עוד אפשרויות

Google translateGoogle translate
RSSמאמרים וחדשות RSS
קישור לעמוד זהLinkback
גרסא להדפסהגרסא להדפסה
del.icio.usשמירה ב del.icio.us
DIGGהמלצה ב-DIGG

מאמרים מהקבוצה

בית: תעבד אותי. מעבד המזון של פיליפס

מאת: לימור אברמזון
11/10/2010 - 08:00



 
 
 


קדימון - מעבד מזון, HR7775

קופסא גדולה הגיעה אליי למשרד. מסתבר שאני צריכה לבדוק מעבד מזון. העורכת החליטה. בתור אחת שמעידה על עצמה שהמטבח הוא אחד מהחדרים האהובים עליה בבית (וזאת בשאיפה שהוא מעוצב טוב, ופונקציונלי כהלכה), זה היה הגיוני שיפול לחיקי המכשיר.

נתחיל בכך שמעולם לא היה לי מעבד מזון. אני והתנור חברים, המיקסר ואני מדברים באותה השפה, אבל מעבד מזון? המתנה שעד לפני כמה עשורים הייתה מתנת חתונות מס´ אחת, ביחד עם הסיפולוקס האלמותי, עוד לא מצאה את דרכה אל מטבחי השכור.

פתחתי את הקופסא והסתכלתי על החלקים. להבים וחלקי פלסטיק בעיצוב חביב חייכו אליי ורק חיכו להזדמנות לניסוי. לאור המצב, גייסתי כוחות מומחים ממני. או יותר נכון, במקרה זה, למרות הסטיגמות- מומחית: אילנה.

 

מבחן החומוס

התחלנו במנהג ידוע של סוף שבוע: עשיית החומוס. הגרגירים חיכו להם בשקט עד שנפתח את הקופסא הגדולה ועמוסת החלקים. מהר מהר חיפשתי את החוברת כדי לדעת מה מתחבר למה.יחסית למכשירים עתירי חלקים, ההוראות בחוברת היו ידידותיות, קלות ומובנות. להבריג, לחבר לחשמל והופ- פולסים כחולים צבעו את המטבח. הכנסנו את החומוס ברוב מומחיות לתוך מעבד המזון ונתנו לו לעשות את שלו.

  

חלקים במבחן:

  • קערת מעבד מזון
  • סכין

תוצאות:  

את מבחן החומוס המעבד עבר בהצלחה חלקית. בהשוואה למעבד המזון הביתי של אילנה, זמן הטחינה של הגרגרים (עם הלימון, הטחינה והשום. מתכון יפורט למבקשות בפורום) לקח זמן רב מדי ונדרשו פולסים רבים. כארבע דקות סה"כ.

אבל, במבחן הטעם החומוס עמד בהצלחה, רוב קערת החומוס נעלמה כלא הייתה (בכל זאת היו עוד מנות על השולחן).

אזהרה: לדבר אחד יש לשים לב במיוחד - הלהבים חדים מאוד, מעולה לעבודה אבל חשוב להיזהר כשמוציאים אותם מהקופסא ומרכיבים אותם.


מבחן הקרח

אחרי ארוחה טובה תמיד אפשר לקנח במשקה מרענן וקפוא. ובשביל משקה שכזה, בקיץ הישראלי, אין כמו קרח כתוש.

חלקים במבחן:

  • בלנדר עם מכסה
  • יחידת סכינים מתפרקת
  • טבעת אטימה

תוצאות:

הבלנדר ביצע את מלאכתו נאמנה והתוצר אף זכה להתלהבות. החסרון המורגש היה בכמות. בכדי שהבלנדר יצליח לבצע את מלאכת הכיתוש יש לצמצם את כמות הקרח בכל כתישה. אורחים רבים סביב השולחן ידרשו ממך זמן רב מול המכשיר. היתרון הוא החיוך על פניהם של השתיינים בקיץ.

 

מבחן המיצים, ובו שני חלקים

1. מיץ פירות הדר

ואם כבר כתשנו קרח ברוב עמל ויזע, מדוע שלא נכין מיץ שיתלווה אליו?

החלפנו את החלקים וחיברנו את מסחטת המיצים. מצאנו תפוזים במקרר (למרות העונה) והתחלנו את הפעולה. היה קליל ונעים וגם פה נרשמו תגובות חיוביות בחדר. כל מה שצריך לעשות הוא להחזיק את התפוז, את כל שאר העבודה סוחט המיץ כבר עושה בעצמו. אבל גודלו של המכשיר עשה את שלו, והמומחית שלנו ציינה כי לדעתה כדאי לקנות מסחטה קטנה כזאת, מכיוון שזה מיותר להוציא את המעבד מזון על חלקיו רק בשביל מיץ.

חלקים במבחן:

  • קערת מעבד מזון
  • מסננת למסחטת פרי הדר
  • קונוס למסחטת פרי הדר

תוצאות:

המיץ יצא מצוין וההדים היו חיוביים. בייחוד כשהוספנו לכוס את הקרח הכתוש מהמבחן הקודם.

 

2. שייק פירות

ושוב, המשכנו במלאכת הבדיקה והחלפנו את החלקים על מנת להכין מיץ מפירות קשים.  עקבנו אחרי ההוראות, הרכבנו את החלקים, חתכנו מלון, תפוח ואפרסק והתחלנו במלאכה. פתח ההכנסה היה רחב מספיק ולא היה צורך להתאמץ יתר על המידה בחיתוך ובניגוד לזמן הממושך יחסית של הכנת החומוס, הכנת השייק היתה מהירה בצורה מפתיעה. 

חלקים במבחן:

קערת מסחטת מיץ עם זרבובית מובנית
מסננת מסחטת מיץ
יחידת הנעת המסחטה

ראשית, מצא את דרכו המלון. אכן יצא מיץ. אך גם כל חלקי המלון מצאו את דרכם לדפנות הכלי. תהינו לפשר הדבר שכן אולי לא הכנסנו את רצועת המלון כמו שצריך. אולי צריך לדחוף אותה יותר או אולי דווקא פחות, אך התוצאה היתה זהה גם עם החתיכות האחרות. גם עם התפוח. וגם עם האפרסק. מיץ יוצא, אבל התהליך מלכלך. חתיכות הפרי נדבקות לדפנות הקערה וצריך לנקות אותה בין שימוש לשימוש אם לא רוצים שהטעמים יתערבבו. 

תוצאות:

נסיין השתייה (מיץ בטעמים שונים עם קרח כתוש) אמר שטעים לו, אך תהיתי עד כמה המטרה מקדשת את האמצעים.


מה עוד?

מעבד המזון מציע גם חלקים שמאפשרים הקצפה, לישה ומכיל גם דיסקיות חיתוך לפריסה (ירקות, גבינות קשות ושות´). לא סתם קוראים לו רובוט-מטבחי. אני מצדי הצהרתי מראש שמעבדי מזון הם לא התחום החזק שלי, כך שלא תזכו לקרוא סקירה מפורטת של חלקים אלו הפעם אך שווה היה להזכיר כי הם מגיעים כמובן עם המעבד.

השורה תחתונה

במידה ואת אכן מהמשתמשות במעבד מזון על חלקיו השונים על בסיס קבוע ובתדירות גבוהה, זהו המכשיר בשבילך (ובשביל הכיור שיתמלא בחלקים אח"כ). במידה ואת כמוני או כמו המומחית שעזרה לי, כזו שהמכשיר יושב אצלה בארון מטבח ויוצא רק בעת הצורך, יתכן שווריאציות יותר קטנות ופשוטות יעשו את עבודתן נאמנה ואין צורך בריכוז כל הפונקציות במכשיר אחד.

הביצועים היו טובים וכשהגעתי עם הקופסא לחברי המאורסים, נשמעה קריאת התפעלות - "הו, זאת מתנת חתונה שווה!". אז אולי יש אנשים שהמכשיר, על כל חלקיו כן מדבר אליהם. יש דברים שלא משתנים עם הזמן.

 

תודה לאילנה המומחית ולעדי הטועם הראשי 

ציונים:

  • עיצוב - 9, נקי ומודרני
  • קלות השימוש - 10, חוברת הפעלה בעברית, עם ציורים למתקשות שביננו
  • ניקיון - 7, המכשיר מתלכלך ואין ´איסוף´ מיוחד של השאריות שנוצרות במהלך השימוש. אבל אפשר לנקות במדיח. זה תמיד יתרון, אם יש לך אחד כזה...
  • כותש קרח - 8, רק בגלל הכמות הקטנה שניתן לכתוש בכל פעם
  • מסחטת מיץ הדר - 9, באמת תוציאי את כל זה רק בשביל כוס מיץ סחוט?
  • מסחטת פירות קשים - 7, מאוד מהיר, אבל הפריע לי בעיית השאריות על דפנות הקערה שמאיבה קצת על השימוש
  • מעבד מזון - 8, החומוס יצא טעים, אבל לקח לו זמן...

ציון כולל: 8.5. מתנת חתונה מעולה, כבר אמרנו?

מחיר מומלץ לצרכנית: 1890 בחנויות המובחרות.  

מפרט

  • מנוע W1000 בהנעה ישירה
  • בורר מהירויות ואפשרות הפעלה לסירוגין (Pulse)
  • כפתור לריסוק וכתישת קרח
  •  מיכל בנפח 3.4 ליטר
  • מסחטת מיצים קשים
  • מסחטת הדרים
  • בלנדר בנפח 1.5 ליטר
  • סכין פריסה וחיתוך מתכווננת מ 1- מ"מ ועד 7 מ"מ
  • 4 דסקיות חיתוך
  • סכין פלסטיק דו להבי ללישה
  • סכין פלדה דו להבי לקיצוץ בשר ועיבוד מזון
  • מקצף
  • דסקית גירוד פומפיה
  • דסקית מלאה עם חורים
להמשך דיון במעבד המזון בפורום יוזרית, לחצי כאן
תודה לפיליפס ישראל על השאלת המוצר לצורך הסקירה 

נושאים מקושרים

יוזרית - תחשבי טכנולוגית
יוזרית - תחשבי טכנולוגית



תגיות


דרגת קושי: 3
דירוג הכתבה

דירוג ממוצע:

5.0

בהקשר זה

 עוד על יוזרית - תחשבי טכנולוגית


המאמר הפופולרי ביותר בתחום יוזרית - תחשבי טכנולוגית:
תל אביב, הנה אני באה (עם הזנב בין הרגליים)
למאמר זה בפרקים
תקנון / תנאי השימוש באתר צור קשר / contact us כל הזכויות שמורות לקבוצת ht