אם יש לכם בארגון NAS, כולל אחד שיש לו SHR-1 או RAID5, אתם בוודאי סומכים על כך שהוא לא יתקלקל ואכן זה מאוד מגדיל את הבטחון.
אבל גם אם אתם משתמשים בשני דיסקים מוגנים כמו SHR-2, עדיין כל המידע שלכם נמצא במקום פיזי אחד. מספיק שריפה או נזילת מים בכדי לסכן את כל המידע של הארגון. יש כל מני פתרונות לנושא הזה, כאשר אם יש לכם מספר מקומות פיזיים - אתם תמיד יכולים להציב NAS שני ולסנכרן אותו.
אופציה נוספת היא גיבוי לענן, כאשר יש מספר רב של שירותים שאפשר להשתמש בהם לטובת העניין. צריך אבל לזכור שגיבוי זה לא משהו שצריך רק במקרה של תקלה משמעותית אלא שיש גם סיבות נוספות להכניס גיבויים עם מספר גרסאות. דוגמא אחת לבעיה כזו היא ransomware - וירוסים שיכולים להצפין את כל המידע הארגוני שלכם. \
הבעיה היא שמדיניות גיבוי גרסאות של מרבית שירותי הענן עומדים על 30 יום ואם אתם רוצים לעבוד מקומית, הגיבוי צריך להיות חכם יותר.
Hyperbackup זה שירות הגיבוי המרכזי של סיינולוג'י והוא תומך במרבית השירותים של הגיבוי. יש כמובן מערכות גיבוי אחרות ונוספות, אבל אחד הפתרונות הזולים ביותר לגיבוי ענן הוא google drive. המחיר של 2TB עולה כ-390 ש"ח לשנה. סביר להניח שאתם תצטרכו יותר, אך שימו לב לגבות רק את המידע הקריטי שלכם וכמובן שלגיבוי יש כיווץ.
איך מגבים את ה-NAS שלכם? סקירה על Hyperbackup של סיינולוג'י
איך מגבים את ה-NAS שלכם? סקירה על Hyperbackup של סיינולוג'י
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור
השלב הראשון הוא לבחור איזה ספריות צריך לגבות, ואיזה סוגי קבצים יכללו בגיבוי או שיצא מהגיבוי.
השלב השני הוא לבחור איזה אפליקציות ב-NAS צריך לגבות וכמובן לבחור לו"ז. במקרה שלי, המשרד נסגר יחסית מאוחר, אבל במקרה שלכם יתכן שגיבוי יכול להתחיל בשעה 19:00 כשרוב האנשים עזבו את המשרד.
החלק הכי חשוב הוא הרוטציה. עליכם להחליט כמה גיבויים אחורה לבצע. ב-Hyperbackup יש מנגנון מחזור שמאפשר לשמור גרסאות אחורה כך ש-256 עותקים שווה ערך לכ-4 שנים אחורה.
התהליך עצמו רץ על רשת סימטרית, מה שאומר שהגיבויים עצמם רצים די מהר. אם אתם משתמשים ברשת פחות חזקה, המלצה שלי זה לגבות את הדברים החשובים כמו את ספריית ה-team שלכם ומדי פעם תוסיפו עוד תוספות לגיבוי כמו ספריית ה-raw video של מחלקת המדיה במרקטינג שלנו.
המוצר אמין. כבר יצא לנו שמישהו השמיד איזה קובץ ופתאום צריך ללכת אחורה שנה ולמצוא את גרסאת הקובץ וזה היה קל ונוח.
הייתי רוצה להגיד שאני מרוצה מאוד מגוגל דרייב, אבל השירות הזה הוא הרע במיעוטו. היתרון הוא שכל פעם שירות אחסון זול יותר פשוט אפשר לעבור עליו ועדיין משתמשים עדיין ב-Hyperdrive. גם לחברה עצמה יש שירות ענן דומה, אבל בגדלים שאני זקוק, המחיר של גוגל טיפה יותר זול, במיוחד כשזה משולב בחשבון משרדי G-suite.
השלב השני הוא לבחור איזה אפליקציות ב-NAS צריך לגבות וכמובן לבחור לו"ז. במקרה שלי, המשרד נסגר יחסית מאוחר, אבל במקרה שלכם יתכן שגיבוי יכול להתחיל בשעה 19:00 כשרוב האנשים עזבו את המשרד.
החלק הכי חשוב הוא הרוטציה. עליכם להחליט כמה גיבויים אחורה לבצע. ב-Hyperbackup יש מנגנון מחזור שמאפשר לשמור גרסאות אחורה כך ש-256 עותקים שווה ערך לכ-4 שנים אחורה.
התהליך עצמו רץ על רשת סימטרית, מה שאומר שהגיבויים עצמם רצים די מהר. אם אתם משתמשים ברשת פחות חזקה, המלצה שלי זה לגבות את הדברים החשובים כמו את ספריית ה-team שלכם ומדי פעם תוסיפו עוד תוספות לגיבוי כמו ספריית ה-raw video של מחלקת המדיה במרקטינג שלנו.
המוצר אמין. כבר יצא לנו שמישהו השמיד איזה קובץ ופתאום צריך ללכת אחורה שנה ולמצוא את גרסאת הקובץ וזה היה קל ונוח.
הייתי רוצה להגיד שאני מרוצה מאוד מגוגל דרייב, אבל השירות הזה הוא הרע במיעוטו. היתרון הוא שכל פעם שירות אחסון זול יותר פשוט אפשר לעבור עליו ועדיין משתמשים עדיין ב-Hyperdrive. גם לחברה עצמה יש שירות ענן דומה, אבל בגדלים שאני זקוק, המחיר של גוגל טיפה יותר זול, במיוחד כשזה משולב בחשבון משרדי G-suite.
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור
- oferlaor
- מנהל
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 522 פעמים
- קיבל תודות: 3991 פעמים