קפוצ'ינו רותח

המקום לשאול שאלות על קפה, קפסולות, מכונות קפה, סוגי קפה ירוק, חנויות
mosacoffe (פותח השרשור)
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
הודעות: 6
הצטרף: נובמבר 2020
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

קפוצ'ינו רותח

נושא שלא נקרא #1 

יש למישהו עצה איך להכין קפוצ'ינו רותח?
אני יודע שקפוצ'ינו לא אמור להיות רותח אבל מה לעשות ככה אנחנו אוהבים אותו
יש לציין שחימום כוסות לא הועיל מי יודע מה
איך בבתי קפה הם מגישים את הקפוצ'ינו רותח כשאתה מבקש תודה רבה לעוזרים והמסייעים

boren
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 3777
הצטרף: דצמבר 2009
שם מלא: אורן
נתן תודות: 286 פעמים
קיבל תודות: 493 פעמים

Re: קפוצ'ינו רותח

נושא שלא נקרא #2 

שים במיקרו. אם ממילא אין משמעות לטעם, ריח, תחושה על הלשון וכו', לך על האופציה הפשוטה ביותר. כמה שניות במיקרו ויש לך את מה שאתה מחפש.

dgent
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 2221
הצטרף: יולי 2007
מיקום: חו"ל
נתן תודות: 159 פעמים
קיבל תודות: 124 פעמים

Re: קפוצ'ינו רותח

נושא שלא נקרא #3 

25/01/2021 22:29  
boren כתב:
שים במיקרו. אם ממילא אין משמעות לטעם, ריח, תחושה על הלשון וכו', לך על האופציה הפשוטה ביותר. כמה שניות במיקרו ויש לך את מה שאתה מחפש.
...
צחקתי בקול... :D

mosacoffe (פותח השרשור)
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
הודעות: 6
הצטרף: נובמבר 2020
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

Re: קפוצ'ינו רותח

נושא שלא נקרא #4 

העיקר שאתם מבסוטים😌

kobbi
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 4512
הצטרף: דצמבר 2004
נתן תודות: 223 פעמים
קיבל תודות: 377 פעמים

Re: קפוצ'ינו רותח

נושא שלא נקרא #5 

מכונת קפסולות ?

mosacoffe (פותח השרשור)
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
הודעות: 6
הצטרף: נובמבר 2020
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

Re: קפוצ'ינו רותח

נושא שלא נקרא #6 

לא מכונת קפה טחון

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
הודעות: 75316
הצטרף: נובמבר 2004
שם מלא: עפר לאור
מיקום: מודיעין, ישראל
נתן תודות: 640 פעמים
קיבל תודות: 4750 פעמים

Re: קפוצ'ינו רותח

נושא שלא נקרא #7 

רותח זה קפה שחור, אספרסו לא מגיע רותח...

yarin153
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 388
הצטרף: ינואר 2011
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 19 פעמים

Re: קפוצ'ינו רותח

נושא שלא נקרא #8 

תשובות מתנשאות לחלוטין.
הבנאדם ביקש עזרה וקטלתם אותו...

ההורים שלי אוהבים את הקפה שלהם רותח..
מכניסים את החלב למיקרו ל30 שניות בערך ואז הוא עובר למקציף
אצלי במכונה החלב מספיק חם מהמקציף (אני אוהב את הקפה שלי חם, לא רותח אבל לא פושר כמו ש"ראוי" לשתות)
אז תראה אולי המקציף שלך לא טוב, אם זה מקציף בריטסה ולא סליל חימום אולי אתה צריך עוד כמה שניות בהקצפה..

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
הודעות: 75316
הצטרף: נובמבר 2004
שם מלא: עפר לאור
מיקום: מודיעין, ישראל
נתן תודות: 640 פעמים
קיבל תודות: 4750 פעמים

Re: קפוצ'ינו רותח

נושא שלא נקרא #9 

ממש לא מתנשא.אם ככה זה התפרש אז צר לי, זו לא היתה הכוונה.

לכל אחד מותר לעשות מה שבא לו אבל הרעיון הוא למצות את הטעם, לא?

coffeeavi
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
הודעות: 974
הצטרף: יולי 2011
מיקום: השרון
נתן תודות: 62 פעמים
קיבל תודות: 276 פעמים
יצירת קשר:

Re: קפוצ'ינו רותח

נושא שלא נקרא #10 

אמנם מעט באיחור, אבל מצאתי לנכון להעתיק כאן תגובה שלי מפורום אחר באותו נושא בדיוק:

" אני קורא את עשרות התגובות כאן ודי משועשע...
למה? כי מי שמזמין משקה רותח ממש לא שותה אותו מהסיבה הפשוטה שהוא יגרום לעצמו לכוויה. מי שמספר לכם אחרת פשוט אינו דובר אמת או שאינו יודע את משמעות המילה 'רותח'.
העובדה: רקמות הגוף האנושי מסוגלות לסבול משקה בטמפרטורה די מסוימת והיא ממש רחוקה מאזור ה'רותח'.
אם מדברים על משקאות קפה בסגנון איטלקי, שזה רוב רובו של השוק המקומי בעשרים שנים אחרונות, הרי שלהזמנת משקה 'רותח' במקומותינו יש סיבות רבות.
מתרבות מקומית שממש לא יודעת איך שותים קפה בסגנון איטלקי, חוסר מקצועיות של הבריסטות, זמני ההגשה מההכנה, תופעת הראש הקטן (רוצים? יקבלו), הימנעות מלעסוק בחינוך צרכנים לסטנדרטים של קפה איטלקי, בעיקר מצד מנהלי התחום במותגים הגדולים ורשתות הקפה שרק $$$ מעניין אותם ועוד ועוד.
מי שאוהב חלב רותח, לבריאות ושיערב לו, כדאי שיבקש גם כפית לאסוף את שומני החלב שהתפרקו וצפים להם... ושלא יספרו שהם גם מרגישים את טעמי הקפה בכוס שמכילה חלב שרתח והתפרק.
אבל בבקשה... תפסיקו לקרוא לזה בשמות סטייל איטליה כמו קפוצ'ינו למשל, כי זה ממש לא. תמציאו למשקה הזה שם מקומי הולם.
מדהים איך מצד אחד מגישים חלב רותח ובאותה נשימה מספרים לנו אלף סיפורי בדים על קפה ספשאליטי, דור שלישי ועוד...

לסיום, לכל בעלי החך מברזל, כדאי שתקראו את תקציר המחקר הזה, או את כולו, זה נותן קצת פרספקטיבה ונתונים על יכולות השתייה החמה של החיה האנושית ומהי הטמפרטורה האידאלית להגשה.

לרוויה ☕ "

yarin153
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 388
הצטרף: ינואר 2011
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 19 פעמים

Re: קפוצ'ינו רותח

נושא שלא נקרא #11 

אתה מביך את עצמך עם תגובה כזאת.. אתה סתם יוצא קטנוני.
הכוונה ב"רותח" היא שהקפה חם מאוד וקצת יותר מהטמפרטורה ה"נכונה להגשה"
אנשים שאוהבים "רותח" לא שותים את הקפה שלהם מיד אלא מחכים לטמפרטורה שאפשר לשתות ונהנים מזה לזמן ארוך

dgent
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 2221
הצטרף: יולי 2007
מיקום: חו"ל
נתן תודות: 159 פעמים
קיבל תודות: 124 פעמים

Re: קפוצ'ינו רותח

נושא שלא נקרא #12 

08/03/2021 19:10  
yarin153 כתב:
אתה מביך את עצמך עם תגובה כזאת.. אתה סתם יוצא קטנוני.
הכוונה ב"רותח" היא שהקפה חם מאוד וקצת יותר מהטמפרטורה ה"נכונה להגשה"
אנשים שאוהבים "רותח" לא שותים את הקפה שלהם מיד אלא מחכים לטמפרטורה שאפשר לשתות ונהנים מזה לזמן ארוך
...
הוא נותן לך הסבר מדעי ואתה עונה לו על רגש...

yarin153
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 388
הצטרף: ינואר 2011
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 19 פעמים

Re: קפוצ'ינו רותח

נושא שלא נקרא #13 

09/03/2021 10:47  
dgent כתב:
08/03/2021 19:10  
yarin153 כתב:
אתה מביך את עצמך עם תגובה כזאת.. אתה סתם יוצא קטנוני.
הכוונה ב"רותח" היא שהקפה חם מאוד וקצת יותר מהטמפרטורה ה"נכונה להגשה"
אנשים שאוהבים "רותח" לא שותים את הקפה שלהם מיד אלא מחכים לטמפרטורה שאפשר לשתות ונהנים מזה לזמן ארוך
...
הוא נותן לך הסבר מדעי ואתה עונה לו על רגש...
...
הוא נתן הסבר מדעי גם על סיטואציה שלא מתאימה (כי אף אחד לא באמת רוצה קפה במטפרטורה שהוא מדבר עליה)
ועוד כביקורת על מה שאנשים רוצים. אז אני דואג להבהיר כדי למנוע את הביקורת המיותרת הבאה לבוא..
שכל אחד ישתה מה שבא לו, לא צריך להיות קטנוני כאן. וחבל שהתגובות האלה סתם ממלאות את הפורום בשליליות מיותרת
יש כאן פורום מדהים ברמה גבוה שאני ובעצם כולם כאן ממש מעריכים. בואו נהנה :)

boren
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 3777
הצטרף: דצמבר 2009
שם מלא: אורן
נתן תודות: 286 פעמים
קיבל תודות: 493 פעמים

Re: קפוצ'ינו רותח

נושא שלא נקרא #14 

08/03/2021 19:10  
yarin153 כתב:
הכוונה ב"רותח" היא שהקפה חם מאוד וקצת יותר מהטמפרטורה ה"נכונה להגשה"
...
בוא ננסה לתרגם את האמירה הזו למספרים. מה שאתה בעצם אומר זה שאם רף הטמפרטורה העליון המומלץ לחלב מוקצף הוא 65 מעלות, הכוונה ב"רותח" היא, נניח, 75 מעלות? אם כן, אני מציע לך לעשות את הניסוי הבא. תכין קפוצ'ינו עם חלב ב-75 מעלות ותן לו להתקרר בעשר מעלות. ואז תכין קפוצ'ינו נוסף עם חלב ב-65 מעלות. שניהם יהיו באותה טמפרטורה ואחד מהם גם יהיה טעים. אני אתן לך להגיע למסקנה מי מהם לבד. ואם אתה חושש שטריות הקצף היא הפקטור המכריע, פשוט תוציא עם כף את הקצף משני הספלים.

אם הבעיה היא לא הטמפרטורה הראשונית של הקפה אלא שרוצים שלא ייתקרר מהר, יש לזה מגוון פתרונות אחרים. למשל ספל תרמי (כמו תרמוס) או ספל זכוכית עם דופן דו צדדית. עוד אפשרות היא מחמם כוסות חשמלי שמניחים עליו את הספל. וכמובן חשוב לחמם מראש את הספל. חימום של החלב לטמפרטורה גבוהה (גם אם לא רתיחה) מקלקל את הטעם והמרקם שלו. אם באמת ההגדרה של פותח הדיון ל"רותח" דומה לשלך, אז הפתרון הוא לא בחלב חם יותר (ובטח לא באספרסו חם יותר), אלא במה שמסביב. במקרה הזה כן כדאי להסתכל על הקנקן ולא על מה שיש בו.

שלח תגובה

חזור אל “בית הקפה”