מאמרים אחרונים

שתף בפייסבוק שיתוף בפייסבוק
RSS - מאמריםמאמרים
RSS - פורומיםפורומים
דווח למנהל דיווח למנהל
קישור לעמוד זה קישור לעמוד זה
עוד בקבוצת HT



טעם שרוף בחליטה של 25 שניות ?


עמוד 2 מתוך 4
עבור לעמוד הקודם  |  1  |  2  |  3  |  4  |  הבא 
   פורומים > קפה > מכונות ידניות ומטחנות
מחבר הודעה
אוראל
חבר פעיל
חבר פעיל

הצטרף בתאריך:
  Sep 10, 2017
הבעות תודה: 3
מספר הודעות: 53

 #16  נשלח: ב' 02/09/2019 16:34

הנה תמונה
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
moshez
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

הצטרף בתאריך:
  Jul 05, 2016
הבעות תודה: 41
מספר הודעות: 290

 #17  נשלח: ב' 02/09/2019 16:54

אוראל
·
מהתמונה זה בכלל לא נראה מר
זה נראה יותר עגול ופירותי

סתאאם סתאאם
האמת קשה לעזור מתמונה
אבל אם נראה את השוט בוידאו נוכל להגידעל לפי הזרימה משהו על הטחינה
אז צלם וידאו ותעלה ליוטיוב ושלח קישור
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
moshez
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

הצטרף בתאריך:
  Jul 05, 2016
הבעות תודה: 41
מספר הודעות: 290

 #18  נשלח: ב' 02/09/2019 17:00

אוראל
·
סליחה ככה באמצע הפוסט שאני שואל
מה נקודת הייחוס שלך לטעם שרוף?
האם עד עכשיו היית מכין שוטים טובים ופתאום משהו השתנה?
האם החלפת ציוד?
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
אוראל
חבר פעיל
חבר פעיל

הצטרף בתאריך:
  Sep 10, 2017
הבעות תודה: 3
מספר הודעות: 53

 #19  נשלח: ב' 02/09/2019 19:22

moshez
·הייתי עד עכשיו עושה שוט קצר או מהיר ומקבל משהו שאני לא מרוצה ממנו כלכך
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
eli-d
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

הצטרף בתאריך:
  Oct 13, 2011
מספר הודעות: 41

 #20  נשלח: ב' 02/09/2019 19:52
סקרנות

כמה ג״ר קפה אתם שמים למנה אחת,וכמה לדאבל?
אני למנה אחת שם 11 ג״ר,ובכפול 18 ג״ר.
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
אוראל
חבר פעיל
חבר פעיל

הצטרף בתאריך:
  Sep 10, 2017
הבעות תודה: 3
מספר הודעות: 53

 #21  נשלח: ב' 02/09/2019 20:01

| פרופיל | שלח הודעה | חפש
kobbi (קובי ויסמן)
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

הצטרף בתאריך:
  Dec 17, 2004
הבעות תודה: 277
מספר הודעות: 3812

 #22  נשלח: ב' 02/09/2019 21:27

מתייחס כרגע רק לכמות הקפה בסלסלה ולפי כניסת הטמפר עמוק לסלסלה מצד אחד ומצד שני זרימה בקצב סביר ולא מהיר מידי אני יכל לומר שאני שם הרבה יותר קפה, הקפה שאני טוחן עושה ממש גיבעה בסלסלה ולאחר דחיסה נשארים כ 8 ממ מלמעלה, אצלך זה הרבה פחות קפה וכנראה טחון דק מידי.
מניח גם שבסיום העוגיה רטובה בוצית וללא צורה של הסקרין
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
moshez
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

הצטרף בתאריך:
  Jul 05, 2016
הבעות תודה: 41
מספר הודעות: 290

 #23  נשלח: ב' 02/09/2019 23:07

אוראל
·
באמת זה נראה שהטמפר נכנס יותר עמוק ממה שאמור, קצת קשה לראות לפי הזווית צילום
הטמפר נראה בגובה סטנרטי אני מתכוון לגובה 10 מ''מ בערך של הדיסקה התחתונה
והוא אמור להשוות גובה אחרי הידוק קצת יותר חזק לגובה הסלסלה
אז נסה לטחון יותר גס כדי שאותו משקל של קפה יעלה במפלס כמו שכתבתי
מקווה שזה ברור
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
moshez
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

הצטרף בתאריך:
  Jul 05, 2016
הבעות תודה: 41
מספר הודעות: 290

 #24  נשלח: ב' 02/09/2019 23:13
Re: סקרנות

eli-d כתב:
כמה ג״ר קפה אתם שמים למנה אחת,וכמה לדאבל?
אני למנה אחת שם 11 ג״ר,ובכפול 18 ג״ר.


·כל סלסלה יש לה את המשקל שהיצרן תכנן אותה
הבדל בין דאבל לסינגל הוא במספר החרירים/משטח החרירים
אני מכיר סלסלות סינגל של 7 או 9 או 11 גרם
וסלסלות דאבל של 12 גרם ומעלה
אם יש לך דגם מוטבע על הסלסלה אתה יכול לעשות חיפוש בגוגל ולברר כמה גרם הסלסלה
משום מה לא מופיעים הפרטים האלה על הסלסלות
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
kobbi (קובי ויסמן)
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

הצטרף בתאריך:
  Dec 17, 2004
הבעות תודה: 277
מספר הודעות: 3812

 #25  נשלח: ב' 02/09/2019 23:24
Re: סקרנות

moshez כתב:

ציטוט:
...


·כל סלסלה יש לה את המשקל שהיצרן תכנן אותה
הבדל בין דאבל לסינגל הוא במספר החרירים/משטח החרירים
אני מכיר סלסלות סינגל של 7 או 9 או 11 גרם
וסלסלות דאבל של 12 גרם ומעלה
אם יש לך דגם מוטבע על הסלסלה אתה יכול לעשות חיפוש בגוגל ולברר כמה גרם הסלסלה
משום מה לא מופיעים הפרטים האלה על הסלסלות


·
אצלי סלסלת הסינגל של vst מוגדרת 7 גרם אבל אני שם 14.5 גרם וסלסלת הדאבל 20 גרם ואני שם 22. הסינכרוניקה הקודמת אותם סלסלות הסינגל הכילה 15.5 גרם והדאבל 24גרם. מדוע ההפרש ? כי בסוף הסקרין והגומיה בראש נכנסת על ידכם בלחץ כזה או אחר למקומה ומספיק שהיא בולטת שני מלימטר מטה אזי זה משפיע על גובה הקפה שתוכלו לשים בסלסלה.
בשורה התחתונה אני חושב שמה שקובע זה גובה הקפה שצריך להתאים לראש המכונה, לא גבוה מידי בסלסלה כי אז נוגע בסקרין ולא נמוך מידי כי אז מקבלים שלולית בסלסלה. ולכן הכלי של נגרו כל כך חיוני מבחינתי.
אבל יתכן וזה לא כך במכונות אחרות. במכונות של ecm זאת המתכונת לכוס טובה.
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
boren
חבר ותיק
חבר ותיק

הצטרף בתאריך:
  Dec 09, 2009
הבעות תודה: 191
מספר הודעות: 2113

 #26  נשלח: ג' 03/09/2019 1:52

kobbi - מה הטעם להשתמש בכלי (כמו של נגרו) שמעיף קפה מחוץ לסלסלה כשאפשר מראש לטחון את הכמות המדוייקת שדרושה כדי למלא בדיוק את הסלסלה מבלי שהקפה ייגע ברשת? אצלי למשל 11.5 גרם קפה טחון נותן בדיוק את זה. אפס בזבוז קפה.
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
kobbi (קובי ויסמן)
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

הצטרף בתאריך:
  Dec 17, 2004
הבעות תודה: 277
מספר הודעות: 3812

 #27  נשלח: ג' 03/09/2019 6:02

boren כתב:
@kobbi - מה הטעם להשתמש בכלי (כמו של נגרו) שמעיף קפה מחוץ לסלסלה כשאפשר מראש לטחון את הכמות המדוייקת שדרושה כדי למלא בדיוק את הסלסלה מבלי שהקפה ייגע ברשת? אצלי למשל 11.5 גרם קפה טחון נותן בדיוק את זה. אפס בזבוז קפה.


·
הטעם הוא שחוץ מכמה גרם קפה אתה שם יש משמעות לגובה העוגיה בסלסלה לפחות מנסיוני במכונות הקפה.
מה הכוונה ¿ טחינה בעובי שונה של אותם גרמים של קפה תתן עוגיה דחוסה בגובה שונה, דקה או עבה יותר. אם אתה מקפיד לעבוד על המיישר של גלעד אתה מרוויח שני דברים חשובים :
גובה העוגיה יתאים לראש המכונה והוא זה שיקבע כמה קפה תכניס לעוגיה, ישור העוגיה בצורה סימטרית.
בכדי חא לבזבז קפה אני משתמש בכלי בתבונה, דהינו מגיע בסופו של עניין לזמן טחינה שיביא לכמות קפה מתאימה או עודפת ממש בטיפ טיפה. אני לא טוחן 25 גרם וזורק 5 גרם.
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
boren
חבר ותיק
חבר ותיק

הצטרף בתאריך:
  Dec 09, 2009
הבעות תודה: 191
מספר הודעות: 2113

 #28  נשלח: ג' 03/09/2019 16:36

kobbi - לא קרה לי שעם 11.5 גרם הקפה נגע בסקרין, וניסיתי הרבה סוגים של קפה - גם כאלה שאני קולה בעצמי (חד זני ותערובות) וגם כאלה שאני קונה קלוי. גם אם הטחינה גסה מדי (ברמה שקוראת בפועל) זה עדיין לא גורם לקפה לגעת בסקרין. עם 12 גרם זה כן קורה לפעמים, אז אני פשוט נשאר עם 11.5 גרם ורק משנה את עובי הטחינה כדי לקבל תוצאה אופטימלית. אני בספק אם האפשרות להשתמש בעוד חצי גרם בחלק מהמקרים תעשה הבדל כלשהו, לפחות כשמדובר בשתי חליטות שמכל בחינה אחרת (זרימה וכו') הן זהות. אני מפספס משהו בהערכת המצב שלי?
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
kobbi (קובי ויסמן)
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

הצטרף בתאריך:
  Dec 17, 2004
הבעות תודה: 277
מספר הודעות: 3812

 #29  נשלח: ג' 03/09/2019 16:40

boren כתב:
@kobbi - לא קרה לי שעם 11.5 גרם הקפה נגע בסקרין, וניסיתי הרבה סוגים של קפה - גם כאלה שאני קולה בעצמי (חד זני ותערובות) וגם כאלה שאני קונה קלוי. גם אם הטחינה גסה מדי (ברמה שקוראת בפועל) זה עדיין לא גורם לקפה לגעת בסקרין. עם 12 גרם זה כן קורה לפעמים, אז אני פשוט נשאר עם 11.5 גרם ורק משנה את עובי הטחינה כדי לקבל תוצאה אופטימלית. אני בספק אם האפשרות להשתמש בעוד חצי גרם בחלק מהמקרים תעשה הבדל כלשהו, לפחות כשמדובר בשתי חליטות שמכל בחינה אחרת (זרימה וכו') הן זהות. אני מפספס משהו בהערכת המצב שלי?


·
האמת, לא הבנתי אותך
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
boren
חבר ותיק
חבר ותיק

הצטרף בתאריך:
  Dec 09, 2009
הבעות תודה: 191
מספר הודעות: 2113

 #30  נשלח: ג' 03/09/2019 17:57

השאלה פשוטה. איזו תועלת אקבל מהכרטיס אם אני ממילא מצליח למלא את הסלסלה במקסימום האפשרי מבלי שתגע בסקרין? כל מה שאני עושה זה לכוון את המטחנה לטחון חצי גרם פחות מהכמות (12 גרם) שלפעמים גורמת לקפה לגעת בסקרין.
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
כל הזמנים הם שעון קיץ - ישראל (GMT+3) הצג הודעות קודמות:    
פורומים > מכונות ידניות ומטחנות עבור לעמוד הקודם  |  1  |  2  |  3  |  4  |  הבא 


  
    שם משתמש:
נתוני כניסה לכל אתרי HT:

  סיסמא:
 

  


 | 

קפוץ אל: 
לא ניתן לשלוח הודעות בפורום זה
לא ניתן להגיב להודעות בפורום זה
לא ניתן לערוך את הודעותיך בפורום זה
לא ניתן למחוק את הודעותיך בפורום זה
לא ניתן להצביע לסקרים בפורום זה
לא ניתן לצרף קבצים בפורום זה
לא ניתן להוריד קבצים בפורום זה

תקנון / תנאי השימוש באתר צור קשר / contact us כל הזכויות שמורות לקבוצת ht