מתכונים עם אספרסו

המקום לשאול שאלות על קפה, קפסולות, מכונות קפה, סוגי קפה ירוק, חנויות
אהה-רון (פותח השרשור)
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 364
הצטרף: ינואר 2013
נתן תודות: 280 פעמים
קיבל תודות: 73 פעמים

מתכונים עם אספרסו

נושא שלא נקרא #1 

ברווז ברוטב אספרסו



ברווז אחד, טרי, נשאר בסופר ביום שישי ונמכר בהנחה. אז קניתי והכנתי לשבת ברוטב אספרסו אותו יצרתי 'מדימיוני הקודח', הנה המתכון:



ניקוי הברווז – הברווז הגיע לא מספיק נקי, אז חלטתי אותו במים רותחים, ואז ביתר קלות ניקיתי אותו. כמו כן הורדתי עודפי שומן.

פתחתי אותו מצד אחד, כדי שיתפרס יפה בתוך התבנית.



רוטב אספרסו:

לתוך מעבד מזון הכנסתי:

· 2 כוסות אספרסו.

· חצי בצל גדול.

· דבש (5 כפות בערך) (אפשר גם סילאן).

· מעט רוטב סויה.

· צ'ילי מתוק מבקבוק

· מעט חומץ בלסאמי

· זרעי כוסברה טחונים.

· שום – 3-4 שיניים.

· פפריקה אדומה מתוקה.

· 2 כפות ממרח קארי אדום. (זהירות זה דבר חריף...).

(רציתי גם להוסיף קינמון טחון, אך לא היה לי).

(אין צורך בשומן, הברווז עמוס בשמן משל עצמו...).

טחנתי את כל המרכיבים.


תהליך ההכנה:

השרתי את הברווז ברוטב למשך שעתיים / שלוש.



הוצאתי את הברווז מהרוטב, הכנסתי לתבנית אפיה, מתחת שמתי דלורית אותה קילפתי וחתכתי לפרוסות.



הכנסתי לתנור ל25 דקות, מכוסה בנייר כסף (בלי הרוטב). הברווז מוציא שומנים, אותם הוצאתי מהתבנית. עכשיו כבר אפשר לשים את הרוטב, לכסות שוב בנייר הכסף ולהוסיף לאפות את הברווז. כשעה וחצי / שעתיים עד שהוא נהיה רך. בדרך להרטיב אותו פעמים ברוטב. 20 דקות אחרונות לאפות בלי הכיסוי של נייר הכסף כדי שהוא יקבל קריספיות מלמעלה.



אורז לבן לצד המנה.

יצא מעולה....

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
הודעות: 11720
הצטרף: נובמבר 2009
מיקום: כפר סבא
נתן תודות: 282 פעמים
קיבל תודות: 1130 פעמים

נושא שלא נקרא #2 

הלו? איפה תמונות?
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

אהה-רון (פותח השרשור)
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 364
הצטרף: ינואר 2013
נתן תודות: 280 פעמים
קיבל תודות: 73 פעמים

נושא שלא נקרא #3 

הברווז לא רצה לעשות סלפי...
הוא רמז שהעיקר זה הטעם....

אבל , אם תעשה - תצלם ותפרסם.

וחוץ מזה אני מקווה שיתווספו לשירשור הזה עוד מתכונים שלי ושל אחרים...

שלח תגובה

חזור אל “בית הקפה”