מאמרים אחרונים

שתף בפייסבוק שיתוף בפייסבוק
RSS - מאמריםמאמרים
RSS - פורומיםפורומים
דווח למנהל דיווח למנהל
קישור לעמוד זה קישור לעמוד זה
עוד בקבוצת HT



המלצת מכונת קפה ומטחנה - התחדשתי! - ECM_Synchronika + ECM_Automatik_64 -


עמוד 2 מתוך 3
עבור לעמוד הקודם  |  1  |  2  |  3  |  הבא 
   פורומים > קפה > מכונות ידניות ומטחנות
מחבר הודעה
nadavmm
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

הצטרף בתאריך:
  Sep 17, 2010
הבעות תודה: 79
מספר הודעות: 585

 #16  נשלח: ו' 13/09/2019 7:48

בתור בעלים של פרו 700 שכחת לציין את עניין ההקצפה. 2 באר.
אין מכונה ברמת המחיר הזו עם כח הקצפה כזה, פשוט תענוג.
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
lamarzocco
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

הצטרף בתאריך:
  May 26, 2019
הבעות תודה: 2
מספר הודעות: 9

 #17  נשלח: ו' 13/09/2019 8:21

היי דניאל,
אשמח לעזור לך (במה שאני יכול) עברתי לא מעט מכונות E61 חלקן מחליפי חום חלקן דאבל בוילר...PID עם בלי...צ'ימבלי, ראשי אלקטרה ,ועוד ראשים שונים
ניסיתי לכתוב לך הודעה אישית אבל המערכת לא נותנת (השקעתי בהודעה ובסוף זה לא שלח חח)
אם תרצה עזרה אשמח לתת בכיף ....אתה יכול לדבר איתי חופשי בפון
אפס חמש שמונה - שבע, שש , אפס , שבע, - שש, אפס, שבע
(1) הבעות תודה: 4daniel
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
ozeltzex (אופיר)
חבר ותיק
חבר ותיק

הצטרף בתאריך:
  Jun 07, 2008
הבעות תודה: 322
מספר הודעות: 1345

 #18  נשלח: ו' 13/09/2019 9:44

nadavmm
·

תהרגו אותי איך 2 באר עוזר בחיים כשמקציפים חלב להפוך אחד
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
boren
חבר ותיק
חבר ותיק

הצטרף בתאריך:
  Dec 09, 2009
הבעות תודה: 202
מספר הודעות: 2233

 #19  נשלח: ו' 13/09/2019 9:58

4daniel כתב:
לא אהבתי את הראיון של ידיות בברזים, לא נראה לי שאפשר לפתוח ברז חלקית בלי להחזיק את הידית.


גם לי הנושא הזה היה חשוב והחלטתי שאני רוצה מכונה עם ברזים במקום עם ג'ויסטיקים, אבל בפועל זה לא יתרון.
הקצפה עם פתיחה חלקית פשוט פחות טובה, ולכן עדיף להשתמש בברז במצב פתוח לגמרי או סגור לגמרי. כדי להקציף כמויות קטנות יותר צריך אמנם להיות יותר זריז ומדוייק, אבל זה בעיקר עניין של תרגול.


נערך בפעם אחרונה על-ידי boren בתאריך ו' 13/09/2019 10:54, נערך סך הכל פעם אחת
(1) הבעות תודה: 4daniel
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
שמוליק_טל
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

הצטרף בתאריך:
  Mar 06, 2011
הבעות תודה: 76
מספר הודעות: 353

 #20  נשלח: ו' 13/09/2019 10:18

נראה לי שאתה מגביל את עצמך יותר מידי לפי חומרים והיביטים טכנולוגיים, בלי קשר לפונקציונאליות.
כן אהבת דוד נירוסטה, לא אהבת דוד נחושת, מה זה משנה בתוצאה? שניהם בסוף עובדים בסדר גמור ואין שום יתרונות משמעותיים לזה או לזה.
האם גם את הסלולארי שלך אתה קונה לפי תהליך היצור של המעבד?

תקנה את מה שאתה מתחבר אליו מבחינת עיצוב ומחיר, בסופו של דבר כל המכונות עם HX או דוד כפול וראש E61 יתנו לך תוצאה כמעט זהה בכוס וגם התפעול כמעט זהה.
במטחנות יש הבדל גם בתפעול, גם באמינות וגם בתוצאה בכוס.
אלה שני הסנט שלי, מנסיון של כ 30 שנה עם הרבה מכונות ומטחנות.
אבל האמת שלא נראה לי שבאת לקבל באמת יעוץ, אלה שאתה יותר מחפש חיזוק למה שכבר בחרת.
אז בהצלחה עם מה שבחרת, בכל מקרה תקבל קפה טוב יותר משמעותית מאשר במכונה אוטומטית.


נערך בפעם אחרונה על-ידי שמוליק_טל בתאריך ו' 13/09/2019 11:08, נערך סך הכל פעם אחת
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
4daniel
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

הצטרף בתאריך:
  Sep 09, 2019
הבעות תודה: 1
מספר הודעות: 14

 #21  נשלח: ו' 13/09/2019 10:41

שמוליק_טל
ממש לא, עדיין לא בחרתי, וכן באתי לקבל באמת יעוץ, זה שאני "אוהב" נירוסטה יותר מנחושת - בגלל שאני עובד במפעל כימי ורואה יום יום מה קורה עם החומרים....
יכול להיות מעוד שאני לא צודק ובמכונות סוגי נחושת או נירוסטה שונים, אבל לפי הניסיון שלי, אם שותפים את המכונה עם חומר ניקוי מיועד לזה, ואני יודע שרוב חומרי ניקוי אל בסיס חומצת לימון ואני יודע איך נחושת מגיבה לזה, קשה לרצות דוד נחושת.
שוב, יכול להיות שכל מה שאני יודע ממש לא רלוונטי ודוד נחושת יחזיק הרבה יותר זמן ממה שאני צריך.
ויכול להיות מאוד שמחליף חום יספיק לי יותר ממה שאני צריך...

זה שיש לי העדפות לפה או לשם....
עד שאני לא יגע פיזית ועד שאני לא טועם קפה ממכונה כל שהיא, לא נעול ולא בחרתי סופית.
ואני מודה מאוד לכולם כי אין כמו ניסיון אישי שאתם חולקים איתי, זה יחסוך לי המון גם טרחה וגם כסף.
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
detailer
חבר ותיק
חבר ותיק

הצטרף בתאריך:
  Jul 14, 2007
הבעות תודה: 83
מספר הודעות: 1091

 #22  נשלח: ו' 13/09/2019 11:15

ozeltzex כתב:
@nadavmm
·

תהרגו אותי איך 2 באר עוזר בחיים כשמקציפים חלב להפוך אחד


·זה עוזר בעיקר לשווק את המכונה
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
nadavmm
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

הצטרף בתאריך:
  Sep 17, 2010
הבעות תודה: 79
מספר הודעות: 585

 #23  נשלח: ו' 13/09/2019 20:19

detailer
·

ממש לא מסכים.

בקנקן 0.5 ליטר (2 הפוכים) ההבדל הוא ענק!!!

במכונות ה hx e61 בזמן חליטה המחליף חום מתקרר ובמקביל אם פותחים את הברז קיטור הלחץ יורד משמעותית ולקראת סוף ההקצפה הוא לא מצליח לבצע סירקולציה כמו שצריך.

אני מדבר מתוך ניסיון של 5 שנים עם hx וחודשיים עם db
(1) הבעות תודה: 4daniel
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
ozeltzex (אופיר)
חבר ותיק
חבר ותיק

הצטרף בתאריך:
  Jun 07, 2008
הבעות תודה: 322
מספר הודעות: 1345

 #24  נשלח: ו' 13/09/2019 21:35

nadavmm
·

אם במכונת מחליף חום אין מספיק כח להקציף 0.5 בכד, משהו ממש אבל ממש לא תקין. או שאין שובר ואקום או שהדוד לא מגיע ללחץ.
עם האניטה לא נתקלתי מעולם בשום חוסר יכולת להקציף כל כמות שהיא וככה זה צריך להיות. לחץ של 1.2-1.4 באר זה מטורף ושום חליטה לא אמורה להשפיע עליו.
אין לי עוררין על היתרון בדוד כפול מבחינת העליה ברמת החזרתיות באספרסו אבל בנוגע להקצפה אני לא ממש מבין מה ההבדל.
יתרה מכך, כשאתה מקציף כד של 0.25 רק לעצמך או אפילו 0.5 אתה לא באמת רוצה לחץ כל כך גבוה. צריך סירקולציה אבל גם שליטה ובמכונות עם ג'ויסטיק המצב מחמיר עוד יותר. להוסיף על זה לחץ של 2 באר זה מטורף. מוכר יופי אבל אלא אם אתה בית קפה, מה הצורך..?
(1) הבעות תודה: 4daniel
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
detailer
חבר ותיק
חבר ותיק

הצטרף בתאריך:
  Jul 14, 2007
הבעות תודה: 83
מספר הודעות: 1091

 #25  נשלח: ו' 13/09/2019 23:32

גם אני לא נתקלתי בבעית הקצפה לשני הפוכים באפרטמנטו שלי.
מה שנכון הוא שאחרי שמקציפים וחולטים לשני הפוכים גדולים יש זמן התאוששות עד שהמים בראש מגיעים שוב לטמפרטורת חליטה.
לחץ הקצפה של 2 בר הוא יתרון כשצריך להקציף ל-4 כוסות ומעלה ברצף, לרוב זה לא שיקול למשתמש הביתי.
(1) הבעות תודה: 4daniel
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
4daniel
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

הצטרף בתאריך:
  Sep 09, 2019
הבעות תודה: 1
מספר הודעות: 14

 #26  נשלח: א' 22/09/2019 7:39

אני רוצה להגיד לכם, כל מה שאתם רואים בסרטונים, כל מה שכתוב בפורומים, כל מה שמצאתם באינטרנט....
הכל טוב ויפה, אבל עד שאתם לא רואים את מכונת קפה בעיניים שלכם - לא שווה, זה כן נותן בסיס כל שהוא, אבל...

ממה שראיתי בסרטונים, הגעתי להחלטה שאני רוצה או יותר נכון מעדיף מכונה עם דוד כפול, הייתי די נעול בכיוון של Profitec_Pro_700 או Lelit_Elizabeth_PL92T, הייתי ממש נגד מכונה עם ג'ויסטיקים וממש לא הייתי מאמין במכונות עם מחליף חום...

קבעתי פגישה עם קדמה קפה ובדרך קפצתי לביקור אצל חבר פורום @lamarzocco (תודה!!!!) שהזמין אותי והדגים יכולות של Bezzera_BZ10 שלו ופתאום הבנתי שגם מחליף חום גם ממש לא רע, הוא הכין כמה כוסות קפוצ'ינו כמעט ברצף(ממש טעים!), לפני זה הייתי בטוח שמכונה עם מחליף חום לא מסוגלת להקציף בכמות וקצב כזה. אהבתי... וכבר לא הייתי כל כך נעול לגבי Profitec_Pro_700...

אני לא אספר את כל הסיפור וכמה זמן בסה"כ הייתי בקדמה קפה, אבל, התלבטתי די הרבה זמן בין Bezzera_BZ10 לבין Profitec_Pro_700....

נכון, מכונות די שונות, הבדלים די משמעותיים:
Bezzera - דוד נחושת עם מחליף חום, וראש טרמוסיפוני ומשאבה ויברציונית.
Profitec - דוד נירוסטה כפול, ראש E61 ומשאבה רוטורית.

עד שראיתי את ה- ECM Synchronika - קניתי !!!!
ופשוט לא יכולתי לוותר גם אל מטחנה ECM Automatik64
אהבה ממבט ראשון



| פרופיל | שלח הודעה | חפש
אוראל
חבר פעיל
חבר פעיל

הצטרף בתאריך:
  Sep 10, 2017
הבעות תודה: 6
מספר הודעות: 64

 #27  נשלח: א' 22/09/2019 10:21

הבחירה המושלמת
אז באיזה קפה אתה משתמש לקפוצינו ?
ומה אתה יכול לומר על הטעם ?
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
4daniel
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

הצטרף בתאריך:
  Sep 09, 2019
הבעות תודה: 1
מספר הודעות: 14

 #28  נשלח: א' 22/09/2019 10:41

אוראל
·
בינתיים אני עם קפה כלשהו שלקחתי מקדמה, יש לי עוד סוג מגלעד...
בגדול - מחפש המלצות לקפה טעים ליום יום.
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
אוראל
חבר פעיל
חבר פעיל

הצטרף בתאריך:
  Sep 10, 2017
הבעות תודה: 6
מספר הודעות: 64

 #29  נשלח: א' 22/09/2019 11:34

לפי מה שהבנתי היה לך נסיון עם מכונות קודמות אתה מצליח להוציא קפה טוב יותר ממה שהיה לך עד היום או שאתה עדיין בשלב של להכיר את המכונה ?
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
4daniel
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

הצטרף בתאריך:
  Sep 09, 2019
הבעות תודה: 1
מספר הודעות: 14

 #30  נשלח: א' 22/09/2019 12:35

אוראל
·
יש לי ניסיון עם מכונה אוטומטית, בהשוואה לסינכרוניקה - יום ולילה.

כמוון שאני בשלב היכרות ונראה לי שהשלב הזה לא יגמר אף פעם מכוון שזה היופי שבמכונה כזאת, אין סוף לאפשרויות.
למרות שהפעלתי את המכונה בפעם ראשונה רק אחרי הצהריים ביום שישי האחרון, אני כבר מצליח להוציא קפה הרבה יותר טוב ממה שהיה לי עד היום.
גם אשתי(99% מהזמן שותה אספרסו חזק) אחרי ניסיון שני(הראשון היה לה חלש מדי) מרוצה מהטעם.

אתמול בערב שטפתי את האוטומטית שלי לפני המסירה, הפעלתי אותה ולצורך בדיקה, הכנתי כוס קפוצ'ינו...
יום וחצי עם המכונה החדשה.....
לא מבין איך שתיתי את זה כל כך הרבה זמן...
ואני עוד רחוק מהקפה המושלם שלי...
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
כל הזמנים הם שעון חורף - ישראל (GMT+2) הצג הודעות קודמות:    
פורומים > מכונות ידניות ומטחנות עבור לעמוד הקודם  |  1  |  2  |  3  |  הבא 


  
    שם משתמש:
נתוני כניסה לכל אתרי HT:

  סיסמא:
 

  


 | 

קפוץ אל: 
לא ניתן לשלוח הודעות בפורום זה
לא ניתן להגיב להודעות בפורום זה
לא ניתן לערוך את הודעותיך בפורום זה
לא ניתן למחוק את הודעותיך בפורום זה
לא ניתן להצביע לסקרים בפורום זה
לא ניתן לצרף קבצים בפורום זה
לא ניתן להוריד קבצים בפורום זה

תקנון / תנאי השימוש באתר צור קשר / contact us כל הזכויות שמורות לקבוצת ht