מי שמכיר אותי, יודע שאני חובב אוכל חריף, לא סתם חריף בסגנון פלפלים חריפים מהשוק או הסחוג של סבתא, אלא יותר בסגנון של תמציות פלפלים מרוכזות.
חריפות נמדדת על ידי יחידות סקוביל, זוהי שיטה מדעית אשר מציגה ביחידות מספריות את כמות הקפסאיצין אשר קיימת במוצר. הקפסאיצין הוא בעצם מה שמגרה וגורם אצלנו להרגשת החריפות. יחידות הסקוביל מיוצגות על ידי המונח SHU, אשר הינו ראשי תיבות של Scoville Heat Units.
הפלפלים החריפים אשר נמכרים בארץ בשווקים, בעלי ערך SHU של 50 לערך, אולי זה נשמע קצת הרבה למי שיצא לו פעם לאכול פלפל חריף, אבל אם תשוו את זה לפלפל חריף מסוג הבאנרו לדוגמה, אתם תגלו כי האחרון מכיל ערך SHU של 350000 יחידות! זה נותן קצת מושג עד כמה לא ממש חריף הפלפלים המקומיים. הפלפל החריף ביותר אשר ידוע לאדם נקרא Ghost Chilli (התגלה רק לפני שנתיים) ובעל ערך SHU של מעל ל 1 מיליון!
אז כאשר הרוטב החריף הקודם שהיה ברשותי אשר היה מבוסס על Ghost Chilli נגמר, הגיע הזמן להזמנה חדשה. הפעם הזמנתי 5 חריפים מבוססי הבנארו (לא לפני שחותמים על כתב ויתור באתר המשווק (איזה טריק שיווקי ענק!)) ובדיוק אתמול הם הגיעו.
למי שמעוניין בפרטים על המוצרים שבתמונה, למטה צירפתי את הקישורים המתאימים.
https://www.hotsauce.com/ProductDetails ... tCode=1812
https://www.hotsauce.com/ProductDetails ... tCode=3530
https://www.hotsauce.com/ProductDetails ... tCode=1977
https://www.hotsauce.com/ProductDetails ... ode=1359ZN
אני מחזיק בקבוק כזה בכל מקום שאני נמצא לרוב, בעבודה, בבית, אצל קרובי המשפחה ואחד נייד.
כן, אני לוקח את החריף שלי ברצינות
שרשור החריף הרישמי של HT
- ziv_r (פותח השרשור)
- עורך ראשי HTmag
- הודעות: 44362
- הצטרף: ינואר 2005
- נתן תודות: 2084 פעמים
- קיבל תודות: 4725 פעמים
ע-נ-ק!
אני מכור להאבנרו בערך משנת 2000 שבה הכרתי אותו לראשונה במכסיקו.
מסתבר, שגם להבאנרו יש כמה זנים ותתי זנים, אחד החריפים בהם (לפחות על פי המקסיקנים) גדל באיזור פואבלה.
במהלך העבודה שלי יצא לי להיות במקסיקו לא מעט פעמים, ואף לעבוד עם חברות מקסיקניות. באחת הנסיעות גיליתי שלאחד הלקוחות שלנו יש שדה גידול באיזור פואבלה ומאז כל פעם שנפגשנו הוא היה מביא לי אספקה.
אני מכור להאבנרו בערך משנת 2000 שבה הכרתי אותו לראשונה במכסיקו.
מסתבר, שגם להבאנרו יש כמה זנים ותתי זנים, אחד החריפים בהם (לפחות על פי המקסיקנים) גדל באיזור פואבלה.
במהלך העבודה שלי יצא לי להיות במקסיקו לא מעט פעמים, ואף לעבוד עם חברות מקסיקניות. באחת הנסיעות גיליתי שלאחד הלקוחות שלנו יש שדה גידול באיזור פואבלה ומאז כל פעם שנפגשנו הוא היה מביא לי אספקה.
You are never fully dressed without a smile
יפה מאוד.
אני נעצרתי ברמת הטבאסקו והסחוג.
3 שאלות:
1) האם באמת יש משמעות למספרים שציינת כשלא מצויין כמה מהרוטב אתה בכלל שם על האוכל? כלומר, מה יותר חריף, לטפטף כמויות של טאבאסקו, או לשים טיפה אחת מהאוקטן הגבוה שלך?
2) האם יש סכנות בריאותיות / סכנות לנזק ללשון ?
3) (אולי קשור ל2 אם התשובה שם חיובית) האם הרגישות לחריפות פוחתת ככל שאוכלים יותר חריף?
אני נעצרתי ברמת הטבאסקו והסחוג.
3 שאלות:
1) האם באמת יש משמעות למספרים שציינת כשלא מצויין כמה מהרוטב אתה בכלל שם על האוכל? כלומר, מה יותר חריף, לטפטף כמויות של טאבאסקו, או לשים טיפה אחת מהאוקטן הגבוה שלך?
2) האם יש סכנות בריאותיות / סכנות לנזק ללשון ?
3) (אולי קשור ל2 אם התשובה שם חיובית) האם הרגישות לחריפות פוחתת ככל שאוכלים יותר חריף?
משה
- oferlaor
- מנהל
- הודעות: 75317
- הצטרף: נובמבר 2004
- שם מלא: עפר לאור
- מיקום: מודיעין, ישראל
- נתן תודות: 640 פעמים
- קיבל תודות: 4750 פעמים
- MartinHSabag
- מנהל
- הודעות: 59332
- הצטרף: נובמבר 2004
- שם מלא: מרטין סבג
- מיקום: כפר-סבא
- נתן תודות: 858 פעמים
- קיבל תודות: 1619 פעמים
- יצירת קשר:
- mrunderhill
- חבר ותיק
- הודעות: 2261
- הצטרף: מרץ 2009
- נתן תודות: 75 פעמים
- קיבל תודות: 124 פעמים
- Catskinner
- חבר במועדון HT
- הודעות: 16019
- הצטרף: נובמבר 2006
- מיקום: הוד השרון
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
זיו, אני מאוד מתפלא עליך שאין לך את הרוטב הידוע של Sir Fartalot's Hot Sauce
מי שאוהב שמות קורעים ימצא אין ספור הזדמנויות לגחך לנוכח השמות האחרים הקיימים שם
מי שאוהב שמות קורעים ימצא אין ספור הזדמנויות לגחך לנוכח השמות האחרים הקיימים שם
- yanivol
- חבר ותיק
- הודעות: 2750
- הצטרף: יולי 2006
- שם מלא: yanivol
- מיקום: פה קרוב
- נתן תודות: 135 פעמים
- קיבל תודות: 99 פעמים
HOT HEAD
זיו,
יש לך שכן שמגדל במרפסת שלו בין השאר Savina Habanero השיאן הקודם של גיניס עם 577,000 SHU
פיספסתי את העונה, לעונה הבאה אני מתכוון להנביט Naga Jolokia השיאן הנוכחי עם לא פחות מ 1,041,000 SHU
בדיוק היום הגיע לי משלוח של DA BOMB GROUND ZERO אני מקוה שהדואר פתוח אחר הצהרים כדי שאספיק לבעור ממנו כבר הערב.
יש לך שכן שמגדל במרפסת שלו בין השאר Savina Habanero השיאן הקודם של גיניס עם 577,000 SHU
פיספסתי את העונה, לעונה הבאה אני מתכוון להנביט Naga Jolokia השיאן הנוכחי עם לא פחות מ 1,041,000 SHU
בדיוק היום הגיע לי משלוח של DA BOMB GROUND ZERO אני מקוה שהדואר פתוח אחר הצהרים כדי שאספיק לבעור ממנו כבר הערב.
-
- הספקתי לעבור בסניף הדואר
נערך לאחרונה על ידי yanivol ב 26/08/2009 18:52, נערך פעם 1 בסך הכל.
איסטרה בלגינא קיש קיש קריא