שוקל לעבור לאינדוקצה, האם כדאי? מה מומלץ?
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag
- הודעות: 44332
- הצטרף: ינואר 2005
- נתן תודות: 2083 פעמים
- קיבל תודות: 4720 פעמים
Re: שוקל לעבור לאינדוקצה, האם כדאי? מה מומלץ?
אכן, ככה גם אצלי עם כיריים אלקטרולוקס EHL7640FOK תלת פאזי. לכיריים יש רק שני חיבורי פאזה, די הופתעתי מזה כשהטכנאי חיבר....
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag
- הודעות: 44332
- הצטרף: ינואר 2005
- נתן תודות: 2083 פעמים
- קיבל תודות: 4720 פעמים
- hipoo
- חבר ותיק
- הודעות: 2090
- הצטרף: אוקטובר 2008
- שם מלא: hipoo
- מיקום: ניגריה
- נתן תודות: 570 פעמים
- קיבל תודות: 104 פעמים
Re: שוקל לעבור לאינדוקצה, האם כדאי? מה מומלץ?
ככל שאתה עולה בגובה טמפרטורת הרתיחה של המים יורדת13/07/2021 15:23dima_vy כתב: ↑טוב, עד עכשיו הייתי בטוח שמים תמיד רותחים ב-100 מעלות12/07/2021 18:46ben-home כתב: ↑ מה הקשר בין טמפרטורת הרתיחה של המים להספק הכירה ?
נכון שמים רותחים ב 100 מעלות (וגם זה לא תמיד נכון). השאלה כמה זמן לוקח להם להגיע לטמפרטורה הזו. ככל שההספק שניתן להשקיע גדול יותר - יקח פחות זמן. אז אם אתה מחמם מים לכוס אחת - לא קריטי. אם אתה מחמם סיר מלא מים - בהחלט קריטי....
לגבי זמן המתנה אתה צודק, לשימושים שלנו זה לא משמעותי, כי חיסכון בזמן של דקה לרוב לא עוזר לנו. הקשר של טמפרטורה להספק זה קשר ישיר - לצורך חימום עד ל-100 מעלות ובכך שטמפרטורה לא תעבור 100 מעלות נדרש בערך שליש הספק המקסימלי של הכרה (לפחות כך בכריים שלנו). אם אני מפעיל על מקסימום, המים יגיעו לרתיחה יותר מהר, אבל מבחינתי אין לזה משמעות, אבל יש משמעות למשהו אחר - לרוב, אחרי שמים רתחו צריך לבשל זמן מסויים. אם כרה עובדת על עוצמה מלאה המים מתאדים יותר מהר, ואם אני מכוון טמפ' ל-100 מעלות, וסוגר מכסה אז גם המים לא מתאדים וגם שום דבר לא משפריץ לכל הכיוונים ולא "בורח"....
* עובדה ידועה היא, שהאנשים שהכי רוצים לשלוט על אנשים הם, מעצם העניין, הכי פחות מתאימים לעשות זאת.
כל אחד שמסוגל להגיע לכך שיתמנה לנשיא, אסור בשום אופן להרשות לו לקבל את התפקיד.
כל אחד שמסוגל להגיע לכך שיתמנה לנשיא, אסור בשום אופן להרשות לו לקבל את התפקיד.
- dima_vy
-
- חבר מכור קשה
- הודעות: 5902
- הצטרף: מרץ 2008
- מיקום: מרכז
- נתן תודות: 135 פעמים
- קיבל תודות: 298 פעמים
Re: שוקל לעבור לאינדוקצה, האם כדאי? מה מומלץ?
כן, בגובה של 76 מטר מעל פני הים טמפרטורת רתיחה 99.7 מעלות צלזיוס ובגובה של 152 מטר מעל פני הים טמפרטורת רתיחה 99.5 מעלות (מצאתי את הנתונים האלה באיזה אתר ולא בדקתי האם זה באמת כך, אבל מניח שזה נכון). אני לא חושב שהבדלים האלה משמעותיים לשימוש ביתי במטבח...18/07/2021 12:21hipoo כתב: ↑ככל שאתה עולה בגובה טמפרטורת הרתיחה של המים יורדת13/07/2021 15:23dima_vy כתב: ↑
טוב, עד עכשיו הייתי בטוח שמים תמיד רותחים ב-100 מעלות
לגבי זמן המתנה אתה צודק, לשימושים שלנו זה לא משמעותי, כי חיסכון בזמן של דקה לרוב לא עוזר לנו. הקשר של טמפרטורה להספק זה קשר ישיר - לצורך חימום עד ל-100 מעלות ובכך שטמפרטורה לא תעבור 100 מעלות נדרש בערך שליש הספק המקסימלי של הכרה (לפחות כך בכריים שלנו). אם אני מפעיל על מקסימום, המים יגיעו לרתיחה יותר מהר, אבל מבחינתי אין לזה משמעות, אבל יש משמעות למשהו אחר - לרוב, אחרי שמים רתחו צריך לבשל זמן מסויים. אם כרה עובדת על עוצמה מלאה המים מתאדים יותר מהר, ואם אני מכוון טמפ' ל-100 מעלות, וסוגר מכסה אז גם המים לא מתאדים וגם שום דבר לא משפריץ לכל הכיוונים ולא "בורח".......
Re: שוקל לעבור לאינדוקצה, האם כדאי? מה מומלץ?
שימוש בסיר לחץ לדוגמה מאפשר להעלות את נקודת הרתיחה עד 115 מעלות וכך לקצר את זמן הבישול.19/07/2021 12:54dima_vy כתב: ↑כן, בגובה של 76 מטר מעל פני הים טמפרטורת רתיחה 99.7 מעלות צלזיוס ובגובה של 152 מטר מעל פני הים טמפרטורת רתיחה 99.5 מעלות (מצאתי את הנתונים האלה באיזה אתר ולא בדקתי האם זה באמת כך, אבל מניח שזה נכון). אני לא חושב שהבדלים האלה משמעותיים לשימוש ביתי במטבח.........
- dima_vy
-
- חבר מכור קשה
- הודעות: 5902
- הצטרף: מרץ 2008
- מיקום: מרכז
- נתן תודות: 135 פעמים
- קיבל תודות: 298 פעמים
Re: שוקל לעבור לאינדוקצה, האם כדאי? מה מומלץ?
זה לא אמור להיות הפוך? הרי להגיע לטמפרטורה גבוהה יותר ייקח יותר זמן, לא? אם המים היו מתחיל לרתוח בטמפרטורה 90 מעלות, אז אני מניח שזה היה חוסך זמן...19/07/2021 13:13gildmor כתב: ↑שימוש בסיר לחץ לדוגמה מאפשר להעלות את נקודת הרתיחה עד 115 מעלות וכך לקצר את זמן הבישול.19/07/2021 12:54dima_vy כתב: ↑
כן, בגובה של 76 מטר מעל פני הים טמפרטורת רתיחה 99.7 מעלות צלזיוס ובגובה של 152 מטר מעל פני הים טמפרטורת רתיחה 99.5 מעלות (מצאתי את הנתונים האלה באיזה אתר ולא בדקתי האם זה באמת כך, אבל מניח שזה נכון). אני לא חושב שהבדלים האלה משמעותיים לשימוש ביתי במטבח.........
Re: שוקל לעבור לאינדוקצה, האם כדאי? מה מומלץ?
אני חושב שזמן ההגעה לטמפרטורה הוא זניח יחסית. החיסכון המשמעותי הוא במוצרים "קשים" שבדרך כלל דורשים בישול ארוך (שעה שעתיים) ואז מתקצר משמעותית בגלל שהם מתרככים מהר יותר בטמפרטורה גבוהה.20/07/2021 11:42dima_vy כתב: ↑זה לא אמור להיות הפוך? הרי להגיע לטמפרטורה גבוהה יותר ייקח יותר זמן, לא? אם המים היו מתחיל לרתוח בטמפרטורה 90 מעלות, אז אני מניח שזה היה חוסך זמן...19/07/2021 13:13gildmor כתב: ↑
שימוש בסיר לחץ לדוגמה מאפשר להעלות את נקודת הרתיחה עד 115 מעלות וכך לקצר את זמן הבישול.......
Re: שוקל לעבור לאינדוקצה, האם כדאי? מה מומלץ?
20/07/2021 16:35gildmor כתב: ↑זמן ההגעה לטמפרטורה הוא זניח יחסית. החיסכון המשמעותי הוא במוצרים "קשים" שבדרך כלל דורשים בישול ארוך (שעה שעתיים) ואז מתקצר משמעותית בגלל שהם מתרככים מהר יותר בטמפרטורה גבוהה.20/07/2021 11:42dima_vy כתב: ↑
זה לא אמור להיות הפוך? הרי להגיע לטמפרטורה גבוהה יותר ייקח יותר זמן, לא? אם המים היו מתחיל לרתוח בטמפרטורה 90 מעלות, אז אני מניח שזה היה חוסך זמן.........
- oris74
- חבר במועדון HT
- הודעות: 9144
- הצטרף: נובמבר 2010
- שם מלא: אורי
- מיקום: אשקלון
- נתן תודות: 1102 פעמים
- קיבל תודות: 916 פעמים
Re: שוקל לעבור לאינדוקצה, האם כדאי? מה מומלץ?
בסוף עברת? אם כן - מה הרשמים?18/05/2021 16:17ab111 כתב: ↑ שלום לכולם,
אני משפץ דירה ונראה שיהיה מאוד יקר לשים תשתית גז חדשה, לכן אני שוקל לעבור לאינדוקציה.
האם כדאי ?
מה השיקולים נגד?
יש דגמים או חברות מומלצות?
איזה פיטצ'רים כדאי שיהיו?
תודה מראש לכל המגיבים...
- Arthur_Morgan
-
- חבר פעיל מאוד
- הודעות: 327
- הצטרף: מאי 2020
- נתן תודות: 69 פעמים
- קיבל תודות: 13 פעמים
Re: שוקל לעבור לאינדוקצה, האם כדאי? מה מומלץ?
שרשור מאוד מעניין ולמדתי הרבה על טכניקות בישול וטמפרטורת הרתיחה של מים שתלויה בגובה מעל פני המים.
הייתי שמח לקבל המלצה על דגמים ספציפיים של אינדוקציה (תלת פאזי) מומלצת?
חשבתי לדוגמה על הדגם הזה של אלקטרולוקס:
https://www.belectric.co.il/product/%E2 ... gKPDPD_BwE
אהבתי את הצבע הלבן, את זה שיש אזורים גמישים, את המחיר ואת הסליידרים.
יש סיבה לא לקנות את זה?
והאם יש דגמים אחרים מומלצים (56 ס"מ פנימי)
תודה רבה
הייתי שמח לקבל המלצה על דגמים ספציפיים של אינדוקציה (תלת פאזי) מומלצת?
חשבתי לדוגמה על הדגם הזה של אלקטרולוקס:
https://www.belectric.co.il/product/%E2 ... gKPDPD_BwE
אהבתי את הצבע הלבן, את זה שיש אזורים גמישים, את המחיר ואת הסליידרים.
יש סיבה לא לקנות את זה?
והאם יש דגמים אחרים מומלצים (56 ס"מ פנימי)
תודה רבה
Re: שוקל לעבור לאינדוקצה, האם כדאי? מה מומלץ?
מה לגבי הסירים והמחבתות איך יודעים שמתאימים לאינדוקציה ? האם סיר שלא מתאים יכול לעשות נזק ?
עד היום עם כיריים גז , האם לזרוק את כל הסירים ולקנות חדשים , האם יש דרך לדעת מה מתאים ?
עד היום עם כיריים גז , האם לזרוק את כל הסירים ולקנות חדשים , האם יש דרך לדעת מה מתאים ?
- גלובל
- חבר פעיל במיוחד
- הודעות: 936
- הצטרף: יולי 2009
- מיקום: מרכז הארץ
- נתן תודות: 43 פעמים
- קיבל תודות: 116 פעמים
Re: שוקל לעבור לאינדוקצה, האם כדאי? מה מומלץ?
סיר שלא מתאים ...לא יעשה נזק ההוא פשוט לא יעבוד ולא יצור הולכה וחימום ,
לא בטוח שכל הסירים הישנים שלך לא מתאימים תסתכל בתחתית אם יש סמל אידוקציה ,
יש לך פה מידע על איך בודקים אם סיר מתאים לאינדוקציה -
https://berghoffblog.wordpress.com/2018 ... %99%D7%94/
לא בטוח שכל הסירים הישנים שלך לא מתאימים תסתכל בתחתית אם יש סמל אידוקציה ,
יש לך פה מידע על איך בודקים אם סיר מתאים לאינדוקציה -
https://berghoffblog.wordpress.com/2018 ... %99%D7%94/
- oris74
- חבר במועדון HT
- הודעות: 9144
- הצטרף: נובמבר 2010
- שם מלא: אורי
- מיקום: אשקלון
- נתן תודות: 1102 פעמים
- קיבל תודות: 916 פעמים
Re: שוקל לעבור לאינדוקצה, האם כדאי? מה מומלץ?
כל סיר / מחבת שיש לו בתחתית את הסימון הזה26/07/2021 12:06dudis כתב: ↑ מה לגבי הסירים והמחבתות איך יודעים שמתאימים לאינדוקציה ? האם סיר שלא מתאים יכול לעשות נזק ?
עד היום עם כיריים גז , האם לזרוק את כל הסירים ולקנות חדשים , האם יש דרך לדעת מה מתאים ?...