באיטליה (גם באתרי הסקי בצפון וגם ברומא), כאשר מזמינים "מקיאטו", מקבלים בכוס של אספרסו שוט אחד של אספרסו, ואז מוסיפים חלב עד שכוס האספרסו כמעט מלאה - ככה אני אוהב.
בישראל, לעומת זאת, כאשר ניסיתי להזמין "מקיאטו" (כבר קרה לי לפחות ב-2 מקומות), מקבלים אספרסו קצר ואז כפית אחת של חלב. אם מסתכלים על תכולת הכוס, רואים פשוט את האספרסו, ובאמצעו עיגול קטן של חלב. ואז, אני נאלץ לבקש שישימו לי עוד חלב.
לכן, בישראל התייאשתי מהמינוח "מקיאטו" ואני מזמין במקום זה "אספרסו קצר עם חלב חם בצד", ואז ממלא את החלב בעצמי.
די הזוי, לא? מישהו יכול להסביר למה אצלנו זה חייב להיות שונה מאיטליה?
וגם - איך יכינו לי "מקיאטו" במדינות שהן לא ישראל או איטליה?
מקיאטו בישראל לעומת איטליה
- pixies (פותח השרשור)
-
- אחראי תחום HTPC
- הודעות: 32926
- הצטרף: מרץ 2007
- מיקום: פאתי מלאבס
- נתן תודות: 779 פעמים
- קיבל תודות: 2302 פעמים
מקיאטו הוא משקה האספרסו עם יחס האספרסו לחלב הגבוה ביותר.
מקיאטו באיטלקית פירושו 'מוכתם', כלומר כתם של חלב באספרסו.
באיטליה נהוג למזוג מעט חלב חם למקיאטו, בעוד שבשאר העולם לקחו את שם המשקה בצורה קצת יותר מילולית.
''הזוי?'' - לא נראה לי, פשוט פרשנות מקומית. אכלת סושי ביפן? או שווארמה בטורקיה?
אם אנשים בארץ יכולים לבקש מהבריסטה הפוך-נטול-חלש-רותח-על סויה, פשוט תבקש שיוסיפו לך חם לאספרסו.
מקיאטו באיטלקית פירושו 'מוכתם', כלומר כתם של חלב באספרסו.
באיטליה נהוג למזוג מעט חלב חם למקיאטו, בעוד שבשאר העולם לקחו את שם המשקה בצורה קצת יותר מילולית.
''הזוי?'' - לא נראה לי, פשוט פרשנות מקומית. אכלת סושי ביפן? או שווארמה בטורקיה?
אם אנשים בארץ יכולים לבקש מהבריסטה הפוך-נטול-חלש-רותח-על סויה, פשוט תבקש שיוסיפו לך חם לאספרסו.
- pixies (פותח השרשור)
-
- אחראי תחום HTPC
- הודעות: 32926
- הצטרף: מרץ 2007
- מיקום: פאתי מלאבס
- נתן תודות: 779 פעמים
- קיבל תודות: 2302 פעמים
- pixies (פותח השרשור)
-
- אחראי תחום HTPC
- הודעות: 32926
- הצטרף: מרץ 2007
- מיקום: פאתי מלאבס
- נתן תודות: 779 פעמים
- קיבל תודות: 2302 פעמים