זמן מיצוי לאספסו מול זמן מיצוי לאספרסו כפול

המקום לשאול שאלות על קפה, קפסולות, מכונות קפה, סוגי קפה ירוק, חנויות
דור_א (פותח השרשור)
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 178
הצטרף: ספטמבר 2020
נתן תודות: 33 פעמים
קיבל תודות: 23 פעמים

זמן מיצוי לאספסו מול זמן מיצוי לאספרסו כפול

נושא שלא נקרא #1 

נהוג לבצע מדידות, כשהמטרה הכנת אספרסו כפול ולא מנת אספרסו אחת, בגלל הנוחות? בגלל הקלות?
גם נהוג שזמן המיצוי ינוע בין 25 ל30 שניות.
לפיכך, אם השתמשנו בX גרם לצורך הכפול, האם נשתמש ב0.5 X לצורך המנה היחידה? - לפחות כך נהוג באיטליה.
אם התשובה לכך היא כן, האם על זמן המיצוי להשאר על 25 עד 30 שניות??? זה אומר שינוי מהותי בטחינה. מה ההיגיון שחצי כמות מים (בערך) תעבור בחצי כמות קפה במשך אותו זמן?
ואם התשובה לכך היא לא, האם גם על זמן המיצוי להיות כחצי?

boren
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 3777
הצטרף: דצמבר 2009
שם מלא: אורן
נתן תודות: 286 פעמים
קיבל תודות: 493 פעמים

נושא שלא נקרא #2 

תשאר עם אותו זמן חליטה ועל אותה רמת טחינה. מה שמאפשר לקבל יותר קפה זה סוג הסלסלה (בכפולה יש יותר חורים) וכמות הקפה הטחון שמכניסים לתוכה.

שלח תגובה

חזור אל “בית הקפה”