חדשות טובות - אוורור החביתוש דקה לתוך פיצוץ ראשון

פורום תערובות קפה וקליה ביתית, איפה לקנות, איך להכין ואיך לקלות
hosq (פותח השרשור)
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
הודעות: 5010
הצטרף: נובמבר 2009
נתן תודות: 54 פעמים
קיבל תודות: 286 פעמים

חדשות טובות - אוורור החביתוש דקה לתוך פיצוץ ראשון

נושא שלא נקרא #1 

השיטה הנל נתנה את השינוי המיוחל וההבדל ניכר מאוד בטעם!
חום הפולים עצמם בתוך התוף הקטן מונע כנראה בעיות של "שבירת" הפולים עקב הורדת טמפ'.
יש להקפיד שפיצוץ ראשון יתחיל לפני 10 דקות. לאחר כדקה, הורדה מהאש, פתיחת החביתוש ואוורורו, והחזרה ללהבה. הפיצוץ הראשון ימשיך ויסתיים לאחר כדקה שתיים, ואז שקט של בערך 2 דקות, פלוס מינוס דקה, וכניסה לפיצוץ שני.
הטעם השתבח מאוד, התעגל, ואפשר לומר שזהו ההבדל בין קפה טוב ללא טוב.
קליתי כך ברזיל פאהום וימן, הימן יצא קצת אפוי. עדיין קשה לי לשלוט בזמן הכניסה לפיצוץ ראשון. שליטה בשילוש כמות-גובה להבה- סוג הקפה לא פשוטה בכלל, אולי כדי להתאמן צריך לקלות כמה באטשים מאותו הסוג ובאותה הכמות.
מקווה שכל הסיפור הזה יוליד בסופו של דבר כתבה עם סוף טוב.

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
הודעות: 11720
הצטרף: נובמבר 2009
מיקום: כפר סבא
נתן תודות: 282 פעמים
קיבל תודות: 1130 פעמים

נושא שלא נקרא #2 

ביום שבו תמצא את הנוסחה נמלא לוטו ביחד.
בינתיים החלפת 10 שיטות קלייה.
אני עדיין קולה כמו שהמלצת למפגרים: חום בינוני מהתחלה ועד הסוף. המשחק שלי כרגע על כמות (150 גרם במקום 200).
הקרטון מבודד יחסית מרוחות שמאוד משפיעות על טמפרטורת התוף.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

hosq (פותח השרשור)
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
הודעות: 5010
הצטרף: נובמבר 2009
נתן תודות: 54 פעמים
קיבל תודות: 286 פעמים

נושא שלא נקרא #3 

שלב את ההצעה למפגרים עם האוורור ותראה הבדל רציני
אם יש לך חזרתיות, זה מעולה. בעיקרון, בשיטה הזו אין בעיה לקלות 200 גרם - יוצא לי אחיד , אבל בינתיים זמני הקליה סובלים, כי צריך להגביר להבה בהתאם. בעייתי האחידות קשורה כנראה גם היא להאצה בקליה לאחר פיצוץ ראשון אם לא מאווררים, שהיא פחות קשה עם כמות קטנה יותר.
what's next?

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
הודעות: 11720
הצטרף: נובמבר 2009
מיקום: כפר סבא
נתן תודות: 282 פעמים
קיבל תודות: 1130 פעמים

נושא שלא נקרא #4 

אין לי עדיין חזרתיות, עיקר הבעיה שלי היא לזהות פיצוץ שני ולא שאריות של ראשון. בקלייה האחרונה שלי היו כמה פולים שקבלו צבע טוב והרוב נשארו בהירים.
קלייה קודמת היתה כהה - פיצוץ שני כמעט מלא ויצא ממש טוב.
(יש גם בבית תערובת פירנצה של קופיטיים - טובה)
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

שלח תגובה

חזור אל “תערובות קפה וקלייה ביתית”