מכונת קפה או.. מקינטה.. ?!

המקום לשאול שאלות על קפה, קפסולות, מכונות קפה, סוגי קפה ירוק, חנויות
JamesStone (פותח השרשור)
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 1406
הצטרף: יולי 2015
שם מלא: James Stone
נתן תודות: 485 פעמים
קיבל תודות: 142 פעמים

מכונת קפה או.. מקינטה.. ?!

נושא שלא נקרא #1 

יש לי מכונת קפה אוטומטית.
לפניה היתה לי מכונת קפה ידנית.

כעת אני מתכנן לחזור למכונת קפה ידנית..

לאחר שטעמתי את קפסולת הארפאג'יו של נספרסו, התאהבתי בטעם וזה הטעם שאני מחפש.

בפועל, לא הצלחתי להגיע לטעם של הארפאג'יו באמצעות מכונת פולים ואני מוצא את עצמי כל הזמן מנסה לשדרג את טעם הקפה שיוצא מהמכונה באמצעות כל מיני תמציות של אגוזים ו-"פונץ' בננה'. בשלב מסוים התחלתי לחשוב שאולי במקום לקנות מכונת קפה משוכללת כזו או אחרת, אני צריך ללכת 'אחורה' ולנסות לעבוד עם הציוד הכי פרימיטיבי - מקינטה.

לבטח תגידו, נו - אם ארפאג'יו, אז תקנה מכונה של נספרסו ותשתה את הקפסולות שלהם.
העניין הוא המחיר. הוא גבוה מדי.

אבל מבחינה חשבונאית - אם כעת אני צריך לקנות שוב מכונה ידנית (4K~, מטחנה= 3K~ ופולים...)
נחשב את מחיר קפסולה כ-2.2 ונניח כ-4 קפסולות ליום המתמטיקה אומרת שזה יוצא כ-2.18 שנים.

וכאן אני תוהה, האם מישהו הצליח להגיע לטעם של הארפאגי'ו הזה באמצעות מקינטה?

ג'יימס

אהה-רון
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 364
הצטרף: ינואר 2013
נתן תודות: 280 פעמים
קיבל תודות: 73 פעמים

נושא שלא נקרא #2 

ברמה הכלכלית ;

כך בחשבון שאנחנו גם זורקים פולים של קפה שמתיישנים, שאנחנו קונים כול מיני קילו-יים של קפה שלא מוצאים חן בעינינו, שלהגיע לחזרתיות בקפה (שאותה אתה מבקש, לי אישית זה פחות חשוב) זה קשה כי יש המון גורמים מתערבים.

אני לא יודע איך הולכת התחזוקה של מכונות הקפה עם הקפסולות, במכונה ידנית צריך גם לקחת בחשבון ביקור אצל מתקן מכונות פעם בשנה / שנה וחצי ואז מחירי התיקון הוא בין 350 ל1000 שח. לפחות ככה זה אצלי עם מכונה שהיא כבר בת כמה שנים.

גם כמות הקפה שבקפסולה היא קטנה משמעותית לעומת כמויות הקפה במכונה ידנית.

כך שלמרות שלכאורה נראה שכוס קפה תעלה לך הרבה יותר זול במכונה ידנית, אני ממש לא בטוח שזה צריך להיות השיקול.
ימים טובים ובהצלחה.

JamesStone (פותח השרשור)
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 1406
הצטרף: יולי 2015
שם מלא: James Stone
נתן תודות: 485 פעמים
קיבל תודות: 142 פעמים

"הגביע הקדוש" הוא הטעם הסופי: שאחרת - מה הטעם?

נושא שלא נקרא #3 

מבחינתי - הסיבה העיקרית לקחת מכונה משוכללת, מטחנה נפרדת, פולים משובחים, לבנות מקדש קלייה עצמאי ולהקריב קורבנות מים מזוקקים למולך הקפה; כל זה בכדי להגיע לטעם המיתולוגי שחווה האדם הקדמון אי שם בערבות אתיופיה..

אי לכך, אמירתך שממעיטה בערך הטעם הסופי, לא לגמרי מובנת לי.

ביקרתי אצל גלעד מ-"נגרו' קפה שאני מאוד מעריך (כאדם, וכאיש מקצוע).
הוא הכין לי קפה והטעם היה לי מאוד חמוץ (לא טעים).

אגיד כך: אם הייתי שותה את הקפה הזה בכל מקום אחר, הייתי חושב שמי שהכין אותו "לא יודע להכין" או שמשהו אחר השתבש שם, אבל מכיוון שזה הקפה של "נגרו" שתיתי עד הסוף "עם חיוך".

בהחלט ייתכן שהזמן עם המכונה האוטומטית שיבש אצלי את חוש הטעם עד כדי כך שכבר אינני יכול להעריך את הארומה החמצמצה של הקפה "האמיתי"; קצת מזכיר לי את תגובתו של ילד לבירה לבנה (מר לו) או לשאיפה הראשונה של עשן סיגריה (נחנקים ומשתעלים) ורק כשמאמצים את הפרקטיקה מצליחים להפיק איזושהי הנאה מהארומה והטעם הדוחה של הפרקטיקות הללו.

דעתכם?

ג'יימס

BarDar
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 489
הצטרף: ינואר 2015
מיקום: בין אור יהודה לפתח תקווה
נתן תודות: 242 פעמים
קיבל תודות: 140 פעמים

נושא שלא נקרא #4 

דפני גפני ממין זכר, שאפו
אין שום סיבה שלא ללחוץ על "תודה"
תודה :)

boren
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 3777
הצטרף: דצמבר 2009
שם מלא: אורן
נתן תודות: 286 פעמים
קיבל תודות: 493 פעמים

נושא שלא נקרא #5 

@JamesStone - באיזה פולים אתה משתמש ואלה אחרים ניסית? לפי התיאור של נספרסו מדובר בקפה בקלייה כהה, מה שאומר יותר טעמים קרמליים (או פחמיים, תלוי כמה רחוק הולכים), ופחות טעמים יחודיים של הפולים שבהם משתמשים. זה גם יכול להסביר למה הקפה ששתית אצל נגרו הרגיש לך חמוץ.

NEGRO
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום קפה
עוסק בתחום קפה
הודעות: 1098
הצטרף: אפריל 2010
מיקום: אלישיב
נתן תודות: 95 פעמים
קיבל תודות: 252 פעמים

Re: "הגביע הקדוש" הוא הטעם הסופי: שאחרת - מה הטעם?

נושא שלא נקרא #6 

@JamesStone
·
רגע רגעעעעעעעע :-)
איזה קפה שתית אצלי?
יש עם חמיצות כמו הקאלוסי והסלאסי ויש יותר מתונים עד כמעט אין חמיצות כלל
לכל קפה יש את התכונות הבולטות שלווווווווווווווווווווווווווווווווווווו
גלעד שמחי
מומחה לקליית קפה

http://negro.co.il/

שלח תגובה

חזור אל “בית הקפה”