המלצות למתחיל בקליה

פורום תערובות קפה וקליה ביתית, איפה לקנות, איך להכין ואיך לקלות
קוביסלנט (פותח השרשור)
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
הודעות: 20
הצטרף: מאי 2014
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 6 פעמים

המלצות למתחיל בקליה

הודעה שלא נקראה #1 

שלום,

קניתי לאחרונה Behmor 2020SR ורציתי לבקש המלצות מהותיקים בתחום:

1. איזה זנים כדאי לי להתחיל? איך אני יודע מה מתאים לכל זן?
2. האם כדאי להתחיל לשתות חד זני או תערובות?
3. ראיתי שיש קבוצות רכישה, אפשר להצטרף?

אני משתמש במטחנת ceado e5p ומכונת קפה של la pavoni

תודה מראש
קובי

Mimi111
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
הודעות: 753
הצטרף: מאי 2012
נתן תודות: 424 פעמים
קיבל תודות: 94 פעמים

Re: המלצות למתחיל בקליה

הודעה שלא נקראה #2 

אפשר לערבב אבל אם לא יהיה טעים יהיה לך קשה יותר לדעת. עברתי השבוע מג'ין לבימור זהה לשלך, ואני עוד לא יודע אפילו איך להשתמש בו...

ozeltzex
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 1638
הצטרף: יוני 2008
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 397 פעמים

Re: המלצות למתחיל בקליה

הודעה שלא נקראה #3 

11/09/2021 17:05  
קוביסלנט כתב:
שלום,

קניתי לאחרונה Behmor 2020SR ורציתי לבקש המלצות מהותיקים בתחום:

1. איזה זנים כדאי לי להתחיל? איך אני יודע מה מתאים לכל זן?
2. האם כדאי להתחיל לשתות חד זני או תערובות?
3. ראיתי שיש קבוצות רכישה, אפשר להצטרף?

אני משתמש במטחנת ceado e5p ומכונת קפה של la pavoni

תודה מראש
קובי
...
אנסה לפשט לך את התהליך.
אני קולה בבהמור 500 גרם בכל פעם למרות שזה קצת מעבר להמלצה.
אני מחמם ל 110-115, עוצר, ומכניס את הקפה על P5 ידני (עוצמה גבוהה) עם תוף מהיר (לחצן D) ואני מאריך את הטיימר למקסימום (לחיצות על +). חשוב ללחוץ על P5 אחרי שלוחצים Start ולא לפני, כי אחרת זה יכניס לתכנית P5 שהיא ממש חלשה.
בקיצור, אני ממשיך על P5 עד לתחילת פיצוץ ראשון, אז אני מוריד מהירות תוף לאיטית ומוריד ל P4. מאותו רגע אני משחק בין P4 ל P5 כדי לשמור על טמפ' סביבה של 140 מעלות (שאותה אני בודק דרך לחצן B). ברגע שאני שומע התחלה קלה של פיצוץ שני אני לוחץ על הקירור ופותח את הדלת.

לא ממליץ להכנס לעומק מעבר לזה. זה ממש לא מדע טילים..
בהתחלה ניסיתי לעקוב טמפ' היציאה (A) כדי להעריך מתי הקליה תסתיים, אבל הקולה מציג טמפ' מאוד לא עקביות ככל שהסנסור שם מתלכלך (למרות שאני מנקה מדי פעם), אז אי אפשר לסמוך עליו.

אני אישית אוהב אתיופי, אז אני קולה בו סידמו של 16 שקל לק"ג ויוצא לי מצויין. ניסיתי זנים יקרים יותר ולא שמתי לב להבדל, אז חבל על הכסף עבורי. בכל מקרה ובלי קשר למה תחליט לקלות, עדיף לקלות כל זן בנפרד לדעתי.

ובדרך אגב, אם אתה אוהב פיצוחים אתה יכול לקלות שם קשיו שקדים ומה שבא לך. יוצא אש.

eldza
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 222
הצטרף: מרץ 2010
נתן תודות: 30 פעמים
קיבל תודות: 55 פעמים

Re: המלצות למתחיל בקליה

הודעה שלא נקראה #4 

אני אישית אוהב אתיופי, אז אני קולה בו סידמו של 16 שקל לק"ג ויוצא לי מצויין.
...
איפה אתה קונה סידמו ב- 16 ש"ח
אלדד

boren
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 3323
הצטרף: דצמבר 2009
נתן תודות: 249 פעמים
קיבל תודות: 365 פעמים

Re: המלצות למתחיל בקליה

הודעה שלא נקראה #5 

סידמו במחיר כזה זה מטורף, במיוחד אחרי עליית המחירים בחודשים האחרונים. הכי זול שאני זוכר שקניתי קפה ירוק היה ב-15 ש"ח לקילו אתיופיה דג'ימה, אבל זה היה לפני שנתיים ואני לא חושב שהמוכר רוצה שאני אכתוב את השם שלו כאן (למיטב ידיעתי מתחרים פנו אליו בעבר והתלוננו שהמחירים שלו זולים מדי).

אבל אם @ozeltzex רוצה ויכול לשתף מי המקור שלו, אני אשמח לדעת :-)

שלח תגובה

חזור אל “תערובות קפה וקלייה ביתית”