זמן מיצוי לאספסו מול זמן מיצוי לאספרסו כפול

המקום לשאול שאלות על קפה, קפסולות, מכונות קפה, סוגי קפה ירוק, חנויות
דור_א (פותח השרשור)
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל
הודעות: 89
הצטרף: ספטמבר 2020
נתן תודות: 23 פעמים
קיבל תודות: 19 פעמים

זמן מיצוי לאספסו מול זמן מיצוי לאספרסו כפול

הודעה שלא נקראה #1 

נהוג לבצע מדידות, כשהמטרה הכנת אספרסו כפול ולא מנת אספרסו אחת, בגלל הנוחות? בגלל הקלות?
גם נהוג שזמן המיצוי ינוע בין 25 ל30 שניות.
לפיכך, אם השתמשנו בX גרם לצורך הכפול, האם נשתמש ב0.5 X לצורך המנה היחידה? - לפחות כך נהוג באיטליה.
אם התשובה לכך היא כן, האם על זמן המיצוי להשאר על 25 עד 30 שניות??? זה אומר שינוי מהותי בטחינה. מה ההיגיון שחצי כמות מים (בערך) תעבור בחצי כמות קפה במשך אותו זמן?
ואם התשובה לכך היא לא, האם גם על זמן המיצוי להיות כחצי?

boren
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 2984
הצטרף: דצמבר 2009
נתן תודות: 221 פעמים
קיבל תודות: 314 פעמים

הודעה שלא נקראה #2 

תשאר עם אותו זמן חליטה ועל אותה רמת טחינה. מה שמאפשר לקבל יותר קפה זה סוג הסלסלה (בכפולה יש יותר חורים) וכמות הקפה הטחון שמכניסים לתוכה.

שלח תגובה

חזור אל “בית הקפה”