טעם לוואי נספרסו

המקום לשאול שאלות על קפה, קפסולות, מכונות קפה, סוגי קפה ירוק, חנויות
yoraml (פותח השרשור)
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
הודעות: 6
הצטרף: אפריל 2016
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

טעם לוואי נספרסו

נושא שלא נקרא #1 

אספרסו שמופק ממכונת נספרסו (כל הקפסולות) מפיק טעם לוואי לא נעים שנשאר שעות בפה (הטעם הבסיסי די דלוח)

השערה שלי: המכונות מכוילות בלחץ גבוה מידי,ובטמפרטורה גבוהה מידי
האם הדיאגנוזה נכונה?

chomergir
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 344
הצטרף: ספטמבר 2016
נתן תודות: 46 פעמים
קיבל תודות: 69 פעמים

Re: טעם לוואי נספרסו

נושא שלא נקרא #2 

@yoraml
·
אין שום בניית לחץ במכונות נספרסו, פשוט מזרימים מים דרך חורים בקפסולה.
הטעמים נובעים מתוספות של נס קפה בשביל מגוון הטעמים והצבעים של הקפסולות ומתוספת של סודה לשתייה (או חומר דומה) בשביל ה''קרמה''.
תוסיף לזה קפה ברמה נמוכה שנטחן לפני חודשים ותקבל את הטעם ה''ערב'' של נספרסו.

yoraml (פותח השרשור)
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
הודעות: 6
הצטרף: אפריל 2016
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

נושא שלא נקרא #3 

עד כה גם אני סברתי כי זאת הסיבה (סודה לשתיה ), אך היום שתיתי אספרסו ממכונה משרדית שמשתמשת בפולים טובים, והאספרסו שייצרה הצליח לשחזר בהצלחה את הטעמים המזעזעים של הנספרסו, לכן חשבתי שאפשר להגיע לתוצאה בשילוב מתאים של לחץ וטמפרטורה

קרמריקה
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
הודעות: 4098
הצטרף: אפריל 2005
נתן תודות: 92 פעמים
קיבל תודות: 285 פעמים

Re: טעם לוואי נספרסו

נושא שלא נקרא #4 

chomergir כתב:@yoraml
·
אין שום בניית לחץ במכונות נספרסו, פשוט מזרימים מים דרך חורים בקפסולה.
הטעמים נובעים מתוספות של נס קפה בשביל מגוון הטעמים והצבעים של הקפסולות ומתוספת של סודה לשתייה (או חומר דומה) בשביל ה''קרמה''.
תוסיף לזה קפה ברמה נמוכה שנטחן לפני חודשים ותקבל את הטעם ה''ערב'' של נספרסו.
...
אני במקומך הייתי יותר זהיר עם מה שאתה כותב בכזה ביטחון.
מעבר לעובדה שלמה שכתבת אין שום קשר למציאות, כבר קרה שאנשים נתבעו על הוצאת דיבה בפורומים כאלה ואחרים.

לעניין עצמו - אפשר להתווכח על האיכות של נספרסו. לטעמי האישי - רמה מעל מרבית בתי הקפה, חמש רמות מתחת למה שאפשר לקבל בבית עם ציוד, ידע וניסיון.
עם זאת, לא חוויתי מעולם טעמי לוואי כלשהם בנספרסו, ואצל אנשים אחרים או משרדים אני אעדיף בדר״כ נספרסו על פני כל אופציה קפאינית אחרת.

ולא, מלבד הקפסולות בטעמים שלהם, אין בקפסולות הרגילות שלהם שום דבר מלבד קפה טחון וחנקן.

chomergir
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 344
הצטרף: ספטמבר 2016
נתן תודות: 46 פעמים
קיבל תודות: 69 פעמים

Re: טעם לוואי נספרסו

נושא שלא נקרא #5 

@קרמריקה
·
ראשית, לא אתה ולא אני יודעים בודאות מה יש בתוך הקפסולות של נספרסו, מאחר וזה סוד מסחרי.
כמו כן, עצם זה שנספרסו מתעסקים עם תביעות דיבה בפורומים כבר גורם להרמת גבה לגבי מה יש להם להסתיר (אבל זה רק אני).
בנוסף, כל מה שאני כותב הוא דעתי האישית, ומאחר ואני מייצג את עצמי בלבד, נספרסו או כל גוף אחר מוזמנים לתבוע אותי על זה.

ושוב, לגופו של עניין, אחד מיבואני הקפסולות (לא של נספרסו) הגדולים בארץ סיפר לי את זה - כן ברורה לי חוסר האובייקטיביות אבל בכל זאת...
וגם, תנסה לפרק את הקפסולה, לשפוך את תכולתה לכוס ולשפוך מים (לא בהכרח רותחים). תקבל קרמה כאילו יצא מהמכונה. אשמח להסבר.

לצערי, מבין הקפסולות לא טעמתי טובות יותר משל נספרסו. אבל אם במשרדים או אצל אנשים אחרים אקח תמיד 'בוץ' בלי לחשוב פעמיים.

Oferot
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
הודעות: 976
הצטרף: יוני 2010
נתן תודות: 67 פעמים
קיבל תודות: 57 פעמים

נושא שלא נקרא #6 

אני מבין בדיוק למה אתה מתכוון בטעמי הלוואי, לא יודע אם זה בגלל מה שכתבת, יש סיכוי לא רע שכן. בנוסף, אני חושב שזה בעיקר במכונות מלוכלכות, במשרדים שמכינים הרבה קפה ואין שום תחזוקה למכונה.
מילה של אקסטרימיסט.

Borderline1
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 3477
הצטרף: דצמבר 2004
נתן תודות: 157 פעמים
קיבל תודות: 451 פעמים

Re: טעם לוואי נספרסו

נושא שלא נקרא #7 

@chomergir
·
לא ברורה הקביעה שלך שאנחנו לא יודעים מה יש בקפסולות- זה מוצר מזון הרכיבים/מרכיבים מצוינים על האריזה וזו חובה חוקית של היצרן יבואן לציין אותם.

רמת הפירוט של הרכיבים יכולה להשתנות אבל אם יש חומרים נוספים בקפסולה מלבד קפה הם חייבים להיות מצוינים ולו רק כשם קבוצתי "חומרי שימור" למשל וכיו"ב

בקיצור עוד תיאוריית קונספירצייה

yoraml (פותח השרשור)
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
הודעות: 6
הצטרף: אפריל 2016
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

נושא שלא נקרא #8 

טוב, זאת לא היתה מטרת השרשור
השאלה הבסיסית: במכונה משרדית אוטומטית חדשה, שמשתמשת בפולים טובים נוצר טעם שמאוד מזכיר את טעמי הנספרסו (הבלתי טעימים לדעתי). משהו בתהליך המיצוי גורם לכך שהמרכיבים הפחות מוצלחים יבואו לידי ביטוי. עובי טחינה? לחץ? טמפרטורה?

NEGRO
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום קפה
עוסק בתחום קפה
הודעות: 1098
הצטרף: אפריל 2010
מיקום: אלישיב
נתן תודות: 95 פעמים
קיבל תודות: 252 פעמים

נושא שלא נקרא #9 

פולים מתיישנים בקצב מוגבר על מכונה אוטומטית בגלל החום ועובי טחינה מול כמות נחלטת, כוון להכי דק ולעוצמה הכי גבוהה (5 פולים וכו על המסך), זה יתן לך את המיצוי הכי גבוה.
גלעד שמחי
מומחה לקליית קפה

http://negro.co.il/

שלח תגובה

חזור אל “בית הקפה”