המלצת מכונת קפה ומטחנה - התחדשתי! - ECM_Synchronika + ECM_Automatik_64 -

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
nadavmm
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
הודעות: 614
הצטרף: ספטמבר 2010
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 78 פעמים

נושא שלא נקרא #16 

בתור בעלים של פרו 700 שכחת לציין את עניין ההקצפה. 2 באר.
אין מכונה ברמת המחיר הזו עם כח הקצפה כזה, פשוט תענוג.

lamarzocco
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
הודעות: 16
הצטרף: מאי 2019
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

נושא שלא נקרא #17 

היי דניאל,
אשמח לעזור לך (במה שאני יכול) עברתי לא מעט מכונות E61 חלקן מחליפי חום חלקן דאבל בוילר...PID עם בלי...צ'ימבלי, ראשי אלקטרה ,ועוד ראשים שונים
ניסיתי לכתוב לך הודעה אישית אבל המערכת לא נותנת (השקעתי בהודעה ובסוף זה לא שלח חח)
אם תרצה עזרה אשמח לתת בכיף ....אתה יכול לדבר איתי חופשי בפון
אפס חמש שמונה - שבע, שש , אפס , שבע, - שש, אפס, שבע

ozeltzex
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 1648
הצטרף: יוני 2008
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 402 פעמים

נושא שלא נקרא #18 

@nadavmm
·

תהרגו אותי איך 2 באר עוזר בחיים כשמקציפים חלב להפוך אחד :D

boren
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 3777
הצטרף: דצמבר 2009
שם מלא: אורן
נתן תודות: 286 פעמים
קיבל תודות: 493 פעמים

נושא שלא נקרא #19 

4daniel כתב:לא אהבתי את הראיון של ידיות בברזים, לא נראה לי שאפשר לפתוח ברז חלקית בלי להחזיק את הידית.
...
גם לי הנושא הזה היה חשוב והחלטתי שאני רוצה מכונה עם ברזים במקום עם ג'ויסטיקים, אבל בפועל זה לא יתרון.
הקצפה עם פתיחה חלקית פשוט פחות טובה, ולכן עדיף להשתמש בברז במצב פתוח לגמרי או סגור לגמרי. כדי להקציף כמויות קטנות יותר צריך אמנם להיות יותר זריז ומדוייק, אבל זה בעיקר עניין של תרגול.
נערך לאחרונה על ידי boren ב 13/09/2019 11:54, נערך פעם 1 בסך הכל.

שמוליק_טל
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
הודעות: 503
הצטרף: מרץ 2011
נתן תודות: 26 פעמים
קיבל תודות: 116 פעמים

נושא שלא נקרא #20 

נראה לי שאתה מגביל את עצמך יותר מידי לפי חומרים והיביטים טכנולוגיים, בלי קשר לפונקציונאליות.
כן אהבת דוד נירוסטה, לא אהבת דוד נחושת, מה זה משנה בתוצאה? שניהם בסוף עובדים בסדר גמור ואין שום יתרונות משמעותיים לזה או לזה.
האם גם את הסלולארי שלך אתה קונה לפי תהליך היצור של המעבד?

תקנה את מה שאתה מתחבר אליו מבחינת עיצוב ומחיר, בסופו של דבר כל המכונות עם HX או דוד כפול וראש E61 יתנו לך תוצאה כמעט זהה בכוס וגם התפעול כמעט זהה.
במטחנות יש הבדל גם בתפעול, גם באמינות וגם בתוצאה בכוס.
אלה שני הסנט שלי, מנסיון של כ 30 שנה עם הרבה מכונות ומטחנות.
אבל האמת שלא נראה לי שבאת לקבל באמת יעוץ, אלה שאתה יותר מחפש חיזוק למה שכבר בחרת.
אז בהצלחה עם מה שבחרת, בכל מקרה תקבל קפה טוב יותר משמעותית מאשר במכונה אוטומטית.
נערך לאחרונה על ידי שמוליק_טל ב 13/09/2019 12:08, נערך פעם 1 בסך הכל.

4daniel (פותח השרשור)
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
הודעות: 20
הצטרף: ספטמבר 2019
נתן תודות: 29 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

נושא שלא נקרא #21 

שמוליק_טל
ממש לא, עדיין לא בחרתי, וכן באתי לקבל באמת יעוץ, זה שאני "אוהב" נירוסטה יותר מנחושת - בגלל שאני עובד במפעל כימי ורואה יום יום מה קורה עם החומרים....
יכול להיות מעוד שאני לא צודק ובמכונות סוגי נחושת או נירוסטה שונים, אבל לפי הניסיון שלי, אם שותפים את המכונה עם חומר ניקוי מיועד לזה, ואני יודע שרוב חומרי ניקוי אל בסיס חומצת לימון ואני יודע איך נחושת מגיבה לזה, קשה לרצות דוד נחושת.
שוב, יכול להיות שכל מה שאני יודע ממש לא רלוונטי ודוד נחושת יחזיק הרבה יותר זמן ממה שאני צריך.
ויכול להיות מאוד שמחליף חום יספיק לי יותר ממה שאני צריך...

זה שיש לי העדפות לפה או לשם....
עד שאני לא יגע פיזית ועד שאני לא טועם קפה ממכונה כל שהיא, לא נעול ולא בחרתי סופית.
ואני מודה מאוד לכולם כי אין כמו ניסיון אישי שאתם חולקים איתי, זה יחסוך לי המון גם טרחה וגם כסף.

detailer
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 1215
הצטרף: יולי 2007
נתן תודות: 31 פעמים
קיבל תודות: 98 פעמים

נושא שלא נקרא #22 

ozeltzex כתב:@nadavmm
·

תהרגו אותי איך 2 באר עוזר בחיים כשמקציפים חלב להפוך אחד :D
...
·זה עוזר בעיקר לשווק את המכונה :lol:

nadavmm
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
הודעות: 614
הצטרף: ספטמבר 2010
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 78 פעמים

נושא שלא נקרא #23 

@detailer
·

ממש לא מסכים.

בקנקן 0.5 ליטר (2 הפוכים) ההבדל הוא ענק!!!

במכונות ה hx e61 בזמן חליטה המחליף חום מתקרר ובמקביל אם פותחים את הברז קיטור הלחץ יורד משמעותית ולקראת סוף ההקצפה הוא לא מצליח לבצע סירקולציה כמו שצריך.

אני מדבר מתוך ניסיון של 5 שנים עם hx וחודשיים עם db

ozeltzex
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 1648
הצטרף: יוני 2008
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 402 פעמים

נושא שלא נקרא #24 

@nadavmm
·

אם במכונת מחליף חום אין מספיק כח להקציף 0.5 בכד, משהו ממש אבל ממש לא תקין. או שאין שובר ואקום או שהדוד לא מגיע ללחץ.
עם האניטה לא נתקלתי מעולם בשום חוסר יכולת להקציף כל כמות שהיא וככה זה צריך להיות. לחץ של 1.2-1.4 באר זה מטורף ושום חליטה לא אמורה להשפיע עליו.
אין לי עוררין על היתרון בדוד כפול מבחינת העליה ברמת החזרתיות באספרסו אבל בנוגע להקצפה אני לא ממש מבין מה ההבדל.
יתרה מכך, כשאתה מקציף כד של 0.25 רק לעצמך או אפילו 0.5 אתה לא באמת רוצה לחץ כל כך גבוה. צריך סירקולציה אבל גם שליטה ובמכונות עם ג'ויסטיק המצב מחמיר עוד יותר. להוסיף על זה לחץ של 2 באר זה מטורף. מוכר יופי אבל אלא אם אתה בית קפה, מה הצורך..?

detailer
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 1215
הצטרף: יולי 2007
נתן תודות: 31 פעמים
קיבל תודות: 98 פעמים

נושא שלא נקרא #25 

גם אני לא נתקלתי בבעית הקצפה לשני הפוכים באפרטמנטו שלי.
מה שנכון הוא שאחרי שמקציפים וחולטים לשני הפוכים גדולים יש זמן התאוששות עד שהמים בראש מגיעים שוב לטמפרטורת חליטה.
לחץ הקצפה של 2 בר הוא יתרון כשצריך להקציף ל-4 כוסות ומעלה ברצף, לרוב זה לא שיקול למשתמש הביתי.

4daniel (פותח השרשור)
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
הודעות: 20
הצטרף: ספטמבר 2019
נתן תודות: 29 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

נושא שלא נקרא #26 

אני רוצה להגיד לכם, כל מה שאתם רואים בסרטונים, כל מה שכתוב בפורומים, כל מה שמצאתם באינטרנט....
הכל טוב ויפה, אבל עד שאתם לא רואים את מכונת קפה בעיניים שלכם - לא שווה, זה כן נותן בסיס כל שהוא, אבל...

ממה שראיתי בסרטונים, הגעתי להחלטה שאני רוצה או יותר נכון מעדיף מכונה עם דוד כפול, הייתי די נעול בכיוון של Profitec_Pro_700 או Lelit_Elizabeth_PL92T, הייתי ממש נגד מכונה עם ג'ויסטיקים וממש לא הייתי מאמין במכונות עם מחליף חום...

קבעתי פגישה עם קדמה קפה ובדרך קפצתי לביקור אצל חבר פורום @lamarzocco (תודה!!!!) שהזמין אותי והדגים יכולות של Bezzera_BZ10 שלו ופתאום הבנתי שגם מחליף חום גם ממש לא רע, הוא הכין כמה כוסות קפוצ'ינו כמעט ברצף(ממש טעים!), לפני זה הייתי בטוח שמכונה עם מחליף חום לא מסוגלת להקציף בכמות וקצב כזה. אהבתי... וכבר לא הייתי כל כך נעול לגבי Profitec_Pro_700...

אני לא אספר את כל הסיפור וכמה זמן בסה"כ הייתי בקדמה קפה, אבל, התלבטתי די הרבה זמן בין Bezzera_BZ10 לבין Profitec_Pro_700....

נכון, מכונות די שונות, הבדלים די משמעותיים:
Bezzera - דוד נחושת עם מחליף חום, וראש טרמוסיפוני ומשאבה ויברציונית.
Profitec - דוד נירוסטה כפול, ראש E61 ומשאבה רוטורית.

עד שראיתי את ה- ECM Synchronika - קניתי !!!!
ופשוט לא יכולתי לוותר גם אל מטחנה ECM Automatik64
אהבה ממבט ראשון :) :) :)
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור

אוראל
חבר פעיל
חבר פעיל
הודעות: 80
הצטרף: ספטמבר 2017
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 6 פעמים

נושא שלא נקרא #27 

הבחירה המושלמת :D
אז באיזה קפה אתה משתמש לקפוצינו ?
ומה אתה יכול לומר על הטעם ?

4daniel (פותח השרשור)
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
הודעות: 20
הצטרף: ספטמבר 2019
נתן תודות: 29 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

נושא שלא נקרא #28 

@אוראל
·
בינתיים אני עם קפה כלשהו שלקחתי מקדמה, יש לי עוד סוג מגלעד...
בגדול - מחפש המלצות לקפה טעים ליום יום.

אוראל
חבר פעיל
חבר פעיל
הודעות: 80
הצטרף: ספטמבר 2017
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 6 פעמים

נושא שלא נקרא #29 

לפי מה שהבנתי היה לך נסיון עם מכונות קודמות אתה מצליח להוציא קפה טוב יותר ממה שהיה לך עד היום או שאתה עדיין בשלב של להכיר את המכונה ?

4daniel (פותח השרשור)
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
הודעות: 20
הצטרף: ספטמבר 2019
נתן תודות: 29 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

נושא שלא נקרא #30 

@אוראל
·
יש לי ניסיון עם מכונה אוטומטית, בהשוואה לסינכרוניקה - יום ולילה.

כמוון שאני בשלב היכרות ונראה לי שהשלב הזה לא יגמר אף פעם מכוון שזה היופי שבמכונה כזאת, אין סוף לאפשרויות.
למרות שהפעלתי את המכונה בפעם ראשונה רק אחרי הצהריים ביום שישי האחרון, אני כבר מצליח להוציא קפה הרבה יותר טוב ממה שהיה לי עד היום.
גם אשתי(99% מהזמן שותה אספרסו חזק) אחרי ניסיון שני(הראשון היה לה חלש מדי) מרוצה מהטעם.

אתמול בערב שטפתי את האוטומטית שלי לפני המסירה, הפעלתי אותה ולצורך בדיקה, הכנתי כוס קפוצ'ינו...
יום וחצי עם המכונה החדשה.....
לא מבין איך שתיתי את זה כל כך הרבה זמן...
ואני עוד רחוק מהקפה המושלם שלי...

שלח תגובה

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”