אהלן חברים,
כפי שאתם יודעים יש הייפ סביב 'הדור השלישי של הקפה' שראיתי שבבית קפה מכינים אותו כקפה פילטר נייר/דריפ.
בוא רגע נהיה אמיתיים, האם אתם חושבים שם אני לוקח קפה טחון טרי ועושה ממנו קפה שחור ( שם קפה ושופך עליו מים רותחים ) לעומת שיטת הדריפ, שם פילטר ושופך בתנועות מעגליות את המים החמים -
יש הבדל בינהם ?
ת'כלס דריפ/ קפה פילטר זה כמו קפה שחור בלי גרגרים. לא?
קפה שחור לעומת קפה פילטר/דריפ
- שמעון_בוזגלו (פותח השרשור)
-
- חבר שרק התחיל
- הודעות: 3
- הצטרף: נובמבר 2019
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
@קרמריקה
@שמעון_בוזגלו
·
ההבדל בין קפה שחור לקפה פילטר מתחיל כבר ברמת הזן והקלייה....
מטבע הדברים - כפי שישנם תערובות שמתאימות יותר לאספרסו מאשר לקפוצ'ינו
(נניח פחות חמיצות...) כך ישנן תערובות שיותר תתאמנה לפילטר מאשר שחור.
בנוסף - גם רמת הקליה תותאם לאופן ההכנה. בפילטר או בדריפ הקליה תהיה לרוב משמעותית בהירה יותר
מאשר קליה לשחור...
@שמעון_בוזגלו
·
ההבדל בין קפה שחור לקפה פילטר מתחיל כבר ברמת הזן והקלייה....
מטבע הדברים - כפי שישנם תערובות שמתאימות יותר לאספרסו מאשר לקפוצ'ינו
(נניח פחות חמיצות...) כך ישנן תערובות שיותר תתאמנה לפילטר מאשר שחור.
בנוסף - גם רמת הקליה תותאם לאופן ההכנה. בפילטר או בדריפ הקליה תהיה לרוב משמעותית בהירה יותר
מאשר קליה לשחור...