נהוג לבצע מדידות, כשהמטרה הכנת אספרסו כפול ולא מנת אספרסו אחת, בגלל הנוחות? בגלל הקלות?
גם נהוג שזמן המיצוי ינוע בין 25 ל30 שניות.
לפיכך, אם השתמשנו בX גרם לצורך הכפול, האם נשתמש ב0.5 X לצורך המנה היחידה? - לפחות כך נהוג באיטליה.
אם התשובה לכך היא כן, האם על זמן המיצוי להשאר על 25 עד 30 שניות??? זה אומר שינוי מהותי בטחינה. מה ההיגיון שחצי כמות מים (בערך) תעבור בחצי כמות קפה במשך אותו זמן?
ואם התשובה לכך היא לא, האם גם על זמן המיצוי להיות כחצי?