שוקל לעבור לאינדוקצה, האם כדאי? מה מומלץ?
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag
- הודעות: 44362
- הצטרף: ינואר 2005
- נתן תודות: 2084 פעמים
- קיבל תודות: 4725 פעמים
Re: שוקל לעבור לאינדוקצה, האם כדאי? מה מומלץ?
yarino מאוכזב מזה שאי אפשר לעשות חציל על כיריים חשמליות.
Re: שוקל לעבור לאינדוקצה, האם כדאי? מה מומלץ?
נתפסת על חציל, ישנן טכניקות בישול שמתאימות רק לכיריים גז...כשתגיע לרמת בישול גבוהה תבין על מה אני מדבר.
Re: שוקל לעבור לאינדוקצה, האם כדאי? מה מומלץ?
אני חושב שכתבתי עלי באופן אישי.05/07/2021 19:07טלHD כתב: ↑לא קראתי שפותח השרשור ציין שהוא שף עם "טכניקות בישול"....05/07/2021 18:51yarino כתב: ↑ לי יש אינדוקציה סימנס עם משטח גמיש מלא, אם הייתי צריך לקנות היום כיריים אלו בוודאות היו כיריים גז.
נכון הוא יפה,נוח,בטיחותי וקל לניקוי אבל לא נוח לבשלנים עם טכניקות בישול, זו הסיבה ששפים לא מחזיקים בביתם אינדוקציה.......
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag
- הודעות: 44362
- הצטרף: ינואר 2005
- נתן תודות: 2084 פעמים
- קיבל תודות: 4725 פעמים
ממש לא נתפסתי, אתה הזכרת את החציל בתור החסרון המרכזי עבורך.05/07/2021 19:48yarino כתב: ↑ נתפסת על חציל, ישנן טכניקות בישול שמתאימות רק לכיריים גז...כשתגיע לרמת בישול גבוהה תבין על מה אני מדבר....
מעבר לזה, אמרת שאין שפים עם אינדוקציה - ויש. גיגול מהיר ותמצא את המטבחים של עוד הרבה שפים ותראה שגם להם יש אינדוקציה.
אז מה הן טכניקות הבישול שיש רק ברמת בישול גבוהה מעבר לחציל? אולי ווק? אבל לא נראה לי שזה נחשב למתקדם. אני סקרן ואני מקווה שבאמת תיתן תשובה לזה ולא תתחמק.
Re: שוקל לעבור לאינדוקצה, האם כדאי? מה מומלץ?
ישנם דברים שקשה להסביר במילים,טכניקות בישול בגז קשה להביא לאינדוקציה ואני לא מתכוון להקפצות למרות שגם זה חשוב.
החיסרון באינדוקציה זה שהחום מגיע מתחתית המחבת/סיר לעומת כיריים גז ששם האש מקיפה את האוכל.
מאסטר שף? לא דוגמא...היתה עונה אחת שהשתמשו באינדוקציה והבינו שטעו.
רושפלד?...מזמן איבד עניין בבישול, מעל 90 אחוז מהשפים עובדים עם גז אז כנראה רובם לא מבינים נכון?
החיסרון באינדוקציה זה שהחום מגיע מתחתית המחבת/סיר לעומת כיריים גז ששם האש מקיפה את האוכל.
מאסטר שף? לא דוגמא...היתה עונה אחת שהשתמשו באינדוקציה והבינו שטעו.
רושפלד?...מזמן איבד עניין בבישול, מעל 90 אחוז מהשפים עובדים עם גז אז כנראה רובם לא מבינים נכון?
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag
- הודעות: 44362
- הצטרף: ינואר 2005
- נתן תודות: 2084 פעמים
- קיבל תודות: 4725 פעמים
Re: שוקל לעבור לאינדוקצה, האם כדאי? מה מומלץ?
באינדוקציה משתמשים בכלים עבים, אז החום מגיע מכל הכיוונים.
מהן טכניקות הבישול שמתאימות רק לרמת בישול גבוהה? יש להן שם?
מהן טכניקות הבישול שמתאימות רק לרמת בישול גבוהה? יש להן שם?
Re: שוקל לעבור לאינדוקצה, האם כדאי? מה מומלץ?
אני אענה לך ובזה נסיים את הדיון.
לכאורה באינדוקציה ואיכותית ככל שתהיה גם אם תיקח את הכלי הכי עבה החום לא מתפזר באופן שווה אלא יותר במרכז הכלי ופחות בצדדים, אז החום אינו מגיע מכל הכיוונים.
טכניקות בישול שעם להבה התוצאה טובה יותר:
אידוי,הקפצה,פלמבה ואפילו צלייה.
לכאורה באינדוקציה ואיכותית ככל שתהיה גם אם תיקח את הכלי הכי עבה החום לא מתפזר באופן שווה אלא יותר במרכז הכלי ופחות בצדדים, אז החום אינו מגיע מכל הכיוונים.
טכניקות בישול שעם להבה התוצאה טובה יותר:
אידוי,הקפצה,פלמבה ואפילו צלייה.
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag
- הודעות: 44362
- הצטרף: ינואר 2005
- נתן תודות: 2084 פעמים
- קיבל תודות: 4725 פעמים
Re: שוקל לעבור לאינדוקצה, האם כדאי? מה מומלץ?
זה ממש לא נכון, כל מדחום חישה מרחוק יוכל להראות לך שההבדלים בין המרכז לצדדים הם שולים. אותו אפקט בדיוק קיים גם בכיריים גז.
אין שום בעיה עם הטכניקות האלו מעל אינדוקציה (וכל אלו שקוראים שורות אלו יוכלו להעיד) ואם לא הסתדרת, אז כנראה שטכניקות הבישול אצלך לא כאלו גבוהות.
אין שום בעיה עם הטכניקות האלו מעל אינדוקציה (וכל אלו שקוראים שורות אלו יוכלו להעיד) ואם לא הסתדרת, אז כנראה שטכניקות הבישול אצלך לא כאלו גבוהות.
Re: שוקל לעבור לאינדוקצה, האם כדאי? מה מומלץ?
כנראה שלא, מה שכן וזה אין ספק שאתה טיפוס שאוהב להתווכח.
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag
- הודעות: 44362
- הצטרף: ינואר 2005
- נתן תודות: 2084 פעמים
- קיבל תודות: 4725 פעמים
Re: שוקל לעבור לאינדוקצה, האם כדאי? מה מומלץ?
1. האם מישהו יודע\יש נתונים לגבי צריכת חשמל העודפת כתוצאה משימוש באינדוקציה לעומת חשבון הגז לשעבר?
2. מבחינת עומק\גובה, האם יש סטנדרט מסויים לכיריים אינדוקציה בגודל 60 או אחרים?
2. מבחינת עומק\גובה, האם יש סטנדרט מסויים לכיריים אינדוקציה בגודל 60 או אחרים?
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag
- הודעות: 44362
- הצטרף: ינואר 2005
- נתן תודות: 2084 פעמים
- קיבל תודות: 4725 פעמים
1. אין סיבה שתהיה צריכה עודפת, הכיריים מחממות רק את הכלי שמונח עליהן.
2. אין סטנדרט מלבד המידות החיצוניות. הפתח שיש לך כיום בשיש לא בטוח יתאים לכיריים. בדוגמה למטה, אתה יכול לראות למשל איך הפינה המעוגלת בשיש לא התאימה לכיריים אינדוקציה, אבל כן לכיריים אחרות. בכל מקרה, הכל בר טיפול.
מעבר למידות, יש כיריים אינדוקציה שדורשות פתח איוורור בארון עליהן הן מותקנות.
2. אין סטנדרט מלבד המידות החיצוניות. הפתח שיש לך כיום בשיש לא בטוח יתאים לכיריים. בדוגמה למטה, אתה יכול לראות למשל איך הפינה המעוגלת בשיש לא התאימה לכיריים אינדוקציה, אבל כן לכיריים אחרות. בכל מקרה, הכל בר טיפול.
מעבר למידות, יש כיריים אינדוקציה שדורשות פתח איוורור בארון עליהן הן מותקנות.
- erire70
- חבר פעיל מאוד
- הודעות: 149
- הצטרף: דצמבר 2017
- שם מלא: אדי רפאלוב
- נתן תודות: 2 פעמים
- קיבל תודות: 29 פעמים
Re: שוקל לעבור לאינדוקצה, האם כדאי? מה מומלץ?
אצלי צד אחד גמיש.05/07/2021 16:13ab111 כתב: ↑05/07/2021 13:49erire70 כתב: ↑
זמינות מביאה שימושים.
כנראה שמי שיש לו כיריים רגילים שאין בהם אזורים גמישים לא יראה באזורים גמישים יתרון.
אני לא חשבתי שצריך, אבל העדפתי שיהיה כי התוספת לא היתה גבוהה.
עם הזמן התחתלתי לנצל את הגמישות יותר ויותר, והיום לא הייתי מוותר עליה....
המון תודה על העזרה!
כל הכיריים אצלך עם משטח גמיש או רק חצי?
יש בעיות עם סירים בגדלים מסויימים עם המשטח הגמיש?
אם מדובר בכיריים שרק חצי משטח גמיש, האם הצד שלא גמיש עוצמתי יותר? (האם חימום של סיר גדול בצד הלא גמיש חזק יותר מהנחה של אותו סיר בצד הגמיש?)...
בצד ימין אפשר להשתמש באזור התחתון והעליון, או באזור כולו.
האזור הגמיש מתאים יותר לכלים גדולים או ארוכים.
לכל אזור יש עוצמה מקסימלית שונה, האזור הגמיש עוצמתי יחסית, אבל יש לי בצד שמאל נקודה עוצמתית לא פחות.
חלק מהנוחות בשימוש באזור הגמיש נובע מריווח נוח יותר של כלי הבישול על הכיריים.
מקווה שעזרתי.
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag
- הודעות: 44362
- הצטרף: ינואר 2005
- נתן תודות: 2084 פעמים
- קיבל תודות: 4725 פעמים
- Huber
- חבר במועדון HT
- הודעות: 70330
- הצטרף: מאי 2005
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 518 פעמים
- קיבל תודות: 4198 פעמים