בתור חובב משקאות קפה מבוססי חלב והרבה .. איזו מכונה עדיף?

המקום לשאול שאלות על קפה, קפסולות, מכונות קפה, סוגי קפה ירוק, חנויות
zivmil (פותח השרשור)
חבר פעיל
חבר פעיל
הודעות: 58
הצטרף: יוני 2013
נתן תודות: 22 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

בתור חובב משקאות קפה מבוססי חלב והרבה .. איזו מכונה עדיף?

נושא שלא נקרא #1 

היי, כרגע יש לי נספרסו קפסולות ומקציף חלב אינדטקציה בנפרד. אני אוהב רק לשתות את הקפה עם כמות גדולה של חלב מוקצף וממותק.
אני חושב שקוראים לסוג הזה קרמה לאטה או קפוצי'נו כפול לאטה אבל אל תתפסו אותי במילה.
חשבתי לשדרג למכונה כמו הפילפס מסדרות 3200 או 5400 בשביל לקבל יותר שדרוג לקפה ובמיוחד להקצפה שאני לא ממש מרוצה ממנה כרגע.
השאלה האם להעדיף דגמים עם ההקצפה האוטומטית? או להעדיף דגמים שמקציפים ידנית דרך צינור מתכת בקיטור?
אני חושש שבהקצפה אוטומטית כמות החלב היא לא ממש גדולה ואני אוהב ממש לעשות לי 250 300 ML חלב בכוס ענקית.

boren
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 3777
הצטרף: דצמבר 2009
שם מלא: אורן
נתן תודות: 286 פעמים
קיבל תודות: 493 פעמים

Re: בתור חובב משקאות קפה מבוססי חלב והרבה .. איזו מכונה עדיף?

נושא שלא נקרא #2 

15/01/2022 12:17  
zivmil כתב:
השאלה האם להעדיף דגמים עם ההקצפה האוטומטית? או להעדיף דגמים שמקציפים ידנית דרך צינור מתכת בקיטור?
...
אם אתה רוצה מכונה אוטומטית זה לא אומר שאתה חייב להתפשר על ההקצפה:

מכונה אוטומטית Gaggia Magenta Plus כמכונה ידנית? (הסבר בפנים)

שים לב גם להודעה הזו באותו דיון, שבה אני מסביר איך אפשר לקבל בצורה פחות או יותר אוטומטית את אותה הקצפה איכותית שהמכונה הזו מסוגלת לתת.

אם יש חיסרון למכונה הזו (ולמכונות אוטומטיות אחרות) זה איכות האספרסו עם המטחנה המובנית. אם אתה רוצה גם איכות גבוהה של אספרסו אין ברירה אלא ללכת על מכונה ידנית. שימוש במטחנה חיצונית עם מכונה אוטומטית (כמו שאפשר לראות בקליפ הראשון בדיון) הוא פתרון סביר שנותן איכות אספרסו שנמצאת פחות או יותר באמצע. טוב יותר ממכונות אוטומטיות וקפסולות, אבל פחות טוב ממה שאפשר לקבל ממכונה ידנית.

שלח תגובה

חזור אל “בית הקפה”