ובכן, מה חסר כדי להפוך את סט-אפ הקפה הביתי שלכם לבית קפה וינאי אמיתי?
התשובה היא... קצפת. בוינה (בכלל באוסטריה) אוהבים את הקפה עם הרבה חלב ובהרבה משקאות מוסיפים קצפת טריה מלמעלה.
ביום רביעי שעבר, אחרי שהעמסתי 10 ק"ג הודי פלנטיישן אצל אמיגו, קצפתי ל"צוקר ובניו" באיזור התעשיה של נשר, ופינקתי את עצמי ובני ביתי בדיספנסר קצפת מקצועי.
לא זול הפינוק הזה, אבל למי שאוהב קצפת... אין מילים לתאר את ההבדל בין היציקה שנוצרת במיקסר (גם אם הוא קיצ'נאייד) לבין הקרם האוורירי והאלוהי שיוצא מהמתקן הזה.
עקרון הפעולה פשוט - ממלאים את המיכל בשמנת מתוקה + תוספים כמו אבקת סוכר ותמצית וניל (אני משתמש במחית וניל - עדיף למי שיכול להשיג), ו"מלחצים" את העסק בעזרת מיכל מילוי קטן - ממש כמו סיפולוקס. ההבדל הוא שבמקום CO2 משתמשים בגז אחר - N2O (ניטרוס אוקסיד), שגם מסיס יותר בפאזה שומנית וגם משמש כחומר משמר לשמנת שיכולה כך לעמוד במיכל עד שבועיים במקרר! שנים שלושה ניעורים והמכונה מוכנה לשימוש.
הכנתי לדוגמה שוקו וינאי "מלכותי" לשתי הבנות שלי - שוקולית מומסת במים רותחים, חלב מוקצף, קצפת וניל מתוקה ואבקת קקאו לקישוט מלמעלה. ניתן בצורה דומה להכין קפוצ'ינו וינאי עם קצפת וקינמון, וכמובן המשקה הוינאי האולטימטיבי - קפה קר עם גלידה וניל וקצפת - עובד מעולה בימי הקיץ הלוהטים.
תחי האימפריה האוסטרו-הונגרית
בית קפה וינאי אצלכם בבית
- joncafe (פותח השרשור)
- גורו קפה
- הודעות: 2335
- הצטרף: נובמבר 2009
- מיקום: קנדה
- נתן תודות: 124 פעמים
- קיבל תודות: 102 פעמים
בית קפה וינאי אצלכם בבית
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור
נערך לאחרונה על ידי joncafe ב 27/03/2010 19:40, נערך פעם 1 בסך הכל.
Everything should be made as simple as possible, but not simpler
- joncafe (פותח השרשור)
- גורו קפה
- הודעות: 2335
- הצטרף: נובמבר 2009
- מיקום: קנדה
- נתן תודות: 124 פעמים
- קיבל תודות: 102 פעמים
moti_r כתב:עכשיו תסביר בבקשה, לאט לאט, מה זה ואיך זה וכמה זה....
כן - כל פעם שממלאים את המכשיר בשמנת צריך לדחוס עם מיכל גז אחד או שניים - תלוי בכמות השמנת וברמת האווריריות הרצויה.moti_r כתב:1. צריך לקנות כאלה מיכלי גז?...
זה בדיוק כמו סיפולוקס (או שאתה צעיר מדי לזכור? )
יקר רצח.moti_r כתב:2. כמה עולה המכשיר? והגז?...
המכשיר עולה ב"צוקר" 510 ש"ח. אני קיבלתי הנחה (שמור במערכת), לא בטוח שנותנים לכל אחד.
מיכלי גז לפני הנחה: 44.60 ש"ח ל-24 מיכלים.
בדיוק. לא לשכוח רק להגיד את מילת הקסמים...moti_r כתב:3. לא צריך להקציף את השמנת? פשוט לשפוך אותה כפי שהיא לתוך המיכל?...
נותנים 2-3 ניעורים, הופכים עם הפיה למטה ולוחצים על ההדק (לחיצה ראשונה לכיור עד שמתייצבת הזרימה).
הגז עושה בשבילך את העבודה.
למעשה אסור לנער יותר מדי כי זה "מעבה" את השמנת יותר מדי ואז היא לא מקציפה טוב.
את המיכל עם השמנת בפנים ניתן לשמור במקרר עד שבועיים ולהוציא קצפת כל פעם שרוצים. בסיום יש לשחרר את כל שארית הגז ולפתוח את הראש. לפי ההוראות אפילו מותר לשטוף את המיכל במדיח...!
Everything should be made as simple as possible, but not simpler
- MartinHSabag
- מנהל
- הודעות: 59332
- הצטרף: נובמבר 2004
- שם מלא: מרטין סבג
- מיקום: כפר-סבא
- נתן תודות: 858 פעמים
- קיבל תודות: 1619 פעמים
- יצירת קשר:
- joncafe (פותח השרשור)
- גורו קפה
- הודעות: 2335
- הצטרף: נובמבר 2009
- מיקום: קנדה
- נתן תודות: 124 פעמים
- קיבל תודות: 102 פעמים
המכשיר הספציפי שאני קניתי נקרא:מני כתב:עושה חשק,
תוכל לתת לינק למכשיר הספציפי הזה מחנות אמריקנית?...
Kayser GASTROnomie Whipped Cream Dispenser
הנה לינק למוצר באתר החברה (באוסטריה):
http://www.kayser.at/english/flash.htm
הנה שתי דוגמאות להזמנות ברשת:
http://www.coffee212.com/kayser-gastron ... r4500.html
http://www.espresso-deluxe.com/449-gast ... er-1l.html
כמה מעצבן שבארץ המחיר בערך כפול!!
אגב - אין סיבה לקנות דווקא את אותו אחד שאני קיניתי.
אני מניח שכל whipped cream dispenser שתמצא יעשה את העבודה, לא?
ולסיום המלצה חמה - לשימוש ביתי מספיק בהחלט הדגם של החצי ליטר. כשקניתי לא היה, ואני לא יודע לדחות סיפוקים אז קניתי את הליטר, אבל כמה פעמים אתם באמת צריכים לעשות קצפת בבית מ-1 ליטר שמנת??
נערך לאחרונה על ידי joncafe ב 28/03/2010 9:32, נערך פעם 1 בסך הכל.
Everything should be made as simple as possible, but not simpler
- joncafe (פותח השרשור)
- גורו קפה
- הודעות: 2335
- הצטרף: נובמבר 2009
- מיקום: קנדה
- נתן תודות: 124 פעמים
- קיבל תודות: 102 פעמים
לדוגמה, גם הסילביה שם זולה יותר מאשר בארץ:joncafe כתב:כמה מעצבן שבארץ המחיר בערך כפול!!...
http://www.coffee212.com/rancilio-espre ... hines.html
Everything should be made as simple as possible, but not simpler
- גלעד_אינטרפרק
-
- עוסק בתחום קפה
- הודעות: 156
- הצטרף: דצמבר 2009
- שם מלא: גלעד מוסקוביץ
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 11 פעמים
סחטיין יונתן - הילדים בטח מבסוטים לפחות כמו האבא
פעם הבאה תכין להם שוקו משוקולד איכותי במקום שוקולית ותראה איזה התלהבות תהיה!
דרך אגב, אני נוהג להגיש מוקצ'ינו לאורחים שלא כל כך אוהבים קפה - מוסיפים לקפוצינו 2 קוביות שוקולד איכותי ומקבלים משהו הרבה יותר עדין ומפנק. מומלץ לימי חורף קרים עם
פעם הבאה תכין להם שוקו משוקולד איכותי במקום שוקולית ותראה איזה התלהבות תהיה!
דרך אגב, אני נוהג להגיש מוקצ'ינו לאורחים שלא כל כך אוהבים קפה - מוסיפים לקפוצינו 2 קוביות שוקולד איכותי ומקבלים משהו הרבה יותר עדין ומפנק. מומלץ לימי חורף קרים עם
מנכל אינטרפרק - מרכז תרבות קפה.
יבואנים בלעדיים : Cimbali, Elektra, Ascaso
אולם התצוגה הגדול בארץ לתחום הקפה - ביתי ומקצועי
יבואנים בלעדיים : Cimbali, Elektra, Ascaso
אולם התצוגה הגדול בארץ לתחום הקפה - ביתי ומקצועי
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה
- הודעות: 11720
- הצטרף: נובמבר 2009
- מיקום: כפר סבא
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים