שוקל לעבור לאינדוקצה, האם כדאי? מה מומלץ?

פורום המתעסק בכל מוצר אלקטרוני אחר שלא בהכרח קשור לאודיו וקולנוע ביתי.
מקררים, שואבי אבק, תנורים וכו'
ohadi76
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 139
הצטרף: ספטמבר 2009
נתן תודות: 31 פעמים
קיבל תודות: 11 פעמים

Re: שוקל לעבור לאינדוקצה, האם כדאי? מה מומלץ?

נושא שלא נקרא #61 

רק לידע כללי, "התלת פאזי" עובד רק על 2 פאזות

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
הודעות: 44332
הצטרף: ינואר 2005
נתן תודות: 2083 פעמים
קיבל תודות: 4720 פעמים

Re: שוקל לעבור לאינדוקצה, האם כדאי? מה מומלץ?

נושא שלא נקרא #62 

יש L1 עד L3, כולם זהים. על בסיס מה אתה אומר את זה?

hsafra
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 417
הצטרף: מאי 2011
נתן תודות: 18 פעמים
קיבל תודות: 88 פעמים

Re: שוקל לעבור לאינדוקצה, האם כדאי? מה מומלץ?

נושא שלא נקרא #63 

13/07/2021 21:34  
ohadi76 כתב:
רק לידע כללי, "התלת פאזי" עובד רק על 2 פאזות
...
אכן, ככה גם אצלי עם כיריים אלקטרולוקס EHL7640FOK תלת פאזי. לכיריים יש רק שני חיבורי פאזה, די הופתעתי מזה כשהטכנאי חיבר.

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
הודעות: 44332
הצטרף: ינואר 2005
נתן תודות: 2083 פעמים
קיבל תודות: 4720 פעמים

נושא שלא נקרא #64 

אצלי זה 3, דגם Bosch PIE611BB1E.

hipoo
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 2090
הצטרף: אוקטובר 2008
שם מלא: hipoo
מיקום: ניגריה
נתן תודות: 570 פעמים
קיבל תודות: 104 פעמים

Re: שוקל לעבור לאינדוקצה, האם כדאי? מה מומלץ?

נושא שלא נקרא #65 

13/07/2021 15:23  
dima_vy כתב:
12/07/2021 18:46  
ben-home כתב:
מה הקשר בין טמפרטורת הרתיחה של המים להספק הכירה ?

נכון שמים רותחים ב 100 מעלות (וגם זה לא תמיד נכון). השאלה כמה זמן לוקח להם להגיע לטמפרטורה הזו. ככל שההספק שניתן להשקיע גדול יותר - יקח פחות זמן. אז אם אתה מחמם מים לכוס אחת - לא קריטי. אם אתה מחמם סיר מלא מים - בהחלט קריטי.
...
טוב, עד עכשיו הייתי בטוח שמים תמיד רותחים ב-100 מעלות :)
לגבי זמן המתנה אתה צודק, לשימושים שלנו זה לא משמעותי, כי חיסכון בזמן של דקה לרוב לא עוזר לנו. הקשר של טמפרטורה להספק זה קשר ישיר - לצורך חימום עד ל-100 מעלות ובכך שטמפרטורה לא תעבור 100 מעלות נדרש בערך שליש הספק המקסימלי של הכרה (לפחות כך בכריים שלנו). אם אני מפעיל על מקסימום, המים יגיעו לרתיחה יותר מהר, אבל מבחינתי אין לזה משמעות, אבל יש משמעות למשהו אחר - לרוב, אחרי שמים רתחו צריך לבשל זמן מסויים. אם כרה עובדת על עוצמה מלאה המים מתאדים יותר מהר, ואם אני מכוון טמפ' ל-100 מעלות, וסוגר מכסה אז גם המים לא מתאדים וגם שום דבר לא משפריץ לכל הכיוונים ולא "בורח".
...
ככל שאתה עולה בגובה טמפרטורת הרתיחה של המים יורדת
* עובדה ידועה היא, שהאנשים שהכי רוצים לשלוט על אנשים הם, מעצם העניין, הכי פחות מתאימים לעשות זאת.

כל אחד שמסוגל להגיע לכך שיתמנה לנשיא, אסור בשום אופן להרשות לו לקבל את התפקיד.

dima_vy
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
הודעות: 5902
הצטרף: מרץ 2008
מיקום: מרכז
נתן תודות: 135 פעמים
קיבל תודות: 298 פעמים

Re: שוקל לעבור לאינדוקצה, האם כדאי? מה מומלץ?

נושא שלא נקרא #66 

18/07/2021 12:21  
hipoo כתב:
13/07/2021 15:23  
dima_vy כתב:


טוב, עד עכשיו הייתי בטוח שמים תמיד רותחים ב-100 מעלות :)
לגבי זמן המתנה אתה צודק, לשימושים שלנו זה לא משמעותי, כי חיסכון בזמן של דקה לרוב לא עוזר לנו. הקשר של טמפרטורה להספק זה קשר ישיר - לצורך חימום עד ל-100 מעלות ובכך שטמפרטורה לא תעבור 100 מעלות נדרש בערך שליש הספק המקסימלי של הכרה (לפחות כך בכריים שלנו). אם אני מפעיל על מקסימום, המים יגיעו לרתיחה יותר מהר, אבל מבחינתי אין לזה משמעות, אבל יש משמעות למשהו אחר - לרוב, אחרי שמים רתחו צריך לבשל זמן מסויים. אם כרה עובדת על עוצמה מלאה המים מתאדים יותר מהר, ואם אני מכוון טמפ' ל-100 מעלות, וסוגר מכסה אז גם המים לא מתאדים וגם שום דבר לא משפריץ לכל הכיוונים ולא "בורח".
...
ככל שאתה עולה בגובה טמפרטורת הרתיחה של המים יורדת
...
כן, בגובה של 76 מטר מעל פני הים טמפרטורת רתיחה 99.7 מעלות צלזיוס ובגובה של 152 מטר מעל פני הים טמפרטורת רתיחה 99.5 מעלות (מצאתי את הנתונים האלה באיזה אתר ולא בדקתי האם זה באמת כך, אבל מניח שזה נכון). אני לא חושב שהבדלים האלה משמעותיים לשימוש ביתי במטבח... :)

gildmor
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 1254
הצטרף: דצמבר 2009
נתן תודות: 50 פעמים
קיבל תודות: 112 פעמים

Re: שוקל לעבור לאינדוקצה, האם כדאי? מה מומלץ?

נושא שלא נקרא #67 

19/07/2021 12:54  
dima_vy כתב:
18/07/2021 12:21  
hipoo כתב:

ככל שאתה עולה בגובה טמפרטורת הרתיחה של המים יורדת
...
כן, בגובה של 76 מטר מעל פני הים טמפרטורת רתיחה 99.7 מעלות צלזיוס ובגובה של 152 מטר מעל פני הים טמפרטורת רתיחה 99.5 מעלות (מצאתי את הנתונים האלה באיזה אתר ולא בדקתי האם זה באמת כך, אבל מניח שזה נכון). אני לא חושב שהבדלים האלה משמעותיים לשימוש ביתי במטבח... :)
...
שימוש בסיר לחץ לדוגמה מאפשר להעלות את נקודת הרתיחה עד 115 מעלות וכך לקצר את זמן הבישול.

dima_vy
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
הודעות: 5902
הצטרף: מרץ 2008
מיקום: מרכז
נתן תודות: 135 פעמים
קיבל תודות: 298 פעמים

Re: שוקל לעבור לאינדוקצה, האם כדאי? מה מומלץ?

נושא שלא נקרא #68 

19/07/2021 13:13  
gildmor כתב:
19/07/2021 12:54  
dima_vy כתב:


כן, בגובה של 76 מטר מעל פני הים טמפרטורת רתיחה 99.7 מעלות צלזיוס ובגובה של 152 מטר מעל פני הים טמפרטורת רתיחה 99.5 מעלות (מצאתי את הנתונים האלה באיזה אתר ולא בדקתי האם זה באמת כך, אבל מניח שזה נכון). אני לא חושב שהבדלים האלה משמעותיים לשימוש ביתי במטבח... :)
...
שימוש בסיר לחץ לדוגמה מאפשר להעלות את נקודת הרתיחה עד 115 מעלות וכך לקצר את זמן הבישול.
...
זה לא אמור להיות הפוך? הרי להגיע לטמפרטורה גבוהה יותר ייקח יותר זמן, לא? אם המים היו מתחיל לרתוח בטמפרטורה 90 מעלות, אז אני מניח שזה היה חוסך זמן...

gildmor
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 1254
הצטרף: דצמבר 2009
נתן תודות: 50 פעמים
קיבל תודות: 112 פעמים

Re: שוקל לעבור לאינדוקצה, האם כדאי? מה מומלץ?

נושא שלא נקרא #69 

20/07/2021 11:42  
dima_vy כתב:
19/07/2021 13:13  
gildmor כתב:


שימוש בסיר לחץ לדוגמה מאפשר להעלות את נקודת הרתיחה עד 115 מעלות וכך לקצר את זמן הבישול.
...
זה לא אמור להיות הפוך? הרי להגיע לטמפרטורה גבוהה יותר ייקח יותר זמן, לא? אם המים היו מתחיל לרתוח בטמפרטורה 90 מעלות, אז אני מניח שזה היה חוסך זמן...
...
אני חושב שזמן ההגעה לטמפרטורה הוא זניח יחסית. החיסכון המשמעותי הוא במוצרים "קשים" שבדרך כלל דורשים בישול ארוך (שעה שעתיים) ואז מתקצר משמעותית בגלל שהם מתרככים מהר יותר בטמפרטורה גבוהה.

gildmor
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 1254
הצטרף: דצמבר 2009
נתן תודות: 50 פעמים
קיבל תודות: 112 פעמים

Re: שוקל לעבור לאינדוקצה, האם כדאי? מה מומלץ?

נושא שלא נקרא #70 

20/07/2021 16:35  
gildmor כתב:
20/07/2021 11:42  
dima_vy כתב:


זה לא אמור להיות הפוך? הרי להגיע לטמפרטורה גבוהה יותר ייקח יותר זמן, לא? אם המים היו מתחיל לרתוח בטמפרטורה 90 מעלות, אז אני מניח שזה היה חוסך זמן...
...
זמן ההגעה לטמפרטורה הוא זניח יחסית. החיסכון המשמעותי הוא במוצרים "קשים" שבדרך כלל דורשים בישול ארוך (שעה שעתיים) ואז מתקצר משמעותית בגלל שהם מתרככים מהר יותר בטמפרטורה גבוהה.
...

oris74
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
הודעות: 9144
הצטרף: נובמבר 2010
שם מלא: אורי
מיקום: אשקלון
נתן תודות: 1102 פעמים
קיבל תודות: 916 פעמים

Re: שוקל לעבור לאינדוקצה, האם כדאי? מה מומלץ?

נושא שלא נקרא #71 

18/05/2021 16:17  
ab111 כתב:
שלום לכולם,
אני משפץ דירה ונראה שיהיה מאוד יקר לשים תשתית גז חדשה, לכן אני שוקל לעבור לאינדוקציה.
האם כדאי ?
מה השיקולים נגד?
יש דגמים או חברות מומלצות?
איזה פיטצ'רים כדאי שיהיו?

תודה מראש לכל המגיבים
...
בסוף עברת? אם כן - מה הרשמים?

Arthur_Morgan
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 327
הצטרף: מאי 2020
נתן תודות: 69 פעמים
קיבל תודות: 13 פעמים

Re: שוקל לעבור לאינדוקצה, האם כדאי? מה מומלץ?

נושא שלא נקרא #72 

שרשור מאוד מעניין ולמדתי הרבה על טכניקות בישול וטמפרטורת הרתיחה של מים שתלויה בגובה מעל פני המים.

הייתי שמח לקבל המלצה על דגמים ספציפיים של אינדוקציה (תלת פאזי) מומלצת?

חשבתי לדוגמה על הדגם הזה של אלקטרולוקס:
https://www.belectric.co.il/product/%E2 ... gKPDPD_BwE

אהבתי את הצבע הלבן, את זה שיש אזורים גמישים, את המחיר ואת הסליידרים.
יש סיבה לא לקנות את זה?
והאם יש דגמים אחרים מומלצים (56 ס"מ פנימי)

תודה רבה

dudis
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 1475
הצטרף: דצמבר 2005
נתן תודות: 100 פעמים
קיבל תודות: 122 פעמים

Re: שוקל לעבור לאינדוקצה, האם כדאי? מה מומלץ?

נושא שלא נקרא #73 

מה לגבי הסירים והמחבתות איך יודעים שמתאימים לאינדוקציה ? האם סיר שלא מתאים יכול לעשות נזק ?
עד היום עם כיריים גז , האם לזרוק את כל הסירים ולקנות חדשים , האם יש דרך לדעת מה מתאים ?

גלובל
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
הודעות: 936
הצטרף: יולי 2009
מיקום: מרכז הארץ
נתן תודות: 43 פעמים
קיבל תודות: 116 פעמים

Re: שוקל לעבור לאינדוקצה, האם כדאי? מה מומלץ?

נושא שלא נקרא #74 

סיר שלא מתאים ...לא יעשה נזק ההוא פשוט לא יעבוד ולא יצור הולכה וחימום ,
לא בטוח שכל הסירים הישנים שלך לא מתאימים תסתכל בתחתית אם יש סמל אידוקציה ,

יש לך פה מידע על איך בודקים אם סיר מתאים לאינדוקציה -
https://berghoffblog.wordpress.com/2018 ... %99%D7%94/

oris74
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
הודעות: 9144
הצטרף: נובמבר 2010
שם מלא: אורי
מיקום: אשקלון
נתן תודות: 1102 פעמים
קיבל תודות: 916 פעמים

Re: שוקל לעבור לאינדוקצה, האם כדאי? מה מומלץ?

נושא שלא נקרא #75 

26/07/2021 12:06  
dudis כתב:
מה לגבי הסירים והמחבתות איך יודעים שמתאימים לאינדוקציה ? האם סיר שלא מתאים יכול לעשות נזק ?
עד היום עם כיריים גז , האם לזרוק את כל הסירים ולקנות חדשים , האם יש דרך לדעת מה מתאים ?
...
כל סיר / מחבת שיש לו בתחתית את הסימון הזה

שלח תגובה

חזור אל “מוצרי חשמל לבית”