפלס הנכון
בעיקרון לכל סלסלה יש את השונות שלה לדעתי 16-18 גרם זה הטווח של סלסלת 17 אבל אלו כללי אצבע בלבד ומה שקובע זה הטעם האישי שלך
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
אוראל
חבר פעיל
חבר פעיל

הצטרף בתאריך:
  Sep 10, 2017
הבעות תודה: 3
מספר הודעות: 53

 #15  נשלח: ב' 02/09/2019 15:50

אני לא מצליח להעלות סרטון לבנתיים שמתי 18 גרם
25 שניות העוגיה בוצית בכוס זה נראה שהייתהה תוצאה טובה אני מנסה להעלות תמונה





נערך בפעם אחרונה על-ידי אוראל בתאריך ב' 02/09/2019 16:46, נערך בסך הכל 2 פעמים
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
כל הזמנים הם שעון קיץ - ישראל (GMT+3) הצג הודעות קודמות:    
פורומים > מכונות ידניות ומטחנות עבור לעמוד  1  |  2  |  3  |  4  |  הבא 


  
    שם משתמש:
נתוני כניסה לכל אתרי HT:

  סיסמא:
 

  


 | 

קפוץ אל: 
לא ניתן לשלוח הודעות בפורום זה
לא ניתן להגיב להודעות בפורום זה
לא ניתן לערוך את הודעותיך בפורום זה
לא ניתן למחוק את הודעותיך בפורום זה
לא ניתן להצביע לסקרים בפורום זה
לא ניתן לצרף קבצים בפורום זה
לא ניתן להוריד קבצים בפורום זה

תקנון / תנאי השימוש באתר צור קשר / contact us כל הזכויות שמורות לקבוצת ht