רמקול Ribbon
רמקול הריבון דומה במבנהו לרמקול האלקטרוסטאטי אבל יותר קרוב טכנולוגית לרמקול הרגיל. משטח הדיאפרגמה ברמקול ריבון יותר קטן ממשטח הדיאפראגמה ברמקול אלקטרוסטאטי ולכן תנועת הרמקול מוגבלת לפעולה של מעל 200 תנודות לשנייה. בדרך כלל מבנה הרמקול קטן והוא משמש כ- Tweeter מעולה עם נצילות גבוהה ותחום תדר רחב ושטוח. עקרון הפעולה של רמקול הריבון מבוסס בדומה לעקרון הפעולה של רמקול רגיל והיא התנועה בשדה מגנטי, רצועה של פס מתכתי (Ribbon), בדרך כלל אלומיניום דק, מורכבת מתוחה וצפה בין מגנטים ומשמשת כדיאפרגמה. שני מגנטים בקוטביות הפוכה יוצרים חלל של שדה מגנטי. בתוך חלל זה מותחים פס מתכת דק (לפעמים ישר ולפעמים גלי) בעובי של כמה מיקרונים.
כלל יד ימין. אחד מחוקי הפיזיקה במגנטיות הוא כלל יד ימין שמגדיר את הקשר בין כיוון שדה מגנטי, זרם חשמלי ותנועה ועוזר להזכיר לאנשי האלקטרוניקה את הקשר בין כיוון השדות המגנטים וכיוון התנועה. הכלל אומר שכשמזרימים זרם במוליך שנמצא בשדה מגנטי, נוצר כוח מכני שגורם למוליך לזוז. כיוון התזוזה תלוי בכיוון הזרם במוליך ובכיוון השדה המגנטי שבו הוא נמצא.

המתח שמגיע מהמגבר עובר מתאם התנגדויות, מ 8 אוהם להתנגדות פס המתכת. הזרם מהמתאם (שבנוי בדרך כלל משנאי) זורם דרך הפס המתכתי. מכיוון שהפס המתכתי נמצא בשדה מגנטי נוצרת תנועה מכאנית, והפס נע וגורם לתנועת אוויר שמתורגם לצליל.
מכיוון שהדיאפרגמה של רמקול הריבון בנויה מחומר דק וללא משקל (יחסית לממבראנה ברמקולים אחרים), הצלילים שיוצאים מרמקול זה מדויקים מאד וללא עיוותים. לא במקרה רמקול ריבון מוגדר בפי רבים כאחד מהרמקולים הטובים ביותר לעבודה בתדר גבוה, אולי הטוב ביותר.
כשרוצים להגדיל את משטח החלק המקרין ברמקול כדי לאפשר עבודה בתדרים יותר נמוכים, בונים מערך של מגנטים במבנה משוכפל של שורות מגנטים כשביניהם עוברים פסי מתכת שמחוברים חשמלית יחדיו. מערך כזה מוגדר כרמקול משטחי - Planar.
להבדיל מרמקול אלקטרוסטאטי, רמקול הריבון משתמש רק באנרגיה של המגבר ולא נזקק לחיבור חשמל נפרד. רמקול הריבון סגור בחלקו האחורי ולכן הצליל מוקרן רק מחלקו הקדמי מה שמשנה את פיזור הצליל ומקטין את בעיית ההחזרות.